Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Znamenit
Urednik
Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,265
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
Ajmo da vracamo to onda, da li si razmisljao o tome mozda?
Sacekamo kad izadje neka dobra akcija i odemo vratimo i uzmemo drugi tv jaci. Mozda i neka doplata ali ako vredi.
To je plan 🤣 imam 5 gorina garancije i kad ekran bude postao grđi onda zamena da padne ili pare nazad pa novi model.
Komedija je što je buđavi tesla televizor sa boljim rasporedom LED u odnosu na LG.
Pogledaj moj LG, kasno sam video inače bih ga vratio u prvih 14 dana.
Pošto gledam TV uveče ne vidi se kad se regularno gleda pa se nadam da će se pogoršati u narednim godinama 🤣

Prilozi

• PXL_20231126_075921868.jpg
    PXL_20231126_075921868.jpg
    117.2 KB · Pregleda: 57
To je ovaj novi LG NANO sto si uzeo?
Ima vertikalne linije ALI to se vise vidi na kameri nego uzivo tako da nije to toliko strasno. Ja sam uzeo tv u Eplaneti i odgovara mi iskljucivo 55 inca, a u tom rangu ima samo CU8072 Samsung koji ne znam koliko je bolji tv. Ostalo nista ne odgovara, E7KQ isto ne bi.

HBO Max sigurno ne, pošto se isti ukida globalno 😁 više o tome u sobi "on-line servisi"

Da li se planiraku u nekom skorijem vremenu povecanje broja aplikacija za VidaaOS, kao sto je hbo max, supernovija move itd. Vidaaos je brz operativni sistem a tako malo aplikacija?
To verovatno ne zna ni sam Hisense xD
To je ovaj novi LG NANO sto si uzeo?
Ima vertikalne linije ALI to se vise vidi na kameri nego uzivo tako da nije to toliko strasno. Ja sam uzeo tv u Eplaneti i odgovara mi iskljucivo 55 inca, a u tom rangu ima samo CU8072 Samsung koji ne znam koliko je bolji tv. Ostalo nista ne odgovara, E7KQ isto ne bi.
Tako je, pazi vide se najvise kad je los kvalitet slike ala MTS kablovska ili kad je uniformna svetla pozadina. Naravno sto je nize osvetljenje to je izrazenije.
I naravno ono prokletstvo, znas da je tu pa ga ponekad nesvesno vidis xD
Vise me nervira sto raspali TESLA 43 inca tv sa VA panelom ima maltene sjajnu uniformnost panela a kostao je 100e manje...
Cak je i Hisense koji je bio dosta dobar po tom pitanju poceo da fusari kod nas.
Da su napravili miniLED model od 50" uzeo bih Hisensa bez problema, ovako sam samo imao LG u toj dimenziji koji je kostao 700+ evra...

To je panel lutrija i kako ti zapadne. Dešava se sa svim panel tehnologijama i svim brendovima.

Malo sam zakasnio sa podpitanjem.Zasto je kod tebe 60 hz?Da li je u pitanu HDMI kabl ili racunar?Ja preko EON Boxa imam 50Hz.Ulazi na tv su 4Ki 60Hz.
Racunar, stavio na 60hz. Fino radi televizor sa brzim scenama, nije to toliko problem. Svetlina je problem kod HDR-a na odredjenom materijalu. Na 1080p gledam preko racunara pa tu podesim da bude fantazija slika bez trzanja.
To verovatno ne zna ni sam Hisense xD

Tako je, pazi vide se najvise kad je los kvalitet slike ala MTS kablovska ili kad je uniformna svetla pozadina. Naravno sto je nize osvetljenje to je izrazenije.
I naravno ono prokletstvo, znas da je tu pa ga ponekad nesvesno vidis xD
Vise me nervira sto raspali TESLA 43 inca tv sa VA panelom ima maltene sjajnu uniformnost panela a kostao je 100e manje...
Cak je i Hisense koji je bio dosta dobar po tom pitanju poceo da fusari kod nas.
Da su napravili miniLED model od 50" uzeo bih Hisensa bez problema, ovako sam samo imao LG u toj dimenziji koji je kostao 700+ evra...
Onda cekamo da padne cena Mini-Led pa da menjamo tv u garanciji.🙂
Do 80 hiljada nema nista osim CU8072 a koliko sam citao isto slabije osvetljenje na HDR

Pozz svima,dobio sam na poklon ps4 pa sad gledam da uzmem neki tv kako bih prvenstveno igrao,ne bih da uzmimam tv veći od 43" jer svakako igram sa razdaljine max 2.5m.Gledam da što više dobijem od tv-a ali opet i ne očekujem ništa preterano od ovog cenovnog ranga. Pa me zanima da li neko ima iskustva koji bi tv bih mogao da pazarim. Za sad mi je ovaj zaokupirao pažnju na neki način.Šaljite predloge slobodno.

Hvala svima.

Hisense TV 43A6BG​

pozdrav svima,
pazario sam danas 55a7kq, prvenstveno zbog ispracenih komentara ovde. kapiram da ce biti dobar, nisam neki geek. filmovi i sport, prelazim na ovaj sa 32-incnog grundinga.
ne bi da opteracujem sa bojom i to, kapiram da moze da se to lepo podesi. interesuje me prevod, nece sa usb-a da cita latinucu, a i sa cirilicom zeza. koja ekstenzija fajla mora biti i koji encode da bi prevo valjano radio?
Možda kasnim al eto čisto da kažem, ja koristim 55u7qf i gledam baš baš dosta filmove sa usb-a. Ne gledam često sa titlovima osim ako su non-english, al uvek ga nazovem isto kao film i nikad nisam imao problema. 🙂

Stigao danas 55U8HQ, istrazujemo, ali mts box slika samo otprilike cetvrtina slike vidiljiva ne celom ekranu. Sta ciniti. Ocito je neki problem sa odnosom rezolucija Box-TV, sa PS5 nema problema na istim hdmi-jima

mislim da ćeš rešenje problema naći u temi o Iris box-u u sobi "internet provajderi"

Pozdrav svima na forumu,

Imam jednu dilemu pa bih bio zahvalan za savjet/mišljenje kolega sa foruma.

Šta je bolja opcija za skoro isti novčani iznos?

55U8HQ vs 65U7HQ

Nisam nikada imao IPS panel pa se iskreno bojim te crne/sive na ovom MiniLED modelu U8. Takođe znam da U8 ima dosta više nitsa u odnosu na U7, i da IPS bolje riješenje za dnevno gledanje, bolji uglovi gledanja ali dnevna soba tj. taj zid na kome bi visio TV nije pod direktnom sunčevom svetlošću.

Da li je stvarno taj U8HQ MiniLED model toliko bolji u svakodnevnom radu u odnosu na 10" veći model U7 koji ima kako sam razumio jedan od boljih i svjetlijih VA panela na tržištu?

Hvala unapred,
Pozz

Mini led je uvek bolji od običnog IPSa i VA panela. Jeste da Va panel ima visok statički kontrast ali VA nema brzinu osvežavanja piksela kao IPS i to se oseti kod bržeg sadržaja.

mini LED je tip pozadinskog osvetljenja, ne tip panela, da ne bude zabune.

u7KQ a ne HQ. Morate uzivo videti televizore, ne vredi ovako raspravljati. U redu je da otprilike imate neki uvid ali morate znati sa koliko love raspolazete i koji tip displeja. Ja sam znao koliko love imam i koji tip panela, znao sam da necu IPS, ostalo je slicno manje vise u cenovnoj klasi.
U7KQ i U8KQ je bolje od U7HQ i U8HQ.
A7KQ i E7KQ je slicno i ne vidim poentu razlike u ceni, kakvih 144hz-a itd, IPS je losiji prikaz.
Best of the best za prosecnog korisnika u klasi je A7KQ , sve iznad toga ja bi dodao love i kupio QNED LG ili jos malo vise OLED...
Koja su vasa podesavanja A7KQ, ja sam izgleda nasao koja su extra! Tv ide po difoltu na blago crveno itd

Stigao danas 55U8HQ, istrazujemo, ali mts box slika samo otprilike cetvrtina slike vidiljiva ne celom ekranu. Sta ciniti. Ocito je neki problem sa odnosom rezolucija Box-TV, sa PS5 nema problema na istim hdmi-jima
Tako je bilo i kod burazera, pa je reset, isključivanjem iz struje, BOX uređaja rešio problem.

u7KQ a ne HQ. Morate uzivo videti televizore, ne vredi ovako raspravljati. U redu je da otprilike imate neki uvid ali morate znati sa koliko love raspolazete i koji tip displeja. Ja sam znao koliko love imam i koji tip panela, znao sam da necu IPS, ostalo je slicno manje vise u cenovnoj klasi.
U7KQ i U8KQ je bolje od U7HQ i U8HQ.
A7KQ i E7KQ je slicno i ne vidim poentu razlike u ceni, kakvih 144hz-a itd, IPS je losiji prikaz.
Best of the best za prosecnog korisnika u klasi je A7KQ , sve iznad toga ja bi dodao love i kupio QNED LG ili jos malo vise OLED...
Koja su vasa podesavanja A7KQ, ja sam izgleda nasao koja su extra! Tv ide po difoltu na blago crveno itd
U7(U8)HQ je iz 2022.
a
U7(U8)KQ je iz 2023.

Zar ne?

Ma kakav HQ, nista od toga. Iskljucivo U8KQ, najbolji tv za malo love. 65 inca raspalis da ne mislis. Mislim da je bolja opcija od QNED913 i QNED863
Sad sam proverio trenutne cene kod nas: 65U8HQ košta 110k a ovogodišnji 65U8KQ 160k
Modeli od 55" su 80k vs 123k.

Znači neuporedivo.

Ja sam pre par nedelje mojima kupio 55U8HQ i sasvim su zadovoljni. Uglovi gledanja su vrlo dobri a to u praksi znači dosta, pogotovu za starije ljude. Zvuk je odličan, bolji nego na mom LG C1, ima pozadi ugrađen subwoofer i još jedan zvučnik odozgo ( plus prednji standardno), ne trebaju nikakvi dodatni zvučnici. Probao sam na kratko Xbox Series X na njemu, automatski ga prepoznaje, sve lepo radi.

Neko je mislim već pomenuo ranije: vrlo je bitno da se ručno prebaci hdmi input iz "standard" moda u "enhanced"!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno