Šta je novo?

Xbox Series X / S

Evo da javnem za Argentinu... kod mene, bar za sada, je bila problematicna jedna igra... Smurfs 2 - The Prisoner of the Green Stone ili tako nesto se zove....
Dok nju pokusavam da kupim, samu ili zajedno sa drugim igrama ne prolazi...
Nju izbacim i radi normalno. Kupio sam sigurno 15ak igara upravo i sve je proslo najnormalnije (kupovina iz 3 narudzbe prakticno). Cak i neke preorder-e.
Tako da, moguce i da neka igra "ne dobija autorizaciju" za prodaju... pa i to proverite ako ne radi...
 
Ja sam juce uzeo Ubisoft+, pokušao preko sinovljevog naloga da uzmem ( većinu igara uzimam tako) 3 kartice neće da prođu.
Prebacim se na svoj, 2 moje ne prolaze ženina prošla (iako nije htela kod sina).
Zanimljiva situacija da su splash screen-ovi prilikom kupovine različiti bili na nalozima.
 
Realno, pitaj Boga sta se tacno desava... Dal MS pokusava ili krenuo da blokira kupovine van ARG ili Mastercard nesto promenio/zeznuo oko autentifikacije pa sad to resavaju... Videcemo u nekom narednom periodu.
 
Nisam pobornik pirata mračnih voda, ali sve luđe cene za sve lošiji sadržaj, te ukidanje svih mogućih opcija kojima su se ljudi snalazili, dovešće ponovo do rasta piraterije (na pc, naravno), dok će na konzolama svakako uticati na smanjenje broja prodatih igara.
 
Ako i Tursku onemoguće ja se definitivno vraćam na PC, Xbox će ostati samo za Game Pass, to sam i do sada plaćao kodovima sa US Amazona.
 
Poslednja izmena:
Paz da neće
 
Uz štrajk glađu, polivanje benzinom ili sedenje na stiroporu ne bi im bilo svejedno
 
Turski ne mogu da zabrane ali gimnastika je jaka. Ja se za PS jos nisam iscimao do kraja.
Revolt se registruje na nekog u CRO. Inial se registrujes kao stranac. Pare prebacujes sa svije kartice na virtuelnu na Revolt a sa Revolta na Inial. Time prakticno imas Tursku karticu.

Jedino treba naci nekog sa rezidencijom u CRO ko je voljan da ti verifijuje nalog.
 
Evo nekih odgovora od microsoft supporta na gresku “change your store region” kad sam kupio kod na Turgame i uspesno redeemovao. Znaci kod je prosao i stoje mi na balance pare.

This is not for alarm, but turgame is not authorized retailer and due to our policy we cannot replace codes from this website, just to be clear, you can redeem the codes, however, you won’t be able to use the balance as payment method, Microsoft balance is not available on Turkey.
I’m sorry for any confuse with this subject, just to be sure that we are on the same page, you bought codes for Microsoft balance for Turkey from unauthorize retailer, on your region Microsoft balance is not available since 2021.

Turgame me ocekivano oladio na keca. U roku od 5min stigo odgovor i case closed.
It is not possible to return or exchange delivered pin codes.
Xbox digital codes work with an IP address belonging to Türkiye and an account registered with a Türkiye IP. First, try using a VPN with a Türkiye IP to redeem the code. If the code gives an error, change the IP address (again, ensuring it’s a Türkiye IP) and try again. If the problem persists, you can create a new Xbox account using a Türkiye IP and redeem the code.

Inace nikad nisam menjao regione, oduvek je na Turskoj, dve godine skida sa kartice za Game Pass, ponekad ne prodje kupovina igre pa sutradan radi, ali sad nema sanse.
 
Glup odgovor Microsoft support-a. Nebitno je ko je authorized retailer, i gde si kupio, ako si uspeo da redeem-ujes na nalog, i pokazuje ti balance u lirama, moralo bi da radi.
Zasto su dozvolili da se redeemuje ako ne moze da se koristi?! Pokusaj jos koji put u narednim danima, moze da se desi da ti prodje uplata. Ja sam uzimao isto te gift cardove da probam na ovom nalogu, na kom mi vise ne prolazi kupovina sa karticama. Jedno vreme mi isto izbacivao to, ali uspeo sam da obavim jednu kupovinu. Probaj i sa razlicitim naslovima iz store-a, mozda prodje za neki drugi. Pokusaj da spamujes vise puta, nekad moze i to da pomogne, procitao sam negde da je nekom to pomoglo.
 
Nisam kod kuce pa ne mogu sam da probam - kakva je situacija sa Argentinom ovih dana?
 
Ja sam jutros sam probao ponovo, kod mene i dalje ista situacija kao i prethodnih par dana, ne prolazi ništa. Pokušao sam i sa drugom karticom, uopšte ne mogu ni da je unesem kao način plaćanja, kaže da se ne poklapaju podaci, a sve sam ukucao tačno.

P. S. Pitanje: Da li na argentinskom storu rade oni kodovi, jesu to gift cards ili...?
 
Poslednja izmena:
Nisam kod kuce pa ne mogu sam da probam - kakva je situacija sa Argentinom ovih dana?
Takođe probao prekjuče još jednom, ali nikako nije htelo. Vratio se na Tursku, čak je zapamtio i adresu mog omiljenog turskog hotela, nisam morao ponovo da unosim :D Probao istu tu igru da uzmem, radi bez problema, pa dok bude, super :)
 
Takođe probao prekjuče još jednom, ali nikako nije htelo. Vratio se na Tursku, čak je zapamtio i adresu mog omiljenog turskog hotela, nisam morao ponovo da unosim :D Probao istu tu igru da uzmem, radi bez problema, pa dok bude, super :)
Kakav je odnos cena naspram Argentine? Otprilike onako
 
Na primeru Baldurs Gate 3, Argentina je oko duplo jeftinija od Turske koja je opet oko duplo jeftinija od US
 
Kakav je odnos cena naspram Argentine? Otprilike onako
Nisam baš detaljno zagledao, ali npr. igra koju sam poslednju hteo da kupim na argentinskoj prodavnici (Little Nightmares 1 i 2 komplet) ima bukvalno identičnu cenu na turskoj prodavnici, nešto manje od 2 €. Ono što jesam proverio su neke najnovije igre, tipa Pandora, Prince of Persia, Baldur's Gate itd. Sada kada su ažurirali njihove cene na argentinskoj prodavnici, one su skuplje nego na turskoj. Malo ću se primiriti sa kupovinom pošto sam u ovom naletu nakon prebacivanja na Argentinu pokupovao igara za narednih nekoliko godina :D
 
Na FB natrčah da su uspešno uzimali kodove za Egipat, BG3 je 10€, alternativa za ARG 😁
VPN i redeem preko web-a. Nisam probao.
 
Koliko vidim i Egipat je nivelisao cenu, sad ostaje ARG kao najpovoljniji za BG3
 
Ma... Samo da nam ostave Tursku kao opciju. Argentina je bila super dok je trajalo, sad bar da imamo neki stabilan store odakle mozemo da kupujemo po normalnim cenama za nase mogucnosti...
 
Ako može mala pomoć bio bih jako zahvalan, ako nekome nije teško da mi napiše neku adresu u Turskoj i ostale stvari na kojoj bih mogao da prijavim svoj nalog.
Hvala unapred

Imam problema oko dodavanja kartice pa eto pitam se da li možda ja grešim oko dodavanja adrese
 
Jel dodavanje kartice radiš preko konzole (ili telefona iz Xbox aplikacije)?
 
Vrh Dno