Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Budalaština uzmi 8/256 i uživaj. Nema nikakve razlike.
I mene to kopka. S tim da imam mogućnost uzeti samo od 8/256 GB verziju Samsunga S23 Ultra pa me zanima, iako je prošlo vremena, da li je to pametno? Imao sam S22 ultra 12/256 GB i bio je stvarno dobar mobilni telefon.

Pozdrav svima. Imam pitanje tj problem. Uzeo sam s23u star mesec ipo dana, kao nov je ali problem je u tome što neće da ugasi svetlo posle 30s koje je u podešavanjima tj neće uopšte ga ga ugasi.
Sve u podešavanjima sam prošao i ne znam u čemu je problem.

Da ti nije slučajno uključena opcija "Keep screen on while viewing", pa ne isključuje ekran dok prednja kamera detektuje tvoje lice?

Neke aplikacije drže ekran uključenim nezavisno od tog podešenog timeouta. Da li ti se to dešava svugde, ili samo u nekim određenim aplikacijama?

Neke aplikacije drže ekran uključenim nezavisno od tog podešenog timeouta. Da li ti se to dešava svugde, ili samo u nekim određenim aplikacijama?
Juče sam ga kupio, al mislim da se dešava svugde. Ima foliju zalepljenu,dal može zbog nje to da se dešava, samo mi to pada na pamet

Uradi restart pa vidi. Meni juče Tab S9 Ultra nije hteo da ugasi ekran nikako. Klikćem kao manijak, ali tek je došao sebi nakon restarta.
@Sacie93 Probaj da pojuriš 12/512 jer se ne zna za sada kako će se AI ponašati kada dođe na S23 seriju i koliko će konzumirati resursa. Ne kažem da hoće, ali od viška glava ne boli ako možeš da izdvojiš novac.

Ovi sto pricaju da nema razlike izmedju 8/256 i 12/256, ne razumem kako nema razlike? Objasnite mi molim vas, evo ziv nisam da cujem kako nema razlike.

Uradi restart pa vidi. Meni juče Tab S9 Ultra nije hteo da ugasi ekran nikako. Klikćem kao manijak, ali tek je došao sebi nakon restarta.
@Sacie93 Probaj da pojuriš 12/512 jer se ne zna za sada kako će se AI ponašati kada dođe na S23 seriju i koliko će konzumirati resursa. Ne kažem da hoće, ali od viška glava ne boli ako možeš da izdvojiš novac.
Resetovao, radiii... hvalaaa
Zamalo da skinem foliju 😊

Običan restart uređaja. Mislim da ga je neki update neke apk malo poremetio.

Danas sam bio do Delta Cyti i otisao u Samsung radnju . Iznenadio se debelo kada sam video cene S23U i S24U -razlika 2 000 din , toliko S24U skuplji -169 prema 167 000 din .
Hoće li cene 23U uopšte padati ili možda tek kada izađe S27U . Užassss
Ne zanimaju me cene preko oglasa ni preko KP , ni radnjica u Balkanskoj , sem ako ne želim da moj telefon prodam .

Razlika je još veća između vanila s23 i s24 serije celih 12000 u korist s23ke

Te nisam ni gledao , gledo sam Ultre jer samo one dolaze u obzir i to bih pre S23U kupio , ali bi morao prodati Fold4 a ne isplati mi se , tek je kupljen- nije mi dosadio🤣

Pa realno stavi jedan pored drugog i reci sta je zapravo toliko puno bolje na S24U naspram S23U?

Malo jaca baterija (pola sata do 40 min po testovima dostupnim na netu), malo jaci procesor (i ovaj SD je odlican) malo svetliji ekran (i ovaj ekran je i u tom smislu odlican), godinu duze podrske.

Sve softverski je itakako moguce implementirati i na S23U.

Ravan ekran? To je stvar ukusa, jeste cimanje zastita ali zakrivljen je meni bar mnogo lepsi i lepsi telefon mi je S23U, i upravlja je telefonom je lakse na zakrivljenom ekranu (back i slicno), nije to vise zakrivljen ekran kao na starijim modelima vec vrlo malo, taman sto bih rekao, te nema ni nekog prelivanja boja kada se gleda neki video i slicno.

Sve u svemu jako slicni telefoni, pa je i cena slicna.

Edit: da zaboravio sam kameru koja je vrlo slicna kod jednog i kod drugog telefona.

Danas sam bio do Delta Cyti i otisao u Samsung radnju . Iznenadio se debelo kada sam video cene S23U i S24U -razlika 2 000 din , toliko S24U skuplji -169 prema 167 000 din .
Hoće li cene 23U uopšte padati ili možda tek kada izađe S27U . Užassss
Ne zanimaju me cene preko oglasa ni preko KP , ni radnjica u Balkanskoj , sem ako ne želim da moj telefon prodam .
I ja to čekam jer treba da kupim novi telefon pa se razmišljam između s23u i s24u. Pre jedno mesec dana sume savetovali ovde na forumu da čekam da izađe s24 pa će cene s23 pasti ali mislim da nema ništa od toga. Ako se dobro sećam nije pala ni s22 serija kad je izašla s23 pre godinu dana iako je napredak bio mnogo veći nego sada

Ovi sto pricaju da nema razlike izmedju 8/256 i 12/256, ne razumem kako nema razlike? Objasnite mi molim vas, evo ziv nisam da cujem kako nema razlike.
Lagano. Koristio 22U sa 12gb, zadnjih godinu 23U sa 8gb nikakva razlika u samom radu. Ako ces da pricas kako drzi vise app u pozadini pa ih lakse pokrece, moguce ali se to ne primecuje u svakodnevnom koriscenju

I ja to čekam jer treba da kupim novi telefon pa se razmišljam između s23u i s24u. Pre jedno mesec dana sume savetovali ovde na forumu da čekam da izađe s24 pa će cene s23 pasti ali mislim da nema ništa od toga. Ako se dobro sećam nije pala ni s22 serija kad je izašla s23 pre godinu dana iako je napredak bio mnogo veći nego sada
Sacekaj leto i Fold 6 - mozda ce icemu vredeti.Ako nista,bar ce do tada pasti cena S23U.

Lagano. Koristio 22U sa 12gb, zadnjih godinu 23U sa 8gb nikakva razlika u samom radu. Ako ces da pricas kako drzi vise app u pozadini pa ih lakse pokrece, moguce ali se to ne primecuje u svakodnevnom koriscenju
Zavisi sta smatras pod svakodnevnim korišćenjem. Vise rama ima plus pre svega za one koji koriste zahtevnije aplikacije igrice isl i tu se najvise i vidi ta razlika. Suprotno ko koristi standardne app naravno da i ne moze da vidi nesto preteranu razliku.

Sve je to super, ali koliko će to da košta sve na kraju kada krenu da naplaćuju? Da se razumemo odmah, podržavam svakog developer-a, plaćam uredno sve apk i pretplate za apk koje mi trebaju itd., ali ovo je nešto gde je klizav teren jer ne znaš koji deo je Samsung-ov, koji Google-ov. Samsung je ubacio u svoj sistem AI koji je od Google-a, a da se plaća i na jednoj i na drugoj strani malo je realno. I upitna je verzija androida jer ako imaš recimo A13 koji rdi savršeno, a na A14 je došao AI, mora da se diže verzija sistema. I dalje sam mišljenja da mi Ultra bolje radi na A13 nego na A14 verziji.
To mi uopšte neće biti problem, jer kad počne naplata neću ni koristiti to đubre.

Zavisi sta smatras pod svakodnevnim korišćenjem. Vise rama ima plus pre svega za one koji koriste zahtevnije aplikacije igrice isl i tu se najvise i vidi ta razlika. Suprotno ko koristi standardne app naravno da i ne moze da vidi nesto preteranu razliku.
Tako je. Onda moze i 6 giga rama da posluzi.
Svakako ne moze biti isto i da nije uocljivo. Kao tipa Snap gen 2 i gen 3, tu su razlike neznatne i slabo uocljive.

Za 800e koliko je nov S23U ne vidim razlog zašto bi iko kupovao S24U koji košta 600e više. 😂

*Totalno razumem ljude koji vole da imaju uvek najnoviji flagship, to je neka druga dimenzija.

Sacekaj leto i Fold 6 - mozda ce icemu vredeti.Ako nista,bar ce do tada pasti cena S23U.
Pa onda bolje da kupi Fold 3 i da vidi kako mu se cini , manje ce na gubitku biti ako ga bude menjao
Ja bih mozda uzeo S23U , ali sam tek pre 2 meseca kupio Fold 4 i nije mi dosadio da bi isao na dobos , legalno uzet

Pa pala je cena.
S23u 8gb je 800e sa 12gb je 1000e.
Tesko da možeš da očekuješ flagship godinu dana star ispod toga...

Pa pala je cena.
S23u 8gb je 800e sa 12gb je 1000e.
Tesko da možeš da očekuješ flagship godinu dana star ispod toga...
Ja sam govorio o legalnim radnjama i o Ultri razlika u ceni u Samsung radnji u Delta Cyti je ta da S24U 169 000 a S23U 167 000 din . Razlika je taman dovoljna da ne razmisljas i kupis S23U zato sto je dosta jevtiniji :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Nazad
Vrh Dno