Šta je novo?

Grand Theft Auto VI

Ne znam ja ga sada igram i baš imam taj osećaj što Glen pominje, prividni izbor. Ali realno nešto više od toga ne znam ni kako bi bilo napisano a da igra može da ti da da ti odgovoriš šta hoćeš. Možda kada budu svi likovi u igri zapravo igrači, neki ultra masivni MP.

Ne pričam o izborima koji utiču na kraj igre već na sam razgovor. Što se uticaja na kraj igre tiče to sad skoro svaka igra ima. Dobro GTA nije imao a ni RDR nema taj feature.
U Hitmenu svaku misiju mozes da uradis na mnogo razlicitih nacina, nije tu nista prividno nego je svaki playthrough razlicit. Dishonored isto, mozes skoro svaku misiju da odradis na razlicit nacin, Thief, Deus Ex sve te igre su nelinearne, sand box i pruzaju vise nacina resavanju misija, svaki iole ozbiljan RPG ti nudi vise nacina kako odredjene misije da se zavrse, koliko samo misija mozes u Falloutu 2 da rijesis samo ako imas napucanu inteligenciju. Morrowind, Oblivion, Skyrim, Fallout NV, Gothic, sve su to mnogo nelinearnije igre od GTA. ;)
Ovaj je sve lepo objasnio po pitanju falinki u mission dizajnu, kacen je vec cini mi se.
U GTA serijalu nikada nisam imao problem sa dizajnom misija. Tamo mi ne treba mnogo skretanje paznje sa dodatnim izborima dok resavam story, Rokstarov open world je sam po sebi dovoljna distrakcija. Ali u RDR2 mi je falilo malo slobode u misijama, barem kod onih kod kojih moze da se nasluti sta ce se dogoditi. RDR2 je realisticnija igra i onda trazi malo te Hitman slobode, pa makar i te prividne.

Bas sam trazio taj video da postavim. :)

Ne zezam, pitam ozbiljno. Pratim industriju overall zbog posla ali sam dugo igrao PVP only naslove. Sad nekad ganjam RPG igre. Sta god da dirnem, sve je linerano ili je svaki open world Ubisoft Game. Nemoj da triggerujes jednog NPC-a inace svi na mapi idu na tebe. I to je svaka misija. Ili se svaka misija svodi na boss fight. Ako ima sta bolje od R* igara, piši. Jedina prava igra sa pravim izborom je Hitmen. Sve ostalo je linerano. 2077 je u poredjenju sa RD2, doslovno na šinama.

Nije sloboda jahanje konja vec je sloboda pristup misiji. Kako sam rekao, kao i na tom gore klip, svaku misiji malo drugacije odigram. Ne znam jedino da li ljudi misle da imaju izbora kada u witcheru dobije 5 opcija za odgovor i svaki put je samo jedan pravi dok ostali mlate praznu slamu. I opet se na kraju svodi sve na isto kada i nisam imao izbora.

U ovom tekstu je sve neozbiljno i netacno. I ovo ti kaze neko ko jako voli *******ciju.
A sto se tice R igara, to je teski casual, pogotovo GTA.

ljudi cekaju od subote :D

Ne znam ja ga sada igram i baš imam taj osećaj što Glen pominje, prividni izbor. Ali realno nešto više od toga ne znam ni kako bi bilo napisano a da igra može da ti da da ti odgovoriš šta hoćeš. Možda kada budu svi likovi u igri zapravo igrači, neki ultra masivni MP.

Ne pričam o izborima koji utiču na kraj igre već na sam razgovor. Što se uticaja na kraj igre tiče to sad skoro svaka igra ima. Dobro GTA nije imao a ni RDR nema taj feature.
Šta znam, možda mi je malo perspektiva iskrivljena jer sam ga prelazio više puta i sećam se različitih razgovora u zavisnosti od toga koje sam questove odradio.
Pitanje je vremena kada će developeri da krenu da koriste LLM za npc-eve, već postoji neka varijanta u onom Matrix demo-u. To bi trebalo da donese slobodu u razgovoru, i nekoliko različitih ishoda u odnosu na kako razgovor teče npr.

On topic: Da nema neko leakovan trailer? :D

Kako li će vreme biti u šestici? U GTA 5 je bilo letnje vreme. Kad bolje razmislim svaki GTA je leto, jedino kod Nika Belića je bila jesen...

ljudi cekaju od subote :D
Blago onima koji su se ukljucili tek u subotu :D

Sasvim dovoljno za prvi prikaz.
Jos uvek se secam prvog trailera za V kad je izasao i pocetka gde Michael izgovara vec legendarnu recenicu, "Why did I move here? I guess it was the weather" :D
Ljudi su godinu dana od prvog trailera Michaela oslovljavali sa "balcony guy" niko nije imao pojma koja ce biti njegova uloga u igri :D
On topic: Da nema neko leakovan trailer? :D
Jel ima nesto?

Vreme suncano i letnje sigurno, ipak se radi o Majamiju.
Nema leakovan trailer, opet je samo izaslo negde novih klipova iz ranog razvoja igre.
Inace, sad gledam da je ona mapa sto je pre par dana procurila izgleda realna skroz, ogromna je u odnosu na mapu iz V

A beše biće i malo Kolumbije, Bolivije ili neke tamo zemlje koja je rodna. Da očekujemo neku radnju kao u American Made sa Tomom.

Ako zaista bude ovakva grafika..
.
Comedy Central Reaction GIF by Broad City

To sam i ja primetio. U Cyberpunk 2077 gdegod si pogledao video bi nekog debeljka kako se gega ulicom a sada u gta debele zene. Nadam se da je to samo za trailer tako.

Vrh Dno