Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

sve ok vecini verovatno i 10 mibta radi posao i ne zna sta znaci da je upload bar 20 bita, ali je meni internet na telefonu pored prenosnog neta backup za kucni net, da ako trokira moze da zameni i hot spotuje taj net a da ne moram na posao vec da radi remote desktop a to sa netom ispod 10 mibta tesko.
Samo što kada deliš preko wifija brzina i ne može da pređe 10Mb/s.

Znam samo da neka ograničenja postoje zavisno od čipseta, posebno ako ne podržava 5g. Bolje preko USB.

sada sam na samsungu A52 pustio hotspot (2,4ghz) i na hotspot povezao neki praistorijski Huawei tablet, i brzina na tabletu je bila oko 25/15mbps. posle minut sam izmerio na samom telefonu, brzina je bila ista (yettel mreza, okolina Iriga)

sada sam na samsungu A52 pustio hotspot (2,4ghz) i na hotspot povezao neki praistorijski Huawei tablet, i brzina na tabletu je bila oko 25/15mbps. posle minut sam izmerio na samom telefonu, brzina je bila ista (yettel mreza, okolina Iriga)
Moguće da je to u stvari neki real life plafon jer sam ranije i sam dobijao oko 20 ali je bivalo i samo 10. U svakom slučaju je osetno inferiornije nego s kabla i na to sam hteo da ukažem.

Ma gde bre to plafon, evo ja pustio, izvukao 80+ na 2.4Ghz (verovatno nekih ~90+ je plafon kao i na ruterima na 2.4) i 140+ na 5Ghz.
Znaci iste brzine bez hotspota i na drugom telefonu preko hotspota.

Ljudi, čitam ovde vaše komentare ni sam ne znam šta da radim.
Da li vredi uzeti Globaltel broj sa Freepaidom od 1.300din?

Mozes da probas, a ako ti ne odgovara posle 2 meseca mozes u bilo koju drugu mrezu.

Menjao tel i kad hoću da se ulogujem na app izbacuje grešku da nije mogao da se konektuje na server pa posle izbacilo previše pokušaja.
Info preko sms, može li objašnjenje zašto nema do kad važi paket a znam da važi do 02.01 po prethodnim porukama

Trenutno na računu imaš 1260.00 RSD i kredit ističe: 21.01.2024
Preostalo ti je neograničeno min ili SMS, 213.39 GB
Aktivni paketi (važi do):
Trenutno nema aktivnih paketa.
Roming data:
1024.00 MB - Z ona 1

Menjao tel i kad hoću da se ulogujem na app izbacuje grešku da nije mogao da se konektuje na server pa posle izbacilo previše pokušaja.
Info preko sms, može li objašnjenje zašto nema do kad važi paket a znam da važi do 02.01 po prethodnim porukama

Trenutno na računu imaš 1260.00 RSD i kredit ističe: 21.01.2024
Preostalo ti je neograničeno min ili SMS, 213.39 GB
Aktivni paketi (važi do):
Trenutno nema aktivnih paketa.
Roming data:
1024.00 MB - Z ona 1
U toku su radovi na sistemu. Ni ja ne vidim paket, niti mogu da se logujem na app a ni na sajt. Plus mi se gigabajti iz ussd menija i sajta ne podudaraju.

Preko weba sam se ulogovao ali ne mogu da vidim stanje. Sreća pa imam ranije poruke gde se vidi istek paketa. Luda kuća

Ma gde bre to plafon, evo ja pustio, izvukao 80+ na 2.4Ghz (verovatno nekih ~90+ je plafon kao i na ruterima na 2.4) i 140+ na 5Ghz.
Znaci iste brzine bez hotspota i na drugom telefonu preko hotspota.
Nikad video tu brzinu a sad ne mogu da nađem članak o tome. Sećam se da sam se jednom kačio na drugarov A72 pa isto bilo 10Mb/s.

Kome treba br od gorana za 100% jeftinije dopune nek mi se javi. Neograničeni razgovori za 450 din idemoooo

Što da ne, dok god su ovi paketi i cene, koji drugi operater nudi povoljniji mesečni pripejd i uz prenos nepotrošenog?
Top je ponuda, nema šta.
Samo što bih njihov broj uzeo kao primarni, e sad da li je to dobro, ne znam. Da li su prestale anomalije kad su prešli na mts?

Top je ponuda, nema šta.
Samo što bih njihov broj uzeo kao primarni, e sad da li je to dobro, ne znam. Da li su prestale anomalije kad su prešli na mts?

Uf, stare anomalije su nestale ali su se pojavile nove. Trenutno su potpuno u rasulu.
Meni su na FB rekli da će ažurirati aplikaciju i web sajt u najkraćem roku. Trenutno logovanje ne funkcioniše.

Nikad video tu brzinu a sad ne mogu da nađem članak o tome. Sećam se da sam se jednom kačio na drugarov A72 pa isto bilo 10Mb/s.
Pa mislim ukljuci zdrav razum, sto bi bilo ograniceno na toliko malu brzinu? Nema smisla jednostavno.
Jedino ako mislis na 10MB/s (megabajt), ali i to je otprilike 80mbps (megabit).
Na 2.4 nema sanse da predje 100mbps (nekih 95 mozda max), ali na 5Ghz vec moze da ide mnogo vise.

PS: Jedino ako Samsung ima neku opciju kojom je limitirao brzinu preko hotspota.

Na prodaju Globaltel SIM kartica sa 8.000 dinara kredita za 5.000 dinara. I od 12.000 din za 7.000 din.
Takodje, dopuna globaltel brojeva sa 50% više kredita.

sve ok vecini verovatno i 10 mibta radi posao i ne zna sta znaci da je upload bar 20 bita, ali je meni internet na telefonu pored prenosnog neta backup za kucni net, da ako trokira moze da zameni i hot spotuje taj net a da ne moram na posao vec da radi remote desktop a to sa netom ispod 10 mibta tesko.
Da ali globaltel ti je najgora verzija za backup brate.
Ali evo meni na 3CA A1 najsporije sto je bio je oko 8 Mbps dok sam mts bez CA doduse imao i 3Mbps.
Inače i na najlošijim telefonima u poslednjih 5 godina. Imaju makar 40-50 mbps wifi. Tako da ako ne testiras BPSK na ivici pokrivenosti ili u uslovima teškog ometanja...

Top je ponuda, nema šta.
Ja neke anomalije nisam ni imao a brzina neta mi se vidno popravila. Mislio sam uzmi i probaj kako ti radi pa ćeš već videti da li bi mogao da ti igra kao primarni. Ništa te ne sputava ako nečim budeš nezadovoljan, da pređeš kod nekog drugog.
Pa mislim ukljuci zdrav razum, sto bi bilo ograniceno na toliko malu brzinu? Nema smisla jednostavno.
Na 2.4 nema sanse da predje 100mbps (nekih 95 mozda max), ali na 5Ghz vec moze da ide mnogo vise.

PS: Jedino ako Samsung ima neku opciju kojom je limitirao brzinu preko hotspota.
Utoliko bolje ako grešim. Meni se hotspotovsnje nije nešto pokazalo a ovaj primer sa Samsungom pominjem jer smo bili na splavu, dakle nije beton pa zaklonjen nego mu net radio dobro. Ali kad se nakačih drugim telefonom oko 10 MB/s je bilo. A ne tako skoro sam i neko članak čitao da je to neka realno ostvariva brzina.

Poslednja izmena:

Nije prikucano ograničenje nego neki prosek tih 10-20Mb. To kao što malo USB 2.0 fleški ima upis veći od 10MB/s mada u teoriji može puno više. A Samsung nema ograničenja nego je bio podešen na 2,4GHz jer mi taj telefon nije bio dual band.

A mislim da preko hotspota podešenog na 2,4GHz band prikačeni uređaj može da ostvari samo osetno manju brzinu, pa deluje nestvarno kad kažeš da dogura na 80+. Ili je 1:1, kao kolegi iz Iriga.

Samo što kada deliš preko wifija brzina i ne može da pređe 10Mb/s.
Ovo naravno nije tacno leti maksimalnom brzinom koju moze mreza da izvuce i naravno telefon tvoj da podrzi, moj piksel nema problema sa time kad je telefon postizao 150mita toliko i komp koji se kacu na hotspot ima, isto kao i ruteri koliko para toliko muzike ne kosta neki telefon 100e a neki 1000 za dz

Nije prikucano ograničenje nego neki prosek tih 10-20Mb. To kao što malo USB 2.0 fleški ima upis veći od 10MB/s mada u teoriji može puno više. A Samsung nema ograničenja nego je bio podešen na 2,4GHz jer mi taj telefon nije bio dual band.

A mislim da preko hotspota podešenog na 2,4GHz band prikačeni uređaj može da ostvari samo osetno manju brzinu, pa deluje nestvarno kad kažeš da dogura na 80+. Ili je 1:1, kao kolegi iz Iriga.
Samsung S7 nema limit. 30ak mbps komotno u bilo kojoj prakticnoj situaciji izvlači...
Ima channel opcije sto je ok da se izbegne smetnje na 1. Kanalu koje su iz nekog razloga meni uvek ogromne....
Nema 5GHz opciju sto je malo glupo... Dual band ne podržava svakako...

Jel ima neko problem da nema ni sa jednim apn (globaltel /globaltel, gprs, 3gnet)4g mrežu? Čak i kada se ručno odabere 4g nemam 4g internet već samo h. Poludeću koliko je loš.

Imam mts prepaid broj, prebacio bih ga u Globaltel jer mi odgovaraju promocije zbog neogranicenih minuta, pa me zanima posto su oni sada mts, da li to mogu da zavrsim u mts poslovnici ili mora preko sajta globaltel online, inace isto bih i kod njih bio prepaid

Imam mts prepaid broj, prebacio bih ga u Globaltel jer mi odgovaraju promocije zbog neogranicenih minuta, pa me zanima posto su oni sada mts, da li to mogu da zavrsim u mts poslovnici ili mora preko sajta globaltel online, inace isto bih i kod njih bio prepaid
Ne može druže da se prebaci ja lično bio u Makenzijevu i u Globltel mts samo pozoveš korisnički servis Globaltel podneseš zahetev za prenos broj izdiktiras kod pin puk kartice daš adresu i pošaljh ti broj a na kućna adresa

Nazad
Vrh Dno