Koliko pada efikasnost klimi daikin ftxc35cv1b sa padom temperature?Naravno da gubi.
tvoja klima na nominalnoj snazi na +7 vanjska, 20c unutrasnja i max fanu (testni uslovi) izbacuje 3.81 kwh sa copom od 3.91.
To je u idealnim testnim uslovima.
Kad kompresor radi max snagom, ganja vecu temperaturu itd puno je manja efikasnost.
Prosjecna zimska temperatura u vecini dijelova Srbije(osim planinskih) je izmedju +2 i +6.
Realno mozes ocekivati sezonski cop (scop) izmedju 3 i 4. Sto je i dalje puno efikasnije od TA peci.
Testiraj je isto na +5 ali kada radi lagano i odrzava vidjeces da je puno efikasnija nego kad je na 30c nastimas
Evo ti od proizvodjaca tabela kapaciteta tvoje klime u odnosu na vanjsku tenperaturu
Cak i ako ne moze, imas za 650 dinara IR wi-fi kontroler preko kog mozes kontrolisati glavne funkcije klime, temperaturu, modove i krilca.Samo tu piše, gde god ukucam model kontrolera nigde mi ne izbacuje da podrzava ovu klimu, pa ne znam koliko je podatak na ovom sajtu tacan. Izgleda da na forumu niko nema ovu klimu pa da mi odgovori.
Heating mode: Moderate climatic conditionsKoliko pada efikasnost klimi daikin ftxc35cv1b sa padom temperature?
Ne mogu da nadjem onakav grafik kao sto si nasao za moju klimu. Hvala
Zato su i forumi tipa Daikin, Panasonic, Mitsubishi... prazni, nema diskusije. Upalis i radi. Ljudi neznaju za probleme, buku, vanjsko brujanje itd.Ono sto sam pricao da Daikin ftxc50 u pola stepena odrzava temperaturu. Neizolovani prostor, napolju tokom noci oko 10 stepeni i 100% vlaznost, ukljucen tihi rezim. Pri temperaturi od blizu 5 stepeni radi minimalnom snagom (±30w) u neizolovanih 25 kvadrata.
HvalaHeating mode: Moderate climatic conditions
Estimated temperature = -10°C
SCOP 4.28
Energy efficiency class A+
Annual electricity consumption kWh/a 732
Design load Pdesignh at -10°C kW 2.24
Reserve heating capacity at -10°C kW 0.520
Required capacity of auxiliary heater at -10°C kW 1.72
Neces naci onu tabelu za Daikin.
Ono sto sam pricao da Daikin ftxc50 u pola stepena odrzava temperaturu. Neizolovani prostor, napolju tokom noci oko 10 stepeni i 100% vlaznost, ukljucen tihi rezim. Pri temperaturi od blizu 5 stepeni radi minimalnom snagom (±30w) u neizolovanih 25 kvadrata.
I to prakticno u slucaju ove klime znaci sta?Клима нема додатни "резервни" грејач, то је снага која се додавала да клима испуни PdesignH (-10) за прорачун SCOP. Питање да ли клима заиста нема капацитет за грејање на -10, или су само подесили линију капацитета.
Eво примера прорачуна:
Heroj, po strani to sto si upucen u tematiku ali da se primijetiti i meni kao laiku na forumu da dosta licno shvatas hvaljenje odredjenih proizvodjaca, dok kritikovanje pojedinih kod tebe stvara neku notu osionosti i ne bas najsjajnijeg cinizma. Ko je uopste pomenuo kineze? Ne vidim koji ti problem imas. Prelazni period je u pitanju o kojemu i ostali pisu. U cemu je problem? Ako kome znaci ponasanje klime u tim osnovnim uslovima eto podatka, a ako ne onda nikome nista i sve je u redu. Iskuliraj malo... I prijateljski savjet bolje poradi na taktu a manje na cinicnim komentarima... em nije lijepo, em ti ne ide - osim ako i dalje ne koristis djacku torbu.Auxiliary heater je dodatni grejac koji klima pali svaki put kada roknes neku veliku temperaturu...recimo, ako ti je u sobi 20c, ti roknes 30c, ona ce umesto samo kompresora, upaliti i dodatni grejac i trositi max struje. Isti se takodje pali kada je dosta hladno i kada klima ne moze da odrzi temperaturu samo kompresorom.
Kada mislim da ovaj forum ne moze gore, dobijemo zakljucke tipa "18ica Daikin odrzava temperaturu u 25m2 sa spoljasnjom u plusu...vau, fascinantno, kakva tehnologija, odoh u spavacu da siljim katanu...Kinezi ******."
Radi bez gasenja u prvoj brzini ili tihom rezim pri vanjskoj npr do 15C, osim ako se naravno ne pregrije prostor koriscenjem sporeta. Onda pravi nekoliko pauza koje traju po 5 minuta dok ne uhvati optimalnu temp za rad i onda nastavi da sljaka minimalnom snagom. Sad dodjoh kuci, ista situacija uz otvorena vrata ka hodniku. Hodnik topao kao dnevni boravak. Ne osjeca se razlika izmedju hodnika i dnevnog boravka. Potrosnja ista kao sinoc 350w i tihi rad18ca u 25m2?
Ovo sto si napisao ne znaci nista, klima ti vrti samo ventilator. Nabije temperaturu i ugasi se.
Hugo ja sam te pitao kakav ti je prvi utisak prilikom prvog paljenja bez obzira na vanjsku temp i hvala na odgovoru. Ne samo ti nego vecina kad kupi javi prva iskustva, neovisno na vanjsku temp a kad zazimi svakako cemo komentarisati. Na kraju krajeva forum i sluzi za to. Iz tih razloga kod mene su pojedini zbog nekulture izrazavanja, vredjanja pa i ponizavanja drugih da bi sebe izdizali jednostavno ignorisani i bokairani, nevidim uopste sta pisu.Heroj, po strani to sto si upucen u tematiku ali da se primijetiti i meni kao laiku na forumu da dosta licno shvatas hvaljenje odredjenih proizvodjaca, dok kritikovanje pojedinih kod tebe stvara neku notu osionosti i ne bas najsjajnijeg cinizma. Ko je uopste pomenuo kineze? Ne vidim koji ti problem imas. Prelazni period je u pitanju o kojemu i ostali pisu. U cemu je problem? Ako kome znaci ponasanje klime u tim osnovnim uslovima eto podatka, a ako ne onda nikome nista i sve je u redu. Iskuliraj malo... I prijateljski savjet bolje poradi na taktu a manje na cinicnim komentarima... em nije lijepo, em ti ne ide - osim ako i dalje ne koristis djacku torbu.![]()
Postoje klime sa auxiliary heater-om, kao toplotne pumpe, ja ne znam sta taj Daikin ima.Практично не значи ништа, значи да су они тако рачунали SCOP.
Декларисали су потребе за грејањем 2,24 kW на -10 степени. Рачунали су да клима при тој температури даје 520 вати (нисам 100% сигуран, збуњује ме мало оно Reserve heating capacity at -10°C). Остатак покрива додатна грејалица. Да су написали Tbiv температуру могло би да се види на којој температури почиње потреба за додатним грејним телом. Ово су све рачунске вредности за прорачун SCOP и не показују какве су заиста крајње могућности климе за грејање.
Иначе ја не нађох нигде то што је Херој окачио, већ друге (логичније) вредности за тај Даикин
Pogledajte prilog 413429
![]()
Climatizzatore Mono Split Sensira 12000 BTU - FTXC35C
condizionatore daikin ftxc35c , climatizzatore daikin ftxc35c , prezzo daikin ftxc35c , comprare daikin ftxc35c , opinioni daikin ftxc35c , scheda daikin ftxc3www.essemmeforniture.com
Pa sve to zavisi kakav prostor grejes i sta trazis od klime.Znaci da je za hladjenje ok, ali da je preskocim za grejanje. Tako mi deluje.
Hvala na objasnjenju.
Svima
Гугл транслејт лоше превео. Клима даје 1,72 киловата уз бекап грејач од 0,52 киловата, као на оном италијанском линку што сам ја нсшао.Podatak je iz ovog PDF-a, ja sam ga samo preneo, izvinjavam se za dezinformacije![]()
Pojacaj, ne cuje se bas najbolje ali jedna od te tri klime kao krunjac za kukuruz radiJa ne kontam sta treba da gledam
Osim sto vidim da su ovima na terasi prikljucene lule.
Ma sve jasno. Dobra japanska klima probija moj budzet mnogo. ***, srpske plate.Pa sve to zavisi kakav prostor grejes i sta trazis od klime.
Ako trazis da bude najekonomicnija, ulazni model Daikina to svakako nije ni blizu, za to kod Daikina mora muski da se plati i onda dobijas zaista ozbiljan uredjaj.
Ako trazis da umereno radi i verovatno ne krcka plastika kao i najverovatnije manja verovatnoca kvara, onda je to dobar izbor.
Japanci iza sebe imaju ozbiljnu istoriju klimatizacije i vecina japanskih brendova se smatra premiumom, te nemoj ocekuvati da ces dobiti 1/1 odnos cene i performansi sa kinezima.
Pogotovo sto kinezi usled svoje specificne geo lokacije daleko jeftinije sve proizvode.
Da, bolji su, ali to bolje moras i da platis...ni Mercedes i Bmw ti ne nude bolji auto za cenu Mazde.
Klime bez kompromisa pocinju od barem duplo vise para od prosecne klime(Ambera ili recimo FTXC Daikina).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari