Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Ne znam da l' samo ja tako mislim ali ovo je mnogo novca za mene i kinesku igracku sumnjivog kvaliteta/porijekla i garancije.

Ako vec nemam fabriku (koja je opet najbolja kakva god bila), odlican je i kvalitetan bluetooth transmiter i nosac za telefon.

Danas/sutra prodajes auto, neces sigurno vaditi ove uredjaje, a neces auto skuplje prodati...

Zanima me, za sta najcesce koristite ove multimedia-e?

Brate stoji ti u tom bmwu ko piletu sise. 😆
Nije bolja fabricka, veruj, na vecini vozila koja vozimo fabricke su prevazidjene. Ja na Audiju nisam zazalio, a mislim da ni Skodi necu. Zastarele u smislu funkcionalnosti, azuriranja mapa... Nije to to...

Pa najcesce se koriste za "muziku", navigaciju, razgovore za sta su i predvidjene... Desava se i nesto pustis gledas, lupam na granici cekas satima...

Dobro ocenjen vidim stavljaju ga i u PS5 jel kupovao neko neka preporuka?
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
US $2.52 60%OFF | 990 PRO SSD Solid State Drive 4TB 2TB 1TB M.2 2280 PCIE 4.0 NVMe Gaming Internal Hard Drive 7400MB/S For PC/PS5/Laptop Desktop

Samsung nije sigurno za taj novac.
Edit: Great Wall GT70 je ispod nalepnice.

Ima kod nekih i "samsung" ali je cena kao i kod nas-madjara. Nego mene iteresuju ovi nn kako si se pokazali ako neko uzimao sa foruma.

@faxcool kako je fiksirana, to ne vidim? Naslonjen je i gornji deo pozadi, ne trese u vožnji?
Hvala!

Kada izvučeš fabrički monohrom displej ostaje samo rupa

Screenshot_2024-01-23-20-19-15-057_com.miui.gallery-edit.jpg

Znači bukvalno samo uguraš uređaj na njeno mesto, savršeno pasuje + je obložen anti-shock trakama da absorbuje vibracije :

Screenshot_2024-01-23-20-17-00-568_org.mozilla.firefox-edit.jpg

Ekran je detachable, skida se po potrebi i odvojen je od matičnog dela :

Screenshot_2024-01-23-20-12-59-745_org.mozilla.firefox-edit.jpg

Kači se bukvalno "na slide-click" i pričvršćen je fino, a vezan flat kablom koji ne mrda. Dobro su rešili to, zadovoljan sam.

Dobro ocenjen vidim stavljaju ga i u PS5 jel kupovao neko neka preporuka?
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
US $2.52 60%OFF | 990 PRO SSD Solid State Drive 4TB 2TB 1TB M.2 2280 PCIE 4.0 NVMe Gaming Internal Hard Drive 7400MB/S For PC/PS5/Laptop Desktop
koja je fora sa ovim? sta posalju umesto ovog od 4tb? U komentarima se niko nije zalio

1706041181266.png1706041190673.png

Treba li jos? Imas na YT kakve raspadotine uvaljuju, to ne moze da radi kao NVMe tog kapaciteta za te pare nikako

Da li bi mi neko resio misteriju :)
treba narucim paket od ~1700e iz kine. Mogu da biram brzu postu.
Kako cu se provesti? racunam +50e(spedicija)+10% carina+20% pdv ? = 1750 *1.1*1.2 = 2310e ?
Da li je moja matematika tacna ili sam nesto promasio ?

Stigle mi danas KZ ZSN Pro... Oduševljen sam zvukom. Svaka preporuka.

Platio sam ih 2,73 dolara + kupon od 8$ koji sam dobio igrajući igricu odavde.

Da li bi mi neko resio misteriju :)
treba narucim paket od ~1700e iz kine. Mogu da biram brzu postu.
Kako cu se provesti? racunam +50e(spedicija)+10% carina+20% pdv ? = 1750 *1.1*1.2 = 2310e ?
Da li je moja matematika tacna ili sam nesto promasio ?
Samo da znaš da umeju da gnjave na carini čak i kada imaš špeditera.
Izjava o upotrebi (nikakav problem. samo da je za lično i da ne stavljaš u promet)
dokaz o uplati (ja sa ovime najčešće imam problem jer mi ne prihvataju screenshotove već zajtevaju potvrdu iz banke)
količine (klasična priča za količine preko 3)

Imao sam i problem sa "kršenjem intelektualne svojine" jer sam ugrabio odličan popust pa nisu verovali da je ta cena, tipa plaćeno je 4-5x manje nego što kod nas košta.
Na kraju sve sve izgladi uz malo muke i par odlazaka na carinu.

Zašto je dokaz u uplati bio problem do sada? Izvod uplate skineš u PDF-u u aplikaciji banke i to je otprilike to.

Postoji dosta nacina placanja, a na carini prihvataju samo jednu.
Ako bi mi neki rodjak poslao paket novih stvari, to bi bio problem. Isto vazi i za kripto recimo. Za neke stvari jednostavno nemam dokaz iz banke, sto ne znaci da ne zelim da platim pdv.

Aha, okej, to je druga stvar. Podrazumevao sam klasičnu kupovinu preko sajta putem platne kartice pa me je zbunilo.

@Girese

Da li si imao jos narudzbina iz tog perioda , da li su ti stigle posiljke ?
Kakva je situacija sa lokalnom postom ?

Ako pogledas temu Pracenje posiljki videces da neke lokalne poste jos uvek
nisu isporucile posiljke koje su u Srbiju stigle jos u oktobru / novembru :(

isti slucaj, porucio 2 kom. Voltme u to vreme kada smo svi porucivali,kada je bilo aktuelno, nikad stiglo.

meni su te porudzbine sa jos jedno 10 paketa

Za te pare taj Voltme punjač nije loš, ali ne ispunjava ono što mu piše u specifikacijama. QC 3.0 protokol ne radi kako treba, na telefonu koji ima taj tip punjenja. Do kabla isto nije, istestirao sve.

@Rax032

Da li imas uredjaje za testiranje ili si samo na osnovu punjenja telefona
zakljucio "da ne funkcionise" ???

Imam dva uređaja. Prvo koristio Uni-T pa kupio još jedan da proverim i oba pokazuju isto.
Punjenje preko USB-A bi trebalo biti QC 3.0 odnosno 18w i kroz one tri faze, međutim punjač skoro sve vreme drži 12-14w, voltaža se menja od 5-6V apsolutno sve vreme i to je to.

Da li postoji neka opcija jednako kvalitetnog punjaca kao orignalni apple , treba mi 20W za apple magsafe ili da ipak kupim originalni apple?

Vrh Dno