Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Znamenit
Urednik
Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,265
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
Управо сам био у Горење салону још увек немају изложени KQ модели требало би да стигну ускоро.Изложени су 65U8HQ и 65A7GQ један поред другог гледао сам бар 10 минута у неким ситуацијама невероватно али је GQ бољи од HQ а разлика је скоро дупла у цени.Иначе следеће недеље од четвртка до суботе је рођендан салона попуст на све је 20 посто кога интересује.

Ovako:Upravo mi crkao TV Hisense 43A7100F,samo zatreperila slika par puta,i sad nema sanse da se upali uopste.Sija ona dole mala crvena lampica,ali ekran ne reaguje.Uzet je pre 3 godine online u Gigatronu,i imam onu produzenu garanciju do 5 godina.Kako sad ide?Da ga odnesem do gigatron radnje,jel imao neko slicnu situaciju?
Ovako:Javili su mi se iz servisa,moj TV ne moze da se popravi.Odem da potpisem,pa odem u gigatron,oni tamo prihvate,i uz doplatu uzmem nov TV Hisense 50A6K. 🙂
I naravno opet imam 5 godina garancije. 🙂

Poslednja izmena:
Ma da, 5 godina garancije, upravo registrovao, uz bilo kakav problem ce se najverovatnije menjati televizor jer oni nemaju adekvatnu opravku u vecini slucajeva. Menjamo tv na svake 4 godine i to je to🙂
A7GQ je slabiji od A7QK a U8HQ je jaci model. Nijanse su u pitanju ali ja bi isao uz sve nedostatke na VA panel. Inace Motion procesing je uradjen odlicno na A7QK, jako sam zadovoljan. Kod mene sve stoji na Smooth, svi izvori ulaza. Ranije sam koristio SVP a sada nemam potrebu za interpolacijom i ispravkama fps-a. Jedino sto ne znam je da li postoji opcija da ne skidam eksterni hard 2.5 inca svaki cas sa racunara i stavljam na tv i obrnuto kad skidam materijal sa neta?

Poslednja izmena:
jel ste to ostvarili sa onom produženom garancijom?
koliko se sećam kad sam kupovao ćaletu u njoj piše da mogu da zadrže tv na popravci koliko hoće nakon što istekne ona prava garancija od dve god

Jedino sto ne znam je da li postoji opcija da ne skidam eksterni hard 2.5 inca svaki cas sa racunara i stavljam na tv i obrnuto kad skidam materijal sa neta?

Управо сам био у Горење салону још увек немају изложени KQ модели требало би да стигну ускоро
Иначе следеће недеље од четвртка до суботе је рођендан салона попуст на све је 20 посто кога интересује.

O kom salonu govoriš, na Novom Beogradu?
Da li to važi i za Hisense televizore ili samo za ostale stvari što Gorenje prodaje kao svoj brend?

kako god, popust je prošao pošto je danas nedelja

Da li ići na 50A7GQ, model iz 2021, ili 50E7HQ model iz 2022. Koliko vidim oba su QLED, prvi je IPS, drugi VA, oba 300 nita... ? Treba mi brzi info za tetku, nisam pratio Hisense zadnjih godinu dana sigurno pa da ne istražujem sada... 🙂

Da li ići na 50A7GQ, model iz 2021, ili 50E7HQ model iz 2022. Koliko vidim oba su QLED, prvi je IPS, drugi VA, oba 300 nita... ? Treba mi brzi info za tetku, nisam pratio Hisense zadnjih godinu dana sigurno pa da ne istražujem sada... 🙂
Ako je za tetku onda IPS, matorci gledaju televizore iz najčudnijih uglova i VA tu ispada besmislen.

imam 65E7HQ neznam kolike prostorije imate za 50` od proslog samsunga IPS nikakve razlike. Kada je totalni mrak i radi TV da vidi se pozadinsko sve prihvatljivo ipak nije to OLED, ali potpuno isto iz ugla od recimo 45 stepeni. Boje zadrzava pozadinska svetlina se vidi ako bas imas crnu pozadinu preko celog ekrana a u filmu to nije tako primetno gde je dinamika. tih 300-400nita mi deluje u HDR10 ili Dolby vision kad pojaca sve na max kao kad ti neko uperi baterisku lampu u oci, malo neprijatno ponekad. Govorim gledanju u potpunom praku, inace uvek imam neko pozadinsko led osvetljenje. Preko dana VA panel deluje kao Oled i najblize je daleko da je isto koliko sam gledao neki LG. IPS opet nema taj stepen crnoce ekrana kada si direkt ispred istog.
Pre kupovine ovog isao sam na minimum 65` volim bioskop 🙂 i gledam ga sa 3,8m a max uglovi otprilike 45c , nisam hteo davati vise novaca mada je bila varijanta za 75` od Hisense.
Opet ako neko ne gleda na sve to Ips po meni mala je razlika do VA nije bas WOW efekat, ima bolji kontrast, nesto za nijansu bolju crnu, boje fantasticne ali treba stelovati po ukusu.

Ja sam mojima uzeo TESLA televizor sa VA panelom i jezivi su uglovi gledanja. Veoma los televizor i zato sam oprezan sa preporukom VA panela za odredjene slucajeve.
Kod prijatelja je Hisense sa VA panelom bolji, ali je primetna promena boja i kontrasta iz uglova.

Primetno je gubljenje kontrasta i umereno boja iz uglova ali sam ja to resio kupovinom zglobnog nosaca i to je to. Podesavao par dana boje, svaku posebno, crvena i plava je bila cudna na ovom modelu. A i Gamma nije valjala kod mene, nije mi bila po ukusu pa sam i to podesavao od 5 do 100. Zavisi ko sta voli. Gledam ovih dana seriju Fall of the house of Usher i dosta je tamna serija ali na ovom tv-u je odlican ugodjaj. A nosac je ovaj...

Prilozi

• Screenshot_20231018_151906.jpg
    Screenshot_20231018_151906.jpg
    142.7 KB · Pregleda: 20
Jedno pitanjce.
Dobio sam 50a6bg nikako ne mogu da podesim yetell stb da ostane na 4k u poresavanjima.
Na hdmi izlazu gde je komp lepo pise 4k na ovom samo hd. Da li ima nekog koji ima hipernet tv i kako je podesio sliku?

Hvala unapred

Nemam taj box ali prvo provjeri u njegovim podesavanjima da li ima opciju da podesis izlaznu rezoluciju, slican problem sam imao na Amazon FireStick dok nijesam provalio da ga zakljucam na 4K. Druga opcija je da ti je HDMI kabal los.

Jedno pitanjce.
Dobio sam 50a6bg nikako ne mogu da podesim yetell stb da ostane na 4k u poresavanjima.
Na hdmi izlazu gde je komp lepo pise 4k na ovom samo hd. Da li ima nekog koji ima hipernet tv i kako je podesio sliku?

Hvala unapred
Podesi u tv-u ako imaš za taj hdmi port onu pojačanu verziju hdmi, to ima na u7qf. Pretpostavljam da je i na tom modelu slično.
Pisali smo o tome nekoliko stranica iza.

Reseno je kablom, stavio sam kabl od stb-a, izvukao sam moj stari. Zahvaljujem svima.
Ima li neko preporuceno setovanje slike, nekako imam osecaj da mi je na Lg 50" ostrija slika ali on je full hd a ovaj 4 k.
Nesto na sta bih jos trebao da obratim paznju.

Reseno je kablom, stavio sam kabl od stb-a, izvukao sam moj stari. Zahvaljujem svima.
Ima li neko preporuceno setovanje slike, nekako imam osecaj da mi je na Lg 50" ostrija slika ali on je full hd a ovaj 4 k.
Nesto na sta bih jos trebao da obratim paznju.
Lakše je 720p sliku podići na 1080 i da ostane oštra, nego na 4k. To je što je, nadaj se da će svi kanali preći na HD. Takođe LG ima bolji upscale signala sa niže rezolucije na 4k.

Vezano za nedavni test Hisense U8KQ Mini LED TV:
...Druga bitna stvar je da lokalno zatamnjivanje i nije moguće aktivirati kada TV koristite putem HDMI izvora, što znači da za gaming nećete biti u mogućnosti da uživate u maksimalnom kvalitetu prikaza, odnosno pravom HDR-u. Ovo ima smisla ako se koristi varijabilno osvežavanje ili za gaming gde je potrebno minimalno kašnjenje usled procesiranja, ali ne baš za HDMI izvore sa fiksnim osvežavanjem poput npr. Blue Ray plejera, gde ne postoji razlog za ovakvo ograničenje...
da li je ovo uobičajeno i kod nekih drugih televizora? Može li se očekivati da ovo bude promenjeno u nekom budućem update-u firmware-a?

Obzirom na operativni sistem ovog TV-a (VIDAA), pod moranje je zakačiti neki Android/ Google TV box i spojiti ga sa HDMI-jem, ali onda nema ništa od local dimming-a!

Vezano za nedavni test Hisense U8KQ Mini LED TV:
...Druga bitna stvar je da lokalno zatamnjivanje i nije moguće aktivirati kada TV koristite putem HDMI izvora, što znači da za gaming nećete biti u mogućnosti da uživate u maksimalnom kvalitetu prikaza, odnosno pravom HDR-u. Ovo ima smisla ako se koristi varijabilno osvežavanje ili za gaming gde je potrebno minimalno kašnjenje usled procesiranja, ali ne baš za HDMI izvore sa fiksnim osvežavanjem poput npr. Blue Ray plejera, gde ne postoji razlog za ovakvo ograničenje...
da li je ovo uobičajeno i kod nekih drugih televizora? Može li se očekivati da ovo bude promenjeno u nekom budućem update-u firmware-a?

Obzirom na operativni sistem ovog TV-a (VIDAA), pod moranje je zakačiti neki Android/ Google TV box i spojiti ga sa HDMI-jem, ali onda nema ništa od local dimming-a!

Koji su oni smećari, auuuu. Pa Philips je to radio sa jednom serijom pa im se obilo o glavu.

Imam Hisense H43A5600, i od skoro ne mogu da otvorim SSIPTV kao ni AppStore, tačnije kaže mi ''please check your internet conection'', dakle kao da nisam povezan na net, što nije tačno jer YouTube uredno radi, kao i Netflix, test mreže je takođe dobar. Povezan sam kablom a takođe kad prebacim na wifi isti je slučaj! Do sad sam uradio: obrisao keš i kolačiće, vratio TV na fabrička podešavanja, promenio zemlju na Nemačku, resetovao modem (sa promenom IP), sve što mi je palo na pamet i ništa! Da napomenem da je do pre neki dan sve radilo ok... Imam par listi koje koristim pa mi je SSIPTV bitan, ako se nekom slično nešto desilo, molim za pomoć! Dakle još jednom, net uredno imam i YT, vremensku prognozu,Gamecentar, Netflix,Disney+, ali ne i AppStore, ssiptv, Plex i još par nekih nebitnih aplikacija...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno