Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav ljudi, istekao mi je ugovor fazon pre 2 meseca, ali su oni nastavili da daju usluge. Racun je do tada bio, 3699 onda je stigao 4100. Otisao sam i raskinuo ugovor 12.10. I za oktobar mi stize racun 4750. Ne zelim da platim nesto sto nisam ni koristio. Plus da platim vise nego inace jel imate neku ideju sta je pametno uraditi? Hvala unapred na svakoj pomoci
Dok je tekla ugovorna obaveza od 24 meseca račun je bio taj koji si naveo 3699, prošla ti je ugovorna obaveza i posle ide veći račun, takva je politika kod svih. Za ovih 4750 se raspitaj.

^ meni su mesec dana pred istek ugovora uredno poslali poruku da će isteći pa pretpostavljam da su i vama. Pozvao ih i dogovorio popust 50% u prvih 6 meseci. Ako ne želite da produžite ugovor taman se ima tih mesec dana za raskid.
Mene nisu, ama bas ni jednom pozvali da mi kazu da je ugovor istekao, a imali smo super nvou i pre toga vektor sigurno 15godina
Ne samo ovi već svi operateri bilo televizije ili mobilnih komunikacija, svi isti fazon rade.
Mene je A1 uvek zvao mesec ranije da mi ponudi produzetak ugovora nikad nista nisu jajarili kao ovi

Mene nisu, ama bas ni jednom pozvali da mi kazu da je ugovor istekao, a imali smo super nvou i pre toga vektor sigurno 15godina

Mene je A1 uvek zvao mesec ranije da mi ponudi produzetak ugovora nikad nista nisu jajarili kao ovi
Mene su i A1 i supernova uvek zvali ali isto poznajem većinu prijatelja i kolega koga nisu zvali, do čeka zavisi ne znam i nije mi jasno.

To rade namerno. Onda posle kraja ugovora imaju pravo da dignu cenu iz razloga što kroz ugovor uvek bude niža. Mislim da to morate platiti, da li ćete ostati kod tog provajdera ili ne je vaša odluka.

Није провајдер у обавези да се јавља и обавештава кориснике кад им истиче уговорна обавеза. Моју мајку су додуше звали и нудили неке погодности, али ја сам још летос спаковао опрему и увео Јетел због проблема са Суперновом. Месец дана пре истека обавезе мајка отишла и раскинула уговор, раздужила опрему и остало јој да плати још један рачун (у оквиру обавезе).

Није провајдер у обавези да се јавља и обавештава кориснике кад им истиче уговорна обавеза. Моју мајку су додуше звали и нудили неке погодности, али ја сам још летос спаковао опрему и увео Јетел због проблема са Суперновом. Месец дана пре истека обавезе мајка отишла и раскинула уговор, раздужила опрему и остало јој да плати још један рачун (у оквиру обавезе).
Mitar kao glavni advokat ugovora i velikih korporacija

Ne treba vraćati opremu kada se podnese zahtev za raskid ugovora, jer ćete moći da koristite uslugu još 30 dana.
Opremu vraćate posle isteka tih 30 dana, odnosno, kada vam ugase uslugu.

Моји су већ имали све спаковано још летос кад сам био код њих, и од тад нису ни користили Супернову, овако је мајка у једном потезу све завршила.

nije u obavezi da te bilo koji operater obavest da ti ističe ugovor.
pa valjda znate kada ste potpisali ugovor (gle čuda slučajno ima datum na ugovoru)
24 mes.(čitaj dve godine) posle potpisivanja prestaje ugovorna obaveza-šta tu nije jasno
što mora neko da vas podseća na to

Nije u obavezi ali je jajarski, onako podmuklo, kurvinski.

Sklopio si ugovor s nekom kompanijom, da imaju normalno poslovanje a mozda i obraz cenili bi te kao kupca, poslali informaciju da uskoro sledi istek ugovora i da ti ponude moguce opcije za novi a ako ne sta ces placati dalje. Ali bajke su izgleda samo u osnovnoj skoli.

Smesno je braniti bilo koga od njih. Zato cemo ziveti u ovom Monti Pajton svetu a ne u normalnom.

^ yettel na primer mene nije obavestio. Nego namerno sačekao 1 dan da prođe od isteka ugovorne obaveze i nazvao ih, počeo pa pljujem i dobio 50% popusta na osnovu toga i još nekih fora koje su tada prolazile. Generalno oni mogu da ti jave ili ne. Imaš lepo ugovor na kome piše kad isti ističe. Kako oni naplate duplu tarifu je otprilike isto kad ti istekne vozačka dozvola pa ti saobraćajno lice zalepi kaznu da upravljaš vozilom bez dozvole.

Nije u obavezi ali je jajarski, onako podmuklo, kurvinski.

Sklopio si ugovor s nekom kompanijom, da imaju normalno poslovanje a mozda i obraz cenili bi te kao kupca, poslali informaciju da uskoro sledi istek ugovora i da ti ponude moguce opcije za novi a ako ne sta ces placati dalje. Ali bajke su izgleda samo u osnovnoj skoli.

Smesno je braniti bilo koga od njih. Zato cemo ziveti u ovom Monti Pajton svetu a ne u normalnom.
Ma brt ti i ja smo zalutali, treba lepo svi kao roboti, koliko ugovora imam, morao bih da zivim sa planerom otvorenim, hahahaha

Да ти је било битно запамтио би или убацио подсетник у календар. Нема потребе да очекујеш да ће кабловски провајдери да те подсећају на нешто што њима није у интересу, уместо кукњаве на форуму зови неког аквизитера и пробај да избоксујеш боље услове уз нову обавезу. Добродошао у стварни свет.

Masis poentu.

Nije ni stvar u datumu ni u ponudi.

Zbog vasih pravdanja svega i takvog razmisljanja su oni takvi i zato nema potrebe da se ocekuje da te podsete. Lakse im da posalju nov racun. Tu se sete.

Jajarski. Za dinar. Ljigavo.

Ja od svog tehnickog pregleda dobijem pismo na kucnu adresu da mi istice registracija, da im se javim za ponudu ukoliko sam i dalje zainteresovan za njihovu uslugu a ako ne pozele sve najbolje. Nije isto za uporediti ali nije ni da nije, tako se brine o svojim kupcima.

^ bukvalno svi provajderi da li interneta i TV ili mobilni rade na isti sistem. Nekoga podsete a nekoga ne.

Да ти је било битно запамтио би или убацио подсетник у календар. Нема потребе да очекујеш да ће кабловски провајдери да те подсећају на нешто што њима није у интересу, уместо кукњаве на форуму зови неког аквизитера и пробај да избоксујеш боље услове уз нову обавезу. Добродошао у стварни свет.
Sta je akviziter? Ps, nema boljih uslova ja sam potpisao sa sbb-om dan posle raskida sa njima 😂 (mozda je stigao veci racun jer ne vole solaka i djilasa hahahaga)

Sta je akviziter?
Terenski agent koji ide od vrata do vrata i deli promotivne materijale za nekomercijalne ponude, primera radi: 12 meseci po 1 dinar (može i ne mora da radi za Teledirekt, zavisno od toga kakve ingerencije i u poslovnici ima radnik Telekoma), uz prilaganje poslednjeg računa, najbolje sbb-a, a može i drugog internet provajdera (Jotel, NetNet, Sat trakt, Astra telekom, Beotel, Orion, A1, Yettel/Hipernet, itd) i onda pošalje montere koji uvode priključak, donose opremu i ugovor.

Супернова не зове, с обзиром да је раскидни рок 30 дана, онда се плаћа и тих додатних месец дана. На жалост, било би лепо да јаве раније кад истиче уговор.

Update, otisao sam do njih video sta kako, u principu to su novi planovi i kostaju vise nego pre pa su me automatski prebacili na taj najjeftiniji novi koji je pod ugovorom oko 3i nesto, a bez ugovora 4750. Nisam platio poslao sam mejl kao zalbu da vidim da li moze nesto da se reši

Tu od žalbe nema ništa.

Update, otisao sam do njih video sta kako, u principu to su novi planovi i kostaju vise nego pre pa su me automatski prebacili na taj najjeftiniji novi koji je pod ugovorom oko 3i nesto, a bez ugovora 4750. Nisam platio poslao sam mejl kao zalbu da vidim da li moze nesto da se reši
Što kaže kolega @Mr_Cojko teško da nećeš platiti. Mada ne gubiš ništa ako probaš.

Da li je neko imao slican problem sa optikom 1000/500 da prilikom skidanja igrice na jednom racunaru sa full brzinom downloada ne moze ni jedna stranica na pretrazivacu da se otvori. Ostali uredjaji koji su nakaceni na internet takodje...

Ranije, ali ne sa optikom već sa kablom, sve dok nisam ograničio brzinu torrent klijenta.

To mi nije resenje...

Pozdrav svima,

Da li ima neko ko mi može pomoći oko problema. Zapravo kad upalim Supernova TV, na ekarnu se pojavi sledeća stvar:
IMG_20231118_161709.jpg
Za mene je ovo skroz nepoznata stvar, svaki vid pomoći je dobrodošao.
Hvala!

Ako si slucajno dosao do toga , onda potvrdi prvo polje sa ok gde je i oznaceno " reboot system now" tako ces samo restartovati box .

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno