Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Skroz dobar

1657126998PozivnicaZaPakao-360x618_c.jpg

Da ne igra Missandei nego npr Jodie Foster, jel bi bio jednako dobar?

Anatomy of a Fall odlican, gluma, likovi, dijalozi, rezija. Jedini problem je paznja lako ume da smori pa covek posegne za telefonom. Komotno sam ga odgledao iz 5 puta. Ovo ne menja cinjenicu da je kvalitetan film nego smo prosto tacnija prosto me ne drzi toliko drama kao nesto dinamicnije. Sto govori u prilog da ako postoji mogucnost da se gleda u bioskopu.
I ko je ubica?

Meni sasvim solidan film. Rekao bih da se može preskočiti, IMDb ocena, koja nije baš realna, to i sugeriše, ali ne bih rekao da ga treba nužno preskočiti.

Džon Vu film u njegovom fazonu, pomešanom sa nekim novim fazonom. Film je praktično bez ijednog dijaloga, i rekao bih da mu čini uslugu taj pristup. Za jedan film bez reči, dosta dugo traje hod do akcije, reklo bi se prazan hod od skoro 50 minuta, ali opet prođe bez neke veće muke po pažnju.
A posle, sledi praktično Hard Boiled akcija, ili ko je davno igrao Stranglehold, prepoznao bi da je u pitanju Džon Vu potpis i da ne zna da stoji iza filma. Malo noir, malo miks Maks Pejna i Džon Vika, nema neke naročite spektakularnosti ali akcione sekvence, par naočito krvavih kadrova, i čak ne previše isforsiranog kaskaderstva, sasvim rade posao.
Priča, naravno tek za podlogu filma, o glumi ne treba ni raspravljati preterano za film bez reči, ali Džoel Kinaman jeste jako dobro izneo grimase, pokrete, sinhronizovao se sa filmom sve u svemu.

Opet, nije obavezno štivo, nije bog zna kakav triler, ali za Hard Boiled fanove može biti parče nostalgije i solidan film u sličnom a malo drugačijem fazonu.

American Sniper (2014)
MV5BMTkxNzI3ODI4Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwMjkwMjY4MjE@._V1_QL75_UX190_CR0,0,190,281_.jpg
Nekako mi je izmakao ovaj film kad se pojavio a volim ratne filmove, ocena na imdb-u po meni realna. Nije remek-delo ali nije ni krš, Klint Istvud zna šta radi kad je režija u pitanju.
Film sam gledao ingorišući plasiranu američku propagandu koja jasno deli likove na heroje i negativce, već kao priču o pojedincu koji radi ono što misli da je ispravno. Jako lepo snimljeno, scene borbi su jasne, pregledne i deluju realno, kao gledalac bio sam potpuno angažovan. Odličan je i prikaz mentalnog zdravlja glavnog lika, Kris nije isti čovek sa početka i kraja filma a završnica je potpuno ironična imajući u vidu šta je lik sve doživeo. Potpuno mi je neverovatno da je ovo snimljeno po istinitoj priči.
Preporuka.

Spider-Man: Across the Spider-Verse

Fantastičan… jedina zamerka sto se sada mora čekati na nastavak.
I zamerka samom sebi sto nisam gledao ovo ostvarenje u bioskopu (IMAX).

1/1 mozes da kazes kad imas apsolutne dokaze ovako je to spekulacija i na osecaj. Svakako moze biti. Moja odkuka je da se ubio. Svedocenje decaka ima dva puta jedan da je verno svedocio, drugi da je slagao da ne bi ostao sam. Iako mislim da je drugo u pitanju biram da se ćale ubio. Ne mora u svakom filmu da postoji ubica. To je lepota kod ovakvih filmova ne postoji defninitvno sta se desilo vec svako moze da ga dozivi kako smatra.

Leave the World behind meni odlican, jedino me nervirala mala šiške ispod miške.

Bukvalno je svedočenje snimljeno tako da "stavlja reči ocu u usta" i na kraju "svira kako mu majka rekla". Meni dovoljno.

WH40k+Star Wars+7 Samurai meets Zack "moram da usporim svaki 3. kadar da bih bio edgy" Snyder
Zali Boze para, vremena i glumacke ekipe - totalni promasaj i nista originalno u svakom pogledu, cak sta vise skoro svaki bio deo filma je antiklimaktican sa namernom subverzijom ocekivanja.
Ne znam kako je ovo i kod publike moglo da prodje.

Najgore od svega je sto covek nema kicme i vizije kao reziser da u startu izbaci konacnu verziju, nego saceka reakciju publike i flopovanje filma da bi izbacio "Snyder's Cut" verziju i kuka i cvili na studio kako ga je sputavao. Ocigledno mu je to postao modus operandi

Meni FF9 i slični filmovi totalno snizili kriterijum tako da ovaj od mene ima čak i 6,5 odnosno kao što i sinoć rekoh nešto bolju ocenu od one sa IMDB.

I da sam hteo da dam vecu ocenu, samo zbog Sofije Butele (ne stari zadnjih 20g), ne ide jer i dalje ne zna da glumi i nije za glavnu ulogu.
Ostatak ekipe je isto totalno sterilan i bez ikakve hemije, totalan promasaj osim negativca.
Jos sam popusio foru reklame kao "the next big sci-fi trilogy" tj "SW film koji mu nisu dali da snimi" - misleci da Snajder konacno ima slobodu i pokaze da je sposoban da uradi krsten projekat i covek dokazao da ne treba vise da sedne iza kamere.
Sto se mene tice nista vise od njega, JJ Abramsa i Ryan Johnson-a ne pipam...

Poslednja izmena:
Više volim da pogledam nešto sa ocenom 5.x od čega ne očekujem apsolutno ništa više sem dobre zabave ali opet u nekim granicama žanra nego nešto sa daleko većom ocenom i isto takvim očekivanjima a što na kraju ispadne krš i razočaranje.

Ne znam iskreno da li je ovo bio neki "publicity stunt" sa Netflixom kako bi se kasnije ispromovisao "Snyder's Cut" i eventualno zapoceo negativan trend "vanilla" + "dlc" (uz neku doplatu) trend filmova...
Ali da puste ovako los film u etar, ovako losu fanfikciju od 2h bez trunke originalnosti i bilo kakvog zapleta/razvoja price, sa onom slo-mo lozanom, moze samo reziser koji je kompletan tutuban...
Na stranu sto samo na trenutke ima odlicnu scenografiju, ovo je vredjanje publike od Netfliksa i ovog kvazi-rezisera... jos pricao o filmu kao SW projekat/film koji je zeleo da snimi jos od kada je bio klinac ili tako nesto... Bitno je samo da je "rated R"
Ako su stvarno spalili 165mil na ovaj projekat, ne znam sta da kazem... Jedan od najgorih sci-fi filmova koje sam gledao u zadnjih 10ak godina.

Rebel Moon: Part One.

Smece, 1/10.

Možda je najbolja stvar vezana za ovaj film što niti sam gledao trejler niti sam pročitao bilo šta o njemu.
Btw posle Jupiter Ascending teško da neki film može da ponese epiter najgoreg SF filma u poslednjih desetak godina - bar dok ne prođe tih 10 godina. U stvari taj film je bio toliko loš da se čak ne sećam ni da li je Šon Bin preživeo (a takvih uloga je baš malo da se ne bi zapamtile). 😁

Jupiter Ascending je masterpiece za Rebel.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno