Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Neznam... I ja sam pomislio ali ako nisu niske temp ... Razumijem kad je bas hladno pa dodatno rashladjuje, sve to ima logike sto kazes ali kao da joj smetaju jake bure jel trosi vise i kad su temp u solidnom plusu...
Kad hladis supu pušeš isto toplim vazduhom pa se supa ohladi...
Prenos temperature se vrši kada se vazduh kreće. Izolacija i jeste zarobljeni vazduh koji nema mogućnost kretanja(stiropor, mineralna vuna...)

Баш тако, спољна површина куће ти је велики 'измењивач', што јаче ветар дува ефикасније размењује топлоту, у овом случају хлади кућу.

Čini mi se da se ovaj Daikin FTXF35D opet čudno čuje, pala potrosnja na 170-200w i tad se najvise primeti, a na toj potrosnji mi uglavnom radi, da li mi se samo čini ili opet da reklamiram? Majstor dotegao sve srafove, stavio jedan koji falio ali se ovo opet cuje, kao da udara neki lim. Da li moze bilo ko da snimi neki Daikin kako radi, da ne bude da se zalim bez veze ako on treba tako da radi. Ne mogu da nadjem na YouTube neki snimak spoljne kako radi.

Kod mene su FTXF60D od 22.000 btu na zidu spavaće sobe i nečujne su. Mijenjaj taj uređaj.

Мало викенд догодовштина из едиције жене и даљински.
Јутрос узе жена да појача мало грејање, подесила уредно 23 степена, и вратила даљински на место. Клима после 15-ак минута оде у дефрост, враћам се ја у собу, видим искључена скроз. Реко' "Што си искључила климу?", каже "Нисам ја, ти си, ја сам хтела да буде топлије а ти је искључио. Ја сам је сад поново укључила." Опет ја "Била је у дефросту, зато је заклопила лопатице, ти си је искључила скроз кад си чачкала даљински". "Аха, ок". Упалим поново и размишљам о Јожимим саветима и где да кријем даљински убудуће. :D

Ako vrdaju pozovi se na zakon o zastiti potrosaca i na nadlezne inspekcije, a na kraju naravno na tuzbu i to ne samo zbog neispravnog uredjaja vec i zbog stresa itd, znace advokat to fino da sroci.
Brate kod mene kompresor kad radi samo cujes zvuk blagog zujanja kad povuce struju, to traje nekoliko trenutaka i onda se na isti nacin ugasi. Evo bas je sad pojacao komresor cuo se zvuk 30 sekundi i nestane. A zamisli kako se cuje kompresor kad taj zvuk uopste ne bude iritirajuc. Ovo kod tebe je jasan problem. Ako budu insistirali da to tako treba, nemoj nista da se nerviras. Samo kazi da li vi zelite da izvrsite zamjenu ili da se obratim drugim adresama. Pa proizvodjac je naznacio koliko decibela proizvodi spoljna jedinica. Ta proizvodi duplo vise.
Polomili ti resetku, a klima tandrce i dalje.
Neka menjaju celu SJ koliko juce.
Menjaju klimu, nisu pravili nikakav problem, posalo sam im nocni snimak, tad nema dodatnih zvukova, samo se klima cuje. Resteka dosla polomljena u transportu, trebalo su novi da mi donesu, video sam tek kad je majstor namontirao. On odmah rekao da je video ne bi je montirao, ali vec sve bilo gotovo pa ih zvao samo resetku da posalju, ali ocigledno da nije to bio neki mali udarac pa cela klima radi ovako.

Stigao novembarski račun za struju, pošto je ove godine grejanje pomoću klima a prošle godine sam grejao stan pomoću Ta peći, potrošnja struje je umanjena za 33% u odnosu na novembar 2022 tako da sam dobio umanjenje računa za 40%.

Meni neizolovana kuca pa je prosjek potrosnje u mjesecu 500w po satu. I to preko dana na 25-26 podesena. Prosli mjesec potrosila 20e, decembar ce 30e. Tom racunicom 200e ne moze prebaciti za sezonu. Usteda 250% u odnosu na drva. Mada je Podgorica idealna za grijanje klimama. Svaka moze zavrsit posao.

Menjaju klimu, nisu pravili nikakav problem, posalo sam im nocni snimak, tad nema dodatnih zvukova, samo se klima cuje. Resteka dosla polomljena u transportu, trebalo su novi da mi donesu, video sam tek kad je majstor namontirao. On odmah rekao da je video ne bi je montirao, ali vec sve bilo gotovo pa ih zvao samo resetku da posalju, ali ocigledno da nije to bio neki mali udarac pa cela klima radi ovako.
Kako sad radi nova?

Упалим поново и размишљам о Јожимим саветима и где да кријем даљински убудуће. :D
Nabavi onaj wifi IR, pozicioniraj ga negde da se ne vidi. Ubacis parce celofana izmedju baterije i kontakta na daljincu i kazes da je crkao. Uredno telefonom pali gasi, menjaj temperaturu i modove, Samo TI i niko vise 😉

Polomili ti resetku, a klima tandrce i dalje.
Neka menjaju celu SJ koliko juce.

Evo 5-6 godina stara klima, nikada ciscena, nikada nista taknuto:

Ajd mi odgovori kako si resio da ti viola ne tandrce. Ja sam je rasklopio, ali su svi srafovi zategnuti na kompresoru, nemam ideju sta da radim. Npr kod midea klime je sve tiho, nema vibracija na cevima, kod viole brije i cevi i prenosi se vibracija na unutrasnju jedinicu

@filip555, kad si je već otvarao logično je bilo da ustanoviš odakle potiče brujanje. Može biti X faktora, a oni što je urodilo plodom kod njega ne mora da znači da bi i kod tebe.

Kod drugara je recimo vibrirao izmenjivač, kao da nije bio fiksiran još u fabrici. Dok god izmenjivač ne pobeli sve ok, kako zabeli tako i krene da tandrče. Parče izolacije za cevi umetnuo između konstrukcije i izmenjivača i evo godinama bez tandrkanja.

Iskoci mi snimak... 16.000 racun za novembar? 🤦 Jos vjerujem da je i izolaciju postavio. Pomenu da koristi i pametne radijatore koji vjerovatno 24h vuku po 1000-2000w

Мало бацих поглед иако знам да је кликбајт, он момак не зна ни да користи климу, преко дана 27 степени са најнижом брзином!? Ноћу 21 степен. Њему све време клима вероватно не може ни да постигне температуру уз то подешавање вентилатора и никакву ефикасност, а ноћу као да је држи искљученом. Плус 'паметна' грејалица кад дође...

Danju 23 druga brzina, nocu 20 prva brzina i vozi..
Mada ima veze i kako su sonde i mot.ventilatora kalibrisani da rade, nije na svaku klimu isto

Ne razumijem zašto podešavati brzine ventilatora, stavite na auto i ćao. Ja daljinski ne uzmem u ruke cijelu zimu.
Zato sto ja valjda ja znam bolje da namestim jacinu duvanja koja mi odgovara i treba od klime koja je univerzalno podesena. Ne kazem da auto fan ne valja, al meni na 18 ticu auto fan duva prejako za moj ukus, zato izaberem manuelno sta mi odgovara. Mnogima auto fan smeta zbog jacine duvanja, mada je na auto fanu klima efikasnija, il bi trebala da bude.

Kod kina klima (ne kažem da kino klime ne valjaju, ja imam 2, srećković) auto ventilaor najcesce radi katastrofalno tj prebacuje u najnižu brzinu jako brzo ili puše za jednu brzinu sporije nego što bi bilo dobro. Tako da auto fan ne dolazi u obzir za jako dosta modela

Kod kina klima (ne kažem da kino klime ne valjaju, ja imam 2, srećković) auto ventilaor najcesce radi katastrofalno tj prebacuje u najnižu brzinu jako brzo ili puše za jednu brzinu sporije nego što bi bilo dobro. Tako da auto fan ne dolazi u obzir za jako dosta modela
Onda kupi Vox-eta brate, on duva uvek u jednu brzinu vise nego sto treba, odnosi! Moja majka odusevljena, stavi ves na onu zicu ispred klime i osusi za cas, kaze da nista bolje u zivotu nije videla 😳

Onda kupi Vox-eta brate, on duva uvek u jednu brzinu vise nego sto treba, odnosi! Moja majka odusevljena, stavi ves na onu zicu ispred klime i osusi za cas, kaze da nista bolje u zivotu nije videla 😳
Da nisu izmislili masine za susenje vesa, ideja tvoje keve bi zgrnula milione 😁

"Fun fact". Zagadjenost vazduha na Balkanu u odnosu na ostatak Evrope.
...

Kopernik je komponenta za posmatranje Zemlje svemirskog programa Evropske unije, koja gleda na našu planetu i njeno okruženje u korist svih građana Evrope. Nudi informativne usluge koje crpe iz satelitskog posmatranja Zemlje i podataka in situ (ne-svemirskih).

Programom upravlja Evropska komisija. Realizuje se u partnerstvu sa državama članicama, Evropskom svemirskom agencijom (ESA), Evropskom organizacijom za eksploataciju meteoroloških satelita (EUMETSAT), Evropskim centrom za srednjoročne vremenske prognoze (ECMVF), agencijama EU i Merkator Okeanom.

Ogromne količine globalnih podataka sa satelita i zemaljskih, vazdušnih i morskih mernih sistema pružaju informacije koje pomažu pružaocima usluga, javnim vlastima i drugim međunarodnim organizacijama da poboljšaju kvalitet života evropskih građana i šire. Usluge informisanja koje se pružaju su besplatne i otvoreno dostupne korisnicima

Prilozi

• Screenshot_2023-12-24-09-34-55-869_com.mi.globalbrowser.jpg
    Screenshot_2023-12-24-09-34-55-869_com.mi.globalbrowser.jpg
    112.1 KB · Pregleda: 37
  • Screenshot_2023-12-24-09-35-18-558_com.mi.globalbrowser.jpg
    Screenshot_2023-12-24-09-35-18-558_com.mi.globalbrowser.jpg
    112.9 KB · Pregleda: 36
  • Screenshot_2023-12-24-09-35-24-805_com.mi.globalbrowser.jpg
    Screenshot_2023-12-24-09-35-24-805_com.mi.globalbrowser.jpg
    102 KB · Pregleda: 36
Nazad
Vrh Dno