Šta je novo?

Jeftine klime

Ja pitam za EHeather, ne za Health! Jesi li koristio EHeather funkciju?!

Ja pitam za EHeather, ne za Health! Jesi li koristio EHeather funkciju?!
Nisam odmah ukapirao sta me pitas. EHeather znam da ne radi, nista se ne desava njegovim stiskanjem. Negde sam procitao da se mozda to dugme odnosi na grejac spoljne jedinice, nisam siguran ni sta sam procitao, ako nadjem vise, napisacu.

Nisam odmah ukapirao sta me pitas. EHeather znam da ne radi, nista se ne desava njegovim stiskanjem. Negde sam procitao da se mozda to dugme odnosi na grejac spoljne jedinice, nisam siguran ni sta sam procitao, ako nadjem vise, napisacu.
Jeste, za to sluzi

Pa ne mogu da ga namestim jer sam kod motora koji usmerava rad krilaca namestio potenciometar za finu modulaciju rada uređaja i sad ne može da usmeri vazduh na te zelene filtere. Vidim da nešto zapinje čim uključim health.
Poslao sam pitanje Vox-u da mi pojasni rad dugmeta Health, nadam se da ce da objasne. Ja predpostavljam da se radi o usmeravanju vazduha, zato sam i napisao "verovatno". Kada dobijem odgovor napisacu njihovim recima.
Svakako i mene zanima rad usmeravanja vazduha jer ako je protok 650m3/h ne bih da mi ulaze otrovi unutra. Sigurno je bolje biti zdrav u plucima nego se grejati zimi ili hladiti leti sa onakvom slikom vode sto sam postavio.

Ima u radnji na A Vivax acp-12ch35aegi 29.999 I plus se može umanjiti za 1500 sa vaucerom. Mislim da je skroz ok varjanta.

Zatrovali ste temu glupostima. Suvišni postovi su pobrisan a počastio sam i poenima. Držite se teme i manite se "čipovanja" klime i "teranja vampira". Sledeći put nema upozoravanja već ide trajno udaljavanje.

Poslao sam pitanje Vox-u da mi pojasni rad dugmeta Health, nadam se da ce da objasne. Ja predpostavljam da se radi o usmeravanju vazduha, zato sam i napisao "verovatno". Kada dobijem odgovor napisacu njihovim recima.
Svakako i mene zanima rad usmeravanja vazduha jer ako je protok 650m3/h ne bih da mi ulaze otrovi unutra. Sigurno je bolje biti zdrav u plucima nego se grejati zimi ili hladiti leti sa onakvom slikom vode sto sam postavio.
Jel stvarno misliš da klima ubacuje 650m³/h spoljnog vazduha u sobu?

Jel stvarno misliš da klima ubacuje 650m³/h spoljnog vazduha u sobu?
Pusti coveka, brate, banovace nas sve komplet. Humor i zezanje je zabranjeno na ovom forumu, samo gole cinjenice.
Nego kako radi klima na minusu nocu? Nema problema?

Da li neko zna kako radi grejac spoljne jedinice na Vox-u?! Postoji dugme EHeater koje sam pritisnuo, culo se Beep i posle pola sata kad sad pipnuo silikonski grejac bio je topao, onako vruc. Kad sam hteo da ga iskljucim opet sam pritisnuo isto dugme i evo posle sat vremena i dalje je vruc. Ugasio sam klimu skroz, upalio, posle pola sata opet vruc, ne mogu da ga ugasim nikako. Kako se gasi 😭😭😭

Pusti coveka, brate, banovace nas sve komplet. Humor i zezanje je zabranjeno na ovom forumu, samo gole cinjenice.
Nego kako radi klima na minusu nocu? Nema problema?
Za sad je sve ok. Noćas sam je upalio u ponoć i do 10h je potrošila 3,7kw. Setovana na 19.5, temperatura u sobi se kretala od 21.1°C do 21.6°C. Spoljna jutros u 7h bila - 2°C (noćas išla do - 4).
U pola osam jutros sam strugao debeo led sa šoferšajbne.

Midea extreme, na ovim temperaturama oko 0, da se ne pali pec na pelet odmah za celu kucu, uspeva da ugreje lepo (23-24c) 35kv stare kuce, da kazemo da je slabo izolovana (50% zidova je izolovano), plafon nije.

Izasao ovaj vox ihd12 u shoppsteru za 34190. Jel kupovao neko od njih i kakva su iskustva?

Videh na vox sajtu da je vox ihd12-sipmw deklarisan do -25. To znaci da ima grejac tacne?

Poslao im mail. Pitao par stvari vezano za klimu pa cu odgovor da postavim ovde.

Odgovor kol centra
Postovani,

Hvala Vam na ukazanom poverenju I sto ste se odlucili za nas uredjaj.

Brzina 1 - 36 db

Brzina 2 - 40 db

Brzina 3 - 45 db

Brzina 4 - 48 db

Brzina 5 (Turbo) - 54 db

Kada se podesi režim brzine vetra, može se postići odgovarajući efekat.
Za grejac tacne mi nisu odgovorili, pitao ponovo pa javljam

Postovani,

Ova klima nema grejac tacne.
To je to iz voxa.
Znaci prilicno bucna unutrasnja i na fan 1. Kako misle da radi do -25 bez grejaca tacne nije ni jasno.

Postovani,

Ova klima nema grejac tacne.
To je to iz voxa.
Znaci prilicno bucna unutrasnja i na fan 1. Kako misle da radi do -25 bez grejaca tacne nije ni jasno.
Zato sto je neki nesposoban covek prekucavao specifikacije i pogresio.
Ovo je tacna specifikacija za IHD12, stim je Scop za grejanje stavljen kao 6 zbog Kipra, ustvari je za nas region 4.6.
Na -25C nece raditi nikad jer u Srbiji nigde osim u Sjenici te temperature i nemas.
Ljudi koji bi da instaliraju spoljnu jedinicu na severnu stranu, i tamo gde ima dosta vetra i magle bi trebalo da "jure" grejac, ostali ne moraju da brinu.

Prilozi

• Brochure-Spec-Halo-Series.pdf
    1.2 MB · Pregleda: 20
Možda si mlad pa neznaš, osamdesetih godina bilo je ovde i - 30c. Bio sam tada dete ali se dobro sećam tih ledenih zima.

Da. Bilo je opakih zima. Zato su tu TA peci kao backup🙂
Izgleda su pogresili u specifikacijama, kolega je u pravu. Do -15c je ispravna deklaracija.
Ne zna se ko pije, a ko placa kod njih izgleda.
Pa budi musko kupi tu klimu.😁
U toj sobi imam i vox tv. Da li ce da rade sa istim daljinskim bas me zanima 🤣

Evo stigao racun za 11.2023, dve vox 12 ce i 1 18 ca potrosile negde 700 kwh i oko 11000-11500 rsd. Grejem dve kuce i do sada sam grejao na pelet. Ljudi ja sam prezadovoljan potrosnjom i grejanjem. Pozdrav

Sve tri klime si kupio ove godine i ugradio?
U maju kupio i ugradio, da sam to uradio u leto 2022 sad bi mi ostale dzabe u razlici pelet struja. Paleta bila 48.000 trosim 6 paleta Uzas. Jedina greska sto sam jednu stavio u hodnik da greje dve sobe, to cu u leto da promenim sa jos jednom klimom, iz hodnika da premestim u sobu i da u drugu sobu ugradim joj jednu zbog jednake temp.

Vrh Dno