Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Da li neko koristi Nice Lock .. nakon update na one ui 6, sa poslednjim verzijom NiceLock, Quick Strar modul, takodje pislednja verzija koja bi trebala da radi sa a14 i oneui6 ne daje znake zivota ..

Ima li napretka vezano za bateriju ? Nisam stigao da testiram.
meni ima veliki napredak. posto sam imao problema sa okt azuriranjem sada mi je u najmanju ruku vraceno na staro a vrlo moguce da je cak i nesto bolja baterija.

Dosao i na SEK verziju update pustam upravo da javim.

Stigao je meni, ali je DE verzija.

Inače, font sata na lock screen-u je na novoj verziji postao bez preterovanja jedno 10 puta deblji (boldovan), a kroz podešavanja može da se smanji možda duplo, ali je i to opet 5 puta deblji nego pre. Kad se upali ekran, sat izbija oči i samo taj sat vidiš. Zašto su to dirali i kome ova debljina do ta odgovara uopšte mi nije jasno.

Mešaju se engleski i srpski u mnogim aplikacijama (mob. setovan na srpski), "padajući meni", preopterećen informacijama, ima preveliki medija plejer čak i kontrolu uređaja za smart home. Sve mi malo konfuzno.
Evidentno baterija bolja (5-10%), radi lepše i fludnije (mada ni u prethodnoj varijanti nije bilo sa lag-om)

^^
Sve tačno, tako i kod mene. Samo da dodam i da neki Good Lock moduli ne rade onako kako bi trebalo, a navodno su imali do sada nekoliko apdejta baš za OneUI 6.

Jel može neko sa S22 Ultra da proveri kako mu rade audio poruke na Telegramu?
I na starom i na novom sistemu kada slušam audio poruku (bilo primljenu ili poslatu) zvuk ide obrnuto: kada mi je telefon udaljen od glave on pusta tiho poruku, a kada ga prisloni na uvo on odvali ton na spikerfon na 100% i probija bubnu opnu.

Jel probao neko da fotografiše pod vodom? Kažu da je vodootporan do 1.5 m do 30 min ali koliko je pametno isprobavati? Ne bih baš da ga stavljam u pirinač.

Nemoj to raditi, posebno ne slana voda. Ja sam smeštao telefon u neka kućišta ali i to je ograničeno. Imam kolegu koji je s21 plus potopio letos na moru i sad ne radi čitač sim kartice recimo...

Despite having access to the latest and greatest phones, I’m still rocking 2022’s Samsung Galaxy S22 Ultra as my daily driver. Call me lazy, but it takes something extra special to convince me to make the jump long-term. Otherwise, I’d probably be changing phones every few months, which would be a mistake given I’m still super happy rocking the mighty S22 Ultra (Exynos version, for that matter).
The Exynos 2200’s performance, while not chart-topping, flies through everything I need on the day-to-day. It probably helps that I’m not a gamer, but other parts of the world have the Snapdragon variant that boasts even better performance. Meanwhile, the impressive battery life still takes me through more than a full day, even without a full charge.
The Samsung Galaxy S23 Ultra would be a modest upgrade here, and I’ve been even more impressed by my time with the Google Pixel 8 Pro and the OPPO Find X6 Pro. But while I’m well aware of the industry’s various photography improvements, they are not so large as to compel me to switch just yet, even when I have an alternative quite literally on my desk. The Galaxy S22 Ultra’s camera quality hasn’t gotten worse, after all, and it still takes great-looking snaps most of the time.

Što se kaže od reči do reči :)

Jel probao neko da fotografiše pod vodom? Kažu da je vodootporan do 1.5 m do 30 min ali koliko je pametno isprobavati? Ne bih baš da ga stavljam u pirinač.
Koristio ja u tunisu ali u onom kesica kucistu pre par meseci sve proslo ok.Ono koje ga vakumski zatvori ali ne isprobavati svakako.

Jedino što sam primetio, sem kozmetičkih izmena u novom One UI je da aplikacije drži kraće u memoriji. Takođe mislim da malo manje jede bateriju kad je telefon u idleu.

Da deluje mi da manje jede bateriju
Mene to obicno ne zanima ali vidim kada dodjem kuci sa posla da imam 10 procenata vise

Cena novog S22 spustila se na KP na oko 450 EUR. Mislite li da ima smisla uzeti danas taj telefon po toj ceni?

Jel vam se cini da ima bagova ovaj poslednji neki veliki apdejt stk je bio sad 1.novembra? Whatsap mi je potpunok na engleskom iako sam stavio da bude na srpskom i sistemski i u samoj aplikaciji j ne vredi? Zatim ,svaka slika ide u Smece j nema opcjje da se odmah obrise? Kako resiti to sve?
Ovo mi je verzija apdejta

Prilozi

• Screenshot_20231128_183016_Software update.jpg
    Screenshot_20231128_183016_Software update.jpg
    29.5 KB · Pregleda: 18
Sa WA nema nikakvih problema.

Prilozi

• Screenshot_20231128_183013_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20231128_183013_WhatsApp.jpg
    58.4 KB · Pregleda: 19
  • SmartSelect_20231128_183037_WhatsApp.jpg
    SmartSelect_20231128_183037_WhatsApp.jpg
    66.6 KB · Pregleda: 19
Cena novog S22 spustila se na KP na oko 450 EUR. Mislite li da ima smisla uzeti danas taj telefon po toj ceni?
Ja sam ga uzeo kad je bio 550nov "heavy user" igre sve..
Toplo bih preporučio i mislim da vredi svakog centa.. Al mislim da bi ti bolja opcija bila i ako skuplja s23FE sa boljim hladjenjem većom baterijom i istim chipsetom

Jel vam se cini da ima bagova ovaj poslednji neki veliki apdejt stk je bio sad 1.novembra? Whatsap mi je potpunok na engleskom iako sam stavio da bude na srpskom i sistemski i u samoj aplikaciji j ne vredi? Zatim ,svaka slika ide u Smece j nema opcjje da se odmah obrise? Kako resiti to sve?
Ovo mi je verzija apdejta
Za problem oko aplikacija i jezika stavi cirilicu umesto latinice.
Secam se da je pre imala opcija u podesavanjima za smece, nadji i podesi ako nisu izbacili.

Meni se nikako ne dopada što mi sada Google Feed nudi samo neke video snimke (telefon setovan ma srpski) a ako hoću Feed kao ranije sa vestima onda fon mora biti setovan na engleski (inače vesti koje nudi su na srpskom - ludilo).
Jurio po podešavanjima i ništa nisam uspeo

Ponuda se menja i kada se promeni srpski latinica u srpski ćirilica i obrnuto. Meni napr. u Chrome-browseru na početnom ekranu ne radi Discover kada je srpska latinica, a proradi normalno kod promene na ćirilicu.

Stigao A14 i meni, Snapdragon S22. Na prvi pogled samo estetika i to jako malo razlike za sada vidim. Nemam problema ni sa feed, niti veličinom ikonica, slova... Sve isto ostalo. Kamera interfejs je drugačiji. Igraću se i pratiti bateriju narednih dana...

Nazad
Vrh Dno