Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni javili da me čekaju tri pošiljke u pošti i da dođem po njih kad stignem, pošto ih oni neće raznositi.

Bio sam u GPC Novi Sad, čak su me pustili da udjem u magacin koji je glavni i najveći magacin za ceo Novi Sad, ako ne i za Vojvodinu. Tamo sam pričao sa dva službenika i naravno nisam čuo ništa što već nisam znao, ali mi je rečeno da mi UA…HU pošiljka može stići za mesec, dva, tri ili možda nikad, baš tim rečima… Kada je shvatio da se provalio, ispravio se i rekao da će stići nekad. Bilo kako bilo, toliko o tome ko je odgovoran što pošiljke kasne, a nekima i ne stižu. Onima kojima stiže sve, uboli su lutriju ili prosto žive u manjim mestima gde rade pošteni poštari.

Jedini savet koji sam dobio jeste da naručujem pakete u vrednosti preko 10€ kako bih mogao da ih pratim i kada udju u Srbiju.

Pracenje nema veze sa cenom paketa, ne dobije automatski paket pracenje kad nesto kosta 10$+.

Ne znam sto uopste gubite vreme na diskusije sa njihovim sluzbenicima, neobavezno caskanje gde se lupi nesto cisto da ne bi cutao na postavljeno pitanje.

U svakom slučaju nije ni važno. Ja sam sad prvi put naručio nešto što mi stvarno treba i što ne mogu da nabavim kod nas i to je bio prvi i poslednji put. Naručivati sa AliExpress-a je bukvalno samo za zabavu, naručite neke gluposti što vam možda trebaju, a možda i ne i onda se zabavljate prateći paket i diskutujući po forumu kako pošiljaka nema. 😂

@uroborosfault sve sto mi je kasnilo je islo po PS (skenirano) kao da nije bilo strajka. Pojedinci sa foruma su imali situaciju da im paketi nisu bili skenirani, vec da im je postar samo banuo na vrata ili su dobili poziv od Poste da dodju do njih. Mada u ovoj dzungli, budi srecan samo da ti stigne paket 😂

@uroborosfault sve sto mi je kasnilo je islo po PS (skenirano) kao da nije bilo strajka. Pojedinci sa foruma su imali situaciju da im paketi nisu bili skenirani, vec da im je postar samo banuo na vrata ili su dobili poziv od Poste da dodju do njih. Mada u ovoj dzungli, budi srecan samo da ti stigne paket 😂
Ne brinem za ove sa praćenjem, stići će sigurno, kad je već drugo pitanje. Ovaj nepraćeni ko zna, verovatno visi negde zaglavljen sa milijardu ostalih Ali paketa

U svakom slučaju nije ni važno. Ja sam sad prvi put naručio nešto što mi stvarno treba i što ne mogu da nabavim kod nas i to je bio prvi i poslednji put. Naručivati sa AliExpress-a je bukvalno samo za zabavu, naručite neke gluposti što vam možda trebaju, a možda i ne i onda se zabavljate prateći paket i diskutujući po forumu kako pošiljaka nema. 😂
Pogresno si protumacio temu i ovo oko pracenja izgleda, niko ovde nece iz "zabave" da da po par stotina ili hiljada dinara i ako mu stigne nesto stiglo je a ako ne nikom nista, hocu da kazem da niko nema ovde para na bacanje. Ja na primer porucujem neke delove za racunare i telefone koje ovde ne mogu da nadjem ili su ovde preskupi i evo bas sad sam porucio konektor ekrana koji se lemi na maticnu plocu od Samsung Galaxy A54 i jako mi je potreban, taj deo ovde nema da se nadje a da kupujem neispravan taj model telefona je neisplativo a pogotovo da ga nosim u servis koji ce isti deo koji sam ja porucio da zalemi i da me oderu po dzepu, tako da ovo sto nazivas "zabavom" ovde sluzi da sirimo informacije i da imamo bar neki uvid kad bi mogli da ocekujemo porucen paketic :)

LA HU od oktobra

4. 11 HU prijem > 6. 12 RSBEGC > 6 12. isporucena

Pogresno si protumacio temu i ovo oko pracenja izgleda, niko ovde nece iz "zabave" da da po par stotina ili hiljada dinara i ako mu stigne nesto stiglo je a ako ne nikom nista, hocu da kazem da niko nema ovde para na bacanje. Ja na primer porucujem neke delove za racunare i telefone koje ovde ne mogu da nadjem ili su ovde preskupi i evo bas sad sam porucio konektor ekrana koji se lemi na maticnu plocu od Samsung Galaxy A54 i jako mi je potreban, taj deo ovde nema da se nadje a da kupujem neispravan taj model telefona je neisplativo a pogotovo da ga nosim u servis koji ce isti deo koji sam ja porucio da zalemi i da me oderu po dzepu, tako da ovo sto nazivas "zabavom" ovde sluzi da sirimo informacije i da imamo bar neki uvid kad bi mogli da ocekujemo porucen paketic :)
Ma šalim se ja, ali iskreno i što sam pričao sa ljudima koje poznajem naručivali su uglavnom stvari koje mogu i ovde da kupe i koje realno su uzeli samo zbog smešne cene. Prema tome, mislim da većina ljudi tako razmišlja, da naruče nešto, pa ako stigne odlično ako ne nikom ništa. U tvom slučaju ako naručuješ te delove jer se baviš servisom računara i telefona, to ti je loš posao, jer nabavka sa AliExpress-a nikako ne može biti pouzdana. Svakako mi je jasno da ima i ljudi koji naručuju sa Alija pokušavajući na bilo koji način da tako naprave neki profit.

Pracenje nema veze sa cenom paketa, ne dobije automatski paket pracenje kad nesto kosta 10$+.

Sad za Black Friday bila je ona akcija na ALI gde je povelika gomila artikala bila na priličnom popustu i kada sam naručio 5 artikala (total $10+) , pošiljka je dobila zajednički LA-HU tracking a sve je inače bilo markirano kao free shiping.

Kada sam opet naručio 2 nevezana artikla sa nekom minimalnom shiping cenom (tipa $0.5-$0.8) opet na nekoj drugoj kao akciji one nekako dobiše status Combined Delivery->Aliexpress Selection Standard i prikači im se zajednički LA-HU.

Predpostavljam da, ako se naručuje više različitih artikala a u okviru jednog store one dobijaju tracking i idu u 1 paket.

Ma šalim se ja, ali iskreno i što sam pričao sa ljudima koje poznajem naručivali su uglavnom stvari koje mogu i ovde da kupe i koje realno su uzeli samo zbog smešne cene. Prema tome, mislim da većina ljudi tako razmišlja, da naruče nešto, pa ako stigne odlično ako ne nikom ništa. U tvom slučaju ako naručuješ te delove jer se baviš servisom računara i telefona, to ti je loš posao, jer nabavka sa AliExpress-a nikako ne može biti pouzdana. Svakako mi je jasno da ima i ljudi koji naručuju sa Alija pokušavajući na bilo koji način da tako naprave neki profit.
Znas kako kazu, 100 ljudi 1000 razlicitih misljenja :ROFLMAO:. Ako cemo iskreno, za ovih par godina koliko porucujem sa Alija nikad nisam imao problema sa nestankom/ostecenom posiljkom, bilo je kasnjenja i to je to, tako da sa moje strane mi je pouzdanije sa Alija da porucujem nego ovde, ovde mi se dosta puta desavalo da mi ostete paket i robu u njoj, omase nalepnicu pa mi stigne tudja stvar i tako dalje da ne nabrajam brdo losih situacija.. A inace ovo mi dodje kao ekonomicni hobi a ne posao, jer zelim vecini da napravim ustedu da ih ne deru po servisima sa istim delovima koje plate na primer na Aliju 2000din ovde ih prodaju po 6-9000din+. Ako ti nesto bas bas treba sa Alija platis malcice vise za pracenje posiljke i mirna glava :)

Ja za ovih par godina od kako poručujem sa Alija dosta pošiljki nisam dobio nikada i sigurno sam bacio kroz prozor bar 100€,da se žalis nemas kome. Jedno vreme sam narucivao preko Joom-a i sve pošiljke sam dobijao ali sa Alija ne sve. Evo još uvek čekam pošiljku sa Alija od 15.09,jos je nisam dobio i verovatno i neću. To je datum kada je ušla u Srbiju a naručena je 03.09,rodavac je do sada produžavao vreme 2 puta čini mi se ali pošiljke nema.

Ja što se tiče AliExpress-a stvarno nemam nešto mnogo iskustva, a i ono što znam svodi se na priče ljudi koje poznajem. Sa druge strane, što se tiče online kupovine kod nas naručivao sam sve i svašta sa sajtova od radnji koje imam u svakom tržnom centru i koje su mi na svakom koraku, preko ljudi sa KupujemProdajem (proverenih naravno) i apsolutno nikada nisam imao problem u vezi bilo čega od povraćaja novca, otkazivanja porudžbine i što je najbitnije nikada mi ništa nije stiglo oštećeno, a stizalo mi je preko svih mogućih kurirskih službi koje posluju kod nas. Najsmešnije je što sam PostExpressom najviše pozitivno iznenadjen…

Meni javili da me čekaju tri pošiljke u pošti i da dođem po njih kad stignem, pošto ih oni neće raznositi.
Ja tako podizem preko godinu dana. Postar odavno ne nosi posiljke ali ih uredno "zaduzi", ubaci papiric/obavestenje da nije nikog nasao kuci (sto naravno nije istina) i moram da cekam 17h da takvu posiljku "razduzi" da bih je licno preuzeo (iako je sve vreme u posti). Kao sto rekoh, od nepracenih sam odustao posto su prestale da stizu negde jos od Korone. Uzimam samo sa pracenjem (sa podnosljivom cenom) zbog cega sam dosta ogranicen sa proizvodima. Posta Banovo Brdo...
Ko ima srece da ima normalnog postara, postedjen je dosta frustracija.

Poslednja izmena:
@tobacco road

Zbog strajka su prepunili magacine - zbog toga sve ide usporeno

@e46glogi

Ako imas lufta generisi po 100 LA...HU kodova
( kreni od 0530... pa do 0540... ) i nadji posiljke koje
idu u NS i okolinu.
Vec na Cainiao pracenju mozes da vidis da li i kada ima isporucenih.

@milkobgd

Pitas se koju glupost si lupio - nisi lupio nego je cinis :(
Trpis bahatost jednog "obicnog" postara :(

Ja tako podizem preko godinu dana. Postar odavno ne nosi posiljke ali ih uredno "zaduzi", ubaci papiric/obavestenje da nije nikog nasao kuci (sto naravno nije istina) i moram da cekam 17h da takvu posiljku "razduzi" da bih je licno preuzeo (iako je sve vreme u posti). Kao sto rekoh, od nepracenih sam odustao posto su prestale da stizu negde jos od Korone. Uzimam samo sa pracenjem (sa podnosljivom cenom) zbog cega sam dosta ogranicen sa proizvodima. Posta Banovo Brdo...
Ko ima srece da ima normalnog postara, postedjen je dosta frustracija.
Ако се ниси бар мејлом обратио пошти, грдно си погрешио.
Трзају они на пријаве, најмање што ураде је да обаве разговор са пиптаром и пошаљу ти обавештење.
Бар су мени тако одговорили кад сам писао приговор. И променили су поштара, овај садашњи је школски пример поштара.

UA... HU
Poručeno 15.10.
Local delivery 21.11.
Danas ubačeno u paketomat NBG.

Istog dana sam poručio 6 paketića, svi imaju isti status, samo za jedan su me obavestili da je stigao u paketomat. Kakva su iskustva, da li su možda ubacili više njih unutra i da li da probam da pitam na šalteru da li ima još nešto za mene? Mislim cimanje je ako me svaki dan budu šetali za po jedan paket... :confused:

Cesto ih bude vise unutra, ali to sto si istog dana kupio ne znaci da su istog dana stigli i da je svih 6 unutra.

Prvi put se sada susrećem sa paketomatom pošte i ovim servisom za obaveštavanje. Oduševljen sam što su mi poslali poruku u 17h da je paket stigao i da će biti ubačen u paketomat. Zatim u 17.30 da je ubačen u paketomat. A onda u 18h da me ponovo podsećaju da moram da preuzmem paket. :ROFLMAO:

@brzibg

Tesko da ces bilo sta saznati jer za UA...HU ne postoji evidencija ,
a magacini su prepuni :(
I da imaju volje , tesko da u velikim gomilama koje nisu razvrstane
mogu da pronadju posiljke.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno