Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Line of Duty S02

Neću dužiti jer sam već ranije rekao po nešto o ovoj drugoj sezoni, ukratko, kad se sumiraju utisci sezona je jako dobra, ali ipak sa vrlo izraženim oscilacijama kod mene.
Neću detaljisati jer niti sam stručan da bih išao u sitna crevca, niti je forum mesto za to, ali da sam kreirao candle čartove svaki put kada bi me pojedine stvari iz epizoda podizale i spuštale, sve bi to ličilo na zube od ajkule, mada sa nekom konstantnom uzlaznom putanjom po pitanju celokupne priče, a da bi dobili na dinamici i intezivnosti uvek su polazili od tako nekih nelogičnosti i gluposti, a toga je bila zaista puno. Ide malo pauze pa ću se baciti na sledeću sezonu.

Prilično loše finale druge sezone Wheel of Time. Postaje očigledno da serija izgleda nema dovoljno velik budžet... ne znam kako drugačije objasniti ovako bedno realizovane ključne scene iz svake od knjiga, do sad.
Sezona u proseku dosta bolja od prve, ali... gomilaju se izmene na gore u odnosu na knjige u svakom slučaju. Plus serija kad joj tako odgovara ne poštuje ni logiku ni pravila koja su sami postavili tokom sezone.

Prilično loše finale druge sezone Wheel of Time. Postaje očigledno da serija izgleda nema dovoljno velik budžet... ne znam kako drugačije objasniti ovako bedno realizovane ključne scene iz svake od knjiga, do sad.
Sezona u proseku dosta bolja od prve, ali... gomilaju se izmene na gore u odnosu na knjige u svakom slučaju. Plus serija kad joj tako odgovara ne poštuje ni logiku ni pravila koja su sami postavili tokom sezone.
Otprilike u potpunosti delim mišljenje - S2 dosta bolja od S1 ali ne zato što je ona sa svim tim promenama naročito dobra već zato što je S1 bila osrednje ostvarenje.
Ali opet jednostavno ne mogu da shvatim taj trend gde ti imaš baaaaaaš obiman izvorni materijal dovoljan da napraviš jako zanimljivu seriju a da pritom puno toga ne uspeš da ekranizuješ i ti ga opet menjaš po svom nahođenju jer misliš da si bolji od autora knjiga! Užas!

već zato što je S1 bila osrednje ostvarenje.
(Meni je) S1 je bila krš, ovu S2 su sad dobacili do tog opisa "srednje". I to je prva polovina ove sezone bolje (manje loše) napisana da bi se posle pogubio i napustili započeto zarad guranja "agende".

Možda nije prekrasno da ipak Rand bude false Dragon a Egwene da bude the real deal? 😅

Ma hajde, mislio sam da od Yennefer ne može biti gori izbor glumice za neki lik ali onda kada sam video glumicu koja je odabrana za lik Egwene shvatio sam da je i to moguće.

Generalno, izgleda da je kasting dodeljen najvećim retardima u timu, gorim čak i od mentola koji kroje scenarije kako stignu, bez potrebe i što je još gore bez logike.

Odgledah konacno drugu sezonu The Bear.

Prvih par epizoda se zahuhtava, a onda 6. epizoda remek delo…sve epizode traju pola sata osim te 6te epizode, koja traje sat vremena…au koje ludilo od epizode…verovatno najbolja epizoda neke serije u ovoj godini…znaci tenzija kroz citavu epizodu, a narocito pred kraj…gluma, rezija, ma sve, toliko poznatih glumaca u jednoj epizodi i svi su izdominirali. :)
7ma epizoda mozda najdraza.
Svakako, odlicna serija, koja se fokusira na ljude, njihove odnose i hranu. :)

Izašla Castelvania: Nocturne cela sezona na Netflix .Gledao neko ?Utisci ?
Poceo stigao do 2 ep. Iskreno, nista specijalno,ali cu odgledati do kraja zbog stare slave koja ima Castelvania :p
Reservation Dogs - gledajte sada zahvalite mi kasnije :) Lagano 8+ od mene za sad.

A ovo mi izgleda kao Misfits,ako je neko gledao seriju :D

Gledao ja 2-3 sezone pa batalio.
Sećam se samo ovog momenta 😂

tumblr_mi4bqzDReP1r2og7bo1_400.gif

Za ostatak izmešana mi je u glavi ta serija i Skins:

Da li je gledao neko ovu animiranu seriju? Skoro sam pogledam film, za koji sam posle skontao da je zapravo film koji je snimljen kao epilog cele serije i delovao mi je prilicno interesantno, pa se razmisljam da stavim i ovo na spisak. Ocena je odlicna, verujem da je i sama serija odlicna (u skladu sa ocenom i licnim utiskom o filmu), ali bi bilo lepo ako neko moze da podeli utiske.

S obzirom na aktuelnosti rekoh d appgledam neku seriju na tematiku konflikta u pojasu Gaze. Koja od silnih koje se preporucuje ima za tematiku konflikt Israel Palestina? Cuo sam za Kalifat i Faudu. Kojoj dati prednost?

@emaremare
Faudu planiram, a Kalifat ti nema veze sa Palestinom i Izraelom, mada je ok serija sa jakim tempom i skandinavskim manjkavostima, ali baci pogled i na nju.

S obzirom na aktuelnosti rekoh d appgledam neku seriju na tematiku konflikta u pojasu Gaze. Koja od silnih koje se preporucuje ima za tematiku konflikt Israel Palestina? Cuo sam za Kalifat i Faudu. Kojoj dati prednost?
Dodao bih i The Spy sa Sashom Baronom, po istinitoj priči o jednom od najuspešnijih izraelskih tajnih agenata ali je fokus više na Siriji pošto je tamo bio infiltriran

Red Skies je baš o Izraelu i Palestini ali mislim da još nema prevoda

Upravo gledam We Own The City HBO MAX , jako fina serija!
I ja sam do sad pogledao prve četiri epizode uz ubrzavanje onih isledničko-administrativnih sekvenci sa onom crnkinjom...
Bukvalno ne mogu da verujem koliko ženi ne leži ta uloga i koliko je dosadno napisan taj deo serije...
Onaj life on street deo, muljanja pandura, i aktivnosti FBI na dokazivanju toga su cool...

The Spy je odlična, ali je na relaciji Izrael - Sirija mada su u šestodnevnom ratu Izraelci okupirali pojas Gaze i zapadnu obalu čemu prethodi cela priča.

Edit: Stigla je već preporuka sok sam pisao :)

Onaj life on street deo, muljanja pandura, i aktivnosti FBI na dokazivanju toga su cool...
Kao što rekoh taj deo su mogli da razvuku i da dobiju barem 2-3 sezone vrhunske serije u rangu sa Žicom
Gledao Spy odlican, videcu Red Skies nije mi prevod problem.
Jedino ako znaš arapski i hebrejski ;)
Imate i Prisoners of War ali je fokus na Izraleu i Libanu ali opet daje solidan uvid kako IDF radi

A nema ni eng prevoda? Mada vidim da nema ni strimova, jos je sveža. Fauda onda prvo pa polako...

Kao što rekoh taj deo su mogli da razvuku i da dobiju barem 2-3 sezone vrhunske serije u rangu sa Žicom
Da, i meni se čini da je to ponajbolji deo serije, a nekako mi se čini da je pomalo zapostavljen na konto crkinjine agende (koja je stvarno dosadna, loše napisana i loše odglumljena)...
Takođe jebo ih Tramp, jel' može jedna američka serija da se snimi a da se ne iskenjaju orangutanu na glavu? Nije predsednik već 3,5 godine, nemoguće da je baš on kriv za sve negativno u američkom društvu.
Što se tiče doziranja količine i smera radnje serije mislim da je to delimično iz zbog toga što sve serije ovog tipa imaju za cilj da dižu ugled i promovišu snage reda i zakona (druge serije promovišu vojsku, zdravstvo, da se zločin ne isplati (CSI) i sl) i predstave ih boljima, organizovanijim, pravednijim nego u stvarnosti, pa je u konačnici poruka da loši i mutni policajci bivaju uočeni, praćeni i kažnjeni, pa im se ne poklanja toliko pažnje u njihovim uličnim radovima, a i tada idu obavezne sekvence da ih neka od službi ili žena sa zadatkom isleđuje, i da neće još dugo...

Takođe jebo ih Tramp, jel' može jedna američka serija da se snimi a da se ne iskenjaju orangutanu na glavu? Nije predsednik već 3,5 godine, nemoguće da je baš on kriv za sve negativno u američkom društvu.
Neverovatno koliko strah imaju od njega da moraju svuda da ga stavljaju u negativnom kontekstu. Ne smatram ni ja da je cvećka ali ni reč nisu pomenuli o Obaminoj administraciji koja je tada bila na vlasti i za vreme čije vlasti se ovo i desilo

Počeh da gledam Faudu, stalno sam je odlagao a vidim hvaljena je plus visoka ocena na IMDb a generalno volim tu tematiku kojom se Fauda bavi.
Elem, odgledao sam prvih 5 epizoda, sviđa mi se što su kratke, ne dave, radnja se odvija poprilično brzo i generalno drži pažnju.
Ono što mi bode oči su neke amaterski odrađene scene
idu kombijem u akciju noću na neprijateljskoj teritoriji a kombi unutra osvetljen kao diskoteka, zatim, lik koji ostaje napolju da čuva leđa i stražu stane ispod jedine ulične sijalice koja svetli kao Ajfelov toranj.....i tako, ima toga dosta
Ali isto tako neke same akcije su odrađene amaterski i konfuzno, da ne navodim sad, plus tu i tamo deluje kao da je budžet bio poprilično ograničen.
Opet kažem, serija drži pažnju, to su tek prve epizode, i ako ima tih kikseva karakterističnih za Netflix, generalno nije loša cela priča i nadam se da je su ostalim sezonama malo ispravili neke stvari.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno