Zavisi od klime. Kvalitetna klima to fino odradi na auto a kod lose klime previse "divlja" pa poprilicno smeta. Cesto i budi ponoci. Opet se vracamo na ono, nacin rada klime puno znaci. Potrosnja ko potrosnja, puno zavisi od uslova ali rad same klime ipak za mene je jako bitan.Ne razumijem zašto podešavati brzine ventilatora, stavite na auto i ćao. Ja daljinski ne uzmem u ruke cijelu zimu.
Ti namjestiš jačinu duvanja koja ti odgovara i onda se žališ na forumu da ti klima ne može ugrijati prostoriju.Zato sto ja valjda ja znam bolje da namestim jacinu duvanja koja mi odgovara i treba od klime koja je univerzalno podesena. Ne kazem da auto fan ne valja, al meni na 18 ticu auto fan duva prejako za moj ukus, zato izaberem manuelno sta mi odgovara. Mnogima auto fan smeta zbog jacine duvanja, mada je na auto fanu klima efikasnija, il bi trebala da bude.
Kad sam se ja zalio da mi klima ne moze ugrejati prostoriju i zasto je ne bi ugrejala, pitanje je sad 😳Ti namjestiš jačinu duvanja koja ti odgovara i onda se žališ na forumu da ti klima ne može ugrijati prostoriju.![]()
Kada kontrolises preko aplikacije, da li klima ima neki zvucni signal? Kod mene nema, dok na poslu Carrier klima ima zvucni signal kao i sa daljinskim. Na Daikinu ne znam da li je prihvatila signal ili ne. Mada mi je ok i da se ne cuje kada recimo kasno nocu hocu da promenim nesto, narocito ako neko tu spava.Instalirah modul za Daikin ftxc50-d. Nema mjerenje potrosnje struje, mada nije mi ni potreba uz tapo pametnu uticnicu koja mjeri u realnom vremenu sa sve grafikonom. Ovo ostalo sve tu, lijepo i pregledno.
Iskoci mi snimak... 16.000 racun za novembar? 🤦 Jos vjerujem da je i izolaciju postavio. Pomenu da koristi i pametne radijatore koji vjerovatno 24h vuku po 1000-2000w
Stagod koristio, racuni pre klime su mu bili oko 5k. Tu grejalicu mislim da i ne pali jer cini mi se da je rekao u klipu da je to gostinjska soba te se pali samo po potrebi. O kakvih crnih 100m2 on prica, ovom klimom greje samo taj prostor gde se ona nalazi i eventualno hodnik. One ostale dve prostorije imaju svoje izvore grejanja. Tako da direktno greje nekih ~50m2.Koristi jedan radijator od 700w i klimu kolko znam
Kao sto mnogi rekose, zavisi od klime do klime. Meni recimo gree divlja na autofan dok daikin lepo radi. Danima je vec na Comfort/autofan i uglavnom drzi oko prve brzine. Ujutru kad je upalim, kad treba da dostigne temp onda digne na drugu ili eventualno trecu brzinu ali ne preko toga.Ne razumijem zašto podešavati brzine ventilatora, stavite na auto i ćao. Ja daljinski ne uzmem u ruke cijelu zimu.
Lik je frigo struke, na zalost. Sve sto prica je samo radi marketinga i profita.Nevezano za ovo gore, kada je izbacio klip oko ugradnje grejaca tacne u onu Teslu, sve mi je bilo jasno. ‘Ovako cete spreciti klimu da ide u defrost nonstop jer se nece stvarati led’🤣🤣🤣
Klima nema zvucnog signala prilikom koriscenja aplikacije, sto meni odgovara. Ti postavljas temperaturu bez zvucnog signala, na daljinskom moze pisati i 30. Sve postavke koristis bez uznemiravanja i izazivanja icije paznje.Kada kontrolises preko aplikacije, da li klima ima neki zvucni signal? Kod mene nema, dok na poslu Carrier klima ima zvucni signal kao i sa daljinskim. Na Daikinu ne znam da li je prihvatila signal ili ne. Mada mi je ok i da se ne cuje kada recimo kasno nocu hocu da promenim nesto, narocito ako neko tu spava.
Nema jeftinu tarifu, ima Aeno pametni radijator od 700w koji mu dogreva tu sobu od 16 kvadrata, bez radijatora temperatura 18c a sa njim 20c, za to mu je trebalo 6 sati, i vuce 10 kw dnevno za ta dva stepena, a greje nikako. Klimu drzi na 27c i fen na minimum. Ja na minimumu ne mogu 10 kvadrata da ugrejem, a nocu spusta na 21c i na autofan, i krilca su mu na sredini, umesto na dole. I on kaze da nije grejao ceo mesec, da jeste doslo bi mu 200€. U prostoriji mu je 24c, u spavacoj mu je 20c sa iskljucenim radijatorom trenutno. Izolaciju ima. I klimu i radijator je dobio od sponzora. 6000 mu inace dolazi struja, znaci 10.000 na grejanje otislo.
Nema sanse da se od oka vidi sta stvara taj zvuk, probacu da podvucem tu izolaciju ispod izmenjivaca i iznad, mozda je upravo to problem i kod mene.@filip555, kad si je već otvarao logično je bilo da ustanoviš odakle potiče brujanje. Može biti X faktora, a oni što je urodilo plodom kod njega ne mora da znači da bi i kod tebe.
Kod drugara je recimo vibrirao izmenjivač, kao da nije bio fiksiran još u fabrici. Dok god izmenjivač ne pobeli sve ok, kako zabeli tako i krene da tandrče. Parče izolacije za cevi umetnuo između konstrukcije i izmenjivača i evo godinama bez tandrkanja.
Ovog treba .... #$%&"#$ ..... kakvih dijabola ima mama mia
Grejala bi se mala kvadratura od 13m2. Spavaca soba.Танко и стари модел.
Радиће и Панасоник за 13 квадрата, питање колико је прецизна и то. Није нешто тиха. Овај Фуђи је исто застарео модел са Р410 гасом.Grejala bi se mala kvadratura od 13m2. Spavaca soba.
A kakva je ova ashg07leca?
Sad vidjeh da javljaju da dolazi do cijepanja polarnog vrtloga i ako se nastavi taj trend doci ce do spustanja te hladne mase sa tendencijom pada temperature u Srbiji vec od prvog dana u novoj godini. Do tada jesenje 🔆🏜️😃Kazu da ce od Bozica da krene prava zima, a bice i celodnevnih minusa. Videcemo tada realno ponasanje nasih klima i potrosnju. Mislim pre svega na nas novo pecene klima -grejadzije.😀
Za koju godinu ćemo paliti hlađenje u sred zime. 🤣Kakve su zime kod nas, uskoro ćemo menjati postojeće klime "sedmicama" i "devetkama".
Isti smo samo kod mene lomo ecoOvakvo vreme prija za moju lmce8kw dnevno,a kad je bio - ,ode u 17kw 🤣
Potvrdjujem ovo za lomo. kod mene se naziva lomo best buy....Isti smo samo kod mene lomo eco
Jel i kod tebe eco ili regular?Potvrdjujem ovo za lomo. kod mene se naziva lomo best buy....![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari