Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

.
Pular 12 btu bi izbegao zbog poznatih nedostataka koja ta klima ima (i sam je posedujem), ponaša se slično kao Gree Muse jedino što modulira nešto niže i nema grejač tacne i slabija je generalno od Muse. Midea Breezeless je mislim imala uglavnom pozitivne komentare, Hisense koliko vidim takođe ne modulira baš nešto nisko. Za Fujitsu najviše kritika imaju zbog servisa, tj loše podrške od uvoznika za delove, a ovako je ok klima.
U prevodu ništa ti nisam pomogao, teške muke 😁
U prevodu, ako se klima uzima primarno za grijanje onda dublje ruka u dzep. Lakse je i taj neki "bakrot" ili ratu pregurati nego godinama biti nezadovoljan.

Nemaju svi duboke dzepove, a neko ima i zmiju unutra da mu cuva novcenik, pa se onda moraju gledati i budzetske varijante.

Ne, trosi 190-200w i 5h posle iskljucenja , ukoliko je ispod nule napolju. Napominjem da je u pitanju Gree Amber comfort 24000btu.
Vecu glupost skoro u zivotu nisam video. Samo bih voleo da mi neko strucan objasni ako zna, koja je svega da grejac radi ako je klima iskljucena? Svakako ne bih smarao vise o ovome, ostaje sa mora tako, pa ili da se pomirimo sa tim ili da je menjamo.
Ja imam gree violu i potvrdjujem da trosi konstantno 80w i kada ne radi kada je napolju hladno

.
U prevodu, ako se klima uzima primarno za grijanje onda dublje ruka u dzep. Lakse je i taj neki "bakrot" ili ratu pregurati nego godinama biti nezadovoljan.
Hvala na odgovoru - koju marku/model ti preporučuješ?
Do sada sam za sve uzimala neku srednju klasu - od telefona, auta, veš mašine, frižidera.. i sve se pokazalo i više nego dobro.. s obzirom da klima utiče znacajno na račun za struju, ako će se kroz njega isplatiti da se i startu ulozi više to mi je ok.. ali ako je samo da bih imala zvučnu marku, to mi zaista nije bitno
Nema veze to za energetski razred, drugi će te posavetovati koji model Fujitsu-a je, eventualno, bolji, Računi ti svakako neće biti veći u odnosu na neku kinesku klimu, bez obzira što je "kao" lošiji energetski razred. Mideu Xtreme i ja imam, tj. imao sam dve, 12-oca je za preporuku dok 9-ka nije radila nikako. Nju zaobiđi u širokom luku. Umesto nje sam uzeo Daikin i zadovoljan sam.
Znaci i ti daješ preporuku za midea xtreme - sto si je menjao? To je neka ova varijanta

Ne savetuju te ljudi da uzmeš Fujitsu, Daikin ili Mitsubishi džabe, primarno ti je grejanje, a tu nema kompromisa. Niko ne uzima ove tri klime džabe već zato što su se dobro pokazale, imaju nisku modulaciju i pouzdane su.
Znaci i ti daješ preporuku za midea xtreme - sto si je menjao? To je neka ova varijanta
Da, ali samo za 12000 BTU, nikako 9000 BTU! Tačno ovu za koju si postavila link. Za sada sam zadovoljan, imam je nekih godinu i nešto dana, dobro se pokazala. Evo i sad na -7 je radila skroz ok, održavala temperaturu tačno, jedino što je nešto češće išla u defrost, ali to odradi jako brzo i skoro nečujno. Ako hoćeš neku srednju nižu klasu, to ti je to.

Imao sam istu takvu, samo 9000 BTU i radila je jako loše, išla je non stop u defrost na temperaturama od +10 ili +15 stepeni, tako da sam je reklamirao i na kraju sam tražio da mi daju Daikin uz doplatu. Sa 12000 BTU nisam imao takvih problema.

Grejem se sa vox klimama, kum ima mideu od 2012 god, drugar vox ivu 1 18 ca i jos jedan drugar hajsens 18 cu. Ovo pisem sto su sve kinezi i niko se od nas nije zalio niti jurio majstora zbog kineza. Japanci kostaju kao svemirska tehnologija od malo cevi, elektronike i kompresora. Mislim da nije realno i kinezi zavrsavaju posao za 5.god garancije, ali ko ima novaca i hoce brend pozdravljam i postujem. Ps cerka kupila ajfon 15pro 1500 i kusur eura, htela srcka da me strefi. 😭😭

Nemaju svi duboke dzepove, a neko ima i zmiju unutra da mu cuva novcenik, pa se onda moraju gledati i budzetske varijante.
Neradi se to o dubokom dzepu, neradis podno itd.. Radi se o grijanju a ne o luxuznom godisnjem ili tako nesto. klima je mozda i naj jeftinija opcija koja svakako nije ni naj bolja. A zmija.... Preskocicu taj kometnar...

Mideu Xtreme i ja imam, tj. imao sam dve, 12-ica je za preporuku dok 9-ka nije radila nikako. Nju zaobiđi u širokom luku. Umesto nje sam uzeo Daikin i zadovoljan sam.
Da li postoji neka drastična razlika izmedju Daikina i ove Midee? Stric hoće da kupi klimu ali se uhvatio za Mideu i ništa drugo, (kaže svi imaju Mideu) pa video moju Daikin pa sad se razmišlja, ali ako Midea radi slično, onda da mu kažem da kupi. Koliko nisko modulira i da li na autofan radi kako treba? Da li joj je slična potrošnja? Nije bučna? Ona ima ugradjen wifi?

Potrošnja energije 0.5W u stanby režimu

Ovo ti pise gde god da potrazis na netu i nema nikakve logike da ti klima koja nije upaljena, trosi 200W.
Uzmi i vrati im to djubre, pa nisi valjda poludeo da ti klima trosi 5kW dnevno i ako je ugasena.
Nemoj ih trolati....
Sve Gree klime koi imaju greaca na tacne isto tako rade i trose po ~80w/h (neki modeli i vishe) kad je napolju ispod 0C.
Valjda i ostali brendova....

Ne, trosi 190-200w i 5h posle iskljucenja , ukoliko je ispod nule napolju. Napominjem da je u pitanju Gree Amber comfort 24000btu.
Vecu glupost skoro u zivotu nisam video. Samo bih voleo da mi neko strucan objasni ako zna, koja je svega da grejac radi ako je klima iskljucena? Svakako ne bih smarao vise o ovome, ostaje sa mora tako, pa ili da se pomirimo sa tim ili da je menjamo.
Jedini spas -> izvucite utikac dok ih ne koristite!
Il dodajte mrzlivac pa ukllucivaj samo kad zaledi xD

U 2019 na moj defektni Gree Hansol 12 grijac na tacni je radio i u oktombaru preku dan na +20C.
Oficijalni servis probao da promeni grejni kabel ali ni je bio do to pa montirao mrzlivac i dao 2 godine besplatna garancija.... nie bilo sjajno resenie al vec je bilo zimo i meni trebalo grijanje pa nisam trazio novac ili zamenu sa novi model jel Hansol vise nisu imali....

Ne savetuju te ljudi da uzmeš Fujitsu, Daikin ili Mitsubishi džabe, primarno ti je grejanje, a tu nema kompromisa. Niko ne uzima ove tri klime džabe već zato što su se dobro pokazale, imaju nisku modulaciju i pouzdane su.

Da, ali samo za 12000 BTU, nikako 9000 BTU! Tačno ovu za koju si postavila link. Za sada sam zadovoljan, imam je nekih godinu i nešto dana, dobro se pokazala. Evo i sad na -7 je radila skroz ok, održavala temperaturu tačno, jedino što je nešto češće išla u defrost, ali to odradi jako brzo i skoro nečujno. Ako hoćeš neku srednju nižu klasu, to ti je to.

Imao sam istu takvu, samo 9000 BTU i radila je jako loše, išla je non stop u defrost na temperaturama od +10 ili +15 stepeni, tako da sam je reklamirao i na kraju sam tražio da mi daju Daikin uz doplatu. Sa 12000 BTU nisam imao takvih problema.
Hvala na odgovoru.
Razumem da je fuji kao marka pouzdaniji i da njihovi skuplji modeli imaju puno preporuka, ali gledam njihov najjeftiniji model, nisam sigurna da je bolje rešenje od skupljih modela lošijeg brenda (midea)..

Da li postoji neka drastična razlika izmedju Daikina i ove Midee? Stric hoće da kupi klimu ali se uhvatio za Mideu i ništa drugo, (kaže svi imaju Mideu) pa video moju Daikin pa sad se razmišlja, ali ako Midea radi slično, onda da mu kažem da kupi. Koliko nisko modulira i da li na autofan radi kako treba? Da li joj je slična potrošnja? Nije bučna? Ona ima ugradjen wifi?
Ako se ne varam, Mideina spoljna jedinica je teža (preko 30 kg, dok je kod Daikina 26 kg). Unutrašnja jedinica kod Daikina je manja u odnosu na Mideu. To je što se tiče fizičkog dela.

Ne mogu da ti kažem koliko nisko modulira jer nemam merač potrošnje, ali ukupni račun za struju mi je prošle godine bio oko 6500 dinara u decembru, a od toga su dve klime potrošile oko 3000 dinara.

Midea najbolje radi kada je podešena na "follow me" funkciju, tada održava temperaturu tačno u stepen. Kada radi bez te funkcije, maši temperaturu za par stepeni, što mi se ne sviđa. Na primer, ako podesiš na 22 stepena, guraće do 24-25, a ako staviš na 23-24, guraće i do 27 stepeni.

Klima ima i mogućnost da radi u silent režimu što je super noću ili preko dana ako nisu mnogo niske temperature napolju. Inače je SJ dosta bučnija u odnosu na Daikina, duplo otprilike, dok je unutrašnja tiha.

Defrost radi tiše u odnosu na Daikina i čini mi se da ga ređe radi. Hoće nekad random da ode u defrost i kada je +10 stepeni, ali retko. Ima ugrađen WiFi i dolazi sa setom za instalaciju. WiFi uglavnom radi ok, sve može da se podesi preko njega.

Za sada sam zadovoljan kako radi, nije veliki potrošač i što je najbitnije dobro održava temperaturu i na niskim spoljnim temperaturama. Testirana je pre neki dan na minus sedam i ok radi posao, nemam primedbi.

Jedna napomena: ako se stric odluči za ovu klimu, neka uzme isključivo 12icu, nikako 9-ku! Imao sam devetku, to je katastrofa od klime!
Hvala na odgovoru.
Razumem da je fuji kao marka pouzdaniji i da njihovi skuplji modeli imaju puno preporuka, ali gledam njihov najjeftiniji model, nisam sigurna da je bolje rešenje od skupljih modela lošijeg brenda (midea)..
Eto moje preporuke za Mideu Xtreme (12000 BTU). Ja sam zadovoljan. Fujitsu nisam hteo da kupim jer im je uvoznik katastrofalan...

Jel zna neko kako se radi facory reset ako uopšte postoji na lg klimi? Počeo da brljavi unutrašnji senzor očitava od 9 do 15 stepeni i tako seta bez ikakvog razloga i mnogo pregreva, pa pre nego što pozovem servis da probam reset ako postoji.

Poslednja izmena:
Zna li neko koja je razlika izmedju Mitsubishi MSZ-HR35VF is Mitsubishi MSZ-HR35VFK

Deluje kao da je samo redizajn u pitanju.
Zasto nju gledas?
Poprilicno je slaba za taj novac.

Možda je elektronika klime pobrljavila. 🤷‍♂️ Ako se čudno ponaša i u radu, sem što displej brljavi, definitivno mora majstor da je pogleda.
Moraće posto nije realno da senzor koji uvek prijavljuje višu temperaturu odjednom ne prelazi 13 stepeni a u kući pakao, svaka soba oko 25+

Ne, nego joj kapacitet drasticno opada i cop ide ispod 2.
Te klime nisu predvidjene za grejanje u hladnijim klimama.
Svi ti Kinezi koji se navodno muce uopste nisu slabi na grejanju u odnosu na svoju cenu, zapravo su skoro uvek jaci od Japanaca.
Japanci svoje jake klime jako i naplacuju, pa tako da bi dobio klimu koja je na nivou Amber premiuma od 1300e, moras dati skoro duplo vise para.
A i tu se desavaju bagovi i te klime se takodje kvare.
Nista tu nije tako crno/belo da bi se tako prosto banalizovalo.

Kad comi ili xiaomi zatrpa trziste sa klimama jednog dana bice veselo, ima da u startu daju premijum klasu po ceni voxa, samo da se cuje da su poceli da prave klime. 😉😂

Jel ti mrsko potrjerat Daikina i Mideu na minusu i izmjerit koliko koja toplote izbacuje na krilcima i koliko cesto rade defrost
To je toliko nerelevantno jer na to utice velicina prostora koji se greje, toplotni gubitci i sam softver klime.. Da bi se tako nesto testiralo klime bi morale biti u pribliznim uslovima. Samim tim ako Midea vuce 600W naravno da ce da bljuje vreliji vazduh od Daikina na 300W.

To je toliko nerelevantno jer na to utice velicina prostora koji se greje, toplotni gubitci i sam softver klime.. Da bi se tako nesto testiralo klime bi morale biti u pribliznim uslovima. Samim tim ako Midea vuce 600W naravno da ce da bljuje vreliji vazduh od Daikina na 300W.
Pa napisao sam potjerati. U smislu da izraci prostoriju i stavi na 30 na najjaci fan. Slican im je protok zraka.

Ja sam bacio ova dva komada filtera, jednostavno su prljavi i raspali se od 2 pranja, a i treba 100 godina da se osusi. Nalaze se ispod mrezastog filtera na neka dva predvidjena mjesta. Djeluju mi da se i ne peru, samo zamjena. Bolje i da ne stoje tu, nego da stoje prljavi.

Ne vjerujem da su od nekog Bog zna kakvog znacaja (ultra mega giga filtriranje, dim, bakterije, bio, karbon, ion, ovo ono 😁), ne vidim neku veliku ulogu, ima standardan filter sa mrezicom kao i na svim klimama, koji se lako pere pod vodom i susi.

Kakva su misljenja?

Midea All Easy Pro

Prilozi

• Screenshot_2024-01-16-15-04-38-84_260528048de7f2f358f0056f785be619.jpg
    Screenshot_2024-01-16-15-04-38-84_260528048de7f2f358f0056f785be619.jpg
    126.5 KB · Pregleda: 24
  • Screenshot_2024-01-16-15-04-28-15_260528048de7f2f358f0056f785be619.jpg
    Screenshot_2024-01-16-15-04-28-15_260528048de7f2f358f0056f785be619.jpg
    123.3 KB · Pregleda: 24
Vrh Dno