Šta je novo?

Mašine za sušenje veša bez toplotne pumpe (klasične)

Ni jednom. Očistim prvi filter posle svakog sušenja, a drugi posle pet sušenja.

Kupih danas bosch seriju 8 od servisera koji ih doteruje iz nemacke, sredjena reparirano sve šta treba za 350e polovnu. Kucao sam sad model taj na Guglu izbacuje mediamarkt i saturn cene oko 750e za novu. Kontam da je bila dobra kupovina, ima neko iskustva sa njima? Veceras planiram da je odmah pustim u pogon.
Da li ti je crevo za vodu spojeno na odvod ili voda ide u posudu?

Obe opcije bi trebalo da imaju skoro sve mašine.

Možda mu se veš pojačano linja? :)

Da li kombinovane mašine (pranje/sušenje) imaju filtere za tkaninu koja otpada prilikom sušenja?
Kao što imaju samo sušilice. Ne nalazim taj podatak.

Ajmo ovi koji imaju TP susaru koliko vam se najbrze osusi ves vremenski ako neko ima 1000 obrtaja obicnu ves masinu? Hvala pretezno peskiri pamuk i to

Koristim jedan programa za sve, traji oko 3 ipo sati, kada susim peskire ako ne pustim dodatnu centrifugu onda ide to i preko 4h a posuda za vodom bude mnogo punija nego kada susim ostali ves

Ajmo ovi koji imaju TP susaru koliko vam se najbrze osusi ves vremenski ako neko ima 1000 obrtaja obicnu ves masinu? Hvala pretezno peskiri pamuk i to
Kod mene je uglavnom 2,5h, skoro uvek isti program. Ali centrifuga je 1200, mada uvek ima odstupanja u vremenu.

Inače kupili smo pre godinu dana Candy sušilicu od 9kg, jer je bila neka baš povoljna cena i garancija 5 godina. Planirao sam Beko ali sam se predomislio, njihova veš mašina posle nekih 6 godina toliko korodirala da je to neverovatno.
Koliko sam svega lošeg čuo o Candy, mogu reći da smo baš zadovoljni kako radi naročito kad se uzme u obzir uloženo.

Da se razumemo moja mozda nije reper jer je polovna, probali smo sve programe i prosto neodgovaraju nam programi za ormar jer vlazan ves a mi nismo kupili susalicu da bi peglali posle susenja.
Ovaj program koji koristimo nam rekla zena prodavca da ona uvek jedan isti program koristi, program je extratoken ili tako nesto za pamuk, ima isti takav program i za sintetiku ali posle susenja taj ves izadje vlasnjikav, kada pustim program spin+dry ona ves i posle tog programa izadje suv. Masina centrifugira na 1200 obrtaja

Dosta je bitna centrifuga na ves masini! Elem probavu ovih dana par programa na Elektroluksu, probao BRZI od 38min i mogu vam reci da je odlicno za neke majce, donji ves i naranvo malo vesa! A probo sam extra i extra + io generalno samo budu dyepovi vlazni na trenerkama i to vrlo malo! Da li vazi ona fora da se stavi SUV peskir kada se roka mokar u susilicu ?

Aj mala pomoc.
Na kraju ce silom prilike biti tp, da ne objasnjavam.
Kupljena masina za pranje od 9 kg.
Susara bolje 9 ili 10kg?
Izbor je pao na par modela:
Gorenje: DNS93, DPNA93wifi i DNA93
Hisense: DH5S102
Beko: B5T69233

DNS I Hisense su cca 73000
Dpna je 69000
Dna 65500
Beko je cca 64000

Sve sem Hisense su 9kg, hisense je 10,5
DNS jedina ima inverter i ima jedina ima ucinak susenja A klase.
Hisense i Beko imaju drugaciji filter ostataka tkanine (ispred vrata, u ramu) kod Gorenja je deo na vratima, deo u kucistu do izmenjivaca.
Hisense ima neku policu za patike i sl.
Sve sem Dna i Beka imaju wifi
Dns i hisense imaju staklena vrata, kod ostalih je plastika (kod Beka se ne secam, mozda je staklo)
Izmenjivac je isti na Gorenje i Hisense, slican i kod Beka.
Garancija svih 5 godina

Definitivno za Elektroluks masine TP probao program Expert +, 2 sata i 30 minuta odradio sve suvo idealno i naravno kao da je ispeglano! Prrethodno ves masina radila 1 h i 40 minuta na 1000 obrtaja maksa i onda zena ukljucila spin and dry na 12 minuta! To je jako bitno nama da tu iscedi i onda smo roknuli u susaru i super je ves ispao!

Imamo sa toplotnom pumpom, uvek izaberem program koji sluzi za nezan materijal (valjda je nezan program) i traje najduze (2.5-4h), ali zena se buni da joj se skuplja ves, da li i vi imate isti problem?
Da li vam ves posle susilice i dalje mirisi na omeksivac ili nema miris?

Aj mala pomoc.
Na kraju ce silom prilike biti tp, da ne objasnjavam.
Kupljena masina za pranje od 9 kg.
Susara bolje 9 ili 10kg?
Izbor je pao na par modela:
Gorenje: DNS93, DPNA93wifi i DNA93
Hisense: DH5S102
Beko: B5T69233

DNS I Hisense su cca 73000
Dpna je 69000
Dna 65500
Beko je cca 64000

Sve sem Hisense su 9kg, hisense je 10,5
DNS jedina ima inverter i ima jedina ima ucinak susenja A klase.
Hisense i Beko imaju drugaciji filter ostataka tkanine (ispred vrata, u ramu) kod Gorenja je deo na vratima, deo u kucistu do izmenjivaca.
Hisense ima neku policu za patike i sl.
Sve sem Dna i Beka imaju wifi
Dns i hisense imaju staklena vrata, kod ostalih je plastika (kod Beka se ne secam, mozda je staklo)
Izmenjivac je isti na Gorenje i Hisense, slican i kod Beka.
Garancija svih 5 godina
Niko nista ne zna o ovim modelima?
Pitanje za one u poslu, jel ima razlike u kvalitetu?
Hisense je iz Kine, DNA modeli iz Slovenije, a najskuplji model Gorenja DNS je iz Srbije

Dns, baš zbog invertera i učinka sušenja.
Ne, nemam te mašine.

Niko nista ne zna o ovim modelima?
Pitanje za one u poslu, jel ima razlike u kvalitetu?
Hisense je iz Kine, DNA modeli iz Slovenije, a najskuplji model Gorenja DNS je iz Srbije
Miele, Bosch, Electrolux, LG... Ja bih Beko, Gorenje pogotovo izbegao...

Kakva je Whirlpool bela tehnika sto se tice reklamacija?Majstori mi kazu da se kvare kao sve ostale tj.nista losiji od ostalih marki.

Sitna slova "Ova garancija uključuje rezervni deo (motor). Ne uključuje dolazak i rad servisera."
Naravno da dolazak i rad servisera daleko prevazilazi cenu motora :)

Ništa čudno. Ovo je kod svih,ne samo kod Wirpula.
Pitanje je i deo koliko košta.
Danas su popravke ne retko 50% vrednosti novog uređaja.
Automatizacija vs ekologija.

masine za susenje su prilicno trajna bela tehnika sa kojom ne bi trebali da imate problema dugi niz godina.
Jedino moze praviti problem je zapusavanje kondenzera toplotne pumpe i opadanje efikasnosti
ali to nije tehnicki kvar i ako zahteva ozbiljnu servisnu intervenciju.
Zato ih i ima puno u oglasima.

Ali da ce vam se nesto pokvariti na masini za susenje je vrlo redak slucaj.

Kupih DNS93. Dao sam mu prednost u odnosu na Hisense jer ima 2 filtera pre izmenjivaca
Hteo sam Samsung dv90bb5245aes7 u zadnjem trenutku, ali nemaju u G...

evo i ja u nedoumici koju kupiti.
polovna mi je okej od 150-200e
e sad šra gledati, razlika između toplotne pumpe i grejača?
nemam puno veša, uključivao bi 1-2 nedeljno
electrolux, siemens, miele ?

Onda Toplotna pumpa, iole skuplja za odrzavanja, duze susi od masine sa grejacem! Mi uzeli polovnu electro lux REX i prezadovoijni za sada, imam ves masinu od 1000 obrttaja i SUSARA osusi jako lepo za 2 sata !

Nazad
Vrh Dno