Šta je novo?

Jeftine klime

Ja sam mislio da može sklopka da se ugradi, to što ti kažeš da se podeli u delove, pa koliko ti treba ti na sklopki okreneš. Imam neku sklopku u ostavi pa sam mislio da je ugradim, ali nemam šemu. Znači ništa od toga kod invertera.
Jesi li ti pokušao pa nisi uspeo?

Ja sam mislio da može sklopka da se ugradi, to što ti kažeš da se podeli u delove, pa koliko ti treba ti na sklopki okreneš. Imam neku sklopku u ostavi pa sam mislio da je ugradim, ali nemam šemu. Znači ništa od toga kod invertera.
Maxy ne moze ta tvoja sklopka, stara je. Mora smart sklopka sa aplikacijom😁

Lepo si ti to objasnio, samo, kako onda objasnjavas ovo uputstvo za Aux Halo?
Treba nam drugi daljinski.
Naravno da ne mogu biti 100% siguran, ali nema drugog objasnjenja, za sad.
Evo WI fi upustvo za razne Vox modele, ima i na srpskom - https://app-service-usa-fd7cc04c.au.../aux_manuf/pdfs/WIFI-GBRSRPHRVSLV-W003715.pdf
Imaš li možda šemu neke sklopke da namestim na klimu da mi manje troši? Kad bih mogao tih 4.2 kW da podelim na više podeoka na sklopki to bi bilo dobro, pa da onda uključujem koliko mi treba.
Jedino da ti dam onu od TA peci, samo ona je podesena da pali u ponoc, ne znam dali ce ti odgovarati ? :)

Nisam probao,ali je jasno da ne mozes svaki motor da moduliras...Zato su izmislili invertersku tehnologiju.

Mora na oglase. Kako wifi klima bez wifi sklopke. Nece slonce u lonce.
🤣

@dexi Ne postoji takva opcija na daljinskom upravljaču, ali ima u aplikaciji opcija "mute". E sad, čemu služi pojma nemam. Pre par minuta sam je uključio da vidim šta će se desiti i ništa se nije promenilo, klima i dalje duva kao i pre toga. Možda je potrebno neko vreme da bi se postigao efekat.
Što se tiče povezivanja na Wi-Fi, skini aplikaciju AC Freedom. Ako budeš imao problema sa povezivanjem, pročitaj stranicu dve unazad kako sam ja to rešio a posle mene i neki drugi ljudi sa foruma su uspeli na isti način da povežu svoje uređaje na Wifi.
PS klima je dostigla zadatu temperaturu i ugasila se, ova "Mute" opcija definitivno nema nikakvu ulogu.
Taj mute odnosno bez zvuka je silent, koji radi samo kod hladjenja kada je u pitanju IHD12, na srpskom isto takav meni je prikazan na slici u prilogu.

Prilozi

• 2023-12-13_18-29-44-081.jpg
    2023-12-13_18-29-44-081.jpg
    38.3 KB · Pregleda: 59
Lepo si ti to objasnio, samo, kako onda objasnjavas ovo uputstvo za Aux Halo?
Treba nam drugi daljinski.
Naravno da ne mogu biti 100% siguran, ali nema drugog objasnjenja, za sad.
Kako tebi radi klima danas ? Moja na zadatih 25C daje 22C, zadatih 26C daje 23C, zadatih 28C daje 24C ? Bila je do sad na priblizno slicnim zadatim temperaturama i onima koje su u sobi, bez ovakvih oscilacija kada je napolju 10C ? Nisam je ni ogranicio na apliakciji. Da nisam nesto sj... sa paljenjem hladjenja ?

Poslednja izmena:
Ne mogu da se otmem utisku da je ova tema ustvari najveća anti-reklama za jeftine klime.

Ne mogu da se otmem utisku da je ova tema ustvari najveća anti-reklama za jeftine klime.
Ne verujem da je ista namerno i smisljeno sa nekim ciljem. Vise mislim da je u pitanju pocetno nepoznavanje tematike i tehnologije vezane za klime i njihov rad. "Jeftine klime", kako su ih etiketirali, obicno kupuju ljudi koji nisu toliko potkovani znanjem za tu tematiku a ocekivanja su im na nivou skupih klima koje pak "poznavaoci-vlasnici" dizu u nebesa, kao da su u najmanju ruku Enterprajz iz Z.Staza! Treba znati da bi sve bilo kako treba, treba mnogo kockica da se sloze da bi sve radilo dobro. Pozicija klime, jacina klime, izolacija, raspored prostorija, sve to utice na opste zadovoljstvo kod korisnika. Hocu da kazem da jeftine klime nisu uopste toliko lose nego fali poznavanje celokupne materije pa ce onda i jedna Galanz on-off klima da zavrsava posao 🙃

Ne verujem da je ista namerno i smisljeno sa nekim ciljem. Vise mislim da je u pitanju pocetno nepoznavanje tematike i tehnologije vezane za klime i njihov rad. "Jeftine klime", kako su ih etiketirali, obicno kupuju ljudi koji nisu toliko potkovani znanjem za tu tematiku a ocekivanja su im na nivou skupih klima koje pak "poznavaoci-vlasnici" dizu u nebesa, kao da su u najmanju ruku Enterprajz iz Z.Staza! Treba znati da bi sve bilo kako treba, treba mnogo kockica da se sloze da bi sve radilo dobro. Pozicija klime, jacina klime, izolacija, raspored prostorija, sve to utice na opste zadovoljstvo kod korisnika. Hocu da kazem da jeftine klime nisu uopste toliko lose nego fali poznavanje celokupne materije pa ce onda i jedna Galanz on-off klima da zavrsava posao 🙃

Pozdrav, posle petocasovnog listanja foruma, citanja iskustava i uporedjivanja klima imam osećaj da sam na pocetku, definitivno sam vise sludjen nego sto sam bio jer taman pomislim 'evo je neka klima koja je dobra' medjutim narednih nekoliko recenzija su katastrofalne i tako u krug...

Radi se o prizemlju, klimu (kasnije klime) uzimam prvenstveno radi grejanja, grejao bih prostorije obelezene zelenom bojom. Srednja soba je spavaca. Za pocetak bih stavio jednu klimu a kasnije dodao jos jednu za dnevnu i da "pojacam" hodnik i wc. Gledam budžetske varijante klime, do 55000, par hiljada gore dole. Grejao bih se maksimalno dva meseca a verovatno mesec dana godisnje (januar) jer inace niko ne zivi u kuci.

Da li uzeti
1. MIDEA AG-12NXD1.WIK
2. Hisense inverter klima Energy Nordic 12K
Nesto trece, cetvrto?

Da li ova iz ove teme Vox koja je oko 36.000 ima ulogu kod mene? Citam da je bucnija tako da verovatno otpada.

Takodje mi treba savet gde bi bilo najbolje postaviti klimu/klime obzirom na raspored prostorija.

Hvala unapred svima!

Prilozi

• IMG20231213160939.jpg
    IMG20231213160939.jpg
    112.3 KB · Pregleda: 55
Gde da postaviš klimu najbolje će ti predložiti majstor, uglavnom se postavljaju tako da klima duva u pravcu vrata pa ako želiš da greješ i drugu prostoriju vruć vazduh ide i tamo
Ja sam isto samo za grejanje kupio vivax aeri i dobro se pokazala.

Evo kao ja na primer, nisam nikada imao klimu, od skoro je postavio i ocekujem da radi kao TA pec ili barem da me miluje kao zena svojim zrakom. 😂 Sta znam, radi, gasi se, pali se, sve u svemu dodje mu na slicno kao i svako drugo grejno telo samo na ovo telo nisam navikao, ja bi nesto da me miluje, a ne da me "samara". Pa prema tome treba i razumeti potrebe ljudi. Nismo navikli da nas bije u glavu, mislim klima, nego po nogama TA pecka, i ovaj displej, pa to kao da ocitava sportsku prognozu, ne skidam pogled sa njega. 😂😂

Evo kao ja na primer, nisam nikada imao klimu, od skoro je postavio i ocekujem da radi kao TA pec ili barem da me miluje kao zena svojim zrakom. 😂 Sta znam, radi, gasi se, pali se, sve u svemu dodje mu na slicno kao i svako drugo grejno telo samo na ovo telo nisam navikao, ja bi nesto da me miluje, a ne da me "samara". Pa prema tome treba i razumeti potrebe ljudi. Nismo navikli da nas bije u glavu, mislim klima, nego po nogama TA pecka, i ovaj displej, pa to kao da ocitava sportsku prognozu, ne skidam pogled sa njega. 😂😂
I ja se od ove godine grejem na klime. Meni je grejanje na klimu neuporedivo bolje nego na TA. Prvo topao vazduh me stvarno miluje i obuhvata, sto sa TA nije bilo moguce jer nisu duvale. Drugo sa klimama mi je pod topao, sto nije bio slucaj sa Ta. Trece obuca u hodniku mi je topla, sto sa TA nije bio slucaj.
Ps displej mozes da iskljucis na UJ. Ima dugme za to.

Pozicija klime je bitna isto kolko i dal je klima dobra ili nije. Dzabe najbolja klima kad ne mozes da joj das gas da radi jer te bije u glavu pa moras da je drzis na minimum! Za tebe je resenje parapetna klima, nema druge.

Kao i svaka tema,
Ljudi dolaze na forum da se uglavnom zale na probleme ili pitaju sta da kupe..ako radi sve ok nakon kupovine samo 30% se vrati na forum tj temu da napise svoje iskustvo. Ostalima zavrsava posao i idu dalje.
Pozdrav, posle petocasovnog listanja foruma, citanja iskustava i uporedjivanja klima imam osećaj da sam na pocetku, definitivno sam vise sludjen nego sto sam bio jer taman pomislim 'evo je neka klima koja je dobra' medjutim narednih nekoliko recenzija su katastrofalne i tako u krug...

Radi se o prizemlju, klimu (kasnije klime) uzimam prvenstveno radi grejanja, grejao bih prostorije obelezene zelenom bojom. Srednja soba je spavaca. Za pocetak bih stavio jednu klimu a kasnije dodao jos jednu za dnevnu i da "pojacam" hodnik i wc. Gledam budžetske varijante klime, do 55000, par hiljada gore dole. Grejao bih se maksimalno dva meseca a verovatno mesec dana godisnje (januar) jer inace niko ne zivi u kuci.

Da li uzeti
1. MIDEA AG-12NXD1.WIK
2. Hisense inverter klima Energy Nordic 12K
Nesto trece, cetvrto?

Da li ova iz ove teme Vox koja je oko 36.000 ima ulogu kod mene? Citam da je bucnija tako da verovatno otpada.

Takodje mi treba savet gde bi bilo najbolje postaviti klimu/klime obzirom na raspored prostorija.

Hvala unapred svima!

VIVAX R+ design klima ACP-12CH35AERI+ R32

prepakovana

MDSA-12HRFN8 / MDOA-12HFN8

Poslednja izmena:
Pozicija klime je bitna isto kolko i dal je klima dobra ili nije. Dzabe najbolja klima kad ne mozes da joj das gas da radi jer te bije u glavu pa moras da je drzis na minimum! Za tebe je resenje parapetna klima, nema druge.
Klima je na dobrom mestu, ne bije direktno ali navika mi je bila da TA pec isijava i duva, stim sto je stajala u takoreci prolazu izmedju soba pa nije bilo direktne izlozenosti kad duva. Parapetna ili podna je ekstra, samo sto je duplo skuplja, a jedino mesto gde bi mogla da dodje je tu gde je TA pec, nazalost spoljasnja jedinica ne moze na taj zid, bila bi u komsijinom dvoristu. 😁 Navikne se covek na svasta, ali tesko se odvikava. 😀
I ja se od ove godine grejem na klime. Meni je grejanje na klimu neuporedivo bolje nego na TA. Prvo topao vazduh me stvarno miluje i obuhvata, sto sa TA nije bilo moguce jer nisu duvale. Drugo sa klimama mi je pod topao, sto nije bio slucaj sa Ta. Trece obuca u hodniku mi je topla, sto sa TA nije bio slucaj.
Ps displej mozes da iskljucis na UJ. Ima dugme za to.
Ti si nasao neku bas dobru, da te miluje. 😂 Sve zavisi od rasporeda prostorija, izlozenosti, ususkanosti itd. Pa onda mozemo reci sta nam je bolje, naravno i bolje klime umeju da zadovolje bolje nego jeftinije, naravno opet zavisi od prostora do prostora. Moja je prelazno resenje, dok ne smislim bolje, naravno treba i da se opruzis kada oces da se milujes, ili da te miluje. 😀 Mislim da ce gasenje tog displeja biti resenje, upalis, namestis na koliko zelis i nek duva, sve trazim odgovarajucu temperaturu da ne menjam svaki cas, sa TA peci nisam imao takve potrebe, ona bude puna i duvka kad treba. Moja je manja pa je bilo potrebe da se dogreva, sto nije bas isplativo, a da kupujem vecu TA nemam zelju da se cimam, tako da je ispala klima.

Poslednja izmena:
Kao i svaka tema,
Ljudi dolaze na forum da se uglavnom zale na probleme ili pitaju sta da kupe..ako radi sve ok nakon kupovine samo 30% se vrati na forum tj temu da napise svoje iskustvo. Ostalima zavrsava posao i idu dalje.

VIVAX R+ design klima ACP-12CH35AERI+ R32

prepakovana

MDSA-12HRFN8 / MDOA-12HFN8

Interesantno, ima je za 44.000, da li je bolja (ili ista, slicna) od Midee AG-12NXD1,WIK? Ne mogu da nadjem tacne specifikacije za Vivax aeri, razlikuju se od sajta do sajta.

Ima to smisla. Znaci prodaju neispravne klime. Ako nece na wifi da se zakaci onda ne moze da se ukljuci ogranicenje snage na aplikaciji da bi modulirala nize. Neisplativa kupovina.Dzabe je 35k
Reci mi dali si ti tvoju klimu stavio na ogranicenje snage ? Interesuje me sta dobijas, sta gubis, jasno mi je da modulira na nizim strujama, sad koliko je to isplativo jer na drugoj strani klima mora da poveca radnu snagu da bi postigla zadato, sto znaci da klima vise radi, a time se skracuje vek trajanja.

Kako tebi radi klima danas ? Moja na zadatih 25C daje 22C, zadatih 26C daje 23C, zadatih 28C daje 24C ? Bila je do sad na priblizno slicnim zadatim temperaturama i onima koje su u sobi, bez ovakvih oscilacija kada je napolju 10C ? Nisam je ni ogranicio na apliakciji. Da nisam nesto sj... sa paljenjem hladjenja ?
Nisam ti ja merodavan sagovornik jer ja klime koristim za dogrevanje.
Grejem se na pelet, imam radijatore i podno grejanje svuda gde su plocice u kuci.
Kod mene je uvek toplo, u dnevnoj gde mi je majka bude 25C, cesto i preko, a kod mene 24C.
12cm stiropor, sestokomorni PVC, tavan izolovan sa 10cm vunom (ovde mi treba jos 10cm).

Ne hvalim se, nego ti skrecem paznju da smo svi razliciti.
Beograd, juce je bilo 14C, ja svoju nisam ni palio, kod tebe vidim 10C.

Sto se podesavanja same klime tice, serviser mi je odma rekao iz iskustva, ako zelis 24C u sobi, stavi klimu na 26C.
A neko je iznad napomenuo da je to normalno kod maltene svih klima ako je napolju fazon 10C, a kako se spoljna priblizava 0C, tako se i tacnost povecava.
Znaci na 0C spoljne, klima bi trebala da ti daje tacno podesenu temperaturu.
Meni ovo ima neke logike, e sad koliko je tacno, ne znam.

A da nije razlika u temperaturi jer je razlika u visini merenja (bar 1m je razlika). Kada se isključi klima temperature se ujednače.

Nisam ti ja merodavan sagovornik jer ja klime koristim za dogrevanje.
Grejem se na pelet, imam radijatore i podno grejanje svuda gde su plocice u kuci.
Kod mene je uvek toplo, u dnevnoj gde mi je majka bude 25C, cesto i preko, a kod mene 24C.
12cm stiropor, sestokomorni PVC, tavan izolovan sa 10cm vunom (ovde mi treba jos 10cm).

Ne hvalim se, nego ti skrecem paznju da smo svi razliciti.
Beograd, juce je bilo 14C, ja svoju nisam ni palio, kod tebe vidim 10C.

Sto se podesavanja same klime tice, serviser mi je odma rekao iz iskustva, ako zelis 24C u sobi, stavi klimu na 26C.
A neko je iznad napomenuo da je to normalno kod maltene svih klima ako je napolju fazon 10C, a kako se spoljna priblizava 0C, tako se i tacnost povecava.
Znaci na 0C spoljne, klima bi trebala da ti daje tacno podesenu temperaturu.
Meni ovo ima neke logike, e sad koliko je tacno, ne znam.
Bila je velika vlaznost, nisam odmah razumeo zasto menja odnos zadatog i postignutog, vec juce 14-tog je bilo obrnuto, zadata 22C a u sobi 24C.
Nije bilo velikih oscilacija temperature napolju pa je ceo dan bilo ujednaceno, isla je sobna i na 25C bez menjanja zadate od 22C.
Nisam ja ljubomoran, ljudi imaju i to je u redu, nije to moje da bih razmatrao vrednost, nije mi vazno nego je tebi vazno, svakako imas koristi od toga, ja mogu samo da te pohvalim jer to je bas retko da ugradjuju 12cm i sestokomorni pvc. Ja bih onu kucu od blata i slame, ali ne daju dozvole za njih, mislim da tamo klima ne bi ni trebala, ali bilo bi prirodnije u odnosu na ove klime sto koristimo.
I meni je drugar rekao isto da stavim temperaturu na 26C kada je u sobi 24C, i mislim da je u pravu.
Za nesto dalje videcu vec kako klima radi, a mislim da si mi dovoljno rekao i ako mislis da nije merodavnost u pitanju, svakako hvala.
Bez zezanja, jedan kolega ovde je bio u pravu da ogranicenje snage kompresora ne ogranicava njegovu minimalnu snagu nego maksimalnu. Tako da to ne utice na minimalnu modulaciju klime. To je potvrdio jos neko ovde merenjem na uticnici. Logika je da to ogranicavanje iz app-a moze malo da popegla rad klime (smanji potrosnju) u situacijama kada realno nema potrebe za angazovanjem velike snage kompresora.
Nisam siguran bas cemu onda toliko ogranicavanje, a moze da se ogranici i na 100%, sta dobijamo time ?
Treba nam neki elektricar, elektronicar, fizicar.. da nas uputi. I jedna sklopka mi treba da sklopim sve to u glavi, da razumem kako funkcionise na 100% ? 😁

Poslednja izmena:
Od tih jeftinijih, da li neko ima Hisense easy smart 12k?

Ja imam Mideu Extrime model koj se spominje, kod mene je skroz ok. Samo ne mogu da kažem u vezi porrosnje još nisam kupio uticnicu za merenje potrosnje.

Od tih jeftinijih, da li neko ima Hisense easy smart 12k?

Ja imam Mideu Extrime model koj se spominje, kod mene je skroz ok. Samo ne mogu da kažem u vezi porrosnje još nisam kupio uticnicu za merenje potrosnje.
Mozes da mi kazes nesto vise o klimi, da li krcka pri zagrevanju, koliko kw grejes sa njom, ima li jonizator? Hvala

Mozes da mi kazes nesto vise o klimi, da li krcka pri zagrevanju, koliko kw grejes sa njom, ima li jonizator? Hvala
Ne krcka ni kad je uključim u turbo mod. Može se spavati u prostoriji gde radi ako je je fan na nekoj manjoj brzini. Kod mene dogreva potkrovlje koje ima izolaciju(krov, zidovi, pvc ali ne neka top varijanta), kvadratura je nekih 35m2 + 20m2 kad se otvori spavaca. Meni je ispunila ocekivanja. Svakako akcenat je na tome da nije primarno grejno telo. Placena čini mi se 58.000 u G sa popustom za njihovu karticu. WiFi app funkcioniše kako treba, ima koje kakvih podesavanja ali ih ja ne koristim. Nema opciju pracenja potrosnje preko aplikacije.

Ovo je Vox nocas skupio i izbacio kroz crevo u flasu. Inace drzim ono dugme Healt ukljuceno, sad koliko ono ima smisla nisam siguran, ali mislim da je ubacivanje vazduha kroz filtere dalo rezultate. Ovo je samo za jedan dan, nedelja na ponedeljak, napolju je bilo katastofalno sinoc, nije moglo da se dise, i jutros vidim da nije mnogo bolje, govorim za Bg i okolinu.

Prilozi

• 20231218_065406.jpg
    20231218_065406.jpg
    69.6 KB · Pregleda: 60
Ovo je Vox nocas skupio i izbacio kroz crevo u flasu. Inace drzim ono dugme Healt ukljuceno, sad koliko ono ima smisla nisam siguran, ali mislim da je ubacivanje vazduha kroz filtere dalo rezultate. Ovo je samo za jedan dan, nedelja na ponedeljak, napolju je bilo katastofalno sinoc, nije moglo da se dise, i jutros vidim da nije mnogo bolje, govorim za Bg i okolinu.
Ovo je voda iz spoljasnje jedinice usled otapanje iste, tj dF. Kazi mi posto i ja imam Vox i to Heath dugme, sta se desava kad ga pritisnes. Ja jos nisam stigao to da uradim. Jel se cuje nesto, "beep" i sl, jel izadje nesto na dajincu ili ekranu klime.

A je l ti i dalje ne kapiraš da dugme health ne radi ništa ili samo troluješ?

Ti prijatelju, na zalost, apsolutno nemas pojma o čemu pises...da ne budem i grublji u izrazavanju.

Nazad
Vrh Dno