Šta je novo?

Netflix je u Srbiji (Pročitati prvi post)

Jedno univerzalno pitanje za Apple nalog - Ako planiram da kupujem preko turskog stora recimo za Dizni + ili Netflix, i pravim lazni turski nalog, da li cu imati nekih problema ako iskoristim isti broj telefona i kreditnu karticu koju koristim i na regularnom nalogu (na kom placam vec neke Apple servise).

Na turski Apple ID ne možeš da dodaš našu platnu karticu. Samo preko vaučera plaćanje. Broj telefona možeš da dodaš bez problema isti, meni je dodat na tri naloga isti broj.

Ok, poslao mi je kolega sa foruma guide kako se kupuje Netflix/Disney+ preko Apple-a pa pokusavam sad to da odrradim.
Jel jos isplativo to, posto vidim da se stvari menjaju iz dana u dan?
Znaci, ako sam dobro razumeo guide, pravim turski nalog na kompu, onda kupujem gift kartice za itunes (znaci te kartice kupujem normalno preko platne kartice a kodovi mi stizu na mejl), kad kupim kodove, izlogujem se iz regularnog appstore-a i udjem u turski, ulogujem se na Disney/Netflix nalog i tu redeemujem kodove. Nakon toga vratim se na standardni nalog i pretplata bi trebala da je tu?

Ok, poslao mi je kolega sa foruma guide kako se kupuje Netflix/Disney+ preko Apple-a pa pokusavam sad to da odrradim.
Jel jos isplativo to, posto vidim da se stvari menjaju iz dana u dan?
Znaci, ako sam dobro razumeo guide, pravim turski nalog na kompu, onda kupujem gift kartice za itunes (znaci te kartice kupujem normalno preko platne kartice a kodovi mi stizu na mejl), kad kupim kodove, izlogujem se iz regularnog appstore-a i udjem u turski, ulogujem se na Disney/Netflix nalog i tu redeemujem kodove. Nakon toga vratim se na standardni nalog i pretplata bi trebala da je tu?
Isplativo je. Disney+ preko TR košta 2.20€, a u Srbiji (od sledeceg meseca) 10€. Netflix je također za oko 3.50€ jeftiniji nego kod nas.

Napraviš turski Apple ID na kompu (a možeš i na mobu bez VPN-a), kupis gift cards i redeemujes ih na AppStoreu/AppleID-ju. Započneš pretplatu na servisima koje želiš, onda se možeš izlogovati iz TR Apple naloga i prijaviti se na svoj regularni.

Zar ne mora da se ima neki Apple uredjaj?

Idem preko apple uredjaja, odradio sam sve kako je napisano i kad udjem u aplikaciju sada pokaze mi 650 lira cenu i odvede me u ovaj meni za payment method, ali mi dozvoljava samo kreditnu ili preko turske kartice, nemam one kodove za appstore?

Prilozi

• IMG_2382.jpeg
    IMG_2382.jpeg
    83.4 KB · Pregleda: 36
Idem preko apple uredjaja, odradio sam sve kako je napisano i kad udjem u aplikaciju sada pokaze mi 650 lira cenu i odvede me u ovaj meni za payment method, ali mi dozvoljava samo kreditnu ili preko turske kartice, nemam one kodove za appstore?
Pa jesi li kupio kodove i redeemovao ih u AppStoreu?

Ja sam slao instrukcije.

Appstore giftcards moraju biti redeemovane pre nego što se započne proces pretplate kroz Disney app. Kada se tako uradi, ne traži regularan payment method. Napisao sam i to, a i dodatak da se mora dodati billing adresa neka random u Turskoj i kako se redeemuju kartice, korak po korak i kojim redosledom, samo to isprati i neće biti problema. Meni prošlo sve iz prve.

Odradio, sljaka sad, hvala @strahinjas jos jednom na pomoci, 12 meseci 650 lira.
Ista procedura je za netflix/steam/gamepass pretpostavljam? Posto sve to planiram da pazarim

Za Netlifx ne može ovako, ili bar ja ne znam da može.

Za netflix sam ja preko novog naloga, uloguješ se, posle toga upališ vpn (urban vpn ima ekstenziju za Google Chrome), refrešuješ stranicu da bi dobio Turske cene i onda za payment method odabereš gift card koji si prethodno kupio na turgame (specifično se kupuje za Netflix giftcard) i to je to. Prilikom prvog dodavanja gift card i pretplate ti treba vpn, posle ne. Nakon toga ako nećeš da kupuješ kartice i da dopunjavaš, kontaktiraš podršku na engleskom i kažeš da imaš problema sa dodavanjem payment methoda i oni ti u chatu pošalju formu preko koje bez problema možeš da dodaš srpsku karticu i onda ti kad potrošiš kredite, skida sa platne kartice.

Važno je da se vpn koristi tek nakon kreiranja novog naloga i nakon što si se u njega ulogovao. Ako probaš da kreiraš nalog sa upaljenim vpn, neće da radi, izbacuje grešku. Vpn se gasi nakon odabira Turske cene i redeemovanja gift carda. Za chat sa podrškom ne treba vpn ali je važno da podrška bude na engleskom i da probaš opet ako naletiš na nekog iz podrške ko te otkači uz info da payment method ne može da se doda preko chata.

Ima fora i sa nalogom na kojem je već bila srpska pretplata i u kom ima kartica, ali ja to nisam radio, tako da neka neko drugi napiše (ako je uopšte drugačije od ovog što sam gore ja napisao za novi nalog).

Odradio, sljaka sad, hvala @strahinjas jos jednom na pomoci, 12 meseci 650 lira.
Ista procedura je za netflix/steam/gamepass pretpostavljam? Posto sve to planiram da pazarim
Može i Netflix preko Applea, ali zanimljivo da ne može preko glavne Netflix aplikacije. Moraš instalirati s AppStorea neku od Netflix igara, npr. Slayaway Camp, u igrici napraviti Netflix nalog i ponudice ti plaćanje preko Applea.

IMG_2166.jpeg

Hvala momci, legende ste.
Probacu danas nekim od navedenih metoda Netflix i Steam da uplatim preko turgame.
@S03 Ako idem na ovaj nacin preko Netflix igre, jel je opet instaliram i ‘kupujem’ preko onog appstore turskog naloga pa kad odradim to, logout i relog na originalni profil?
I da li znas koliko je godisnja netflix pretplata, tj. kolika lira treba da kupim za appstore? Gledam na turgame ali tamo imaju samo netflix gift kartice, ne mogu da nadjem nigde cenu godisnje pretplate

Kartica sa kojom sam plaćao nalog preko Turske mi je istekla, sledeće zaduženje je za 7 dana.
Treba da ažuriram podatke o plaćanju sa nove kartice, da li to može da se uradi bez VPN-a?
Je li to neko skoro uradio?
Do sada je sve bilo dobro, da ne dođe do nekog zezanja sa cenama?
Edit:
Zaboravio sam da dodam da sam to pokušao, ali kada treba da se ulogujem na turski Netflix, stalno mi izbacuje da unosim pogrešnu lozinku...

Poslednja izmena:
Kartica sa kojom sam plaćao nalog preko Turske mi je istekla, sledeće zaduženje je za 7 dana.
Treba da ažuriram podatke o plaćanju sa nove kartice, da li to može da se uradi bez VPN-a?
Je li to neko skoro uradio?
Do sada je sve bilo dobro, da ne dođe do nekog zezanja sa cenama?
Edit:
Zaboravio sam da dodam da sam to pokušao, ali kada treba da se ulogujem na turski Netflix, stalno mi izbacuje da unosim pogrešnu lozinku...
Ne možeš promeniti karticu bez turskog telefonskog broja.
Moraš se javiti podršci u live chat da ti dodaju tu novu karticu (bez VPN-a).

Preko Turske? Funkcioniše.
Da li i osobe onda sa kojima deliš nalog moraju da imaju uključen vpn kada gledaju netflix? Nije mi jasna baš ova priča oko turskog telefona. Jasno mi je uključiš VPN sa turskom adresom, otiđeš na turgame, kupiš vaučer i pod turskim netfliksom mi stoji naprimer 99,99 lira za najjeftini paket. Kupim, redemujem kod. Gde je turski telefon u toj priči?

Ne moraju i za gift card ne treba Turski telefon.

Da li i osobe onda sa kojima deliš nalog moraju da imaju uključen vpn kada gledaju netflix? Nije mi jasna baš ova priča oko turskog telefona. Jasno mi je uključiš VPN sa turskom adresom, otiđeš na turgame, kupiš vaučer i pod turskim netfliksom mi stoji naprimer 99,99 lira za najjeftini paket. Kupim, redemujem kod. Gde je turski telefon u toj priči?
Ne moraš ni ti ni osobe s kojima delis Netflix imati uključen VPN prilikom gledanja.

Ne treba ti turski broj telefona uopšte. Kad budeš otvarao račun uz redeem koda, pitace te broj telefona, ali je moguće izabrati Srbiju u tom meniju, a moguće je i u potpunosti preskočiti taj korak.

Ako misliš i dalje plaćati Netflix preko gift cards, nemoj ni unositi nikakav broj.

Ako se misliš naknadno javiti podršci u chat da ti dodaju bankovnu karticu, onda prilikom redeema je bolje dodati srpski broj telefona.

U nekoj prethodnoj poruci sam se raspitivao kako da ažuriram podatke o istekloj platnoj kartici na Netflix nalogu, rečeno mi je da je potrebno kontaktirati njihovu chat podršku.

Nisam to hteo da uradim sada, nego sam novom karticom na Turgame sajtu,registrujući se preko Google naloga kupio Netflix kupon od 200tl i aktivirao ga na Netflix nalogu, sve to bez upotrebe VPN-a.

Kupon je uredno aktiviran, sa ažuriranim podacima o novoj platnoj kartici u Netflix podešavanjima.

Nadam se da je to dovoljno da se buduće mesečno zaduženje obavlja preko nove kartice, mada nije problem i sa ovim Turgame sajtom.

Ne razumem sta si napisao. Kakve veze ima Turgame i Google sa Netflix nalogom i karticom na njemu?

U nekoj prethodnoj poruci sam se raspitivao kako da ažuriram podatke o istekloj platnoj kartici na Netflix nalogu, rečeno mi je da je potrebno kontaktirati njihovu chat podršku.

Nisam to hteo da uradim sada, nego sam novom karticom na Turgame sajtu,registrujući se preko Google naloga kupio Netflix kupon od 200tl i aktivirao ga na Netflix nalogu, sve to bez upotrebe VPN-a.

Kupon je uredno aktiviran, sa ažuriranim podacima o novoj platnoj kartici u Netflix podešavanjima.

Nadam se da je to dovoljno da se buduće mesečno zaduženje obavlja preko nove kartice, mada nije problem i sa ovim Turgame sajtom.
Turgame nema nikakve veze sa sredtsvom plaćanja (karticom) na tvom Netflix nalogu.
Ono što se najverovatnije desilo je da su ti podaci sa nove kartice automatski ažurirani, kod većine banaka je tako.
Meni kad je kartica istekla, podaci sa kartice na Netflixu su automatski ažurirani, ja sam morao samo CVC broj upisati.
A na Google Playu čak ni CVC nisam upisivao nego je i on automatski ažuriran.

Meni je izgledalo da je prijavljivanje na Turgame preko Google naloga uticalo na ažuriranje podataka o kartici, svejedno, kako god, bitno je da radi i da će raditi ubuduće.

Kupio noćas prekeo Turkgame sajta poklon karticu od 100 lira za onaj najjeftini paket, čekao oko sat vremena. Isprobao kako to sve funkcioniše. Sjajno. Sve je prošlo bez problema. Ali.. nisam obratio pažnju kod otvaranja naloga da mi je bio označen onaj ULTRAHD paket, a ne onaj 99,99 lira i sada vidim da mi pretplata traje do 25.11. Šta posle? Da li se dopunjava račun sa novom poklon karticom, od naprimer 100 lira za 30 dana? Da li brišem ovaj nalog, otvaram novi. Koja je procedura? Tražili su mi srpski mobilni prilikom registracije. Sa njim se i logujem na nalog sada.

Možeš da sniziš paket na taj koji si hteo. Ne treba da brišeš nalog. Što se tiče plaćanja, možeš odmah da kupiš gift karticu, ubaciš i on će sam da povuče kad dođe dan naplate. U suštini možeš da nakupuješ koliko hoćeš kredita i ubaciš za naredne naplate. Za to ti više ne treba vpn. Ili to ili da se javiš njihovoj chat podršci na engleskom i da tako dodaš našu platnu karticu kako ne bi morao da kupuješ gift kartice. Podršci kažeš da si imao problem da sam dodaš platnu karticu i da zato pišeš njima. Oni će ti poslati formu preko koje se dodaje kartica.

Možeš da sniziš paket na taj koji si hteo. Ne treba da brišeš nalog. Što se tiče plaćanja, možeš odmah da kupiš gift karticu, ubaciš i on će sam da povuče kad dođe dan naplate. U suštini možeš da nakupuješ koliko hoćeš kredita i ubaciš za naredne naplate. Za to ti više ne treba vpn. Ili to ili da se javiš njihovoj chat podršci na engleskom i da tako dodaš našu platnu karticu kako ne bi morao da kupuješ gift kartice. Podršci kažeš da si imao problem da sam dodaš platnu karticu i da zato pišeš njima. Oni će ti poslati formu preko koje se dodaje kartica.
Još jedno pitanje samo. Vidim da na sajtu imaju opciju da se prebaci plaćanje u EUR. Internet Viza mi je u toj valuti. Tako 200 lira (uz proviziju) računaju 6.93 evra. To je bolja opcija zbog konverzije?

Iskreno, za to nisam siguran. Na kom sajtu ima da se menja valuta, na Netflixu Ili turgame? Ja sam do sad na turgame stalno plaćao u lirama i nisam primetio neku varijaciju u kursu odn da je nepovoljno.

Iskreno, za to nisam siguran. Na kom sajtu ima da se menja valuta, na Netflixu Ili turgame? Ja sam do sad na turgame stalno plaćao u lirama i nisam primetio neku varijaciju u kursu odn da je nepovoljno.
Na turgame sajtu kada ubaciš proizvod u korpu pri vrhu imaš opciju da promeniš valutu.

Ako sam dobro razumeo pisanija ovde, bolje je plaćati karticom kojoj je eur primarna valuta jer onda ima manje konverzije (tr>eur). Kad plaćaš sa rsd karticom onda je valjda tr>eur>rsd pa ima nekog gubitka na konverziji.

E sad, ne znam kako to ide jer je primarna valuta od turgame turska lira pa ako bi izabrao eur, možda ima neka njihova dodatna, nepovoljna konverzija.

Bilo kako bilo, ja uvek plaćam sa visa debit koja je rsd i ne vidim neki gubitak na kursu. Nešto nisam u fazonu da karticu koja mi je eur, gde štedim pare, ukucavam na netu. Kontam da je taj strah verovatno iracionalan. Nemam posebnu internet karticu.

Nazad
Vrh Dno