Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Jel moguce da ne mogu 2 nedelje da mi isporuce paket na paketomat, da li je mozda zato sto je paketomat pun ili sta vec, stvarno ne razumem. Vidim ljudima koji su narucivali sa ananasa ono tokom BF akcije stiglo i 10 paketa vec.

Prilozi

• Screenshot 2023-12-08 134510.png
    Screenshot 2023-12-08 134510.png
    88.1 KB · Pregleda: 121
Zna li neko koji je zakonski rok da se roba isporuci i sta raditi ako ne isporuce u tom roku? Meni ce u ponedeljak biti punih 15 dana…

Epilog priče sa BC Groupom i Dexpressom - ponovo su poslali otprrmnicu koja se potpisuje tako da nije moglo u paketomat. Sva sreća pa sam se zadesio kući malo pre nego što je kurir zvao.

Dakle ako naručujete preko BC-ja da znate da paketomat otpada kao opcija.

Zna li neko koji je zakonski rok da se roba isporuci i sta raditi ako ne isporuce u tom roku? Meni ce u ponedeljak biti punih 15 dana…

Zakonodavac, koliko znam, nije propisao neki poseban rok, jer Zakon zahteva da se nešto "ukalupi", a paketi koji se šalju, evo videli smo ovde na grupi, idu od šrafova (ja pominjao) do klavira (koji nikako da krene put Pančeva).

15 dana je zaista previše. Za sve ove godine, ako nije bio neki problem tipa štrajk PE ili potpuno izgubljena pošiljka u AKS ili kupac (preko nas kao pošiljaoca) menjao adresu NAKON SLANJA, pa opet deo adrese, pa četvrta isporuka bude nakon nekoliko dana.....zaista nismo imali 15 dana.

Trebao bih poslati jedan paket verovatno u ponedeljak pa me interesuje kakva je situacija sa postexpresom?Da li se sve normalizovalo posle strajka ili se i dalje dosta ceka na dostavu paketa?
Predao bih paket u posti kod mene u naselju.
Paket sam oblepio onom braon lepljivom trakom,ne znam da li sada prave neki problem oko toga?
Ranije sam tako pakovao paket i oni preko toga nalepe adresnicu i nisu pravili problem.
Pa bi mi znacila iskustva nekog ko je slao pakete postexpresom u zadnje dve nedelje.

Trebao bih poslati jedan paket verovatno u ponedeljak pa me interesuje kakva je situacija sa postexpresom?Da li se sve normalizovalo posle strajka ili se i dalje dosta ceka na dostavu paketa?
Paket sam oblepio onom braon lepljivom trakom,ne znam da li sada prave neki problem oko toga?
Ranije sam tako pakovao paket i oni preko toga nalepe adresnicu i nisu pravili problem.
Pa bi mi znacila iskustva nekog ko je slao pakete postexpresom u zadnje dve nedelje.
Poceo sam da saljem Post Expressom drugog dana od kada je zvanicno prestao strajk i normalno
dostavljaju kao i pre.

Radi sve kao pre.

Epilog priče sa BC Groupom i Dexpressom - ponovo su poslali otprrmnicu koja se potpisuje tako da nije moglo u paketomat. Sva sreća pa sam se zadesio kući malo pre nego što je kurir zvao.

Dakle ako naručujete preko BC-ja da znate da paketomat otpada kao opcija.
Не мора увек да значи то.
Када сам наручивао мање скупе ствари ( до 5000) могло је без отпремнице и у пакетомат.
Са скупљом пошиљком изгледа да увек иде и отпремница.

Ako imaš onaj aparatić za vakumiranje i varenje kesa možeš i to da utilizuješ :D
Ako samo zavaris kesu nisam siguran da bi prihvatili jer kesa kao kesa je dosta slaba, a kuriri nisu bas nezni sa paketima.
Mora da se ojaca, a najbolja opcija je upravo ovako kako sam objasnio, siroki providni selotep, oblepi se lagano da se nista ne izguzva, da se lepo vidi adresnica ako se stavlja unutra i to je to.

dexpress i danas vrsi isporuku tako da...

Не мора увек да значи то.
Када сам наручивао мање скупе ствари ( до 5000) могло је без отпремнице и у пакетомат.
Са скупљом пошиљком изгледа да увек иде и отпремница.
Pošiljka je bila 2000 sa poštarinom. Sumnjam da ima veze sa tim.

Nikada, i ni kod koga ne moze u paketomat, ako ima neka dokumentacija, tipa otpremnice za potpis, jer ne postoji u tom slucaju mogucnost da se vrati posiljaocu potpisana dokumntacija.

Da, tako je. Ironično kako na sajtu tvrde kako može preusmerenje na paketomat a onda sami blokiraju tu mogućnost slanjem otpremnice. Nema veze, bitno da sam uspeo da uhvatim pošiljku.

Pošiljka je bila 2000 sa poštarinom. Sumnjam da ima veze sa tim.
U svakom slučaju: pre dva meseca podigoh paket na paketomatu, vrednosti do 5000.
Prošle nedelje nisam imao više mogućnost preusmeravanja na paketomat zbog otpremnice. Vrednost je bila malo značajnija.

Možda je novi kolega kod njih, možda su nešto menjali u načinu isporuke. Ali Dexpress mi je odgovarao baš zbog pakeotmata koji je meni blizu. Sad :(

Zakonodavac, koliko znam, nije propisao neki poseban rok, jer Zakon zahteva da se nešto "ukalupi", a paketi koji se šalju, evo videli smo ovde na grupi, idu od šrafova (ja pominjao) do klavira (koji nikako da krene put Pančeva).

15 dana je zaista previše. Za sve ove godine, ako nije bio neki problem tipa štrajk PE ili potpuno izgubljena pošiljka u AKS ili kupac (preko nas kao pošiljaoca) menjao adresu NAKON SLANJA, pa opet deo adrese, pa četvrta isporuka bude nakon nekoliko dana.....zaista nismo imali 15 dana.
A jel moguce da neko izgubi kutiju od 2m, u pitanju je TV 55 inca. Ono sto je najgore ne daju mi da da odem do magacina i preuzmem posiljku, jako je sumnjivo sve ovo. Rekli su mi da prvo moraju oni da izdvoje posiljku i da ce me kontaktirati nakon toga da ja odem i preuzmem je, e od tada je proslo 4 dana :) Evo u ponedeljak ce 15 dana ukupno, sto je najgore novac je skinut sa kartice i sve je placeno a ja TV nisam dobio. Samo ovako sotji:

Prilozi

• 123.png
    123.png
    18.6 KB · Pregleda: 60
Ne kontaktiraj kurira, kontaktiraj prodavca i eskaliraj problem.

Tebe mogu da zavlace, njih ne mogu tek tako.

Baš kao što @Lanikor kaže. Kada se takav paket izgubi nekoliko dana, obavezno ga doooobro pregledaj prilikom preuzimanja. Nemoj da brineš što je plaćeno, vratiće ti novac ako negde zapne, ali ako preuzmeš oštećen proizvod, pa ga raspkuješ tek sutradan, onda će biti problem...

Ja iskreno ne bi ni primio takav paket, bez obrira u kakvom je stanju. Nazvao bi prodavca i rekao: "meni više taj TV ne treba, prošlo je 15 dana, ja sam bio prinuđen da se snađem na drugom mestu, zamolio bi da mi vratite novac što pre". I kupiš kod nekog pouzdanog prodavca, odeš lično i preuzmeš i zdravo.

Mislim da je bas takav slucaj bio nedavno ovde na forumu, neko je pisao da su mu isto tako drzali TV u magacinu da bi se ispostavilo da je polomljen.

Pa zar nisi rekao da si dobio paket?
Ili mislis nisu realni jer i dalje vode posiljku kao da nije preuzeta?

Naručen klavir uz koji dolaze gratis slušalice. Stigao klavir, oni mi kažu tada - imate ovde još jedan paket, to će vam doneti jedan od kurira možda već danas. To se nije desilo :)
Tako da te slušalice čekam. Zaista ne razumem zašto bi uopšte razdvajali paket i slali jedan pa drugi. Kako rekoh, prvi put imam iskustva sa City expressom, i sve u vezi njih je potpuno shady.

Poslao paket aksom,nemam kod za pracenje,dobija li se neko obavestenje?Cak i postexpress ima kod za pracenje.

Naručen klavir uz koji dolaze gratis slušalice. Stigao klavir, oni mi kažu tada - imate ovde još jedan paket, to će vam doneti jedan od kurira možda već danas. To se nije desilo :)
Tako da te slušalice čekam. Zaista ne razumem zašto bi uopšte razdvajali paket i slali jedan pa drugi. Kako rekoh, prvi put imam iskustva sa City expressom, i sve u vezi njih je potpuno shady.
Svasta :)
Totalno je shady sve vezano za njih, nisam to iskusio sa drugim dostavljacima, ni blizu.
Nisam nesto mnogo mozda imao iskustva sa njima, nekih 5 puta recimo, taj zadnji put je bilo najgore, od tada ih izbegavam ako mogu i uvek cu gledati da ih izbegnem.

Da li je ovo ta prevara sa mailom od poste? posto nisam nista narucivao

Prilozi

• bbbbbbbbbbbbbbb.jpg
    bbbbbbbbbbbbbbb.jpg
    102.5 KB · Pregleda: 70
Nazad
Vrh Dno