Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

To znači da će imati x3 i x5 optički a x10 hibridni, naravno ostaje isti broj kamera.

Tako je 3x i 5x optički a 2x i 10x hibridni

Dolje je 3x i 5x optika, bas za portrete, mnogo bolje ispadaju nego krop iz velikog senzora koji je iza wide optike.

Kako kome. Meni je naprimer bitniji 5x optički za kvalitetne portrete nego da imam "beskorisnih" 10 ili 100x zoom.
Pet puta je tek beskoristan za portrete i ima ograniceno koriscenje. Najbolja daljina za portete je 85mm, 3x je najpribliznija tome sa 70 i kusur mm.
Srecno slikanje portreta unutar kuce/stana sa 5x :D
Moraces da izadjes na terasu da bi uhvatio vise od pola glave

Samsung presmesan sa ovom serijom.
Marketinski 200mpx senzor guraju jos jednu sezonu, i dalje odbijaju da stave 1" senzor. O ostalim kamerama osim o 5x da ne govorimo, treca godina za redom iste uw i 3x kamere. Softver i procesing ne zelim da komentarisem.

Oppo maksimalan, glavna kamera 1" senzor, 3x odlicna kamera i 6x senzor koji ce verovatno pravi bolje fotke na 10x nego s23u.
Ako ga bude kod nas, malo toga ce me odvratiti od njega :D

Edit - ne znam sto nece da linkuje lepo tviter, uvek me zeza sa tim

Svima njima je svojevremno Pixel objasnio sta znaci algoritam na kamerama i fotografijama, tako da je ovo sa frljanjem pixela u nedogled cista glupost.

Ja iskreno ne znam šta ste očekivali revolucionarno da uvedu od inovacija na S24 seriji?

Pa na ajfonu najveća inovacija mrtvi USB Type-C, a i to ih naterala evropska boranija iz Bugarske, Malte... :)

Kod telefona nema više prostora za neka velika unapređenja kako softverski tako i hardverski.

Mogu da se očekuju fold telefoni, kamera ispod displeja za mase u narednim godinama i tako neka manja unapređenja npr.

Poslednja izmena:
Kako kod kog proizvođača. Recimo Samsung dex i Motorola ready for su za sada jedini koji nude te opcije. Xiaomi i dalje gura USB 2.0... Pa su tu ekrani sa niskim pwm koji se mogu dalje unaprediti, onda 3D ekrani, zatim neki modeli bi mogli dobiti infracrvenu kameru... Sve su to unapređenja. Raste i povezanost sa svim drugim gedžetima i iot. Setimo se i onog Samsunga koji je mogao da projektuje sliku kao projektor. Ali izgleda da neke stvari jednostavno nisu zaživele među širokim narodnim masama iz nekog razloga, pa čak ni VR, ni smart naočare...

Ti si možda mislio na revoluciju... To teško da će biti sve dok se ne nametne neka nova potreba samom čoveku,

Nije samo do desktop moda, ima tu još koječega...
Ali opet je to u ogromnoj ponudi telefona malo

2.650 nita, skoro 1.000 nita jace nego na S23 seriji.

Sve je to ok ali percepcija ljudskog oka te jacine ne ide linearno, a u principu ako cemo realno (barem meni, kazem), 'peak brightness' je 'peakovao' negde sa 13 pro/max i S21U serijom za mene, imao sam i S23U, nije neka ogromna vau razlika, oba se perfektno vide na suncu i rade bez problema ikakvog.

Jel definitivno da će s24u imati snapdragon za sva tržišta. Vidim da se to najavljuje ali ne znam koliko je pouzdano.
Čisto da znam da li da čekam, ako bude exy za evropsko tržište da kupujem odmah s23u

Prošle godine su iskoristili mega giga ultra senzor od 200mp, ove godine glavna novina ekran sa osvetljenjem od milion niti. Džabe im i 5000 nita ekran kad im je PWM katastrofa.

Blago nama korisnicima šta smo dočekali…
Milijardu bodova antutu, hiljade nita ekrani i kamere od par stotina megapiksela. A baterije poslednji put napredovale pre 15 god (čast izuzecima zbog pokušaja).

S24 Ultra izgleda da ce svuda biti Snap 8 Gen3 ali kakve smo srece samo da ne bude mix kao sa S21FE.

@LMTD "Plase" se da istupe sa novotarijama. Sta bih ja sve napravio novo, ihaj. Za pocetak side display ili cak ekran sa druge strane a u njima kamere i to sve da se ne vidi da kamera ima uopste....progone me progone, vestice i vileeee🤣🤣🤣.

Imace verovatno preorder akciju za duplo vise prostora za storage. Verujem da nece da menjaju tu praksu.

Kod malog s24 je najbitnije da srede senzor kamere, ostalo ce manje- vise da bude kao kod s23.
Mene zanima najvise ultra model, ako bude imao ravan ekran uzimam odmah, ako ne promenicu ekosistem i zavrsicu sa samsungom za sad.

Ravan ekran, Samsung i flagship nikako ne idu uz celu priču. Na čemu li će još da uštede...

Надам се да доста људи прати ову тему, да се не би преварили у старту. Мали S24 унапред делује као промашај у односу на S23. Лошији чипсет, исти сензори камере, неће добити нови титанијумски оквир(што можда и није толики минус), а хвале се са истом почетном ценом за генерално лошији телефон. Тешко лицемерје, као и обично од њих.

Nazad
Vrh Dno