Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Da li posle registracije za poklon (u ovom slucaju s21fe) mogu licno otici po telefon? Znam da je bila neka prica kada je bila akcija sa satom, da je moglo. Samo ne znam gde se tacno nalaze i koji je mail. Ako moze neko da mi napise. Hvala

Ne znam kako ti je to uspelo,kada s22 teško da može ispod 400e da se nadje.
Ja ga gledam već neko vreme.
A nov s21fe ide od 500 do 600e po prodavnicama.

Ja sam kupio pre nedelju dana s22, nekoliko meseci star i u zaista savršenom stanju za 350 evra.
E sad, da sam naleteo na s23 sa garancijom za 500 evra uzeo bih ga bez razmišljanja. Ali takav nisam video na oglasima.
Isto i s21fe, ispod 300 evra bude par sa očukanim ćoškovima ili izgrebanim ekranom, obično su 300+ evra oni u malo boljem stanju.
Tako da 500+250 evra za s23+s21fe zaista jeste nerealno dobar dil. Kao i moj s22 za 350 evra, ali to nisu redovne cene sa kojima se trenutno može računati.

U svakom slučaju bolja je ponuda potpuno novi za 1000e nego polovni za 750e

Mislim da se ovde mešaju babe i žabe. Jedno je novo, a potpuno druga kategorija je polovno. Ova rasprava je krenula od akcije gde za kupovinu NOVOG s23 dobijate na poklon i NOVI s21fe. Poređenje sa polovnim telefonima na oglasima nije umesno. Novo se valjda poredi sa novim, a polovno sa polovnim.

Mala digresija, poznajem mnogo ljudi koji ne bi uzeli polovan telefon taman da im ga džaba daš, isto kao i polovnu garderobu. Jednostavno smatraju da je telefon stvar koja je, pored donjeg veša, najviše u kontaktu sa kožom i ne bi uzeli nešto što je neko makar i par dana držao na svom licu i pljuvao u njega dok priča.
Naravno, svako ima pravo na svoj izbor ali definitvno ove dve kategorije nisu uporedive

Pa ako imaš 750-800 za polovan,zašto je bi imao 1000e za nov?
Ako nemaš,onda kupiš A54 npr
Pa zato što mi je npr. toliki budžet i nemam da dam još 200/250 evra. A polovan može da bude i 3 meseca polovan u savršenom stanju a nekome to ne smeta.

Odnosno 830 eura kada se kupuje na firmu i odbije PDV.

Kome ne treba FE prakticno za 500 eura dobija nov premijum... to nije bilo od S3... def sutra kupujem, ionako me mali 21 muci zadnjih dana.

Screenshot_20231012_222440_Gallery.jpgkako da uklonim ovu notifikaciju?
Stalno iskače. Ranije je bilo da se ode u ovaj Notification settings, recent i odštiklira se.
Blokirao sam notifikacije OneDrive, disable aplikaciju... Ne vredi

Pa zato što mi je npr. toliki budžet i nemam da dam još 200/250 evra. A polovan može da bude i 3 meseca polovan u savršenom stanju a nekome to ne smeta.
Meni ne samo da ne smeta nego mi je i fetiš da je neko drugi koristio (bez posledica po pitanju mirisa ili estetike). Novog se gadim, znam da su jedino dirali jadni i napaćeni Kinezi u Foxconnu nakon čega su se bacili kroz prozor usled nehumanih uslova.

.... i samo godinu dana garancije...
To je nesto novo za mene, vrv nisam u toku.

Za S21 sam imao 2 godine garancije, taj sam kupio u Positive line, pre njega takodje 2 godine za S7 edge, kupljen u Telenoru. U oba slucaja sam bio primoran da koristim garanciju.
Bas cu sutra da proverim kolika je garancija.

Kada kupis kao firma, ne vazi za tebe zakon o zastiti potrosaca (jer je to za fizicka lica), nego o obligacionim odnosima gde je godinu dana.

Jes da spamujemo temu... ali od kada je tako?

Prosle godine, posle 19 meseci sam imao neki kvar na S21, odneo fon u Promobi, najnormalnije sve sredili, uvazena garancija.

Dokle god je pib na fiskalnom racunu, tako je.

Zakon se vodi sa time da firme eksploatisu uredjaj mnogo vise nego fizicka lica, plus vracanje PDV-a ( punjenje para preko firme zbog raznih rashoda itd...)

Mislim verujem da kad bi primera radi prodavali coveku busilicu i firmi. Koliko puta bi se morali susretati sa uredjajem na reklamaciji povracajem novca ili zamenom delova od onog ko je kupio preko firme, a koliko od onog ko je kupio kao fizicko lice?

Jedan benefit je dve godine garancije, drugi je povrat PDV-a za firme, pa kome sta vise odgovara.

Ja znam da ljudi (posto sam u toj bransi) dobiju hladan tus kada im uredjaj koji ima 5 godina crkne posle 3 godine i shvate da nemaju garanciju.

Mene zanima da li se na ovaj poklon telefon s21 fe dobija neka garancija odnosno kako bi se ostvarivala kada se fiskalni sigurno nece dobijati za njega.

Dobija se naravno.. ja sam tako dobio sat pre par godina uz telefon i redovno ostvario garanciju posle u Promobi

Dokle god je pib na fiskalnom racunu, tako je.

Zakon se vodi sa time da firme eksploatisu uredjaj mnogo vise nego fizicka lica, plus vracanje PDV-a ( punjenje para preko firme zbog raznih rashoda itd...)

Mislim verujem da kad bi primera radi prodavali coveku busilicu i firmi. Koliko puta bi se morali susretati sa uredjajem na reklamaciji povracajem novca ili zamenom delova od onog ko je kupio preko firme, a koliko od onog ko je kupio kao fizicko lice?

Jedan benefit je dve godine garancije, drugi je povrat PDV-a za firme, pa kome sta vise odgovara.

Ja znam da ljudi (posto sam u toj bransi) dobiju hladan tus kada im uredjaj koji ima 5 godina crkne posle 3 godine i shvate da nemaju garanciju.
Ja sam pre par godina najnormalnije ostvario garanciju na telefon u 23. mesecu. Pošto nisu imali isti, a nisu imali ni delove za popravku dali su mi mogućnost izbora proizvoda iste cene ili skuplje uz doplatu.

A ovo što navodiš za firme i bušilice…gde znam ja sam garancije prihvatao nakon godinu dana a i moji dobavljači takođe. I to na budžet varijantama tipa Iskra, Raider, Villager. To je više do politike firme, tj do pilićarenja.

Dobija se naravno.. ja sam tako dobio sat pre par godina uz telefon i redovno ostvario garanciju posle u Promobi
A kako? Na koji nacin? Samo odneses telefon bez ikakvih papira ili nosis racun od s23, dobijes garanciju uz telefon... Nije mi jasna procedura kako dokazujes poreklo telefona? Obicno u servisu zahtevaju dokaz o kupovini odnosno fiskalni racun a ponekad i samu overenu garanciju.

Ne sećam se da li su dali nešto posebno, ili je išao fiskalni od telefona.. ali u svakom slučaju sam nosio direkto u ProMobi i prošlo bez problema

To je više do politike firme, tj do pilićarenja.
Firma zaprimi, ali servis kaze ovo je na firmu uzeto istekla garancija. Nece retail iz svog dzepa da daje pare, a i zasto bi kada ovlasceni servis kaze tako.

Niko ne brani tebi da uzmes kao fizicko lice i ostvaris garanciju od 2 ili 5 godina, fora je sto bi onda firme bile ispred fizickih lica, jer em odbiju PDV koji ih izadje mnogo jeftinije, em dobiju garanciju. Sto onda ne bi i fizicka lica imala takve pogodnosti?

Iskreno prvi put cujem za ovo, bio sam ubedjen da u Srb za svakog vazi 24m garancija (ili vise ukoliko je navedeno). Hvala za info

Kad smo morali da vadimo pare iz svog dzepa, jer eto coveku je overen papir na 24m garancije iako je kupio kao firma ( neko nije pazio) od tada se to obavezno napomene, cisto da ne bude rekla kazala, mada i ne moras da napomenes, jer ljudi generalno ne brigaju za garanciju ko kupuje preko firme i ostavlja 500k-1mil...

Vrh Dno