Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Privodim kraju "Halt and Catch Fire" re-watch, još 4 epizode.
Sledeća epizoda je "Who Needs a Guy", spremam se mentalno i emotivno sutra to da gledam. (ko je gledao seriju zna..)

Da li je neko počeo treću sezonu Continuuma?
Prve dve su sasvim ok 7/10
Malo sam progledao kroz prste zbog malog budžeta.
Uh! moj žanr SF, ali lošije nego prethodne dve. Moj utisak ili zasićenje.
+1, neverovatno dobra serija, i mozda jedina engleska bleak-looks serija koju sam mogao da gledam. Ne preporucujem vise od jedne epizode mesecno doduse, jer je efekat slican maratonskom gledaju 24 :)

The Big Bang Theory
Anger Management
The Exes - najbolji sitcom, glumi Fulson iz Scrubs :)
Men at Work - James Lesure iz Las Vegasa je bas odlican u ovoj seriji!
Two and a Half Men
Otprilike, meni se svidjaju ovim redom, ali sve ih gledam, bez izuzetka, posto su po 20 minuta i ima vrlo malo preklapanja emitovanja, osim sa Anger Management, koji je syndicated, pa ce imati 100 po sezoni sada! :)

Nesto izmedju komedija i comedy panel talk shows:
  • Inside Amy Shumer :) Ne mogu da verujem koliko gotivim ovaj humor :)
  • Saturday Night Live. Extremni NYC stil humora. Nije za sve, i nije sve za nekoga... ali kome se svidja, neverovatan sklop kultura i humora.

Ko voli topical komedije, predlazem neke comedy talk shows, bilo panel type, bilo Colbert style:
Mock the Week - nesto najbolje sto se moze videti! Nazalost, dosta je topical za UK, tako da vecini nece biti zanimljivo, ali humor i raspon engleskog recnika je strava.
Have I got News For You - slicno MtW, ali dosta vise satiricno, i prilicno UK-type humor. Iskreno, i ja licno ne poznajem dovoljno desavanja u UK za ovaj comedy panel, ali mogu da pratim. Po jednoj epizodi cete znati za obe serije da li vam odgovaraju.

Daily Show i Colbert Report verovatno nema potrebe da predlazem :) Odlicni comedy talk shows sa satiricnim pogledom na desavanja u svetu uglavnom sa dosta osvrta na trenutna desavanja u US, ali to je vec nesto sto je ipak poznatije, pa se dosta lako prati i shvati.

Ko voli lagane zavitlacije, mislim da je Late Late Night (sa Craig Fergusonom) nesto sasvim posebno!

U svakom slucaju, predlazem da za sve ove komedije pogledate jednu epizodu, odmah cete znati da li vam odgovara. Jedino Two and a Half Men su prilicno stanjili, pa nisu sve epizode tako dobre, ali ovo ostalo - po epizodi se poznaje ;)
Dovoljno je ova The Big Bang Theory, neprevazidjena!

^^^Mislim da nisam prekinuo nijednu seriju iz takvih/sličnih razloga, ali kod HaCF nisam mogao dalje.

Privodim kraju "Halt and Catch Fire" re-watch, još 4 epizode.
Ja počeo da gledam prvu sezonu, za sada odlična, plus mi se dopada što se radnja vrti oko tehnologije.
Ne znam kako mi je ovo prošlo ispod radara.

Kad je emitovana premijerno takođe je mnogima bila ispod radara tako da je pravo malo čudo da je serija uopšte dobila priliku da traje 4 sezone.

Juče, u dahu, odgledao "All the Light We Can Not See". Emotivna drama koja baš ume da zadrži pažnju. Sviđa mi se koncept priče koji, za razliku od ostalih filmova o Drugom svetskom ratu, izlazi iz standardnih okvira - akcije, rovovske borbe, tenkovske borbe, borbe prsa u prsa itd. Iako na momente spora i dosadna, pomalo naivna, serija je dobro osmišljena prateći baš taj fazon. Po meni lično...nije loša, a kažu da će verovatno biti nastavak, jer se serija ne završava kao knjiga!

Danas počinjem da gledam Stranger Things....trejler obećava. :)

Deca zla

Iz dva razloga me može poterati bindž kod serija. Prvi, kada je serija zaista dobra, mada i tada znam malo usporiti baš iz razloga da se brzo ne spucam. Drugi, kada je serija toliko rupičasta, nelogična, previše maštovita, sa nekim dobrim smernicama ali nedovoljnim da bi na kraju promenila mišljenje na bolje, ali ima tog izgaranja u nameri da je privedem kraju. E ovo drugo je razlog zašto sam domaću seriju završio vrlo brzo, iako sam subjektivni krtitičar kada je u pitanju domaća kinematografija. Nisam od onih koji od domaćih ostvarenja ništa ne propuštaju, ali znaju da će na kraju uglavnom opljuvati, već imam neku dinamiku kao 29. februar. Pre ove bila Besa, pre Bese, Bolji život...

Što se ove serije tiče, kasnimo jako puno sa stranim serijama slične tetamitke (a i nema ih nešto puno, da su baš kvalitetne). Da ne ulazim u zaplet, koji mi se uopšte nije dopao, ali par stvari koje su mi zasmetale još u prvim epizodama, a odnose se na sam sudski postupak, u prvoj ili drugoj epizodi. Deo gde se kao ključni dokaz iznose patike dotičnog Dragana Pažina i gde se sad vodi bitka da li su njegove ili podmetnute, da bi se na kraju ustanovilo da su podmetnute iz razloga što su dva broja manje, a ne na osnovu DNA tih istih patika, da bi se utvrdilo da li su zaista njegove. Ako tu nema DNA, ne znam gde ga ima. I na tim podmetnutim patikama valjda je na đonovima trebalo biti nekog traga, što znači da je taj "neko" trebao nakon zločina da trči po dedinjskim dvorištima da bi nabacio koji gram blata, zemlje na njima pa da ih da onome ko će ih zameniti. A to bi verovatno ostavilo DNA trag onoga koje trčao sa njima. Ali osumnjičeni se oslobađa na osnovu zaključka da nije mogao trčati u dva broja manjim patikama... Pa Majiću bre? Znam da niste Jo Nesbe, ali taj Norvežanin kada piše knjigu, oko sebe ima tim ljudi iz svih mogućih branši od osoba sa sudske medicine do svih mogućih forenzičkih fela i policijskih službenika. Zato i proda milione knjiga. Jer ima validne savetnike. Već mi od treće epizode kreće blagi sunovrat, što će se na kraju ispostaviti da nisam pogrešio, ali problem kod ove serije je ta skupina likova iz "kruga dvojke". Parafraziram: ja sam Nikola Bobić advokat i ovo je moj pomoćnik Milan, inače sin po majci Hajriji za koju još nemam pojma. Ja sam Bojana Novaković, novinar, da li bi ste branili moga brata koji je u zatvoru jer je nastradala tamo neka baba, a inače je jedan od onih što su silovali majku vašeg pomoćnika, samo još to ne znamo. Ja sam Aleksa Drobnjak policijiski inspektor, trentuno sam u vezi sa tužiteljkom na slučaju, inače ex devojkom advokata Bobića, a inače sam i jedan od silovatelja majke pomoćnika Bobića i pritom radim na slučaju mog ratnog druga koji je... Ja sam sudija Goran Busatlija, ja sam gej i zbog ucene sam primoren na podmetačinu patika. Nisam pravnik, a nemam vremena da bunarim, ali kako sudija može imati pristup policijskim dokazima i da vršlja po istim?
Gluma, ne znam šta da kažem. Ne poznajem većinu ovih ljudi, ova Stojiljkovića mi je dobra, Janevski isto, Vujović u nekim momentima otužan sa glumom, ajd ova stara garda, mada mi taj Kojo nikad nije nešto odskako sa ulogama. Ostali anemični, amateri... Bacim pogled na yt sa sestrićem na Selo gori, pa ono su institucije i gromade srpskog glumišta, čak i oni koji nisu glumci. Pokojni Manda se ne rađa više! To su dijalozi i scene koje se mogu ponavljati do besvesti.
Kad sve saberem i odzumem od mene 6/10

Ja sam počeo sinoć, odgledao četiri epizode. U vezi spojlera koji je napisao @banexbanex za prve tri epizode koje sam gledao se slažem u potpunosti. Držalo me je nekako, međutim četvrta je potpuni treš. Kao da je na silu snimljena samo da bi se nešto dešavalo, nigde logike. Pogledaću do kraja seriju ali vidim da će ići u lošem pravcu.

Realno ljudi i knjiga je loša, ne može serija biti bolja...

Završi se Billions.
Kraj je, onako, meh - "i vuk sit i ovce na broju"... Sve u svemu, jedna od boljih serija, pogotovo prvih nekoliko sezona.
"Winning time" - kao da je neko par epizoda prije kraja rekao "spuštaj zavjesu. kraj. ostalo dopiši u kreditima na kraju". Šteta, baš sam uživao.

Zašto je knjiga loša? Pročitao pre par dana, po meni solidna
Pa svi propusti i nelogičnosti u radnji iz serije koje je naveo @banexbanex (izuzev glume) se nalaze u knjizi...
Ja lično ne volim krimi knjige gde na pola sa velikim stepenom sigurnosti možeš da pretpostaviš ko je ubica, to je meni otaljan posao.
Takođe Majićev književni stil je drven, bez nekih apstraktnosti i sposobnosti da opiše nešto više osim onoga spolja vidljivog, što je posledica primarne profesije.
Ako želiš, možemo nastaviti diskusiju na temi "poslednja pročitana knjiga".

Prilagoditi mangu za male ekrane ili veliko platno nikada nije jednostavno, a zna da bude i vrlo opasna misija. Uprkos tome, autor Kvok Dang Tran prihvatio se manga-misije. Veliki hit "Drops Of God" ("Božji Nektar") Tadašija Agija, koji je svoju mangu zavrteo oko vina, pretvorio je u istoimenu seriju od osam epizoda u produkciji Apple TV+.

Dok čekam, Slow Horses, odlučio sam da ovih dana prevedem kompletnu sezonu ove serije, koja je nažalost ostala ispod radara, a zaslužuje pažnju.
Za početak, postavio sam prevode za prve dve epizode. Uživajte!

Drops Of God.jpg

Poslednja izmena:
Da se nadovezem za Drops of God vrhunska ko nije gledao. Nemojte da vas to sto se radi o vinu obeshrabri. Ni ja nisam vinopija

Prilagoditi mangu za male ekrane ili veliko platno nikada nije jednostavno, a zna da bude i vrlo opasna misija. Uprkos tome, autor Kvok Dang Tran prihvatio se manga-misije. Veliki hit "Drops Of God" ("Božji Nektar") Tadašija Agija, koji je svoju mangu zavrteo oko vina, pretvorio je u istoimenu seriju od osam epizoda u produkciji Apple TV+.

Dok čekam, Slow Horses, odlučio sam da ovih dana prevedem kompletnu sezonu ove serije, koja je nažalost ostala ispod radara, a zaslužuje pažnju.
Za početak, postavio sam prevode za prve dve epizode. Uživajte!

Pogledajte prilog 413676
Odlican prevod a i serija obećava.

Hvala, matori. I meni je na prvu delovala dobro, pa sam zato odlučio da je prevedem.🙂
Doduše, nisam baš neki vinopija, ali ima dosta vinskih pojmova u koje sam sticajem okolnosti upućen, pa sam uživao u seriji i prevođenju. Ove dve epizode, kao što reče, obećavaju i zaista bi bila šteta da ostane neprevedena.

BTW: drago mi je da ti se dopada prevod.😁

Poslednja izmena:
Bas sam video na kraju 1 ep tvoj nick, stremio povlaci sam titl sa opensubtitlesa.

Iskreno, nemam pojma. Ja ih postavljam samo na titlovi.com, pa ih verovatno ostali sajtovi odatle preuzimaju. Koliko znam, jedino ja prevodim ovu seriju. Doduše, prvu epizodu je davno preveo neki hidden_gem i odustao.😉

Ne znam šta mi bi, ali opet uzeo da gledam The Walking Dead.. Prošli put stao kod treće sezone, da vidim dokle ću sad dogurati 😄
Realno, jeste smeće ali mislim da nisam video bolje zombije u nekom filmu ili seriji.

Prve 2-3 sezone TWD su najbolje zombie serije ikad (The Last of Us tehnički nije zombie serija).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno