Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

A jel imao neko problema sa npr potvrdnim sms porukama kada npr instalirate Whatsap ili viber na drugom telefonu pa treba da vam stigne sms? Meni na par aplikacija nikako da stigne.... pa rekoh da nije možda do mreze?

Ja sam se napatio za whatapp kada sam pokušavao, nikako da stigne sms. Viber i Telegram prošli lagano.

Desava se da su izbagovanu servisi. Facebook sam neki dan cekao.pola sata za neku verifikaciju... Tako da ne mora značiti da je samo globaltel po sredi...

Koji APN se treba izabrati za roming?

Ja podneo zahtev za prebačaj u A1 😁. Mts odma počeo sa ukidanjem umesto da usavrši. Broj mi lep i odo.

Ja podneo zahtev za prebačaj u A1 😁. Mts odma počeo sa ukidanjem umesto da usavrši. Broj mi lep i odo.
Kako to misliš sa ukidanjem? Ja sam preneo ekstra broj ( još iz mobtela ga imam), nema li neki rok do kad mozemo da pređemo u druge mreže da nam ostane broj?

Kako to misliš sa ukidanjem? Ja sam preneo ekstra broj ( još iz mobtela ga imam), nema li neki rok do kad mozemo da pređemo u druge mreže da nam ostane broj?
Pa prvo najavio ukidanje, aplikacije ove što ima i tv i pozive, nekome je značilo, nekome nije. Sad ljudi moraju da se cimaju da zovu i da jure kome znači virtuelni broj itd. Ubili su poentu globaltela. Kasnije očekujem poosle nove godine i rast cena, ništa me ne bi čudilo.

Šta će biti ne znamo, ali malo je verovatno da je MTS kupio Globaltel da ga održava. Ukidanjem aplikacije, ukinuto je sigurno 70% razloga za izbor Globaltela kao operatera. Ukinu li i jeftin roming, praktično nema razloga da iko ostane u Globaltelu. Meni lično ne znači puno aplikacija, ali realno najviše korisnika je privukla ta funkcionalnost i pored svih problema koje je imala. Sad, ne znam da li možda mts ima nameru da oživi sve to, samo sa boljom tehnikom i podrškom. Iako je veoma veoma malo verovatno, ja bih ipak ostavio kao mogućnost.

Rekoše da su Globaltel kupili kako bi doprli do 80.000 uglavnom mlađih korisnika (kod njih su valjda stariji, ipak je to "državna firma").
Da li će probati da ih samo uvuku u mts ili ostaviti neke specifične funkcionalnosti koje privlače omladinu... videće se.

Dok god ima 5GB za 300 dinara mesecno kod Globaltela, ja ne mrdam. I nekih 100 minuta za isto 300 dinara na 30 dana.
Znaci 600 dinara mesecno. Jos ako predju na MTS mrezu, to je bingo za mene (naravno ako zadrze ovo iznad) posto s vremena na vreme odem dole na Kosovo.
Ovako mi je Globaltelova kartica dole neupotrebljiva. Tada koristim MTSovu karticu koju inace ne koristim kada sam u Srbiji, osim za primanje poziva.

Dok god ima 5GB za 300 dinara mesecno kod Globaltela, ja ne mrdam. I nekih 100 minuta za isto 300 dinara na 30 dana.
Znaci 600 dinara mesecno. Jos ako predju na MTS mrezu, to je bingo za mene (naravno ako zadrze ovo iznad) posto s vremena na vreme odem dole na Kosovo.
Ovako mi je Globaltelova kartica dole neupotrebljiva. Tada koristim MTSovu karticu koju inace ne koristim kada sam u Srbiji, osim za primanje poziva.
Obećaše mi kao biće na Kosovo uskoro mreža Globaltel mada njima nije za verovati jel to su Hoštapleri već ukidaju Aplikaciju smradovi su to

@Koky Koji je to pripejd plan u A1 sličan kao freepaid u Globalte? Ja ga ne vidim.

@Stevan Z Pa biće kada Globaltel pređe na mts mrežu. Sve dok je na A1 nema signala na KiM.

Mesecni plan 600,samo sto bi kod A1 imao 3 gb a u Globaltelu 5. U A1 bi imao 200 min. ka svima kao i 10 gb za whats up,mesindzer,fb i viber kao i neogranicene min. u mrezi.

Hvala @Koky za ovo. Stvar je u tome sto nikad nisam gledao prepaid kod ostalih provajdera (A1, MTS, Yettel) iako sam i sam bio na prepaidu kod Globaltela.
Uglavnom iz tog razloga jer su prepaid paketi i ponude bile neprivlacne ili su se cesto menjale.
Da li neko zna koliko dugo postoji ova ponuda kod A1? I da li se cesto menja ili obicno je slicna ponuda uvek u ponudi?

Hvala @Koky za ovo. Stvar je u tome sto nikad nisam gledao prepaid kod ostalih provajdera (A1, MTS, Yettel) iako sam i sam bio na prepaidu kod Globaltela.
Uglavnom iz tog razloga jer su prepaid paketi i ponude bile neprivlacne ili su se cesto menjale.
Da li neko zna koliko dugo postoji ova ponuda kod A1? I da li se cesto menja ili obicno je slicna ponuda uvek u ponudi?
Poprilično pet godina ima je. Vise mi je neobično sto ne prilagode 21. Veku. Za ove pare treba vise da se daje. Inače kad se prenese broj 6 meseci dobiješ za 600 dinara moćni plan dok je plan 200 300 dinara
A prvi paket je besplatan. Kad aktiviras sim karticu. Tako da isplati se setati broj.

Ako ne gresim, kod A1 prepaid mesecnih planova nepotroseni sadrzaj se ne prenosi u naredni mesec, dok kod Globaltela da...

Ako ne gresim, kod A1 prepaid mesecnih planova nepotroseni sadrzaj se ne prenosi u naredni mesec, dok kod Globaltela da...
Ne gresis, ne prenosi se u A1, imao sam dva prepaid broja zbog dece, i prebacim ih u globaltel zbog prenosenja minuta i podataka

Nek ukinu, pripejd se najlakše baca u kantu 😁

Vrh Dno