Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Sa poslednjim "unapređenjima" za mene je Globaltel postao besmislen.
Ostalo mi je oko 750din kredita, da li je neko zainteresovan za zamenu za 300din u mts/yettelu?

Ja uplatio prošle nedelje pred put nešto kredita da aktiviram roming paket, kredit uplaćen ali nisam mogao da aktiviram paket nikako. Reinstalirao aplikaciju, i od tad ne mogu da se ulogujem. Prodjem onaj inicijalni proces, dodjem do aktivacije, stigne SMS, ukucam kod, vrati me na pocetak, opet verifikacija, stigne SMS, ukucam kod... i tako u krug. Jel ima neko sličan problem? iOS je u pitanju

Jeb** me dan kad sam prešao kod njih,gore iskustvo nisam imao u životu.Ovi kao da sele fabriku u drugu državu a ne obične korisnike.Izvini A1 što sam preneo broj u ovu kuću strave trebao sam dati 600 dinara ali sad je kasno.

Poslednja izmena:
Poz ljudovi,
Upravo probao da pozovem call centar sa mts kartice da bi istestirao pošto rekoste da ih ne možete dobiti, dobio sam ih bez problema.
Lepo se javio automat sa onim dobrodošli u globaltel itd i ranije sam ih zvao dok sam bio u mts oko prelaska i bez problema sve.
Javljam kad dopunim kredit i kad se obnovi paket šta i kako pošto dopunjavam sa kioska.

Još jedna "novost", juče nisam imao mrežu jedno vreme i uključio isključio karticu (esim) i od tada ne može da mi se aktivira iMessage i Facetime a uredno skida kredit za medjunarodni sms. Ja nemam vise živaca i reči za njih...

Da li se još nekom poboljšao... Mislim pogoršao kvalitet poziva od prebacivanja u najpouzdaniju mrežu u Srbiji, što reče ovde jedan uticajan programerčić.
Džaba 4G i sve, kad pozovem nekog, čak je i zvonjava iseckana, kao da preskače. Da ne pričam kako čujem sagovornika i kako svaka deseta reč završi valjda na svemirskoj međunarodnoj stanici.
Ovo se dešava u sred Beograda, kako li je negde dalje?
Sa A1 nije bilo nikakvih propusta ovakve vrste. Koristio sam MTS pre deset i više godina i nadao se da su ovakve bolesti prevazišli... Da mi daju freepaid za sto dinara, razmislio bih. Srećom nije mi primarni broj, nego slučajno htedoh da testiram kakvo je sad stanje. A neki dan se u gradu prekinula internet veza, nije htela da se uspostavi 15 minuta. Dobrodošli nazad u 2004?
Hajde MTS, znamo šta želiš, rraspuštaj ili prodaj ovo nekom ko zna šta će sa ovim.

@slaksm i brzina neta bolja. Recimo iz stana mi nikad nije dobacivalo ovoliko preko A1 infrastrukture.
IMG_20231218_193426.jpg
Mada ne bih sebe opisao kao ljubitelja "najpouzdanije mreže u Srbiji", što jeste, jeste...

Kako da se prebacim na e sim Globaltel imam samsung A54 kako da izvedem to

Da li neko zna kako sada roming ? Kupio sam paket kao inače evo u bugarskoj ali umesto a1 kači se na vivacom i nikako internet. Probao sam manual i automatik i globaltel apn i gprswap nikako neće :(

@usce u Bugarskoj sam bio dosta od kako su prešli na mts, kači se na Vivacom, pozivi i poruke rade (do 3G nivoa mreže), ali internet nikako neće da radi.

Bukvalno je nemoguće konektovati se na net. Ogroman problem je što i u okviru svojih paketa nude navodnih 1GB roaming interneta, a on nikako ne radi.

Ja sam na kraju kupio lokalnu prepaid SIM karticu, uopšte mi se ne isplati da koristim roaming net više...

@usce u Bugarskoj sam bio dosta od kako su prešli na mts, kači se na Vivacom, pozivi i poruke rade (do 3G nivoa mreže), ali internet nikako neće da radi.

Bukvalno je nemoguće konektovati se na net. Ogroman problem je što i u okviru svojih paketa nude navodnih 1GB roaming interneta, a on nikako ne radi.

Ja sam na kraju kupio lokalnu prepaid SIM karticu, uopšte mi se ne isplati da koristim roaming net više...
To je to onda hvala na odgovoru da se ne igram bezveze. Bio 100 puta pre i ok je radilo na a1 ali u ostalim zemljama kako gde. Svakako srećom pa sam glavni broj prebacio u Yettel i sve radi bez greške dok sam prešao granicu. Globaltel eto imam kao službeni ali sve je izgubilo smisao.

Nestao mi paket u aplikaciji. Sim kartica je u ruteru u drugom stanu,vidim da net radi jer su klima i jedan termometar vidljivi.

Prilozi

• IMG_1589.PNG
    IMG_1589.PNG
    51.6 KB · Pregleda: 56
  • IMG_1588.PNG
    IMG_1588.PNG
    73.2 KB · Pregleda: 100
@agasoft Ne, kvalitet poziva je odlična, sve radi kako treba. mts mreža je milion puta bolja od A1, nema više nedostupnosti, lošeg poziva kao iz bunara. Hvala bogu da su nešto uradili kako treba.
🤣🤣🤣 Jeste,kako da ne.
@slaksm i brzina neta bolja. Recimo iz stana mi nikad nije dobacivalo ovoliko preko A1 infrastrukture.
Pogledajte prilog 419051
Mada ne bih sebe opisao kao ljubitelja "najpouzdanije mreže u Srbiji", što jeste, jeste...
Ti sa mtsom imas tu brzinu u gradu a ovo je brzina A1 kod mene na selu. Sta je onda tu bolje?

Prilozi

• Screenshot_20231219_103459_Chrome.jpg
    Screenshot_20231219_103459_Chrome.jpg
    68.3 KB · Pregleda: 73
Pa i presao sam. Ako tebi nije korisno mozda drugima jeste. Isto ako ti bolje cujes nekoga od kad si prebacen na mts ne mora da znaci da je kod svih tako! Kod mene mts nema nikakav signal,nikad nisi dostupan,poruke kasne,ako nekoga i dobijes nista ga neces razumeti jer glas secka. Smesno je to sto mts i njihovu infrastrukturu hvale samo 3-4 osobe sa foruma. Izgleda da smo mi kojima nisu ok slepi kod ociju.

Ti sa mtsom imas tu brzinu u gradu a ovo je brzina A1 kod mene na selu. Sta je onda tu bolje?
Bolje je što je sad duplo brže nego ranije preko A1 mreže i to mereno iz armirane betonjere a ne iz seoske satmare tik do antenskog stuba.
Pa i presao sam. Ako tebi nije korisno mozda drugima jeste. Isto ako ti bolje cujes nekoga od kad si prebacen na mts ne mora da znaci da je kod svih tako! Kod mene mts nema nikakav signal,nikad nisi dostupan,poruke kasne,ako nekoga i dobijes nista ga neces razumeti jer glas secka. Smesno je to sto mts i njihovu infrastrukturu hvale samo 3-4 osobe sa foruma. Izgleda da smo mi kojima nisu ok slepi kod ociju.
Slažem se, u svakom slučaju, biraš mrežu koja ti radi, jer samo paketi su pola priče.

A iz iskustva dok je A1 bio mrežni provajder mogu reći da mi je svuda signal bio slabiji u odnosu na druge operatere.

Konkretno, letos sam boravio u mestu kod Despotovca, i dok se meni signal totalno gubio, ljudi sa mts i Yettel karticama, ladno strimovali klipove. Toliko o tome.

Poslednja izmena:
Misliš vas nekoliko ovde koji su u A1 mreže ovde soli pamet nama koji jesmo u ovoj mrežu kako ona ne valja. Zanimljivo.

I pošto si promenio mrežu i sada si u najmoćniju mrežu i cveta ti cveće slobodni nastavi u temi o A1.

Dakle katastrofa. Ne mogu da se povezem na internet. Slao zahteve za internet podesavanjei stigne poruka ali ne moze da se sacuvaScreenshot_2023-12-19-18-11-52-316_com.google.android.apps.translate.jpgScreenshot_2023-12-18-21-05-23-836_com.wdstechnology.android.kryten.jpg. Ukucao rucno novi apn sa nazivima globaltel, globaltel ali nista cak i probao sa podesavanjima za mts isto nista.

@darko100 da li imas trenutno aktivan paket sa internetom?

@darko100

Da li si pokušao karticu u drugom telefonu ?

Zašto pitam? Nakon prebacivanja sa globaltela na mts nisam bio u mogućnosti da se povežem na internet (pozivi rade bez problema). Uredno su poslali konfiguracionu poruku, prošla instalacija ok (za mts), paramerti automatski podešeni ali džabe. Pokušam ručno podešavanje - mts, pa globaltel, pa opet mts, pa "milion" kombinacija ali bezuspešno. Izvadim karticu, ubacim u drugi telefon, stigne konfiguraciona poruka i na drugom fonu ima net. Pogledam parametre, identični kao u fonu sa kojim ne radi net ?!? Vratim karticu u prvi fon, nema neta pa bog... Da li je do fona (ne pada mi na pamet da radim hard reset), ili do nečeg trećeg - nemam pojma...

Ako moze mala pomoc tj. info ako je neko upucen. Idem sada za vikend do Makedonije na par dana pa me zanima da li je neko u skorije vreme, odnosno od kada traje ovo ludilo oko prebacivanja A1-mts infrastrukture, imao interenet preko Globaltel kartice (mreze) tamo...barem 3g ili jos bolje 4g. I ako jeste na kojem Makedonskom opetateru se povezuje mreza? Naravno sa nekim kupljenim roming paketom. Ili je mrka kapa pa da znam da se ne upucujem u pustolovine. Unapred hvala na odgovorima

Ako moze mala pomoc tj. info ako je neko upucen. Idem sada za vikend do Makedonije na par dana pa me zanima da li je neko u skorije vreme, odnosno od kada traje ovo ludilo oko prebacivanja A1-mts infrastrukture, imao interenet preko Globaltel kartice (mreze) tamo...barem 3g ili jos bolje 4g. I ako jeste na kojem Makedonskom opetateru se povezuje mreza? Naravno sa nekim kupljenim roming paketom. Ili je mrka kapa pa da znam da se ne upucujem u pustolovine. Unapred hvala na odgovorima
Neće da radi Roming od kako me prebacili ne mts ne radi roming Skoplje bio skoro kači se na A1mkd i na Telekom.mk a ako imaš za roming net rade samo pozivi iz Fripejda čak ni sms ne radi

Значи за роминг мора пауза у кафићу и онда Вибер или слично.

Misliš vas nekoliko ovde koji su u A1 mreže ovde soli pamet nama koji jesmo u ovoj mrežu kako ona ne valja. Zanimljivo.

I pošto si promenio mrežu i sada si u najmoćniju mrežu i cveta ti cveće slobodni nastavi u temi o A1.
evo da ne bude da nema drugih misljenja i da svima mts valja, i meni je mts bulja isto kao yetele ranije vec sam pisao,otkada je na mts prebacen broj sa 100-250 mbita brzine sam pao na 3-20 u stanu u sred nbgd, mirijevo isto, upload ne prelazi 3mbita, moram na ulicu da izadjem da bi skocio na 40tak do 80 a, a1 je svuda bar 40tak a skace do 200, tako da prelazim i ja na a1 od ovog neta nema valjde

Poslednja izmena:
evo da ne bude drugih misljenja, i meni je mts bulja isto kao yetele ranije vec sam pisao,otkada je na mts prebacen broj sa 100-250 mbita brzine sam pao na 3-20 u stanu u sred nbgd, mirijevo isto, upload ne prelazi 3mbita, moram na ulicu da izadjem da bi skocio na 40tak do 80 a, a1 je svuda bar 40tak a skace do 200, tako da prelazim i ja na a1 od ovog neta nema valjde
To je to. Pazi ono što ja stavljam za speed test se odnosi na čipove poslednje generacije. Ne zavaravajte se stvarnom brzinom. Yettel je očajan...
mts tu i tamo. A1 prednjači jos uvek. Ali daleko od toga da na nekom skljb modemu ce sva tri operatera da rade relativno loše... Kapacitet cele mreze je odoka jedna serverska sobica... Mobilni nije mobilni bez razloga ali služi svrsi. Jer ne koriste svi odjednom sve...

To je to. Pazi ono što ja stavljam za speed test se odnosi na čipove poslednje generacije. Ne zavaravajte se stvarnom brzinom. Yettel je očajan...
mts tu i tamo. A1 prednjači jos uvek. Ali daleko od toga da na nekom skljb modemu ce sva tri operatera da rade relativno loše... Kapacitet cele mreze je odoka jedna serverska sobica... Mobilni nije mobilni bez razloga ali služi svrsi. Jer ne koriste svi odjednom sve...
sve ok vecini verovatno i 10 mibta radi posao i ne zna sta znaci da je upload bar 20 bita, ali je meni internet na telefonu pored prenosnog neta backup za kucni net, da ako trokira moze da zameni i hot spotuje taj net a da ne moram na posao vec da radi remote desktop a to sa netom ispod 10 mibta tesko.

Vrh Dno