Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

o_O o_O

Koja lokalna posta bi trebala da ti dostavi posiljku ?
Leskovac, mada mislim da je ovo verovatno zaglavilo u GPC jer do sada nisam imao problema sa mojima. Pre neki dan su mi stigle sve ostale zaglavljene u GPC-u pre štrajka. Od 9.10 pa do 19.10. Ova je najstarija koju sam čekao. To je jaka indicija, bar na osnovi mog slučaja, da su u GPC-u počeli pripreme za štrajk davno pre zvaničnog početka štrajka.

@cisco

Dokaz da ne koristis generator i ne gledas primere :( :( :(
Pogledajte prilog 423101
Koristio sam generator i nisam našao primere da je paket došao do "local delivery company", a dve nedelje kasnije do "transit country". Ni tvoji primeri to ne pokazuju, ali javili su se drugi da kažu da se dešava i njima.
Iako ja znam da local delivery country ne znači da je u Srbiji, Kineze baš briga za to. Za Kineza će ovo da izgleda kao da je paket krenuo nazad, što može da ima posledice ako tražim produženje zaštite.

@sasa022 nikakve reklamacije na rad pošte, ma koliko brojne i utemeljene, neće promeniti sistem nerada, lopovluka i odsustva svake organizacije koja se tamo decenijama neguje.

Halabuka i reklamacija mogu (a ne moraju) da reše pojedinačni slučaj, i to je to.

Upravo tako. Kome uopšte da se žalim za UA... pošiljke? Kome god, oduvaće me, lagano... Ostaje mi samo da kukam po forumima ;)

Upravo tako. Kome uopšte da se žalim za UA... pošiljke? Kome god, oduvaće me, lagano... Ostaje mi samo da kukam po forumima ;)
Nisam ni mislio na tranzitne UA...HU, već na onu situaciju od pre par strana gde je čovek dobio razdrljen paketić/kovertu ili onu moju situacoju kad su mi izgubili pakete prilikom vađenja iz paketomata.
Tu ima dokaza da je paket tu i u konkretnoj pošti pa se reklamacijom nešto i može postići.
Kod ovih UA...HU gde se ne zna gde su reklamacija ne vredi, šalju one generične mailove da su u pitanju neregistrovane pošiljke kao odgovor.

prodavci znaju gde su paketi, kada im se pozalis kazu ti gde je paket i da vidimo sa lokalnom postom koja ne zna da je paket kod njih

Za UA..HU pakete koji ne stignu više i ne pokrećem sporove, znam da od toga nema ništa. Ali imam 7, 8 LA...HU vrednijih paketa kojima ističe zaštita, neki su na carini, neki još uvek u Mađarskoj, pa sam dilemi da li tražiti refund ili čekati

Pa neka prodavac produži zaštitu, u čemu je problem, što smo mi zanimljivi?

Otvori neki neregistrovani paket koji ti je stigao u Orders na Aliju. Onda otvori neki paket koji ti nije stigao.

Procitaj statuse - isti su - Kinez ne zna jesi li ti uzeo paket ili ne jer ni on nema povratnu informaciju mimo one da je paket u Srbiji.

Drugo - Kinez ne vidi te pare dok ne istekne 75 dana ili ti pritisnes CONFIRMED da je stigao - tebi paket moze da stigne za 20 dana i da ne pritisnes i da on ceka jos 55 dana, jel i to fer?

Jel jasno sto Kinez ne produzuje svima automatski protection?

Za registrovane mozes i sam da potrazis, tu vide koje je stanje do tvog praga. Ako odbije, e onda Refund RAZMOTRIS, jer svakako ne kasni zbog njih.

Malo rezona samo, ali samo malooooooo.

Bukvalno ti pri odabiru pise Tracking unavailable kada nema pracenja, to je samo po sebi upozorenje.

Za registrovane posiljke je druga prica ali prodavac nije duzan da umesto tebe prati tvoje posiljke. Imas gomilu sajtova za pracenje ukljucujuci i integrisani Cainiao pa pratis.

Vidis da nesto kasni - napises poruku prodavcu "Hi my dear friend, OrderXXYYZZ didnt arrive yet, please extend Buyer Protection. Have a nice day!" - ako produzi - super, ako ne - razmislis o refundu.

Problem je sto je putanja kod nas - nesto kasni = refund.

Bukvalno ti pri odabiru pise Tracking unavailable kada nema pracenja, to je samo po sebi upozorenje.

Za registrovane posiljke je druga prica ali prodavac nije duzan da umesto tebe prati tvoje posiljke. Imas gomilu sajtova za pracenje ukljucujuci i integrisani Cainiao pa pratis.

Vidis da nesto kasni - napises poruku prodavcu "Hi my dear friend, OrderXXYYZZ didnt arrive yet, please extend Buyer Protection. Have a nice day!" - ako produzi - super, ako ne - razmislis o refundu.

Problem je sto je putanja kod nas - nesto kasni = refund.
Pa na to se odnosi. Ako ga pitas da produzi onda mora da produzi ili da vrati pare (kod registrovanih). Ako je posiljka dosla u Srbiju i to je zabelezeno onda da produzi i kaze da kontaktiras postu. Interesantno mi je da u BiH stizu ebay posiljke za 3 nedelje, koje su besplatne sa pracenjem

Da ne budem nepravedan prema braći kinezima, častim ih u poslednje vreme često za neisporučene neregistrovane pakete, nek se počaste i za registrovane. Ma, opušteno, nije to za nas ništa, ipak smo mi iz Srbije. Čekao sam 75 dana, čekaću još koliko je god potrebno, samo da se oni ne naljute, pa da, nedaj bože, ukinu dostavu. Neverovatno!

UA122 nikako da isporuče, a vidim da ste stigli do UA147

Može li neko da objasni oko neregistrovanih, kako nemaju praćenje kada eto na slici iznad ima informacija da su došli do tranzitne zemlje i do odredišne?

Može li neko da objasni oko neregistrovanih, kako nemaju praćenje kada eto na slici iznad ima informacija da su došli do tranzitne zemlje i do odredišne?
Imaju pracenje do ulaska u zemlju i tu se smatra da je preuzela tvoja posta i da ti je isporucena.Registrovana je pracenje do potpisa i tu imas refund do samog kraja ako nisi preuzeo i potpisao.A po cemu kinez treba da veruje da ti nisi preuzeo neregistrovanu posiljku posto nema kako da sazna to?Da ti veruje na rec ,nekad su davali refund i za to ali mnogi su primali i trazili 1 dolar da im se vrati kao nije stiglo.Sada imamo to sto imamo i kome se ne svidja neka ne narucuje, ali to je realnost.

Kakvo je stanje sa LA055...HU posiljkama ?

PostNL ->Srbija 10 dana
DHL(posta) -> Srbija 8 dana

Sad cekam da prodju carinu i dodju u lokalnu postu

Krenule pošiljke sa LA055, dobili HU-1005 tako da se odmah pojavila na sajtu Pošte. Pošiljke LA 0567 i 0568 krenuli iz Kine nakon 5-6 dana čamenja.

Imaju pracenje do ulaska u zemlju i tu se smatra da je preuzela tvoja posta i da ti je isporucena.Registrovana je pracenje do potpisa i tu imas refund do samog kraja ako nisi preuzeo i potpisao.A po cemu kinez treba da veruje da ti nisi preuzeo neregistrovanu posiljku posto nema kako da sazna to?Da ti veruje na rec ,nekad su davali refund i za to ali mnogi su primali i trazili 1 dolar da im se vrati kao nije stiglo.Sada imamo to sto imamo i kome se ne svidja neka ne narucuje, ali to je realnost.
Ja sam narucio nesto 26 dec. LA-HU.Retko uopste narucujem iz Kine.Trenutno stanje je:

-Out for delivery
Arrived in transit country/region-

Tamo stoji od 3 januara.Sledece sto treba da se desi je da udje u zemlju-valjda.

Ovo me interesuje,kako da znam dali ja imam to pracenje do kuce?

Ja sam narucio nesto 26 dec. LA-HU.Retko uopste narucujem iz Kine.Trenutno stanje je:

-Out for delivery
Arrived in transit country/region-

Tamo stoji od 3 januara.Sledece sto treba da se desi je da udje u zemlju-valjda.

Ovo me interesuje,kako da znam dali ja imam to pracenje do kuce?
Imas ne brini,sledece je received by local delivery company i tada je i dalje u Madjarskoj,nekoliko dana a nekad i mnogo vise posle toga statusa ide Hu-1005 prijem u Madjarskoj i tada mozes na sajtu nase poste da vidis ovaj status,dan dva od toga statusa poslato je u Srbiju i par dana kasnije na sajtu nase poste se pojavljuje izmenicna posta 11003,posle ide svojim tokom mozda se zadrzi na carini a mozda ne to ces videti na pracenju nase poste,zadrzavanje na carini ide od 5-20 dana zavisi od grada.Onda ide prema tvojoj posti i isporuka tebi.
Kasnjenja su velika zbog strajka koji je imala nasa posta duze od mesec dana,samo strpljenje.

Meni za UA...HU prolazi 75-ti dan danas. Prodavac neće da produži Buyer Protection - pisao 1000x. Stvarno ne bih da izgubim oko 20 eur - znam da ste se čudili kako UA...HU za vredniju pošiljku, pa nije prvi put - evo zeznuše me i pre neki dan gde sam platio isporuku sa Aliexpress Selection Saver (za smart utičnicu) - u njegovoj ponudi napisao da ima Tracking i uvali mi UA...HU i naravno nema Tracking.
Verovatno ću potvrditi prijem ove pošiljke što ističe Buyer Protection, dati ocenu 1* sa komentarom da nije stiglo, i otvoriti Refund sa svim screen shotovima ostalih nezavisnih praćenja (ship24, track17, posta.hu, posta.rs...) gde se vidi da je još u Mađarskoj.
Iskreno, imam poslovne odnose sa HK, smučili su mi se, a ovo je prekipelo čašu, da vaćare na sitno. Znam da nema ništa

Meni za UA...HU prolazi 75-ti dan danas. Prodavac neće da produži Buyer Protection - pisao 1000x. Stvarno ne bih da izgubim oko 20 eur - znam da ste se čudili kako UA...HU za vredniju pošiljku, pa nije prvi put - evo zeznuše me i pre neki dan gde sam platio isporuku sa Aliexpress Selection Saver (za smart utičnicu) - u njegovoj ponudi napisao da ima Tracking i uvali mi UA...HU i naravno nema Tracking.
Verovatno ću potvrditi prijem ove pošiljke što ističe Buyer Protection, dati ocenu 1* sa komentarom da nije stiglo, i otvoriti Refund sa svim screen shotovima ostalih nezavisnih praćenja (ship24, track17, posta.hu, posta.rs...) gde se vidi da je još u Mađarskoj.
Iskreno, imam poslovne odnose sa HK, smučili su mi se, a ovo je prekipelo čašu, da vaćare na sitno. Znam da nema ništa
Ako je u Madjarskoj dobices redund,ako ti pise arrived at local delivery center neces dobiti.

Isporuceno juce
( LPC S.Mitrovica )

isporuceno.jpg

Moze ovako biti i na ostalim mestima , ali kada prestanete da kukate...

@LazarM

Koristi generator pa pogledaj 200-300 primera

PRESTANITE DA ZATRPAVATE TEMU POJEDINACNIM SLUCAJEVIMA ZA
REGISTROVANE POSILJKE !!!

Od 100 kodova jos oko pola je u tranzitu - kasne i u Srbiju ali i Kipar i Grcku

LA0560....
Arrived at linehual office 2023-12-18

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno