frrka
Čuven
- Učlanjen(a)
- 17.09.2005
- Poena
- 595
Meni je multi super kao opcija za kompletnu pokrivenost kuce grejanjem i hladjenjem za najmanje para i da to lici na nesto majku mu.Ne, nije isto.
TP vazduh-voda ili voda-voda ne gura gas u vise unutrasnjih, greje vodu i ne radi po istom principu kao split.
Zajednicko im je samo to sto obe imaju kompresor.
I vec je pomenuto da imaju odvojen grejac.
Ne mislis da toplotna pumpa bez razloga kosta nekoliko puta vise od celog multi split sistema, a dobijas prakticno samo ekvivalenta spoljasnje jedinice kod splita.
Mada mi je defrost u isto vreme najmanje bitan kao mana multija.
@nidza
Zar nisi nesto kukao na taj Samsung, zar se nije nesto desilo ili sam ja pobrkao?
Svakako da nije kriminal uzeti multi, ali ne treba izmisljati prednosti, a jedina prednost je upravo prostor i to je nekome dovoljno.
I ja cu najverovatnije morati jedan multi da stavim u kancelariju, ali nisam srecan zbog toga![]()
Kao sto sam naveo primer kuce gore 2 sprata treba 6 klima, jos zamisli ako juris stranu koja je u zavetrini zbog efikasnosti, svih 6 na jednoj strani kuce.
Meni npr midea BS radi i lepo hladi tu sobu ali da bi hladio druge sobe mora fan na 100% da dopre ali onda BS gubi funkciju. Bolje da mi 3 klime rade na 10-20% fan u 3 sobe nego u jednoj na 100% da bi ubacio vazduh u druge dve sobe.