Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Ne može druže da se prebaci ja lično bio u Makenzijevu i u Globltel mts samo pozoveš korisnički servis Globaltel podneseš zahetev za prenos broj izdiktiras kod pin puk kartice daš adresu i pošaljh ti broj a na kućna adresa
Mora da mu bude registrovan broj da bi mogao da prenese u drugu mrežu.

Aj i ja da ih zapljunem: prebacili me na mts, ne radi net ni sa automatskim ni sa ručnim podešavanjima za apn, a na Kosmetu ne troši sadržaj iz paketa već skida kredit iako sam zakačen na mts mrežu. Što se mene tiče ovakav broj je neupotrebljiv, imaju jednog korisnika manje.

Uspeo neko da pokrene aplikaciju posle promene telefona?
Probao više puta i sada izbacuje grešku "previše pokušaja"

Aj i ja da ih zapljunem: prebacili me na mts, ne radi net ni sa automatskim ni sa ručnim podešavanjima za apn, a na Kosmetu ne troši sadržaj iz paketa već skida kredit iako sam zakačen na mts mrežu. Što se mene tiče ovakav broj je neupotrebljiv, imaju jednog korisnika manje.
Ne radi ni meni kako treba, odnosno radi 3g/h koji povremeno imam a kao da nemam jer ne mogu ni sliku da pošaljem, a na svakih 10 minuta nemam mrežu uopšte. Neupotrebljivo.

Prilozi

• IMG_20231224_200146.jpg
    IMG_20231224_200146.jpg
    67.3 KB · Pregleda: 21
  • Screenshot_2023-12-24-18-54-24-293_com.viber.voip-edit.jpg
    Screenshot_2023-12-24-18-54-24-293_com.viber.voip-edit.jpg
    98.5 KB · Pregleda: 21
Aj i ja da ih zapljunem: prebacili me na mts, ne radi net ni sa automatskim ni sa ručnim podešavanjima za apn, a na Kosmetu ne troši sadržaj iz paketa već skida kredit iako sam zakačen na mts mrežu. Što se mene tiče ovakav broj je neupotrebljiv, imaju jednog korisnika manje.i me

I mene Prebacili na mts rade pozivi sms i net e kad sam van dometa mts mreže na Kosovu i povezan na Kosovskog operatera Ipko ona minsamo pozivi rade sms ne radi ni net ne radi

Kako aktivirati br koji je istekao, nisam ga koristio dugo možda godinu dana.
Jel samo da se uplati kredit i koliko ili moram da zovem podršku?
Govorna pošta radi.

Da li su to potpuno iskljucili Chat podrsku na sajtu ?
Na 06771234 se jave samo ponekada u toku noci :(

@Vujke89

Bilo je dovoljno "cimnuti" 06771234 da se broj reaktivira.
Sada kako rade ove izmene , moras da proveris da li tako funkcionise.

Pa i bolje što su isključili, da se ne nadaš džabe odgovoru. Pisao sam im na Facebook neki dan da maknu sa sajta kad već ne postoji šansa da neko odgovori. Na broj se takođe ne javljaju, jedina šansa da odgovore je preko Facebook stranice trenutno.

Meni tek danas prebacili na mts (Samsung A70, sekundarna eSIM.me kartica), prihvatio SMS konfiguraciju (APN: globaltel).
Deluje da sve radi: pozivi/SMS u oba smera, 4G+/LTE (izmerio ~55Mbps/20Mbps na više mesta u Bgd), ne znam samo za roaming ali tu ionako trošim lokalne eSIM.

Onda možeš bez problema.
E sad ne znam da li može u mts poslovnici, najbolje ti je da proveriš.
Bio ja pre neki dan i hteo da predjem sa postpejda na globaltel.Rekli mi da ne moze tako moze samo obrnuto.To je bilo u poslovnici u Kragujevcu.Presao sam na pripejd i sad cu da vidim da li moze preko korisnickog centra da se to uradi

Bio ja pre neki dan i hteo da predjem sa postpejda na globaltel.Rekli mi da ne moze tako moze samo obrnuto.To je bilo u poslovnici u Kragujevcu.Presao sam na pripejd i sad cu da vidim da li moze preko korisnickog centra da se to uradi
A jesu bistri. Obrnuto može sa bilo koje mreze da se predje u mts mrezu u mts poslovnici... Znači tačno su uzeli da unište mrežu i to je to. Ili im je moto nesto na fazon, zarad nasih korisnika da se ne maltretiraju u životu ne mozes ništa živo da uradiš... To ti je sto tj je...

Ja sam ženi prebacivao s mts postpaid u globaltel prepaid bez ikakvih problema pre 3 meseca otprilke

• Like
Reagovanja: uji
Presao sam sa mts postpaid na pripejd i sad cu da vidim da li moze preko korisnickog centra da se uradi prenos u Globaltel
Faktički, pošto je Telekom vlasnik oba operatora, može da postupi izuzetno od pravilnika i odobri prenos, ali nemoj se iznenaditi ako budeš odbijen zato što na mts pripejdu nisi bio 60 dana pre podnošenja zahteva za prenos u Globaltel.

Znam da u poslovnicama može da se kupi globaltel kartica, a oko prenosa i toga ne znam.
Onda najbolje call centar ili online preko sajta.
Ja kad sam u martu prenosio brjo, prenosio sam preko call centra a bio na postpaidu u mts i pred istek ugovora.

Zvali me danas iz Globaltela i mogu da prebacim broj sa MTS ali moram da budem na pripejdu dva meseca pa onda da im se javim.Inace broj sam pre tri dana prebacio sa postpejda na pripejd

Zvali me danas iz Globaltela i mogu da prebacim broj sa MTS ali moram da budem na pripejdu dva meseca pa onda da im se javim.Inace broj sam pre tri dana prebacio sa postpejda na pripejd
Mene je mts tako ukopao u koroni. Tri meseca. U karantinu na nikakvom prepaidu... (Čitaj nisu bili paketi za prepaid u to vreme) ama ha imao sam nikakv telefon skoro tri meseca... Isao ko najveci luzer i hvatao unifi u gradu kad sam hteo da posaljem i primim poruke...

Na jednom broju imam aktivan paket, ali ga ne koristim. Sinoc proverim u aplikaciji i vidim da su ga prebacili na mts i da fali 200 din. 5 minuta pre toga sam proverio u aplikaciji i bilo je tacno stanje kredita.
Mts se odmah bacio na poso. Proverite stanje kredita pre isteka paketa i ako je ukljucena automatska obnova.

Danas je tačno mesec dana od kada sam prebečen na MTS mrežu, i tačno mesec dana kako mi je broj nedostupan, dok ja mogu da pozivam.
I posle bezbroj poziva i prigovora ništa se ne dešava, pa su dobili prigovor RATEL-u, možda njima odgovore,,, :rolleyes:

Ja sam imao problem sa aplikacijom, nije mi tačno prikazivala stanje. Na sajtu bude dobro, a u aplikaciji ne. Obrisao sam aplikaciju, ponovo instalirao i sad danima ne mogu da se ulogujem. Zna li ko neko rešenje?

Ја промијенио телефон недавно и од тада исто,не могу се улоговати.На старом било све у реду,а видим и да се многи жале на то на Гугл плеју.

Na jednom broju imam aktivan paket, ali ga ne koristim. Sinoc proverim u aplikaciji i vidim da su ga prebacili na mts i da fali 200 din. 5 minuta pre toga sam proverio u aplikaciji i bilo je tacno stanje kredita.
Mts se odmah bacio na poso. Proverite stanje kredita pre isteka paketa i ako je ukljucena automatska obnova.
Meni jeste ostalo 50 dinara kredita kad sam prešao na mts infrastrukturu, javljam danas kad mi obnove paket da li je sve kako treba, neki dan uplatio na kiosku 1000 din i normalno dobio obaveštenje da mi paket ističe danas tj. juče sam dobio.
E sad da li vam kad neko nije dostupan i posle kada bude dostupan stiže sms ili kad neko nije zauzet?

E sad da li vam kad neko nije dostupan i posle kada bude dostupan stiže sms ili kad neko nije zauzet?
Niko me ne zove na taj broj niti ja zovem, samo odrzavam internet paket i nije na mrezi.
Uplatio sam kredit za 2 meseca unapred i stoji na automatskoj obnovi. Sada ima kredita samo za jedan mesec. Paket istice za 12 dana. Desavalo mi se skoro, pisao sam o tome, skidali su po 70-80 din, sada su pojacali. Ne razumem da li ima nesto sto se posebno placa, znam da uopste ne koristim taj sim. Verovatno cu to bataliti i preci na drugog provajdera. Kod yettela isto imam 3 sim i uvek tacno bez greske.

Poslednja izmena:
Тешка прича.Сад сам тестирао и у једном случају стиже на позиван тел. Глоб.–Глоб.У другом случају Глоб.-Глоб. не стиже ни на један,док МТС-Глоб. стиже на позивани број.

Kod mene se napokon zavrsilo sve. Ono sto niko nije mogao da me pozove i sto nisam dobijao sms, a ja sam mogao da zovem....
Stvarno, stigla nova kartica sa nekim x brojem i posle nedelju dana prebacili moj stari broj, sav kredit i GB.
I sad imam i 4g i mogu da me zovu, stize sms....
Eto. Dosta muke, al moram da priznam da su zene u podrsci jako ljubazne, za nepoverovati.

Сви су љубазни, нема ту примедби, само не могу да их нахватају довољно јер они ништа не могу да ураде осим да евидентирају па пошто иде килаво трпе свакојаке увреде и беже одатле. Зато се и чека по сат времена и дуже.
Ја сам решио проблем тек преко фејсбука, за један дан.

Niko me ne zove na taj broj niti ja zovem, samo odrzavam internet paket i nije na mrezi.
Uplatio sam kredit za 2 meseca unapred i stoji na automatskoj obnovi. Sada ima kredita samo za jedan mesec. Paket istice za 12 dana. Desavalo mi se skoro, pisao sam o tome, skidali su po 70-80 din, sada su pojacali. Ne razumem da li ima nesto sto se posebno placa, znam da uopste ne koristim taj sim. Verovatno cu to bataliti i preci na drugog provajdera. Kod yettela isto imam 3 sim i uvek tacno bez greske.
Paket obnovljen bez problema,
251 gb,
2.04 gb za roming zonu 1 i 50 dinara kredita.
Zanimljivo je što nisam dobio poruku da mi je paket obnovljen.

Nazad
Vrh Dno