Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

@r!sc! a ko to salje zna li se?

Da odgovorim,za ine koji ne znaju,kao ja.Broj za pracenje je ispod bar koda,na vrhu.

@r!sc! a ko to salje zna li se?
Ma neki klinci tu sa Balkana :)
Pokušavaju da zarade džeparac :)
Mene tako startovali par puta sa nekih youtube kanala koje pratim, da sam dobio neki poklon, ali da se javim preko Telegrama oko dogovora. Šalju tako slike poklona, ali da im uplatim za poštarinu :). Bilo dobro zezanje i napušavanje na kraju, ali su oni kao fol ostali maks poslovni, kao ja ne cenim njihovo zalaganje i trud itd... Ludaci :)

Mozda ne bi bilo lose takve prijaviti nadleznima za pokusaj prevare. Ako su klinci, nece im nista uraditi, dobice opomenu. Ako su neki matori bilmezi, neka odgovaraju.

Poslednja izmena:
to sve ionako ide na "mark as read"

Ja to arhiviram u "okrugli registrator" :cool:
90605.jpg

Šta u statusima glupih kurirskih službi znači " utovar u linijski kamion" u mom gradu?.....u kakav to kamion utovaruju?

Btw pošiljka poslata juče iz Subotice oko 4 popodne,nešto pre ponoći već stiglo u moj grad i stoji taj linijski kamion.....pošto je pošilka danas za sutra,ja očekivao da će mi danas isporučiti,ali ništa...

Osetili su da smatraš da su glupi, pa te namerno cimaju i odlažu isporuku.

"linijski kamion" je AKS oznaka za bilo kakav prevoz između 2 magacina.
Kada se pojavi status "Poišljka na isporuci" znači da je kurir zadužio paket i da će verovatno tog dana biti isporučen.

Ako se od jutros nije pojavio taj status, kontaktiraj pošiljaoca da proveri gde je zapelo. Nadam se da im neće reći da su glupi, pre nego što dobije neku korisnu infomaciju, inače kurirska služba ima pravilo da na dva puta "glupi" odloži isporuku najmanje 15 dana.

Dex razocaranje,paketi stizu za jedan dan,a ovog nema.Juce poslata dva paket,Bex i Dex,Bex stigao u 13h,ovaj ce verovatno u ponedeljak ako ne dostavljaju subotom.Izuzetno lose rade.

Ne dostavljaju subotom?
Inace paket ceo dan u Nisu,juce krenuo iz Bgd,daleko je Pirot.

Ako mesto ima paket shop, vozila između tih mesta uglavnom idu kasno uveče ili rano ujutru. Neće se po danu pomerati.
Subotom, zvanično, samo Post Express.

POštovani,

Potrudićemo se realizovati isporuku do ponedeljka.

Sta je to sad sa tim AKS vidim svi se zale bas od skora je l oduvek bio ovoliki krsh?

Meni su trebali da isporuce 2 paketa iz knjizare, jedan jesu (2 dana kasnije nego sto kao trebalo) drugi nisu. Knjizara mi je poslala 1 porudzbinu u dva paketa, pretpostavljam jer 1 od 2 knjige bila poslednji primerak pa nije bila u BG nego slali iz Kragujevca. I ta iz Kragujevca stigla, a ovo iz Bg stoji na onom njihovom pracenju zakucano samo "kreiran VIP nalog" vec 5 dana.

Pretpostavljam da su ovi iz AKS nesto *****ali i izgubili taj drugi paket jer me knjizara obavestila o tome da su poslali preko njih 2 paketa jos 11.12. Ja sam sve ovo obavestio knjzaru juce ali nista mi nisu odgovorili. Generalno, meni se **** ako su im ****** zagubili paket samo bi voleo da znam dal mora neko stalno da ceka u stanu pa kad oni banu ili kad ce sve da se zavrsi.
Jel ima neko slicno iskustvo?
U pitanju su Delfi knjizare i kod njih u istom mail-u jedan rok isporuke pise 5, drugi 7 radnih dana. Peti dan je bio ovaj petak kad sam ih i kontaktirao a sedmi onda dodje utorak.

I ako nekom ne smeta da odgovori na pitanje (znam da verovatno ima negde na 278 strana) malo se informisem o slanju/primanju, nisam do sada slao ni kupovao sem licno preuzimanje pa me zanima, na kalkulatoru cena PTT "Поштарина коју плаћа прималац на име преноса новца (откупнине): 50,00 динара" jel se tu misli primalac novca ili primalac paketa?

U mom reonu je aks oduvek bio katastrofalan. Ne koristim ih godinama.

Ne znam da li je pravo mesto ali ne znam gde dalje da pitam. Narucio sam nesto iz Poljske,njihova drzavna posta. Sem sto pise da je shipped,nema drugih info. Kod koje to sluzbe dolazi kod nas? Poste ili neke druge kurirske?

Ne znam da li je pravo mesto ali ne znam gde dalje da pitam. Narucio sam nesto iz Poljske,njihova drzavna posta. Sem sto pise da je shipped,nema drugih info. Kod koje to sluzbe dolazi kod nas? Poste ili neke druge kurirske?
Preko nase ide, s vremena na vreme baci pogled na pracenje na postinom sajtu.

ok,madada nisam dobio nikakav trackin broj nego neki broj porudzbine,barem ja tako mislim. Probacu ga ukucati kod nas,ne moze da skodi.

@DGoran
Broj pošiljke može biti u formatu Rx, Lx, Ux1234PL za pismonosne pošiljke, paketi su druga priča. Ako je neregistrovana pismonosna pošiljka može biti da ne daju broj jer ne može da se prati, ne pojavljuje se broj ni u njihovoj pošti kao što je u mnogim zemljama.
Traži od prodavca broj pošiljke ako već nisi dobio.

Pise da je Registred Letter .Trazicu.

Ima li negde na netu detaljno objasnjeno za sve stavke sa PTT kalkulatora cena?

Nemaš nigde objašnjeno jer je svaka pošiljka za sebe, vrsta, težina, vrednosna ili ne, dodatna usluga itd. i jedino ti ostaje kalkulator i za svaku pošiljku kalkulišeš ili sebi napraviš tabelu po težini ako su ti ostale stvari standardne.

okddfg.PNG

Ovako stoji za moju porudžbinu u AKS-u nepromenjeno od 13.12
Zvao juče i danas da vidim šta je u pitanju, operater se oba puta pravi lud i kaže mi "nismo dobili povratnu informaciju od kolega, kontaktiraćemo vas".

Znači ovo je POSLEDNJI put u životu da mi je neko bilo šta poslao šugavim AKS-om, ja sam slepac što znam da su nikakvi i što nisam napomenuo da mi se ne šalje AKS-om.
Ne budu li dostavili zaključno sa petkom 22.12, neću ni preuzimati paket

Poslednja izmena:
Ima li negde na netu detaljno objasnjeno za sve stavke sa PTT kalkulatora cena?

Šta ti nije jasno u kalkulatoru?
Cena transporta ide po masi.
Vrednost i otkupnina po vrednosti, Obe vrednosti imaju minimal fee.
U zavisnosti od načina povrata novca, razlikuje se procenat za povrat novca.
...

Pa par stvari koje mozda glupo pitati ali opcija za stikliranje pod paket sa otkupninom "licno urucenje" sta znaci? Zar ti ne urucuju licno svaki paket?

Svaka opcija ima gomilu tih stavki koje mozes da stikliras, i lepo bi bilo da ima neki ko prospekt ili slikovnica ili baloncic nad kursorom, ko za decu ili idiote gde je pored svake stavke oblacic detaljno objasni sta je i na koga se odnosi (posiljaoca ili primaoca).

I s tim u vezi, ja ne znam zasto kod nas ne postoji opcija (ili nije ustaljena) da recimo, ako zelis salju ti paket u tvoju lokalnu postu? Mnogo je bolje po meni da ti se tako salje paket, onda ti oni recimo posalju SMS iz poste da stigao i imas neki razuman rok, 24h da podignes, posle toga penali i vracanje paketa. Nego ovako cekas ili neko mora da ceka kuci a ti mora na prvi mig da se javis na mobilni inace ide dalje kurir njemu si ti precrtan kao neuspela posiljka.

Ako želiš paket da preuzmeš u Pošti, usluga se zove post restant.
Neke pošte je zvanično nemaju u ponudi, ali onda pošiljalac popuni ime, prezime i broj telefona primaoca, a adresu pošte u kojoj želi sa paket čeka preuzimanje.

Jel i dalje paket poslat post expressom stoji 20 dana u posti ukoliko se ne preuzme na adresi kad dodje kurir?

Imam zaglavljenu posiljku u GPC Beoograd 2 dana već, jel to opet štrajk u Pošti?

Nazad
Vrh Dno