Šta je novo?

Hardver Best buy/value GPU Q1 2023

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

pwl

Cenjen
Učlanjen(a)
29.01.2014
Poena
180
Pozdrav, sta mislite da je best buy GPU u ovom trenutku? Najbolji perf/$ ratio.

Listajuci druge teme sticem utisak da je ovo neki suzeni izbor:
  • 6800 XT
  • RTX 3060 Ti
  • 6700 (XT)
  • 7090 XTX
  • RTX 3080
Dakle, gledajuci i low i mid i high end grafe sta je trenutno best buy?

ili ->
  • cekati na mid range lineup AMD 7xxx i Nvidia 4xxx ?
  • cekati ove izlistane modele da im padne cena za mesec (i po)?

Upali dlss na tom 6700xt 😜
Rekao sam za iste pare 3070 je bolji izbor za fhd i stojim kod toga.
Dlss, vecja kompatibilnost, dok zatreba 12GB rama za fhd te karte ce biti prevazidjene.
Videli smo kod 1060, a videcemo i kod 4060ti to.
Igram u 1080p šta će mi DLSS ili FSR? Sve igre rade bez problema sa max. grafičkim postavkama. A ako 3070 već toliko “kida” 6700XT kao što tvrdiš, šta će i njoj DLSS? :unsure: I ja stojim iza tvrdnje da je 6700XT za isti novac bolja kupovina od 3070.

Igre već sad koriste više od 8GB VRAM-a i u 1080p, a kamoli u višim rezolucijama i/ili kad se uključi i RT. RE4R, Hogwards Legacy, a i mnoge druge igre stutter-uju zbog VRAM spajkova i nedostatka istog. Uključi RT i stavi kvalitet tekstura na više od 1GB u RE4R i proveri svoju tvrdnju da je 8GB VRAM-a dovoljno i da ne treba više i to u 1080p. Ah da, ne može jer će igra da crash-uje. :rolleyes:
Uzgred o kojoj većoj kompatibilnosti pričaš? :unsure:

Poslednja izmena:
Da si radio sve te ate sto si gledao sve te klipove mogao si imati 4090 i da se ne nerviras oko gpu 😂

Da si radio sve te ate sto si gledao sve te klipove mogao si imati 4090 i da se ne nerviras oko gpu 😂
LOL! :LOL: Brt moi, gde si ti video da se nerviram oko svog GPU-a? Naprotiv, skroz sam zadovoljan istim. Kad bude bilo potrebe da se menja to ću i uraditi. Želiš da si u pravu (a nisi) i oni što si napisao nije nikakva činjenica nego tvoje mišljenje sa kojim neko može da se složi i ne mora. Činjenica je da je 8GB VRAM-a za današnje igre malo, a ti istu možeš, a i ne moraš da prihvatiš. Meni je apsolutno sve jedno. Ne bih biše gubio vreme na besmislenu raspravu.
"Uključi RT"...heh.
Nešto nije u redu u vezi toga?

Svrbi me da menjam moju vernu 6600 i sve kao ajde da uzmem neku za 350e zelenu kartu kad ono jedva bolju 4060 mogu uzeti, a za te pare mogu da odradim upgrade na 6700 xt... Doduše jedino me kolje napajanje koje je 550w i onda ako bih išao na 6700 xt moram i napajanje da menjam a to mi onda remeti platne planove...

Baš nisam pametan šta da radim.

Pozajmim ti napajanje dok ne kupis😁

Svrbi me da menjam moju vernu 6600 i sve kao ajde da uzmem neku za 350e zelenu kartu kad ono jedva bolju 4060 mogu uzeti, a za te pare mogu da odradim upgrade na 6700 xt... Doduše jedino me kolje napajanje koje je 550w i onda ako bih išao na 6700 xt moram i napajanje da menjam a to mi onda remeti platne planove...

Baš nisam pametan šta da radim.
Rx 6800 ako ne mora novo

Si lud? :D

Ja brinem zbog 6700xt i moje napajanje od 550w koje neće izdržati i ti mi preporuči još gladniju karticu :D

Ja ni sa 4090 nisam zadovoljan :ROFLMAO:

Bjež tamo :D

Ryzen 5500 da ne bude bottleneck?

Mislim nije problem svidja mi se predlog :)

230e doplate za 6800 to je okej kontam?

Izbegao bih Fighter, to je Powercolorov bazični model...kod njih ide od goreg ka boljem Fighter < Hellhound/Red Dragon < Red Devil.
XFX ima više Speedster modela različitog kvaliteta...Merc je najbolji, ako se dobro sećam.

Yep, Merc im je top of the line... I onda Speedster SWFT pa QICK...

Sapphire Pulse ne bi trebao da je los, ali opet neka pogleda za konkretan model na YT.

Generalno za AMD GPU Sapphire>Powercolor (mada se nekada smenjuju>= XFX/GB/MSI >Asus...
Ali od 6000 generacije bukvalno varira od modela do modela svakog brenda (GB/MSI/XFX su znali odlicne modele iz samog vrha ponude da izbace)

Ajde što mi je napajanje na knap, nego što ne mogu da uteram kartice unutra, imam 290mm :(

Znaci i kućište moram da menjam. Tačno nervni slom, jedno da promeniš, treba ti još 5 stvari :rolleyes:

@Djilkosh_Ns Uf, baš ti je ograničen prostor za GPU. Retko koja 6800 je kraća od 300mm. Referenti model bi ti stao, on je oko 270mm i mislim da je Gigabyte-ov Gaming 6800 kraći od 290mm. Koje kućište imaš?

Armaggedon Tron III,
Neko kinesko kućište znam da sam ga dobio preko neke kompenzacije za džabe. :D

Inače onaj lik je car što treba zamenu da odradimo. Kaže pošalji mi gpu ja je istestiram vidim jel sve u redu, pa ti šaljem onda moju. How yes no. Kad on treba da pošalje bez plaćanja da se istestira onda ništa.

Kad neces 5700xt da ti pozamjim :D
Ajde što mi je napajanje na knap, nego što ne mogu da uteram kartice unutra, imam 290mm :(

Znaci i kućište moram da menjam. Tačno nervni slom, jedno da promeniš, treba ti još 5 stvari :rolleyes:
Imam ideju za tebe :ROFLMAO:
1702976389958.png

Poslednja izmena:
I da dobijem minus 5 fps u odnosu na moju :D

Jok stisnes se dok ne uzmes bolju a tvoju prodas fps manijace :D

Armaggedon Tron III,
Neko kinesko kućište znam da sam ga dobio preko neke kompenzacije za džabe. :D

Inače onaj lik je car što treba zamenu da odradimo. Kaže pošalji mi gpu ja je istestiram vidim jel sve u redu, pa ti šaljem onda moju. How yes no. Kad on treba da pošalje bez plaćanja da se istestira onda ništa.
Verovatno je preprodavac.Samim tim verujem da nije dobar dil za tebe.
U tom slučaju sam prodaj kartu i kupi za keš tu drugu.

Vrh Dno