Šta je novo?

EON (ex D3GO) [za EON Smart TV/box aplikaciju postoji posebna tema]

Kako se menja PIN na EON smart TV aplikaciji, ili koji je standardan PIN, pokusavao sam nekoliko puta i dodjem do zakljucavanja opcije za ukucavanje PIN-a, negde je pisalo da mogu da promenim PIN u moj SBB, ali tamo moze samo da se menja PIN za D3 i EON box, na TV aplikaciju kada odem pise samo obrisi, nema opcije za promenu PIN-a.

@kalehrl кад се прегази стари 20.6.2 адон новим онда не мења ИД, кад се стари обрише па након тога инсталира 20.7.2 онда мења, бар је мени променило, са новим га је препознао као Нвидиа Шилд ТВ.😀

Такође нова верзија успорава промену канала на 5сек. и без ВПН-а.

Pa ne treba 3 puta stari 😂😂
Ako tu eventualno brljavi možeš promeniti PIN na mobilnoj app ili Eon sajt, pošto je PIN vezan za user profil na nalogu, pa ako isti profil koristiš i na SmartTV app biće taj novi koji si stavio.

Nesto brljavi, pise da PIN mogu da promenim na korisnickom profilu, ali ne mogu ni tamo da nadjem (ako se misli na Moj SBB).

Naravno kad je autor addon-a izabrao da kad se koristi aktivacija na SmartTV "slot" pošalje User-Agent vrednost od Shield-a.
Заправо активација је за обичан слот (“Веб” у овом случају) а можда је аутор грешком ставио вредност јузер агента.

Kod:
USER_AGENT_WEB = "Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/116.0.0.0 Safari/537.36";

USER_AGENT_ATV = "Mozilla/5.0 (Linux; Android 11; SHIELD Android TV Build/RQ1A.210105.003; wv) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Chrome/114.0.5735.196 Mobile Safari/537.36; XDKAndroidWebView/3.0.1/XDKWebView NVIDIA NVIDIA/mdarcy/mdarcy:11/RQ1A.210105.003/7825230_3167.5736:user/release-keys NVIDIA AndroidTV 1.00A_ATV SHIELD Android TV Android/11 ExoPlayer ((1.00A_ATV::1.14.1::androidtv::)";

Дефинитивно је онда неки баг пошто је налог на ТТВ а тамо нема смарт ТВ слот.🙂

Ne mogu da instaliram apk za Kodi, ide čuveno failed to install a dependency.

A zanima me i da li je reč o android tv slotu ili slotu za android aplikaciju? Pročitao sam sve i nikako da uklavirim, verovatno mi fali koncentracije.

U zadnjoj verziji addon-a može da se bira da li je smart slot ili mobilna aplikacija.Verovatno si pogrešan skinuo,na kom uređaju pokušavaš da instaliraš?
Verovatno ti treba armv7a.

@shamanNS Pozdrav, izvinite sto se ubacujem, nov sam na platoformi. Interesuje me da li neko zna kako da se poveca brzina interneta preko onog mts-ovog sajta? Pre nego sto mi je istekao ugovor brzina interneta je bila oko 1mb/s, jedan dan mi je dosao radnik mts-a i povecao tu brzinu na 6mb/s i to je trajalo nekih pola godine ili godinu dok mi nije istekao ugovor. Obnovio sam ugovor i sad je brzina 2.5mb/s.
Da li je moguce opet nekako povecati na 6mb ili moram uzimati drugi paket?

@MickoNordi Ovo je pogrešna tema za diskusiju o brzini interneta.

S ozbirom da spominješ jadne jednocifrene brzine mogu samo da pretpostavim da je reč o ADSL ili VDSL internetu i paketu od "do 10" Mbps.

Ako hoće u ovoj temi okači screenshot sa konfiguracione stranice tog tvog rutera (otvori http://192.168.1.1 , loguj se sa username i password "telekom") tamo gde je tipa "status" ili DSL (zavisi od modela rutera koji imaš)... tamo gde ima tabela sa informacijama poput "Actual rate", SNR margin, HEC, FEC, CRC error). Pa da vidimo kakvi su ti parametri i da li to objašnjava brzinu koju sad ostvaruješ.

U svakom slučaju mogu odmah da ti kažem 2 stvari:

1) nigde na MTS sajtu ili bilo kom drugom sam korisnik ne može da menja niti utiče na brzinu interneta.

2) možemo mi do sutra da gledamo u parametre do prekosutra kad su Telekomovi tehničari jedini koji imaju mogućnost menjanja podešavanja na DSLAM-u i kad je Telekom taj kojeg ti treba da nateraš da pošalje terence da ispitaju "paricu" i jure zašto je loš signal ako je loš signal.

Drugi rečima takvi problemi se ne rešavaju pisanjem po forumu nego ganjanjem sa Telekomom.

Poslednja izmena:
@MickoNordi Ovo je potresna tema za diskusiju o brzini interneta.

S ozbirom da spominješ jadne jednocifrene brzine mogu samo da pretpostavim da je reč o ADSL ili VDSL internetu i paketu od "do 10" Mbps.

Ako hoće u ovoj temi okači screenshot sa konfiguracione stranice tog tvog rutera (otvori http://192.168.1.1 , loguj se sa username i password "telekom") tamo gde je tipa "status" ili DSL (zavisi od modela rutera koji imaš)... tamo gde ima tabela sa informacijama poput "Actual rate", SNR margin, HEC, FEC, CRC error). Pa da vidimo kakvi su ti parametri i da li to objašnjava brzinu koju sad ostvaruješ.

U svakom slučaju mogu odmah da ti kažem 2 stvari:

1) nigde na MTS sajtu ili bilo kom drugom sam korisnik ne može da menja niti utiče na brzinu interneta.

2) možemo mi do sutra da gledamo u parametre do prekosutra kad su Telekomovi tehničari jedini koji imaju mogućnost menjanja podešavanja na DSLAM-u i kad je Telekom taj kojeg ti treba da nateraš da pošalje terence da ispitaju "paricu" i jure zašto je loš signal ako je loš signal.

Drugi rečima takvi problemi se ne rešavaju pisanjem po forumu nego ganjanjem sa Telekomom.
Da se razumem ne bih pitao, i mislio sam da je moguce izbeci to "Ganjanje" sa telekomom ali nema veze, uglavnom hvala na odgovoru.

U zadnjoj verziji addon-a može da se bira da li je smart slot ili mobilna aplikacija.Verovatno si pogrešan skinuo,na kom uređaju pokušavaš da instaliraš?
Verovatno ti treba armv7a.
Transpeed boks je u pitanju. Ponuđene su četiri opcije, dve android i dve linuks, skinuo sam prvu za android.

Znam koje su ponuđene,na četiri boksa sam instalirao bez problema,ne vidim što bi bio problem kod tebe.Jel to beše onaj sa s905x4?
Edit:evo i na petom uspešno :)

Poslednja izmena:
Ne radi ni meni radiO, danas probah ali neće. U principu nebitno.

Na kašnješnje pri promeni kanala se i navikao, osim Nove S, N1 i SK doduše ništa uglavnom drugo mi toliko i ne treba.

Znam koje su ponuđene,na četiri boksa sam instalirao bez problema,ne vidim što bi bio problem kod tebe.Jel to beše onaj sa s905x4?

I sam znaš kako to ide i da može da radi na stotinu mesta, a da na stotinu i prvom piše: failed to install a dependency.

Upravo zato i pokušavam da pronađem razlog... Palo mi na pamet i da potražim klasičan repo, ako uopšte postoji, a da ne izvlačim iz zip fajla koji sam skinuo sa sajta.

I mene je zezala instalacija 3 dana sam probao. Onda sam sam instalirao inputstream addon. Tek kada sam to uradio prosla mi je instalacija eon addona. Al sada imam drugi problem povuce sve kanale epg al nemoze da pusti ni jedan kanal izbacuje neki error ne secam se koji pa sam digao ruke.

Hvala na uputima. Instalirano, ima i epg, ali za sve kanale izbacuje istu gresku-playback failed. Ima li dodatnih podesavanja osim onih koji se odnose na prijavu-username i lozinka?

Nema dodatnih podešavanja što se addon-a tiče.Grešku izbacuje baš za svaki kanal?Kod mene se ta greška dešava kod kanala na koje nisam pretplaćen,na primer HBO paket.

Hmm,čudno.Za svaki slučaj instaliraj iptv simple client da povuče dependencies,koje možda eon addon nije instalirao.

Nazad
Vrh Dno