Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
bugari su postali svajcarska za nas i u postanskom saobracaju. bar tako pokazuju UA posiljke. nasoj posti treba 40ak dana da primi i posalje iz velelepnog zdanja u zemunu paketic do vracara. bugari prime UA i isporuce za 5 dana. posle Ali kriv i ne postuje rok. postuje ali kada ne radi sa juznim sudanom evrope.

inace rade opet najjace radnje na aliju free shipping. na primer Factory Direct Collected Store u super deals.

Да ли Али промени очекивани датум испоруке, видим да ми је за већину пошиљки из новембра, датум средина фебруара?

Preracunava ih na osnovu povratnih informacija od kupaca.

I ne gledaj to, to se menja po inerciji desavanja, ne u realnom vremenu.

Pogledajte prilog 424523
Ko hoce nek' cestita srecno useljenje krpa u moji topli dom 😂 U mom slucaju su stigle obe, tako da @pinocio ako treba krpa da sacuvas prijateljstvo, salji podatke za slanje 😁

UA13497...HU
Naruceno: 05.12.2023
Uruceno: 19.01.2024
Tranzit: 44 dana
Statusi:
2024-01-13 17:24:00 Arrived at local delivery center
2024-01-11 00:00:00 Received by local delivery company
2024-01-04 03:09:21 Arrive attransit country or district.
2023-12-15 13:26:00 Arrived at linehual office
Kod mene nema jos a isti datum , mozda Ponedeljak

Prilozi

• krpe.png
    krpe.png
    112.5 KB · Pregleda: 22
@ironmanbg

Mogu samo da nagadjaju , jer u Srbiji nema pravila tj. neke poste rade isporuku par dana posle
Arrived at local delivery center , a neke redovno kasne po mesec i vise dana

Madjari su u velikom kasnjenju za neke serije posiljki i to ne samo prema Srbiji !!!

Cekaj status Arrived at local delivery center i posle toga gledaj prosek za tvoju lokalnu postu...

@kalin62

krpe

5.12.2023
UA134...
Arrived at local delivery center
Jan 14, 2024

30.11.2023
UA131...
Received by local delivery company
Jan 17, 2024

Radnje koje ne salju za Srbiju i preusmerim Italija ,sva roba ima garanciju od 12 dana a stize i pre

Cekam posiljku Kina Belgija Srbija

Prilozi

• belgija.png
    belgija.png
    127.1 KB · Pregleda: 46
  • Italija paket.png
    Italija paket.png
    83.1 KB · Pregleda: 37
  • Italija.png
    Italija.png
    111.2 KB · Pregleda: 56
Da li je ovo u Madjarskoj ili?
Taj status označava da je naša pošta obaveštena da paket iz Mađarske treba da se prosledi za Srbiju.
Imam i ja takav paket sa istim datumom i vremenom na sajtu pošte stoji status HU1005, iako mi u svim drugim Tracking sajtovima ispisuje da je kod nas.
IMG_20240121_081240.jpg

Јел могуће да су ми 2 пакета од различитих радњи послате заједно? Вероватно су им у истом магацину артикли из обе радње?

Da li je neko dobijao UA pošiljke sa poslednjim status "arrived at local delivery centar" od 22.12, 28-29.12? Meni od njih ništa ne stiže.

Taj status označava da je naša pošta obaveštena da paket iz Mađarske treba da se prosledi za Srbiju.
Imam i ja takav paket sa istim datumom i vremenom na sajtu pošte stoji status HU1005, iako mi u svim drugim Tracking sajtovima ispisuje da je kod nas.
Pogledajte prilog 424741
Kod nas je ali jos nije skenirana sama posiljka na Izmenicnoj,verovatno sutra,kod mene ima isto vreme i datum.Taj arrived at local znaci da je skenirana neka veca paleta u kojoj se nalaze gomila posiljki a izmedju njih moja i tvoja.Pojedinacno skeniranje dolazi kasnije.

Poslednja izmena:
Koju aplikaciju za pracenje koristite? 17track je uzasno spora i vrlo cesto nakon cekanja dok ne izvrti citavih 5 brojeva za pracenje izbaci error za neke. sad sam probao 17track da koristim na kompu ali statusi su mi na kineskom bez opcije prevoda na dashbordu. skinem 5 aplikacija sa app store-a za pracenje i ni jedna ne valja. Ili moze da se doda 3 broja u free verziji ili ih ne ocitava uopste

Malo se pokrenula carina.
Jedan paket od 14.12 dostavljen prekjuče.
Mada drugog još nema...

Јел могуће да су ми 2 пакета од различитих радњи послате заједно? Вероватно су им у истом магацину артикли из обе радње?
Dešava se ponekad, verovatno iz tog razloga koji si pomenuo. Prvo sam paničio da je neki od prodavaca prevarant, međutim stvarno stigne zajedno. Nezgodno bi moglo da bude ako su neke malo skuplje stvari zbog naše carine.
Taj tzv. "consolidated shipping" uredno rade kad šalju u zapadne zemlje, čak i pošiljke sa različitim TN udruže u jedan zajednički (novi) Cainiao broj. Videćemo da li će to da guraju i za Srbiju, možda nije kompatibilno sa trenutnim uslovima logistike.

Da li je neko dobijao UA pošiljke sa poslednjim status "arrived at local delivery centar" od 22.12, 28-29.12? Meni od njih ništa ne stiže.

Mislim da nema pravila, meni je od svih datuma koje pominješ pola stiglo a pola još nije. Čekam i od 26.12. A od 27.12 je uglavnom sve stiglo.

Koju aplikaciju za pracenje koristite? 17track je uzasno spora i vrlo cesto nakon cekanja dok ne izvrti citavih 5 brojeva za pracenje izbaci error za neke. sad sam probao 17track da koristim na kompu ali statusi su mi na kineskom bez opcije prevoda na dashbordu. skinem 5 aplikacija sa app store-a za pracenje i ni jedna ne valja. Ili moze da se doda 3 broja u free verziji ili ih ne ocitava uopste

Mogu da ti predložim TrackChecker Mobile, nije ni ona idealna ali meni je favorit. Ponekad može da uspori ili ne prijavi neku promenu statusa ako imaš puno brojeva za praćenje, ali uvek možeš i manuelno da pokreneš svaki item. Dosta redovno se ažurira i ima gomilu opcija za podešavanje.

Provera da li su HU posiljke prosledjene iz Madjarske

UPU track&trace

iste te statuse mozete videti i na Ship24

upu.jpg

@tobacco road

Imao sam spisak porudzbina sa par naloga - sve posiljke koje su do 30.12 imale status
Arrived at local delivery center su isporucene ( LPC S.Mitrovica )

Pretpostavljam da su u mojoj LPC ali kada ih pitaš kažu nema ništa iako ne gledaju niti ih ubacuju u paketomat, pa ne znam sta da mislim i radim. Tražio sam od prodavaca da mi produže vreme ali će biti verovatno uzalud.

Poslednja izmena:
Koliko često se ovo dešava?
"Sorry, logistics delay..." i na skali stoji da je u Kini, a status se menjao tokom vremena. Ima dva statusa da je paket prijavljen i posle prošao export customs clearance, što do sada nisam vidjao,mada,nemam mnogo paketa.

Standard shipping je doplaćen, tako da verovatno neće biti problem za refund, ali očekivan delivery 28.12, a od tad prošlo skoro mesec dana.

Screenshot_20240121-151433_AliExpress.jpg

I meni je tako stojalo na special goods, ta logisticka kompanija je najsporija ali stigne roba,zato sam je ocenio kao najlošiju i najsporiju logistiku a prodavcu napisao u oceni da obavezno promeni logistiku jer je očajna.

@PJ

To "sorry, logistic delay" stavljaju u poslednje vreme kad procene da baš kasne, pa eto da i ti znaš da su i oni svesni toga. U suštini ne znači ništa.
Na onom "dijagramu" na vrhu će ti stajati da je u Kini sve dok ne stigne do neke tačke koju proglase da je "SRB Customs" ili "Beograd", a to je u realnosti u principu Budimpešta. Osim ako ide preko SingPost, PostNL ili Latvije (LT), onda je stvarno Beograd.
Sve u svemu, očekuj da ti stigne za recimo 2 nedelje.

• Like
Reagovanja: PJ
@PJ

Arrived at linehaul office znaci da je stigla u Madjarsku.

Treba da ukinu taj graficki prikaz jer nema veze sa realnoscu , a nema ni oznaku za
tranzitnu zemlju.

Gomile posiljki stoje duze od mesec dana u Madjarskoj - tako je i sa tvojom posiljkom.
Plus je tvoja bila negde "zagubljena" izmedju Kine i Madjarske 🙁

Evo jos jedan iz niza primera iz LA0549... serije
( 2.12 je stigla u Madjarsku , tek 16.1 su je spakovali i prosledili za Srbiju )

549.jpg

Ali bolje i ovako nego nikako...

Moja situacija. Nadam se da ce obe biti ove sedmice ali sumnjam, bilo bi dobro da budu u isto vreme jer cu morati ici po njih u postu svakako pa da ih uzmem odjednom. Prva LAHU druga LSNL
1705862815370.png1705862833908.png

Stigle UA pošiljke juče na paketomat pošte 21102 NS:
Krpa UA14086... Arrived at local delivery center 12.1. Received by local delivery company 22.12. Order date: Dec 15
UA10630... Arrived at local delivery center 28.12. Received by local delivery company 14.12. Order placed on: Nov 3

Iako za posiljku iz prethodnog primera stoji status Arrived at local delivery center
na posta.rs....pracenje-posiljke jos uvek nema statusa 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispela

p549.jpg

@nenad99

Rx...xx i Lx...xx su registrovane posiljke i trebaju da imaju pracenje tj. treba da se pojave
statusi da je posiljka dosla u lokalnu postu.

Ako postoje problemi sa isporukom , obavezno prati da li ce se pojaviti status IZVESTENA.
Ako se pojavi status , a ne pojavi se postar , obavezno pisi reklamaciju na rad lokalne poste

Iako za posiljku iz prethodnog primera stoji status Arrived at local delivery center
na posta.rs....pracenje-posiljke jos uvek nema statusa 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispela

Pogledajte prilog 424889

@nenad99

Rx...xx i Lx...xx su registrovane posiljke i trebaju da imaju pracenje tj. treba da se pojave
statusi da je posiljka dosla u lokalnu postu.

Ako postoje problemi sa isporukom , obavezno prati da li ce se pojaviti status IZVESTENA.
Ako se pojavi status , a ne pojavi se postar , obavezno pisi reklamaciju na rad lokalne poste
Pa ako bude izvestena a ne donese papir ja mogu otici u postu po paket, dovoljno mi je da znam da je izvestena na sajtu. Vise me trenutno interesuje kada ce opet proguliti i uci u sistem poste, od 16.1 stoji

Сутра кад буду изрокали заостале статусе и поштар донесе. 🤣

Štos je što radim pa tek u 7 uveče mogu preuzeti pakete i onda svejedno moram ići u poštu lično, a inače donosi papirčiće. Ako se za šta treba žaliti to je prvo što ovo ovoliko traje, još nisu zaveli pošiljku od prijema 16.1. isteći će rok dok se smiluju

I zanima me kada će biti na sajtu pošte za ovu LS NL? Kaže PostNL da je stigla u Srbiju juče
@nenad99

Takvim postupanjem im povladjujes neregularnost u radu...
Treba da se borimo protiv toga !!!

@PJ

Arrived at linehaul office znaci da je stigla u Madjarsku.

Treba da ukinu taj graficki prikaz jer nema veze sa realnoscu , a nema ni oznaku za
tranzitnu zemlju.

...
To za linehaul/Madjarsku znam, nego do sada nikada nisam video da skala ne mrdne sa početka i onu poruku na početku.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno