Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Možda da razmisli da ne produži? Šta će biti kad bude imala problem, pa ne bude mogla da dobije operatera? Meni su odgovorili na mail nakon 6 dana. Ne sati, dana! A prijavljen im je problem da broj uopšte ne može da se prijavi na bilo koju mrežu u romingu. Džabe im povoljne akcije kad su krš.

Zna li neko koliko kosta (kako se tarifira) zvanje kontakt centra druge mreze sa A1 broja?

Kao bilo koji drugi broj u okviru tarife.

Znaci 0 din. jer imam neo neo?
Da. Bez obzira što je, primera radi 063/9005 kraći broj nego što je uobičajeno, tarifira se kao poziv ka bilo kom drugom Yettel broju (nacionalni saobraćaj ka drugim mrežama).

Čovek nije preterano zahtevan, ali u MTS je 1900 mislim najjeftinija omorika, to su mu nudili kad je podneo zahtev za raskid. U Yettel-u se za ovih 1250 dobije total 10 valjda, što je takođe ok, ali mu ove dodatne aplikacije ne znače ništa. Sve u svemu, mislim da je dobra ponuda. Meni lično više odgovara yettel jer imaju roaming podatke u paketima pošto često putujem, njemu je dovoljan zapadni balkan.

Postovanje,
Da li neko možda ima friends & family kod za obnovu ugovorne obaveze u a1?
Nekada sam i ja radio ali moji kodovi su istekli… Ako može u inbox da mi pošalje bio bih zahvalan. Naravno častiću!

Koliko GB interneta ima u Neo Neo paketu? Ja sam se prijavio na sajtu za prelazak kod njih u mrežu i danas su me zvali i ponudili mi za 1250din neograničene minute poruke i internet, ali moram da sačekam još mesec dana da mi istekne ugovor u yettelu, i ne stigoh da pitam šta spada u neograničen net, nekoliko GB po punoj brzini a posle verovatno smanjena brzina?

Koliko GB interneta ima u Neo Neo paketu? Ja sam se prijavio na sajtu za prelazak kod njih u mrežu i danas su me zvali i ponudili mi za 1250din neograničene minute poruke i internet, ali moram da sačekam još mesec dana da mi istekne ugovor u yettelu, i ne stigoh da pitam šta spada u neograničen net, nekoliko GB po punoj brzini a posle verovatno smanjena brzina?
Zavisi koji paket. U Neo neo je na telefonu neograničen skroz i 50GB hotspota. A na yettelu imas u zavisnosti od paketa pise koliko imas neograničenog. Total data ima 100 GB odnosno pošto imaju one fore prvih 12 meseci 200 GB. A onda 100 GB.
Yettel jedino ako ti znači taj roaming van zapadnog Balkana. I one aplikacije što nude.

Jedino zbog roaminga, A1 nema tako neki dodatak kao yettel za roaming?
Inače ovo za 1250din je stvarno dobra ponuda

Meni je više problem za roming što ne može da se ograniči prekoračenje u bilo kom obliku kao u mts, ko je često preko dovoljno jednom da uleti na granici u neku mrežu koja nije podržana roming dodatkom i napraviće veću štetu nego što je uštedeo u paketu na ovih 1250dinara

Rešenje za roaming je da ga potpuno isključiš (ne na telefonskom aparatu, nego zahtev A1 da isključe data roaming), ali onda ne radi ni zapadni Balkan. Ili da platiš reket u vidu dodatka, čak i kada ti ne treba.
Interesantno je da telefon ume da se nakači i nabije račun tamo gde ti roaming nije uključen u paket, a tamo gde jeste, ne može nikako da se zakači, čak ni za razgovore. Evo šta mi kaže teta iz korisničkog servisa: "U romingu je potrebno ručno povezivanje na preporučenog Operatora zemlje koju ste posetili, a nekada je potrebno da više puta to učinite, minimum pet puta, do uspešnog povezivanja."

Rešenje za roaming je da ga potpuno isključiš (ne na telefonskom aparatu, nego zahtev A1 da isključe data roaming), ali onda ne radi ni zapadni Balkan. Ili da platiš reket u vidu dodatka, čak i kada ti ne treba.
Interesantno je da telefon ume da se nakači i nabije račun tamo gde ti roaming nije uključen u paket, a tamo gde jeste, ne može nikako da se zakači, čak ni za razgovore. Evo šta mi kaže teta iz korisničkog servisa: "U romingu je potrebno ručno povezivanje na preporučenog Operatora zemlje koju ste posetili, a nekada je potrebno da više puta to učinite, minimum pet puta, do uspešnog povezivanja."
Najbolje kupiti lokalnu karticu u toj državi, više se isplati i sigurnije je za roming.

Netačno, nije sigurnije. Ako ti je A1 kartica u telefonu, oni mogu da ti naplate data roaming. Meni je službena kartica bila podešena za data roaming, listing pokazao da je bila korišćena, a A1 naplatio 12 puta po 1000 dinara megabajt.

Netačno, nije sigurnije. Ako ti je A1 kartica u telefonu, oni mogu da ti naplate data roaming. Meni je službena kartica bila podešena za data roaming, listing pokazao da je bila korišćena, a A1 naplatio 12 puta po 1000 dinara megabajt.
Izvadiš je iz telefona ili onemogućiš roming na svoj zahtev najbolje. Treba voditi računa oko kartica koju koristiš za internet. Ja sam aktivirao globaltel i A1 dodatak kada sam bio u Portugal i nisam imao nikakvih problema. Prešao sam bio 200mb, jer sam na aerodromu dosta čekao i nisam imao šta raditi. Uredno su mi naplatili 200 dinara kao što piše u dodatku 1MB = 1 dinar, tako da bolje se osigurati nego kasnije plaćati račun po nekoliko desetine hiljade dinara.

Meni je neprihvatljivo da vadim karticu i budem nedostupan. Može paket da košta dinar mesečno, ako ne smem da ga koristim, koji će mi đavo. Ja sam tražio da mi isključe data roaming, što znači da ne mogu da koristim ono što plaćam - data roaming u zapadnom Balkanu. Alternativa je da plaćam reket - dodatak koji mi ne treba jer imam data roaming na drugoj kartici. Znači, A1 daje povoljan paket - Neo neo za 1250 dinara, ali ne smeš da imaš data roaming ili moraš da platiš reket po imenu roaming dodatak. Inače te ošišaju kako im padne na pamet.

Meni je neprihvatljivo da vadim karticu i budem nedostupan. Može paket da košta dinar mesečno, ako ne smem da ga koristim, koji će mi đavo. Ja sam tražio da mi isključe data roaming, što znači da ne mogu da koristim ono što plaćam - data roaming u zapadnom Balkanu. Alternativa je da plaćam reket - dodatak koji mi ne treba jer imam data roaming na drugoj kartici. Znači, A1 daje povoljan paket - Neo neo za 1250 dinara, ali ne smeš da imaš data roaming ili moraš da platiš reket po imenu roaming dodatak. Inače te ošišaju kako im padne na pamet.
Da u principu ili da koristiš 3G/2G kad nisi u paketu. Jer ti nagruvaju na ime VOLTE ili sta vec uvek 5-6 dinara. I kad ti je isključen roaking u principu jako oprezan moras biti. Dual sim telefoni posebno ako se koriste poželjno je obrisati apn zbog dual modova i slično. Mani ga dovoljno da te registruje nekako ugasio si. Msm avioni su padali kod utreniranih pilota zbog skljb automatike. A kamoli korisnici bez treninga sa podešavanjima koja rade boga pitaj kako u pozadini. Nemas ti if else uvid kad ugasis neku opciju sta si tačno i kako uradio i koje stanje gde izmenito i kako sistem neko stanje koje nije izmenjeno moze da protumači.

Činjenica je da jedino A1 ima taj problem od svih naših operatera. To je bio glavni razlog zašto nisam hteo da pređem kod njih iako sam imao ponudu za neo neo 1250 din. Džaba ta cena ako im sve višestruko vratim samo jednim prelaskom granice.
I NEĆÙ da vadim karticu jer hoću da budem dostupan za pozive. Koliko sam se raspitao, čak iako se isključi internet roming na A1 kartici on uprkos tome naplaćuje ako se ne uplati roming dodatak koji NEĆU da plaćam jer imam besplatan na drugoj kartici.

Koristim A1 kao poslovni broj. Dosta sam putovao ove godine, i odrali su me za roaming net samo jednom, u spaniji, jer sam zaboravio da iskljucim net i roaming na telefonu. Ako se iskljuci net/roaming net, kako je moguce da naplate? Sta naplate ako nema protoka?

I kad platis roaming dodatak ne možeš da se nakacis na bilo koju mrežu nego moraš da biraš za svaku državu posebno onog operatera sa kim A1 ima ugovor?

Koristim A1 kao poslovni broj. Dosta sam putovao ove godine, i odrali su me za roaming net samo jednom, u spaniji, jer sam zaboravio da iskljucim net i roaming na telefonu. Ako se iskljuci net/roaming net, kako je moguce da naplate? Sta naplate ako nema protoka?
E ovako, detaljno sam se raspitao i situacija je sledeća. Ako imaš dve kartice u telefonu, ti jednu podesiš da ti je za "mobile data", isključiš opciju "auto data switching" da ti ne bi slučajno prebacilo na karticu koju ne želiš da koristiš za data roaming. Uprkos svemu tome on ti naplati roaming i to ne malo. Govorim o A1 kartici. Ne isključuje se roaming na telefonu jer želim da imam roaming preko druge kartice. Ovo je provereno 100% lično.
E sad iz druge ruke sam čuo, znači pročitao ovde na forumu, da čak i kad se skroz isključe mobilni podaci na telefonu da i tad naplaćuje. E sad, to nisam proverio ali ako je ovo prvo moguće, zašto ne bi moglo biti istinito i drugo

E ovako, detaljno sam se raspitao i situacija je sledeća. Ako imaš dve kartice u telefonu, ti jednu podesiš da ti je za "mobile data", isključiš opciju "auto data switching" da ti ne bi slučajno prebacilo na karticu koju ne želiš da koristiš za data roaming. Uprkos svemu tome on ti naplati roaming i to ne malo. Govorim o A1 kartici. Ne isključuje se roaming na telefonu jer želim da imam roaming preko druge kartice. Ovo je provereno 100% lično.
E sad iz druge ruke sam čuo, znači pročitao ovde na forumu, da čak i kad se skroz isključe mobilni podaci na telefonu da i tad naplaćuje. E sad, to nisam proverio ali ako je ovo prvo moguće, zašto ne bi moglo biti istinito i drugo
To vuce VOLTE mozda fantomsku potrosnju.Probati sa fiksiranim 3g i ugasenim volte ako ste van ZB zone i mreza na rucno

Da to si sve u pravu. Ali ta fantomska potrosnja bude u iznosu do 10 dinara. A i ne znas nikad da li telefon odnosno OS ima neki bag.... Tako da ako ga nađeš neće tebe kompanija nagraditi nego operater odrati....

Nikad mi se nije desilo da mu naplate data podatke ako su bili iskljucen u opcijama telefona.... A kazem, putovao sam bas dosta, nekih 10-ak puta ove godine, u razlicite zemlje... Prvi deo mi je jasan, tako radim na privatnom broju, na Samsungu, sa Yettel karticom..

Vrh Dno