Šta je novo?

Ima li pravnika na forumu?

Bio danas u katastar da predam za konverziju koja je bila 300 din. Na šalteru kažu od juče mi to više ne radimo, država je prebacila na advokate i oni to sada rade i u hodniku imate spisak advokata. Pozovem jednog kaže da da može 5000 din. Jaoooooo državooooooo

Cisto da znas, adv. tarifa za predaju predmeta u katastar je 24k i nesto sitno. Ako je hteo da uzme za 5k to si super i prosao. Hoce da rade za manje ako je predmet cist ali 5k ti je sasvim solidna cena jer i u katastar bi svakako morao da predajes overene kopije dokumenata gde je svaka strana overe 300 din. To adv./geometar sad uradi digitalno.

ta tarifa je za nešto drugo, bilo je objašnjeno za šta. tako da je 5K realnija cena usluge

Koristi se situacija, ja sam za apsolutno čist predmet upisa sa svom dokumentacijom, samo zavedeš i predaš, obišao tri advokata i sva tri su bila u fazonu 24k, tarifa, ***. Tek četvrti je bio u fazonu aj 12k, aj dobro. Što se nisam cimao po katastarskim šalterima, cimao sam se po advokatima i puko 100e. Razumem i 24k tarifu, kad predmet zahteva istu, sve ok, ima "kupus" predmeta koliko voliš koji iziskuju rad i znanje.

Devojka dobila poziv iz supa, udjemo na gore link, posto smo u Bg, a kazna stigla na kucnu adresu, pise ima kaznu od 5000 din, za sta moze da bude, ne upravlja motornim vozilom, nisu je zaustavili u GSP, niti na pesackom, da li je muljanje sad bas pred izbore?

Ne desava se sve zbog izbora niti ikakve veze imaju sa bilo čim...

To su priče za pred dragstror: zafalilo državi para pred izbore pa kažnjavaju šta treba i ne treba.

Pise broj predmeta.Odi na tok predmeta prekršjanog ukucaj i videces sta je.

Poslednja izmena:
Sta pise u pozivu mup-a?
Devojka dobila poziv iz supa, udjemo na gore link, posto smo u Bg, a kazna stigla na kucnu adresu, pise ima kaznu od 5000 din, za sta moze da bude, ne upravlja motornim vozilom, nisu je zaustavili u GSP, niti na pesackom, da li je muljanje sad bas pred izbore?
Je l' joj stigao prekrsajni nalog?

Sta pise u pozivu mup-a?
Je l' joj stigao prekrsajni nalog?
98b318ef-0940-4727-8691-6a39844852db.jpeg
Ovo je stiglo, spreda podaci njeni, pise ministarstvo unutrasnjih poslova, policijska uprava, inace mi smo u Bg, ovo je stigli u Kv preko postara na kucnu.

Ne desava se sve zbog izbora niti ikakve veze imaju sa bilo čim...

To su priče za pred dragstror: zafalilo državi para pred izbore pa kažnjavaju šta treba i ne treba.

Pise broj predmeta.Odi na tok predmeta prekršjanog ukucaj i videces sta je.
Napred, gore desni ugao stoji broj ide tri broja pa crtica pa cetiri broja pa kosa crta broj godine
Pokusao sam da unesem ne da crticu niti vise od 6 brojeva
Sta znaci PR, IPR, IPR1,2,3...

Možda je zbog neplaćanja poreza na imovinu.
Rok je valjda do 14. novembra.

Možda je zbog neplaćanja poreza na imovinu.
Rok je valjda do 14. novembra.
Nema imovinu, nista morace da ide da vidi, nego sam ja zivcan iznerviram se, prsenem, ne mogu da cekam😒

Dajem primer broj je 887-2490/2023
Sta ubacujem 887 ili 2490, ne dozvoljava sve brojeve i ne dozvoljama crticu i cemu sluzi prva tri a cemu ova 4?

Napred, gore desni ugao stoji broj ide tri broja pa crtica pa cetiri broja pa kosa crta broj godine
Pokusao sam da unesem ne da crticu niti vise od 6 brojeva
Sta znaci PR, IPR, IPR1,2,3...
To su sudski upisnici.

PR je prvostepeni prekršajni postupak IRP IPR 1 IPR2 IPR3 su prekršajni predmeti izvršenja.

Napisi broj slobodno nema tamo tovjih podataka niti iko može iz navedenog da vidi ko si... zato je tok predmeta i javan.

Mada u svakom slučaju trebaš otići da bi podigao tako da se strpi...

222-2371

Poslednja izmena:
Dajem primer broj je 887-2490/2023
Sta ubacujem 887 ili 2490, ne dozvoljava sve brojeve i ne dozvoljama crticu i cemu sluzi prva tri a cemu ova 4?
Nije to broj sudskog predmeta-poslovni broj, vec delovodni/upisni broj organa koji je podneo zahtev za pokretanje prekrsajnog postupka
Poslovni broj predmeta prekrsajnog suda izgleda primera radi ovako-prvostepeni postupak:
6 Pr. 1122/23

Nije to broj sudskog predmeta-poslovni broj, vec delovodni/upisni broj organa koji je podneo zahtev za pokretanje prekrsajnog postupka
Poslovni broj predmeta prekrsajnog suda izgleda primera radi ovako-prvostepeni postupak:
6 Pr. 1122/23
Izvini 222-2371/2023

Isto, broj sudskog predmeta nema crtice, to je u tvom slucaju delovodni broj mup-a tako da ga ne mozes iskoristiti na onom portalu.

Izvinjavam se.

• Like
Reagovanja: Ira
Da, ali samo u slucaju da se zaposleni ne vrati na rad ima pravo na tu ''odstetu''. Pored naknade stete u vidu izgubljenih zarada za vreme za koje nije radio, zaposlenom pripada i pravo na naknadu štete u visini do 18 ili 36 zarada ukoliko ne dodje do povratka zaposlenog na rad. Ovo u situaciji da nije postojao osnov za otkaz. U slucaju da je postojao osnov za otkaz ali poslodavac nije ispostovao proceduru davanja otkaza, zaposleni pored izgubljene zarade ima pravo i na naknadu stete u iznosu do 6 zarada, ali bi sud odbio zahtev za vracanje na rad. Pored navedenog poslodavac je duzan da isplati i naknadu za neiskorisceni godisnji odmor, kamatu na dosudjeni iznos naknade stete, kao i troskove postupka, a ujedno je u obavezi da nadleznim organima izvrsi uplatu doprinosa i poreza.
Prijatelj je dobio firmu na sudu,ovih dana ima zavrsno sudjenje gde se treba utvrditi odsteta...da li ga sleduje i isplata regresa i nagrade koju su davali za postignute rezultate?

Ne.

Odredbe clana 191. st. 1. i 2. glase:

''(1) Ako sud u toku postupka utvrdi da je zaposlenom prestao radni odnos bez pravnog osnova, na zahtev zaposlenog, odlučiće da se zaposleni vrati na rad, da mu se isplati naknada štete i uplate pripadajući doprinosi za obavezno socijalno osiguranje za period u kome zaposleni nije radio.

(2) Naknada štete iz stava 1. ovog člana utvrđuje se u visini izgubljene zarade koja u sebi sadrži pripadajući porez i doprinose u skladu sa zakonom, u koju ne ulazi naknada za ishranu u toku rada, regres za korišćenje godišnjeg odmora, bonusi, nagrade i druga primanja po osnovu doprinosa poslovnom uspehu poslodavca''.

Da li je neko podnosio zahtev za privremeno priključenje za gas, vodu, struju?

Posto mi je kuća u procesu legalizacije, i sada se čeka taj proces već neko vreme, prijavio sam se bio za privremeno priključenje gasa kada su bili dozvolili za sve nelegalne obljekte. Dobio sam od grada da sam priložio sve podatke koje su tražili i prihvatili da mogu da se priključim. I otišao sa tim papirom u Srbija gas i rekli da nemaju pojma ništa o tome i da taj zakon još uvek nije usvojen. Neko imao slična iskustva? Šta raditi dalje?

Propis postoji.

Izvod iz Uredbe:
Po dobijanju obaveštenja o ispunjenosti pravnih uslova, privredno društvo utvrđuje ispunjenost tehničkih uslova za priključenje.

Uredba predviđa da, po utvrđivanju ispunjenosti tehničkih uslova, privredno društvo koje je zaduženo za snabdevanje strujom, gasom, grejanjem, vodom ili za kanalizaciju donosi akt o odobrenju za privremeno priključenje, određuje naknadu za priključenje, vrši izgradnju priključka i vrši priključenje na distributivnu mrežu.

Prilozi

• uputstvo_0.pdf
    694.7 KB · Pregleda: 4
Stiglo mi iz suda da se javim u vezi obrade kredita. Svojevremeno su mi isplatili nekih 40.000 a sada nova priča piše javite se u sud u BG tad i tad radi regulisanja duga. Zovem advokata kaže da da poslaćemo vam nov ugovor o zastupanju. Stiže i na prvom papiru koji se ne potpisuje piše advokat "pera perić" je otišao u notare i zastupaće vas mika mikić. A u novom ugovoru nigde ona klauzula o riziku od gubitka slučaja gde oni snose troškove. U prevodu plaćam ja sada sve. Stiglo i drugaru isto. Znači sad vraćaj pare. Znači biće se x za narod ponovo

Da li mogu sad da potrazuju od tebe i troskove koje su isplatili advokatima? Cuo sam da su u mnogim slucajevima advokati dobili vise novca od klijenata.

Da li mogu sad da potrazuju od tebe i troskove koje su isplatili advokatima? Cuo sam da su u mnogim slucajevima advokati dobili vise novca od klijenata.
Mogu.

Protivizvršenje ide protiv poverioca, a ne protiv lica koje prima novac.

Poslednja izmena:
Vrh Dno