Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Ma razmisljam da uzmem charger za VR kontrolere ali nemam pojma .... nesto mi se ne daje 7k rsd za to.

Dobra stvar je da su zadržali isti nivo buke u ovom manjem kućištu. Dodatni plus ovog modela je veći kapacitet SSD-a. Što se tiče njih, njima ovo smanjenje ide na ruku, jer će sada znatno više kutija stati u avion.

Ono što mi se ne dopada je pre svega izbijanje dodatnih para iz džepa za uspravno držanje konzole, kao i to da su ove nožice za postolje čist kriminal.

Obican ne moze da izgura vise od 30fps u nekim igrama, pro ce resiti taj problem.
Meni je cudno sto su na "slim" modelu pomerili hdmi konektor skroz ka sredini, nema smisla.

To sto ga ti nisi oznojio, ne znaci da PRO nece izaci. Mnogo ljudi ne razmisljaju, nego cuju "bolje je, brze je" i kupuju. Nema tu mnogo prostora za razmisljanje.
Ja sam ga oznojio, ali igre koje izlaze nisu dovoljno zahtevne da nam treba PRO model. Ovim tempom imacemo jos 3-4 ekluzive i onda PS6. Ne vidim mesta za PRO, ali svakako zelim da se desi, to ne osporavam.

Mislim da je stvar sa Pro konzolom već jasna, novembar sledeće godine.

I to kaže Tom Henderson, čovek je prvi izneo detalje i za handheld konzolu i za Slim i za nove buds slušalice.

Iako meni lično izgleda kao nepotrebna, tržište je nemilosrdno, a potrošači će sa oduševljenjem potrčati da je kupe 😁

Izlazi Pro sledeće godine gotovo sigurno. Uzima se najverovatnije Day 1, a da li će se znoji ili ne, ne tiče me se :) Samo da što duže potraje priča da imam opciju da biram performance mode u (nadolazećim) igrama.

Videcemo, ali ako su procurele informacije u Xbox taboru tacne i da oni ne planiraju jacu verziju konzole, sumnjam da ce Sony da izbaci jer svakako nema konkurenciju na trzistu.
Eufrate ima pre tebe da je uzmem, ima da se kampuje ispred Games-a. :D Dobro si se setio da se vratis u PS tabor. :p

Još jedna potvrda za USA paypal i USA psn. Sve šljaka sa našom karticom.
Napravio sam novi USA paypal, treba vam VPN, i adresu setujete na geolokaciju koju ste dobili sa VPN-om. Takođe vam treba i USA broj telefona za verofikacionu poruku. Posle toga sam povezao visu iz Intese i to je to

Koliko ja vidim još "olačšaše" hladnjak...
Ispade ona prva verzija sa onom krmačom od hladnjaka najbolja, doduše 7nm vs 6nm procesor...
Ispašće debeljko sweet spot bar do dolaska PRO...

1.png

2.png

Ukratko kaže, čekajte pro verziju :)

Poslednja izmena:
Silent Hill Ascension odgledao skoro celu prvu epizodu na playstation core i teško đubre od serije ,animirana ,neki interaktivni fazon ili šta već .Kada se setim Silent Hill prvog dela .Ovo je cirkus što sada rade sa ovim 🤦 nisam mogao do kraja za izdržim .-5/10

U teoriji ima browser, samo ne znam koliko je to zgodno za koriscenje i upotrebljivo u te svrhe. Ipak je ovo konzola za igru uz par multimedijalnih aplikacija (youtube, netflix...)

Potreban savet kako najbolje povezati PS5? Narucio sam soundbar, a do sada mi je preko eARC HDMI-a bio povezan PS5 na tv. Verujem da cu morati da prebacim na obican HDMI a na ovaj da povezem soundbar. Ili PS5 u soundbar pa ce on da prenese sve na tv? Mada ova druga metoda mi deluje komplikovanije. :D

Soundbar Samsung Q800C je u pitanju, tv LG OLED C2.

Soni u TV a i soundbar u tv u hdmi ulaz obelezen sa eARC. Soni u ulaz obelezen 4K/120hz.

Taj tv ima dva 2.1 hdmi ulaza, u onaj koji je obelezen eArc soundbar, u drugi soni.

P.S. vidim dosta vas uzima soundbarove, sto izbegavate AVR i zvucnike?

Ja mislim da ima cetiri, jer su sva cetiri obelezena 4k 120hz, a drugi je eARC. Trenutno mi je PS5 nakacen na prvi, onda cu soundbar u drugi. Pa cemo da vidimo da li treba i neka podesavanja da se podese. Pretpostavljam 5.1 na konzoli i Dolby Atmos.

Nemam puno mesta za to, a i ovo mi je zena jedva dozvolila, hahaha.. :ROFLMAO:

Salu na stranu da, nemam mesta za nesto heavy, a ovo je svakako iznad proseka, verujem da ce biti super za filmove, serije, pored gaming-a.

Da komtam da je prostor problem, i sam gledam kad bih se resio zvucnika, avr, woofera koliko je to prostota. Ali u drugu ruku nekako mi nerealno da mogu da cujem zvuk od pozdi kako treba kad dolazi od napred. Isto tako nikada nisam slusao sa soundbarom pa necu ni da sudim.

Ja imam Sonos Arc i nakacen je na eARC HDMI, PS5 na drugi "obican"m HDMI, sve radi extra na SONY TVu , bukvalno osim podesavanja na samom PS za Dolby zvuk nista nisam morao da menjam sve je radi super.

Ja imam Sonos Arc i nakacen je na eARC HDMI, PS5 na drugi "obican"m HDMI, sve radi extra na SONY TVu , bukvalno osim podesavanja na samom PS za Dolby zvuk nista nisam morao da menjam sve je radi super.
Nije li bolje da na PS5-u bude podesen LPCM, a da TV radi passthrough zvuka do Sonos-a? LPCM bi trebalo da bude uncompressed audio?

LPCM ide samo do 7.1
Ako mu Sonos dekodira Dolby Atmos, nema druge opcije da dobije "3D zvuk" nego da ide Dolby Atmos kroz HDMI.

Vrh Dno