Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Koja je razlika između Mitsubishi Heavy i Mitsubishi Electric?

Pisaću im da vidim cenu za Kirigamine 9-ku sa R32 gasom. Ali rekao si da je SRK20ZS nešto bolja?

Edit: Ovo je Kirigamine sa R32 gasom, novija revizija, zar ne? LINK

Poslednja izmena:
Pa bolja je jer na sajtu stoji stari R410a model, a u sustini su u klasi te klime, ako pricamo o 7ici srk i 9ci FE(Kirigamine).
To su 2 totalno razlicite firme, a mislim da ji sa jednom neces pogresiti.

Srk20 ti je 7ica, 9ka je 25.
Sada, koja je tu bolja, tesko da ce ti neko realno reci.

Midea Mission II radi od prvih hladnih dana do ovih mrazeva neverovatno dobro.Spoljasnja jedinica se bukvano ne cuje uopste i u odnosu na prehodni mision model, to je razlika za neverovati. i u radu a narocito u glasnoci obzirom da je spoljasnja jedinica na prethodnom modelu bila izrazito bucna i sa amortizerima..Ovaj R32 model se bukvalno ne cuje.Setovana je na 23,5 stepeni i odrazava tu temperaturu ozuzetno precizno tako da je i u tom delu ozbiljna razlika izemdju nove i starije verzije istog modela klime.
Defrosti su vremenski slicni kao na prethodnom modelu i traju oko 7-8 minuta, a za srecu vrlo retko ide u defrost iako sam na manje od 150m.vazdusne linije od reke.Kao korisnik koji se dugo greje klimom kao primarnim i jedinim nacinom grejanja u manjoj izolovanoj kuci, svakako bez da je ikada bilo potrebe za nekim dodatnim grejnim telom, dusevljen sam ovom klimom za sada i mislim da je velika steta je sto je odavno vise nema u ponudi i prodaji.
Kada se tice modulacije o kojoj se ovde puno pise, pre ovih bas hladnih dana, vrlo ravnomerno je radila na min.212 w-220w potrosnje a kada su tempratrure nekoliko stepeni ispod nule, dovoljo joj je 570 w u odrzavanju toplog poluizolovanog prostora koji greje, obzirom da nema izolacije na plafonu grejanog prostora nesto vecem od 20 kvadratnih metara..

Razumem da je 20 7-ca, a 25 9-ka. Zato sam i napisao:
Aha, ja sam video da si mi spomenuo 20, pa sam mislio da to i planiras, nisam obratio paznju :)
Sada mi je jasno i onih 105k, jer za 7icu to i neje neki ludacki popust da bi rizikovao sa nekim levim sajtovima :)
Bilo je price ovde o tom sajtu, ako pricamo o mitsubishi.rs, neko je proveravao i rekao da firma ne postoji.

Mislim da nemas potrebe za takvom vrstom rizika i posle cak i da dobijes klimu(neko moze da daje svoju cenu sa rabatom, da mu zarada bude ugradnja), da li i ko odgovara za sve to...ne znam, ja licno ne bih.

Poslednja izmena:
Primjetih da mi ne radi 'samodijagnostika' preko Midea aplikacije, ima onih 118 stavki da isprovjerava. Prije je radilo uredno, nista strasno ali eto. Je li se susretao neko sa tim, da li je nesto do aplikacije ili klime, samo vrti ovako kao na slici ..?!

I da, upravu je covjek za lulu gore iznad, okrene se za 90 stepeni i izvuce lagano. Malo sam tamo/vamo pomalo mrdao, dok.nije popustilo i uspio sam. Bas je leda bilo oko lule i naravno lula skroz zacepljena.

Prilozi

• Screenshot_2024-01-21-19-52-13-52_ffcbf0a849eb2d1a437fc62150eff770.jpg
    Screenshot_2024-01-21-19-52-13-52_ffcbf0a849eb2d1a437fc62150eff770.jpg
    30.3 KB · Pregleda: 15
Neki moj rođak za ljubav dve hiljade dinara uštede uzeo klimu od dunđera. Ajde klima ko klima nego mu on i ugradio za 10000 dinara a nema ni servis ni pečat, nije mu overio garanciju. I sve je bilo ok dok nakon dve godine nije otišla elektronika na Hisense.
E onda je nastao problem jer nema garanciju, platio popravku i to bogami dobro, bilo mi glupo da ga pitam koliko, inače tada je imao baš teleći pogled.
Savet, nemojte to da radite za ljubav par hiljada dinara.

@Xepoj87

Da, taj sajt i još jedan. Naveden je isti broj telefona na oba sajta, a nikakvih informacija o firmi. Da, jasno mi je. Ako nije pouzdana prodavnica, neću rizikovati toliki novac.

Videću šta će odgovoriti Steelsoft i ACS.

Hvala ti.

Primjetih da mi ne radi 'samodijagnostika' preko Midea aplikacije, ima onih 118 stavki da isprovjerava. Prije je radilo uredno, nista strasno ali eto. Je li se susretao neko sa tim, da li je nesto do aplikacije ili klime, samo vrti ovako kao na slici ..?!

I da, upravu je covjek za lulu gore iznad, okrene se za 90 stepeni i izvuce lagano. Malo sam tamo/vamo pomalo mrdao, dok.nije popustilo i uspio sam. Bas je leda bilo oko lule i naravno lula skroz zacepljena.
Ne radi ni meni samodijagnostika, nešto su čačkali sigurno.

Drago mi je da ti je pomogao moj savet oko lule. :)

Neki moj rođak za ljubav dve hiljade dinara uštede uzeo klimu od dunđera. Ajde klima ko klima nego mu on i ugradio za 10000 dinara a nema ni servis ni pečat, nije mu overio garanciju. I sve je bilo ok dok nakon dve godine nije otišla elektronika na Hisense.
E onda je nastao problem jer nema garanciju, platio popravku i to bogami dobro, bilo mi glupo da ga pitam koliko, inače tada je imao baš teleći pogled.
Savet, nemojte to da radite za ljubav par hiljada dinara.
Nasa posla, vecina naroda tako razmislja u fazonu nekih stednja. Ali, obicno, to jeftinije na kraju izadje skuplje.

Napisa u pocetku klima od 'sunđera', kontam sta je to...😆

^ ne mogu da doprem do tog dela da bi video jeli zaledila 🍻

@Nes*
Kolika je realna temperatura u sobi izmerena termometrom kada je podešena 30 na klimi?

Svakih pola sata defrostuje oko 5 min soba 4x4 m2. Kuca izolirana stiroporom. 30 stepeni podesen inverter mislim da je ipak malo previse

klima >>> https://www.eponuda.com/inverter-kl...2-12000-btu-inverter-klima-uredaj-cena-528352
Prvo, AEQI je krš od klime. Mislim da su već neki pre pisali za stari model valjda da radi na fiksnim potrošnjama u zavisnosti od podešene temperature.. nemoj me držati za reč. Vivax ne treba gledati ispod AERI serije za iole bolje grejanje.
Drugo, klimu držati na cirka 23-24c u suprotnom dešavaće se to što se tebi dešava i ima da jede struju. Nije to smederevac kad ga založiš da se hoda u kratkim rukavima na 30c.

@fatza
Evo snimak defrosta u mrtvoj tišini, samo se čuje sat u pozadini. Stolarija očajna drvena dvoprozorska, ne trebam da luftiram, to ide po defaultu🤣. Ovo je bio kontrolni defrost od 5min. Na snimku oko 0:53 se pali ventil i kao što (ne)čuješ nema šištanja gasa. Nakon toga kreće kompresor i zaleće do odredjene vrednosti, stoji tu neko vreme i odmah spušta na modulaciju na kojoj je bila pre defrosta, to bi par sekundi nakon prekidanja snimanja (to nisam uspeo da snimim jer me prekinuše ostali ukućani - Mislim da ima kod mene na YT na snimku gde sam snimao spoljnu tokom defrosta). Uglavnom vidi se da diskretno radi svoje, nema velikog zaletanja posle df i slično. Uporedi sa svojom pa javi.

Evo kako kod mene izgleda defrost, jasno se čuje šištanje gasa kroz unutrašnju jedinicu. Dodao sam "malo" audio gain-a da ne bi morao ton da se pojačava do daske.

Na ovom snimku ne izgleda tako strašno, ne može telefon da dočara tu buku.

@dexter87 nzm gde mi je termometar nije tamo gde je bio :)

@optokapler cale ima aeri 18ticu cesto mu dosta drunda spoljna jedinica.

Kako ste rijesili odvod vode ispod klime kad se skine lula ili ostavili samo onako? Malo je nezgodno prska u kanti (Jupol 😁) kad padne sa visine, kad je na terasi. Vidim imaju neke tavice da se kupe koje se montiraju ispod, ali ne vidim neku veliku svrhu, svakako jednu tavu imamo u klimi.

Kula -6,Daikin ftxc50 sensira greje stan sa starom stolarijom 64m2 sama bez problema.Temperatura podesena na 24-25 fan auto.Nocu na 23-24.Defrosta ima ali vise i ne obracam na njih paznju.To je deo grejanja.

Što jest, jest. 😂

Večeras idemo na -15°. Jučer je bilo -14° u mom gradu čitam na vijestima, dao sam jutros krivi info, ja gledao senzor klime kad sam ustao. Kažu do -15° grije i kapak. Baš da vidimo čija baba crnu vunu prede. 🥱😂😎
Gdje zivis? Koja klima bi?
Moja bas fino prede, tiha i df nimalo nije bucan. Neosjetim ga uopste po noci. Trenutno ni nisu nesto hladnoce, oko -8c do -12c nocne pa se preko dana popne u plus dva, tri stepena. Kod buraza isto na njegovih 80m2 radi jos uvijek bez opterecenja.

Poslednja izmena:
Gdje zivis? Koja klima bi?
Moja bas fino prede, tiha i df nimalo nije bucan. Neosjetim ga uopste po noci. Trenutno ni nisu nesto hladnoce, oko -8c do -12c nocne pa se preko dana popne u plus dva, tri stepena. Kod buraza isto na njegovih 80m2 radi jos uvijek bez opterecenja.
Srednja Bosna, FTXF60D.

Nazad
Vrh Dno