Šta je novo?

Netflix je u Srbiji (Pročitati prvi post)

Ono što meni nije jasno, ako može neko da mi razjasni, je zašto netflix u Turskoj naplaćuje pretplatu u lirama, a u Srbiju u evrima.
Dinar je stabilniji od lire , deset godina se nije značajnije menjao kurs. Koja je logika da u zemlji u kojoj je nestabilan kurs držiš domaću valutu, a u zemlji u koje je stabilan kurs naplaćuješ u evrima?
Zato što imaju ispostavu u Turskoj i firma je registrovana i u Turskoj.
U Srbiji nije, mi smo pod nadležnosti ispostave u Amsterdamu, ako se ne varam.

U Turskoj su dužni imati cene u lirama.

Koji od ova cetiri nacina placanja karticom na Turgame koristite, jel svejedno, svi prolaze sa nasim karticama?

Koji od ova cetiri nacina placanja karticom na Turgame koristite, jel svejedno, svi prolaze sa nasim karticama?
Ja sam koristio prvi. kliknuo sam na sve i video sam da neki imaju vecu proviziju. Mislim da je totalno sve jedno.

Hvala, uzeo preko prve opcije bez problema. Dopuna je morala bez VPN-a ako neko bude isto dobijao grešku.

I meni su skinuli bez obaveštenja karticu, uzeo gift kod za naredni mesec a videćemo da li će potrajati i posle toga mada teško.

Drugari postoji li mogucnost da se podesi da netflix ne pokrece dolby vision rezim slike u gornjem desnom uglu ? Kako se to radi ?

Koji tv? Puštaš sadržaj sa čega? Interne aplikacije, boks?

Hisense a6k 58 , ide mi na.... crna je bas jebema, kao i siva, nisam zadovoljan pa bih iskljucio, mislim da cu progledati! APlikacije su nativne sa TVa!

Settings - Picture - Advanced Settings ili HDR Settings - Dolby Vision, pa tu isključiš. Koliko se sećam tako nekako ide na Hisense modelima.

Settings - Picture - Advanced Settings ili HDR Settings - Dolby Vision, pa tu isključiš. Koliko se sećam tako nekako ide na Hisense modelima.
Ili ovako ili u hdmi input podešavanjima isključi "Enhanced format" samo to verovatno isključi HDR kompletno. Bolje je ručno podesiti DV kako ti odgovara.

Cisto da javim, obrisalo mi sa Netflixa (kao i drugima) karticu, kupio giftcard, proslo sve iz prve bez problema, sljakace i na dalje ja kontam, par meseci, mozda pola god, posle toga fajront turci, ili zbog dizanja cena bezobraznog gde ce se isplatiti davati 150din vise mesecno (dakle jos sitnija lova kad se podeli na 4 dela) i ne razmisljati i dovijati se, ili jer ce skroz pogasiti i giftcardove i uvesti neki geolock.

Cisto da javim, obrisalo mi sa Netflixa (kao i drugima) karticu, kupio giftcard, proslo sve iz prve bez problema, sljakace i na dalje ja kontam, par meseci, mozda pola god, posle toga fajront turci, ili zbog dizanja cena bezobraznog gde ce se isplatiti davati 150din vise mesecno (dakle jos sitnija lova kad se podeli na 4 dela) i ne razmisljati i dovijati se, ili jer ce skroz pogasiti i giftcardove i uvesti neki geolock.
I kad bude geolock uzmemo VPN i delimo na više uređaja kao Netflix ;)

Da ali srpski Netflix ne moze da se deli više bez gimnastike...

Kakva je tačno situacija sa srpskim Netfliksom, koliko sam ukapirao može više različitih ljudi ali samo 1 smart TV?

E hvala, nisam video ovaj deo, znaci IP adrese prakticno gledaju. Znaci ako dva TV-a u kuci nakacim na razlicite WiFi mreze, nece ih gledati kao isto domacinstvo.

Nek potraju turci sto duze 😃

Oni vide samo IP rutera koji izlazi na net , ne vide adrese pojedinih uredjaja.
Znaci sve sto nakacite u kuci/stanu na jedan ruter to ce biti registrovano kao jedno domacinstvo.
Jedino ako gledaju po Mac adresama onda mogu da razlikuju uredjaje.

Ја сам писао подршци и тражио да званично убаце српски језик на нетфликсу, предлажем да што више нас то уради, верујем да има одавде људи који су већ то урадили!!!

Ја сам писао подршци и тражио да званично убаце српски језик на нетфликсу, предлажем да што више нас то уради, верујем да има одавде људи који су већ то урадили!!!
Previše smo mi sitni za njih da bi se cimali sa titlovima za nas. Proračunali su oni odavno koja su tržišta isplativa za uvodjenje titlova. Ne pomaže ni to što neki od nas koriste strane naloge. Nemoj mnogo da se nadaš, nema ništa od toga.

Možeš ti pisati, ali od toga nema ništa. Pa Slovačka i Bugarska (i Slovenija) koje su u EU nemaju vlastitu lokalizaciju.
Kao što je već više puta spominjano, dodavanjem hrvatske lokalizacije Netflix smatra da je zaokružio celi region (HR, SRB, BiH, CG), nešto slično kao što Apple radi. Bila je izjava nekog Netflix predstavnika kada je počela hrv lokalizacija da će se titlovi koristiti u celom "Adria" regionu, ali ne mogu sada to da nađem.

@Владица Možeš da im pišeš do mile volje, već je pisano milion puta o tome da Netflix ima problema sa kompanijama koje rade lokalizaciju tj. prevod na sprski jezik. I dok se to ne reši, ako se uopšte reši, nema srpski jezik.

@Machor Nema to nikakve veze sa "ribama", već problem sa kompanijama koje rade lokalizaciju na srpski koji nije rešen. Ako se uopšte neko seća titlovi na srpski su počeli da se dodaju (i to oba pisma), a onda nakon početka sukoba i nemogućnosti dogovora, svi su uklonjeni.

@S03 Nema potrebe za trolovanjem, jer ovo što ti pišeš nema veze s vezom. Pa bolje nemoj da troluješ.

Vrh Dno