Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Opet, to je modulacija, to nije potrosnja, koliko potrosi za 24h, ti njom grejes preko 100m2 ili samo ovih 70m2?

Za pocetak, pojacavanje nocu ce ti samo dici racun za struju i ubaciti te u vecu zonu, neces nista postici jer se ta toplota ne akumulira kao na TA peci, cim se klima smanji, ode i toplota.
Osim ako zelis da ti kuca bude toplija uvece, onda je to ok.
Ja bih smanjio uvece temp i podesio tajmer da mi se u 7 ujutru pali na standardnu temp i odvrnuo turbinu na 5, da povrati prostor na normalnu temp pred isteka jeftine struje(valjda do 8?) i onda u 8 stavio da radi normalno kao preko dana. Ja mislim da se sve to moze podesiti i u aplikaciji na mobilnom?

Ne gledaj temperaturu na klimi, ona je za tebe nebitna, to sluzi klimi za upravljanje.
Mora veca brzina turbine za toliki prostor, ne moze da smenjuje vazduh kako treba i onda ima nalete toplog i hladnog vazduha.
Covek je kupio istu tu klimu, samo 24k btu i stavio je u 100m2, nije nikada spustala snagu ispod 1000W na hladjenju, a onda je na moju preporuku pojacao turbinu na max i ista je pala na 270-300W.
Opet, vec sam ti ranije objasnio, isprati za 24h koliko je klima potrosila i da li se sledeci dan na drugom podesavanju nesto promenilo u slucaju da su iste spoljasnje temperature.
To sto ti klima radi stalno na 300W ili 700W pa se iskljucuje i ukljucuje cesce, ne znaci da ce nesto drasticno razlicito i trositi u istom prostoru.
Greje se svih 110km osim male ostave. Dok moze ovako odlicno da greje nece se nista zatvarati inace ako bude bilo potrebe zatvaracy spavacu sobe a u krajnjem slucaju dovoljno da zatvorim samo vrata od hodnika to je to... Sve sam povezao sa aplikacijom i tako namestio vremena paljenja i gasenja, u Vojvodini je jeftina od 23.00 do 07.00. Dal moze da skodi klimi ako stalno duva na najacem izduvu?

Ne moras stalno na najjace ali fan izmedju 3 i 4 za toliki prostor mora ici, bolje ce grijati i manje trositi na jacem fanu

Pa verovatno da je pod vecim opterecenjem turbina, to jest lezajevi iste, ali su to jeftini delovi i ne treba puno da te brine, a svakako mora xx godina da potraje i na max.
Opet, nije realno da ti bude prevelika buka, probaj samo da stavis jace od auto moda, dokle god je tebi prihvatljivo.

Jel neko updejtovao firmware preko Gree+ app?
Ja sa verzije V3.75 na V3.76 updejtovao išao na save,izašao i ponovo ušao piše da ima new firmware,vidim da current piše V3.76(tj.ovaj zadnji što sam upravo update) ,a novi na serveru V3 77 i neće da odradi,kliknem kao odrađuje updejt i onda samo izbaci network request time out.
Probao ruter restartovati,pa ugasiti klimu pa opet upaliti ,tako i na telefonu isključivao wifi i neće pa neće,pa zanima jel neko uspio ili zna u čemu je fazon?

Ja sa verzije V3.75 na V3.76 updejtovao išao na save,izašao i ponovo ušao piše da ima new firmware,vidim da current piše V3.76(tj.ovaj zadnji što sam upravo update) ,a novi na serveru V3 77 i neće da odradi,kliknem kao odrađuje updejt i onda samo izbaci network request time out.
Probao ruter restartovati,pa ugasiti klimu pa opet upaliti ,tako i na telefonu isključivao wifi i neće pa neće,pa zanima jel neko uspio ili zna u čemu je fazon?
Ima neke fore sa ruterom. Da li je ruter na 2.4 ili 5 GHz

Ima neke fore sa ruterom. Da li je ruter na 2.4 ili 5 GHz
Ima opciju i 2.4 i 5 al je na 2.4 jer nisam uspio ni spojiti se na 5 i kako sam naveo predhodno updejtova jednom normalno sve ok i kroz minut probao na zadnju verziju i neće,zašto je onda predhodno uradio update a neće sad opet na zadnju verziju.

Nece ni kod mene
Ima opciju i 2.4 i 5 al je na 2.4 jer nisam uspio ni spojiti se na 5 i kako sam naveo predhodno updejtova jednom normalno sve ok i kroz minut probao na zadnju verziju i neće,zašto je onda predhodno uradio update a neće sad opet na zadnju verziju.
Ma bitno da radi

Prilozi

• WhatsApp Image 2023-11-10 at 13.15.27 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2023-11-10 at 13.15.27 (1).jpeg
    39.4 KB · Pregleda: 45
Znači i kod tebe je zadnja V3.76 i neće na V3.77.
E onda da znam da nije do mene 😉
Imate li predstavu zasto meni stoji 1.05 verzija i sta bih mogao da promenim da se to ispravi? Probao sam region Srbija i Evropa isto nema razlike...

Prilozi

• Screenshot_2023-11-11-09-14-54-695_com.gree.greeplus.jpg
    Screenshot_2023-11-11-09-14-54-695_com.gree.greeplus.jpg
    37.9 KB · Pregleda: 38
Imate li predstavu zasto meni stoji 1.05 verzija i sta bih mogao da promenim da se to ispravi? Probao sam region Srbija i Evropa isto nema razlike...
Pa nije nam isti model Gree klime pa tako i broj verzije firmware,kod tebe stoji taj i vidis da nema serverske nove verzije,dakle po ovom imaš zadnju verziju.
Ja barem sam tako zaključio.

Pa nije nam isti model Gree klime pa tako i broj verzije firmware,kod tebe stoji taj i vidis da nema serverske nove verzije,dakle po ovom imaš zadnju verziju.
Ja barem sam tako zaključio.
Vrlo moguce samo sto sam citao forum dosta i neka prepiska od pre godinu ili vise gde se spominje da neko na Amber ima 1.08... doduse ne mogu da tvrdim 100 posto...

Kakve veze ima model klime sa verzijom aplikacije ...
Nema veze sa aplikacijom nego firmware od određenog modela klime,u app registruje tvoj model klime i verziju firmware za taj model,pa zato i postoji ta razlika kod svakog od nas .
Ko ima isti model ista mu je i verzija firmware.
Jedino moguće za mozda više modela podrzava istu verziju firmware.

Nema veze sa aplikacijom nego firmware od određenog modela klime,u app registruje tvoj model klime i verziju firmware za taj model,pa zato i postoji ta razlika kod svakog od nas .
Ko ima isti model ista mu je i verzija firmware.
Jedino moguće za mozda više modela podrzava istu verziju firmware.
💆

Ja na GREE+ aplikaciji ne vidim firmware verziju niti neki "update" kao sto vi imate tamo na screenshot ... Kako ja mogu da vidim koja je verzija i kako je mogu update?

Ja na GREE+ aplikaciji ne vidim firmware verziju niti neki "update" kao sto vi imate tamo na screenshot ... Kako ja mogu da vidim koja je verzija i kako je mogu update?
Klikneš na ove 3 tačkice gore desno u uglu

Prilozi

• Screenshot_2023-11-15-05-38-37-330_com.gree.greeplus-edit.jpg
    Screenshot_2023-11-15-05-38-37-330_com.gree.greeplus-edit.jpg
    38.6 KB · Pregleda: 26
Probaj da iskljucis klimu iz struje na minut da se resetuje, u isto vreme izvadi baterije iz daljinskog.
Samo da znas da ce sve da se resetuje, ako imas podesene neke tajmere ili slicno...

Probaj da iskljucis klimu iz struje na minut da se resetuje, u isto vreme izvadi baterije iz daljinskog.
Samo da znas da ce sve da se resetuje, ako imas podesene neke tajmere ili slicno...
Nece, ugasila sam klimu iz zida, izvadila baterije, i posle nekih 10 min vratila baterije u daljinac i uljucila klimu u zid, ali ponovo kada probam WIFI i Mode zajedno nece da resetuje da bi ga mogla pronaci na aplikaciji.

Nece, ugasila sam klimu iz zida, izvadila baterije, i posle nekih 10 min vratila baterije u daljinac i uljucila klimu u zid, ali ponovo kada probam WIFI i Mode zajedno nece da resetuje da bi ga mogla pronaci na aplikaciji.
Da niste promenili qifi password?

I jel ima da nekome kada se klima gasi kada stigne do odredjenu temperaturu da pravi neki zvuk kao pucanje plastike zbog promene temperature?

Vrh Dno