Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Teško da će 512gb biti ispod 1000€ ove godine.

Ljubičasti mi izgleda super, ali koja tuga videti telefon sa ravnim ekranom.
Koliko lošije izgleda spreda sa tim obojenim ramom koji se tako vidi, bukvalno izgleda kao one kineske kopije s22u, s23u, što se prodaju za 100, 150e, kad ne mogu da iskopiraju zakrivljen ekran.1000016683.png

Ovakav osećaj

Meni lici na Xperiu Z3 ili tako nesto.. Ali aj da sačekamo neki review..

Konačno ravan ekran, telefon za odrasle muškarce, hvala im! Nema više onog kvazi-seksualnog pomagala i ego bustera u obliku zakrivljenih ivica koje ničemu ne služe. ;)
Možda konačno i kupim Samsung...
Vizuelno jeste lep zakrivljen ekran.
Praktično - nema nikakvu funkciju, pogotovu kada se drži jednom rukom.

Samsung Youtube kanal, verovatno u 19h.

Povratak Xperia Ultra modela u Samsung odeljenju. Praktično možda jeste, ali da nosi ime Ultra sa ravnicom, ne hvala. I još pritom da nešto reklamiraju pa krenu da naplaćuju ala AI, *** do daljnjeg.

Zakrivljenost na s23u je dobar kompromis između onih koji vole i ne vole oborene ivice i svakako su trebali da teraju taj trend. I ovako su s22u i s23u bili neudobni za ruku u odnosu na s21u, sada će tek biti užas za držanje sa ravnim ekranom, ali eto, drago mi je da će "odrasli muškarci" sada moći da uživaju u ovoj aliexpress varijanti ultra serije. 😂
Hvala Samsungu što će mi ove godine sačuvati lepe parice. 😎

Dobar kompromis!? Na osnovu nekog istrazivanja, ankete, analize kod odredjenog broja korisnika iz oba tabora ili cisto proizvoljno bacanje teksta po licnom nahodjenju!?
Da je Ivan Petrovic Pavlov danas ziv, mogao bi da vrsi svoje eksperimente na Benchu u vezi zakrivljenog ekrana na Ultra seriji! :D

Odlazi u istoriju ono što je krasilo Samsung telefone i ono što ih je uzdiglo u premium segment. Bez zakrivljenog ekrana telefoni im deluju kao A serija, ni p od premium osećaja.

Elem, swipe na zakrivljenom ekranu je milina, ravan ekran i swipe - jedno veliko ne.

Samo sam cekao da neko pomene famozni "premium feeling" sa zakrivljenjim ekranom. :D
Kako su vas marketing odeljenja firmi, u ovom slucaju Samsunga, izmanipulisali sa hajpovanim, nepostojecim "osobinama" svojih uredjaja pa to je komedija.
Da li je iko ikada rekao da IP deluje kao Samsung A serija zbog ravnog ekrana!?

Slažem se za ravan ekran, nikako mi ne ide uz Ultru. Ni estetski ni ergonomski.

Estetski je naravno stvar ukusa, nekome će se svideti nekome neće, ne vredi o tome raspravljati. Ergonomski će svakako biti lošiji nego prethodnici, ni tu ne vredi raspravljati.

Širina telefona S21u vs 22u vs 23u vs 24u:
75.6 - 77.9 - 78.1 - 79 mm.
Pri tome je IP15 Pro Max širok 76.7mm.

Ovo će biti cigla sa ružnim okvirima, ionako ogroman telefon će učiniti nemogućim za korišćenje jednom rukom.

Sve ima svoje prednosti i mane. Sto se mene tiče svakako da zakrivljen ekran dodaje na eleganciji i sto neko reče nekom premium izgledu. Sa druge strane se svakako teže (i skuplje) štiti, a i sama zamena je skuplja i komplikovanija. Mozda je malo korisniji ravan ekran na telefonima sa s penom zbog boljeg iskorišćenja radne površine, mada je to svakako mizernih milimetar-dva u širinu. Da ja mogu da biram napravio bih neki kompromis i ostavio neko minimalno zakrivljenje, nešto slično kao kod s23u, ali nisam pitan 😂.
Svakako mi ovde možemo da drvimo do sutra, politika samsunga je jasna...izaći ce na prezentaciju i reći će da je ekran ravan zato sto su oni istraživali tržiste i zaključili da kupci traže ravan ekran, a pozadina priče je kao sa punjačima i zaštitom životne sredine.
Jednostavno im je jeftinije i jednostavnije da ubace ravan ekran, a naplatiće ga isto ili još skuplje od prethodnog modela. Jasna win win situacija.

Joj ala kukate na ravan ekran a za 15 dana će biti stigao, stigao, stigao…. Brutalne kamere, ludilo od telefona… iskreno S24U i sa ravnim ekranom ne može da izgubi osećaj premium uređaja. Isto je bilo kad su prvi put izbacili zakrivljen pa su svi k….i a sada ide obrnuta situacija.

Odlazi u istoriju ono što je krasilo Samsung telefone i ono što ih je uzdiglo u premium segment. Bez zakrivljenog ekrana telefoni im deluju kao A serija, ni p od premium osećaja.

Elem, swipe na zakrivljenom ekranu je milina, ravan ekran i swipe - jedno veliko ne.

A ti si vec drzao s24 ultra pa znas dali je u ruci premium ili ne?

Joj ala kukate na ravan ekran a za 15 dana će biti stigao, stigao, stigao…. Brutalne kamere, ludilo od telefona… iskreno S24U i sa ravnim ekranom ne može da izgubi osećaj premium uređaja. Isto je bilo kad su prvi put izbacili zakrivljen pa su svi k….i a sada ide obrnuta situacija.
Tek će neki progledati kad vide ravan ekran, uske i simetrične ivice, titanijumsk* okvir, najmanju selfie rupu u ekranu itd.
Biće to definicija premium ureðaja.

Jasno je da u android svetu samsung nema konkurenciju i da mogu da rade šta hoće. Zato i ovakva odluka koja je posledica činjenice da je ravan ekran mnogo jeftiniji za proizvodnju. Na taj način i bez podizanja cene zarađuju više nego na s23u.
Ja čekam da vidim kakav će biti pa odlučujem dal da uzmem s23u ili s24u ali zbog ravnog ekrana je verovatnija opcija s23u. Jedino ako ostale karakteristike budu značajno bolje pa bi zbog toga preživo kineski izgled telefona

Samo sam cekao da neko pomene famozni "premium feeling" sa zakrivljenjim ekranom. :D
Kako su vas marketing odeljenja firmi, u ovom slucaju Samsunga, izmanipulisali sa hajpovanim, nepostojecim "osobinama" svojih uredjaja pa to je komedija.
Da li je iko ikada rekao da IP deluje kao Samsung A serija zbog ravnog ekrana!?
14PM deluje više premium od S23U i pored zakrivljenog ekrana. Ali dobro, neka neka.

Danas sam koristio 15pm jedno 2 sata, u odnosu na S23U deluje kao svemirski brod iskreno, i ako ga nikad ne bih kupio. Jedino taj ekran na Samsungu je pomagao godinama da se održi neki balans, kojeg više nema ***. Sad ne znam stvarno, iskreno jedva čekam da vidim neki review. Kada će da puste recenzije, kako beše, odmah posle predstavljanja ili postoji neki drugi NDA?

Postoji NDA. Verovatno 2 nedelje dok ne isporuče prve modele ljudima na kućnu adresu.

Tek će neki progledati kad vide ravan ekran, uske i simetrične ivice, titanijumsk* okvir, najmanju selfie rupu u ekranu itd.
Biće to definicija premium ureðaja.
Slažem se 100%. Telefon će biti premijum uređaj. Posebno kad ga ljudi uzmu u ruke onda će videti da ravan ekran to neće promeniti.

Danas sam koristio 15pm jedno 2 sata, u odnosu na S23U deluje kao svemirski brod iskreno, i ako ga nikad ne bih kupio. Jedino taj ekran na Samsungu je pomagao godinama da se održi neki balans, kojeg više nema *********. Sad ne znam stvarno, iskreno jedva čekam da vidim neki review. Kada će da puste recenzije, kako beše, odmah posle predstavljanja ili postoji neki drugi NDA?
Neki ce odmah posle.

Естетика је јасно на страни закривљеног екрана, док је практичност на страни равног. Па ваљда сте некад из вашег ноут телефона извадили ту оловку, ништа горе него кад хоћу да копирам текст или нешто у ћошку екрана а уместо последње речи оно ми означи и ред испод/изнад, значи да полуди човек. Ја лично ову промену дочекујем отвореног ума, не значи да ће бити на боље, можда буде потпуни промашај али бар ћу сачекати да видим на шта то личи пре него што него што напљујем.

Nazad
Vrh Dno