Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

Neka onda plate korisncima sate za koje im ne pruzaju odgovarajucu uslugu, tj neka smanje pretplatu ako cemo vec tako da rezonujemo, a ne da naplacuju punu cenu za nesto sto nisu ispostovali.

Bukvalno treba da izbuse rupu na drugom kraju stana i to je to, jer kabla ima dovoljno. Al nema veze, snacicu se i bez njih.

Ebiga nije da ih opravdavam, ali kod svakog operatera sve sto je na tvoj zahtev ima neku cenu. Ja sam npr platio zamenu rutera Supernovi kod keve jer sam trazio drugi a stari je bio "ispravan".

Neka onda plate korisncima sate za koje im ne pruzaju odgovarajucu uslugu, tj neka smanje pretplatu ako cemo vec tako da rezonujemo, a ne da naplacuju punu cenu za nesto sto nisu ispostovali.

Bukvalno treba da izbuse rupu na drugom kraju stana i to je to, jer kabla ima dovoljno. Al nema veze, snacicu se i bez njih.
Tako i rade samo moras da trazis za sve vreme dok nisi imao uslugu imas pravo na umanjenje racuna vise puta trazio pogotovo ako je bili prekida par dana ..

Čekaj, imaš dovoljno kabla i zoveš operatera da ti buši rupu?

Razumeo bih pozivanje operatera, da je potrebno da ti vuku novi kabal i postavljaju nove konektore.

Ako nije coax u pitanju, trebaće novi konektor jer je glupo bušiti preko 10mm u prečniku da bi provukao RJ45 konektor npr.

Čekaj, imaš dovoljno kabla i zoveš operatera da ti buši rupu?

Razumeo bih pozivanje operatera, da je potrebno da ti vuku novi kabal i postavljaju nove konektore.
Nisam siguran, mislim da imam al moram da proverim.

Optika je u pitanju.

Ako busis sam nikako vlakno direkt kroz zid, vec prvo neki buzir pa onda vlakno kroz njega

Necu ja busiti, al svakako ce biti uradjeno isto kao i pre ukoliko ima dovoljno kabla. Mada setih se sad, ima ona bela kutijica u koju ide kabl, ne znam da li mogu to da rasformiram pa ponovo da sastavim sam.

Tesko, koliko sam razumeo to se vari, ali nek odgovori neko iskusniji.

U kutijici imas konektor, koji je “zavaren” unutra. Njega mozes izvaditi iz kutijice bez problema.

Kad krene da se blizi istek ugovoa koja je najbolja opcija za sklapanje novog?

Da li da cekas da ti istekne? Da li si onda "nov" klijent i mora da ti daju uslove kao i novima ili da trazis isto ako imaju neke popuste?

Meni istice Maja 24. pa se polako spremam jer su lopovi zesci, proslo sklapanje su me zeznuli ono kad krenu da zovu da produzis ugovor+ onaj lopovluk koji su svi provajderi uradili sa povecanjem cena kasnije,

Ja sam hteo jos na leto da predjem na njihow WiFi6 ali kao ne moze jer bilo jos ostalo dugo do isteka ugovora. Da li sada daju svima kad sklapas nov ugovor ili samo "novim" clanovima?

I da li bi naplatili uslugu promene lokacije rutera u stanu i koliko?

Posto ja nisam znao kad su mi radili instalacije oni su ga stavili uz ulazna vrata a trosoban je stan. Da bi imao 1GB najlakse bi mi bilo da je u sobi pored 1 kompa da ga povezem kablom a drugi wi-fi.
vidis meni su dali taj wifi 6 ruter bespatno u toku ugovora imao sam neki wifi 5 prvi ... samo ih lepo pitao zvali me posle pola sata i doneli mi taj wifi 6 ruter :)

Evo danas dosao covek iz oriona da mi premesti ruter, nisam mogao sam jer su mi majstori odfikarili kabl…

Uradio sve i na kraju nije hteo da mi patchuje kabl i da ga gurne u ruter da bih imao net u stanu preko kabla :D

Kaze to je vase da uradite, on je svoje uradio i sad ja treba da jurim nekoga da mi to uradi, a platio sam ovima izlazak na teren 2000din…

Daleko su od savršenog,kada bi znali šta sve radi tehnička podrška...Da li i jedan drugi isp podešava vaš ruter?

Da. Reset to ISP default.

Podešavanje rutera od strane provajdera se svodi na to da pušuju default vrednosti i tu se završava. Nijedan provajder neće podešavati bilo šta drugo po korisničkom zahtevu. Osim ako neki operater ili terenac nije baš dobro raspoložen i ima dovoljno znanja i vremena.

Evo danas dosao covek iz oriona da mi premesti ruter, nisam mogao sam jer su mi majstori odfikarili kabl…

Dakle, na kraju je ipak tvoja greška (tviji majstori odsekli kabal)?
Onda je valjda OK da naplate izlazak na teren?

Kao što već napisah,ne bi verovao šta sve radi tehnička podrška,znači ne terenci.
Siguran sam da i na forumu ima članova kojima su to radili.

@Frozen17 Pa sloboda da možeš da promeniš provajdera kad se ZLOrion počne raspadati (bez finanijskih posledica, bez stresa, bez čekanja da istekne UO), kad prestaneš da budeš zadovoljan odnosom cena <> kvalitet usluge.
Ja drugačije ne bih ni postao Orion korisnik, da nisu uveli prepaid ponudu. Jer znaš kad bih potpisao postpaid ugovor u kom piše da trošak uvođenje usluge košta 60.000 din ili koliko je tačno bilo u junu 2020. godine (sad je "samo" 20.000 din taksa)? Nikad. To je osnovni razlog zašto i posle 3.5 godine korišćenja Orion interneta sam i dalje na prepaid a ne na postpaid.
Zato ću takvoj firmi radije da plaćam za samo internet uslugu 500/50 koliko drugi na postpaid ugovorima trenutno plaćaju Trio/Triple paket sa nešto brzim internetom.

Poslednja izmena:
@Frozen17 Pa sloboda da možeš da promeniš provajdera kad se ZLOrion počne raspadati (bez finanijskih posledica, bez stresa, bez čekanja da istekne UO), kad prestaneš da budeš zadovoljan odnosom cena <> kvalitet usluge.
Ja drugačije ne bih ni postao Orion korisnik, da nisu uveli prepaid ponudu. Jer znaš kad bih potpisao postpiad ugovor u kom piše da trošak uvođenje usluge košta 60.000 din ili koliko je tačno bilo u junu 2020. godine (sad je "samo" 20.000 din taksa)? Nikad. To je osnovni razlog zašto i posle 3.5 godine korišćenja Orion interneta sam i dalje na prepaid a ne na postpaid.
Zato što ću takvoj firmi radije da plaćam za samo internet uslugu 500/50 koliko drugi na postpaid ugovorima trenutno plaćaju Trio/Triple paket sa nešto brzim internetom.

Ja kad sam prelazio na opticki internet kod njih mislim da nisam placao nista kad sam sklapao ugovor bila je besplatna ugradnja.

Ugradnja jeste besplatna, ali ako raskineš ugovor pre vremena, plaćaš naknadu iz ugovora.

Meni je 30 meseci na Orionu ukupno oko 265eur, tako da im je ta naknada totalno besmislena. Ako rešim da odem, platim preostale mesece i raskinem ugovor.

Ugradnja jeste besplatna, ali ako raskineš ugovor pre vremena, plaćaš naknadu iz ugovora.

Meni je 30 meseci na Orionu ukupno oko 265eur, tako da im je ta naknada totalno besmislena. Ako rešim da odem, platim preostale mesece i raskinem ugovor.

S tim da oni mogu da menjaju stavke ugovora bez da te licno obaveste, ne trpe nikakve penale, jos na prevaru tu promenu okace na neki njihov sajt (sa rokom nekim raskida) koji btw. niko ne prati,

A i kad prodje trajanje ugovor moras sam da insistiras na raskid (?) inace se nastavlja. Evo ja sam do sad imao Orion net i SBB kablovsku TV i jeftinije mi sve da predjem kod Oriona. SBB mi istice sad u Februaru i pitam na salteru i kaze kad istekne ugovor ako ne zahtevate raskid(cega?) onda pritimac u mom slucaju nastavlja se kao da si prepaid lol posto nemam nikakve pogodnosti za tu njihovu uslugu.

Uradio sve i na kraju nije hteo da mi patchuje kabl i da ga gurne u ruter da bih imao net u stanu preko kabla :D
Kaze to je vase da uradite, on je svoje uradio i sad ja treba da jurim nekoga da mi to uradi, a platio sam ovima izlazak na teren 2000din…
Izgleda da im je to, mislim na provajdere, novi model ponašanja.
Yettel tehničari mi razvukli optiku i povezali. Ostalo još samo da spoje STB. Razvukao sam UTP kabl i trebalo ga je samo klještima po konektoru. Tehničar gleda kabl i kaže da STB neće moći na kabl. Znam da ne može, krimpujte kad ste tu pa će moći. A mi to ne radimo, veli. Pade mi mrak na oči.
Uzeo klješta za 650 dinara i odradio 5 konektora.

Izgleda da im je to, mislim na provajdere, novi model ponašanja.
Yettel tehničari mi razvukli optiku i povezali. Ostalo još samo da spoje STB. Razvukao sam UTP kabl i trebalo ga je samo klještima po konektoru. Tehničar gleda kabl i kaže da STB neće moći na kabl. Znam da ne može, krimpujte kad ste tu pa će moći. A mi to ne radimo, veli. Pade mi mrak na oči.
Uzeo klješta za 650 dinara i odradio 5 konektora.
Ahahahahaha....

Nije smešno, žalosno je. Ranije gledao tehničare oko pojasa nosili razne konektore i ručni alat, u koferima/torbama električni i ručni većih dimenzija, koture kablova i sl.
Ovi iz Yettela lepi kao slika a imali samo, pored optičkih, "gotove" kablove, onaj aparat za splajsovanje, detektor, akumulatorsku bušilicu koju su morali 10 minuta prvo da dopune i Makita hamer kojim su probijali štokove (imali samo jednu montiranu burgiju za beton, kad su istom krenuli kroz drvo...).

Poslednja izmena:
Nije smešno, žalosno je. Ranije gledao tehničare oko pojasa nosili razne konektore i ručni alat, u koferima/torbama električni i ručni većih dimenzija, koture kablova i sl.
Ovi iz Yettela lepi kao slika a imali samo, pored optičkih, "gotove" kablove, onaj aparat za splajsovanje, detektor, akumulatorsku bušilicu koju su morali 10 minuta prvo da dopune i Makita hamer kojim su probijali štokove (imali samo jednu montiranu burgiju za beton, kad su istom krenuli kroz drvo...).
Svakako to je njihova dužnost da ti sprovedu aktiviraju i uključe uslugu, ja bi ih samo ispratio sa sve opremom napolje. To si trebao da uradiš.

.... SBB mi istice sad u Februaru i pitam na salteru i kaze kad istekne ugovor ako ne zahtevate raskid(cega?)....

Ne branim nijednog operatera, ne zna se koji je gori, ali ni korisnici nisu baš uvek upravu.

Kada ti istekne ugovorna obaveza, nastavlja se ugovor na neodređeno. Da je istekao ugovor, prestali bi da ti pružaju uslugu, jer bez ugovora ne mogu da ti ispostave račun.

Zar nije logicno da istek ugovorne obaveze znaci i istek ugovora? Po ovoj logici kad sklopis "ugovornu obavezu" sklopio si ugovor za vecnost, ko da si prodao dusu Djavolu (osim ako ne zahtevas raskid)

Vrh Dno