Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Predveče odem do paketomata da podignem neku sitnicu naručenu sredinom novembra, a kroz prozor jedne prostorije pošte moglo se videti nekih 20-ak džakova i desetak ljudi koji se bore sa njima :). U džakovima ništa kabasto, pa pretpostavljam da je većina napunjena sitnicama sa AE. Veselo veče :)

Nesposobnjakovici, meni stigne 3000 artikala sitnih, 3-4 radnika u roku od dva dana sve razbucaju,prebroje, popisu, prepakuju i jos gomilu pratecih radnji urade.

Brata zovu jutros iz potpuno druge beograske pošte, sa druge opštine, i kažu da ako ne dođe po nekoliko paketa sa AliExpressa, vratiće ih nazad u Kinu :) Na bratovo pitanje zašto su paketi u toj pošti, a ne u njegovoj gde mu uvek stižu paketi, momak sa druge strane veze nije imao odgovor. Ali hvala mu na obaveštenju, mogao je i da ne pozove i ništa od paketa...

Stigla mi danas posiljka porucena 9tog oktobra, mislim da mi je ovo rekord, odavno sam je zaboravio 😃

Da su normalni , mogu da naprave sistem tako da jedan radnik u lokalnoj posti
za isporuku na salterima moze za jednu smenu ( 8 sati ) da unese u sistem
pracenja i slozi oko 1000 posiljki.
Za mesec dana bi ispraznili magacine...

Danas mistigle dve posiljke,jedna narucena u septembru jedna u novembru,bogu fala.

Prilozi

• Screenshot (58).png
    Screenshot (58).png
    6.6 KB · Pregleda: 55
  • Screenshot (59).png
    Screenshot (59).png
    6.5 KB · Pregleda: 41
U glavnoj posti u NS-u redovno zovu kada paketi treba da se salju nazad naredni dan. U fazonu, dodjite sutra do 18h jer se posle toga vracaju za Kinu.

Pretpostavljam da su to uveli jer im se naplacuje postarina za slanje nazad :D I placaju dodatno logistiku i slicno, jeftinije je pozvati ljude da dodju.

A moja posta dobila novu radnicu na salteru koja em jede slova em ih na nekim delovima i dodaje tako da ocekujem da ce mi biti zanimljivo :unsure:

Inace UA12852...HU porucena 24.11 sa zadnjim statusom Received by local delivery company 24.1 a pre toga je bio status Parcel outbound from transit facility 22.1 ladno su je sve UA...HU kasnije koje sam porucio prestigle, sad bi valjda trebalo da mi stigne na adresu jedna UA14557..HU koja je dobila status 13.1 Arrived at local delivery center a porucena je 21.12
U prevodu sa ovim UA..HU je bas Žikina Šarenica :ROFLMAO:

Predveče odem do paketomata da podignem neku sitnicu naručenu sredinom novembra, a kroz prozor jedne prostorije pošte moglo se videti nekih 20-ak džakova i desetak ljudi koji se bore sa njima :). U džakovima ništa kabasto, pa pretpostavljam da je većina napunjena sitnicama sa AE. Veselo veče :)
Da se nadovežem - upravo SMS obaveštenje da posetim paketomat.
Dakle, stigla roba :)

LS...NL sa Alija, poruceno Jan 8, 2024, danas isporucena.
22.01.2024 14:17:4211003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТАПриспелa
25.01.2024 15:47:4511193 БЕОГРАД 61*Урученa (примaоцу)

eee moji Madjari :) ucite od profesionalaca :)

Untitled.png

Prilozi

• Screenshot (60).png
    Screenshot (60).png
    15.6 KB · Pregleda: 51
Pošiljka LA0559xxxxHU sa statusom HU1005 od 16.01.2024, danas isporučena.

Prilozi

• Screenshot_20240125_172329_Chrome.jpg
    Screenshot_20240125_172329_Chrome.jpg
    106 KB · Pregleda: 56
true true

Imam paket LA... HU koji je više vremena proveo na Niškoj carini, nego što je putovao od Kine do Niša.

Sa carine je stigao odgovor da još nisu obrađene sve pošiljke iz Decembra.

Pošiljka LA0568 sa poslednjim statusom HU1005 od 23.01 veoma brzo došla u GPC. Inače status na Cianiao se još uvek nije promenio na "Arrived at local delivery centar" iako je pošiljka prispela i otišla u GPC,i dalje stoji "Received by local delivery company" tako da sada njihovi statusi veoma kasne.

Prilozi

• Screenshot_20240125_194240.jpg
    Screenshot_20240125_194240.jpg
    199.2 KB · Pregleda: 37
Ne znam sta im je, zaredjali su se 3 dana tri papirica stigla :D

Edit: Ovo sve sto je stiglo su bez pracenja posiljke.

@illidan

Kolika je ukupna cena na eBay u odnosu na AE ?

Inace isporuka dela posiljki sa AE u Madjarsku ide preko Holandije 😋

@CvC

Paketica ili papirica ?

Stigla posiljka danas,26 dec. narucena sa Alija,15 usla u HU,i danas 25 jan. isporucena.

Meni evo jedna LA od 19.01. stoji "za carinu".
Nadam se da nece predugo.

Screenshot_54.png

Ne znam sta im je, zaredjali su se 3 dana tri papirica stigla :D

Edit: Ovo sve sto je stiglo su bez pracenja posiljke.
Ma to im ja pisao reklamacijiu pa se trgli malo, ali dzaba, moje ne pipaju, a sad su me tek uzeli na zub🤣

Imam osecaj da ce i meni sutra nesto ubaciti u paketomat, bas kad necu moći u roku da preuzmem i onda ima da im se izgubi svaki trag (tako mi se do sada desavalo, a one jelte nemaju pracenje).

• Funny
Reagovanja: CvC
@illidan

Kolika je ukupna cena na eBay u odnosu na AE ?

Inace isporuka dela posiljki sa AE u Madjarsku ide preko Holandije 😋
nema na AE (mislim mozda i ima, ali nisam trazio :)), ovo je custom handmade (biras duzinu, uzeo 1.5m)

s-l1600.webp

Untitled.png

Nazad
Vrh Dno