Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Samo ne znam da li da ih zovem cesce da ubrzaju taj proces promene PIN-a
Mozda se nismo razumeli, kod njih sam samo uzeo CREDIT card, na kojoj mi je odobreno 70.000RSD, vec sam isplatio uredjaj koji sam uzeo pre 2 godine, samo sam placao dodatno 'odrzavanje' kartice od nekih 250-270RSD na mesecnom nivou...
zovi ih naravno, piši im na zvanični kanal.. sumnjam da će to realno išta promeniti, jer ni njihovi zaposleni ne raspolažu pravim infomacijma, od spajanja uglavnom pojma nemaju šta rade, ali vredi pokušati..
Dobio sam Visa karticu kad sam otvorio račun u Erste. Zanima me da li se može promijeniti limit na kartici tako da ne traži pin za svako plaćanje u prodavnici (trenutno traži pin i za iznose od 200-300 din) i da li može ta kartica da se podesi tako da se samo "nasloni" na onaj uređaj za plaćanje (trenutno je moraju gurati unutra, što meni izgleda kao da sam se vratio u rane 2000te godine...)
Vidi da li kartica ima znak za bezkontaktno placanje.
Ako nema onda verovatno ne moze da se nasloni.
Ako se kartica ubacuje onda se trazi za svako placanje pin.
Vidi da li kartica ima znak za bezkontaktno placanje.
Ako nema onda verovatno ne moze da se nasloni.
Ako se kartica ubacuje onda se trazi za svako placanje pin.
Onda samo treba da se prinese na pos na deo gde se vrsi citanje.
To mozes i sam da probas, tipa idi u maksi na samousluznu kasu i prinesi karticu na taj deo pa vidi hoce li proci. Bez pina je do 4.000 din
Prvo da se izvinim, nemam vremena da prelistam temu, jer moram danas, najkasnije sutra, da otvorim tekući račun u nekoj banci.
Potreban mi je račun da samo primim dinarsku uplatu na njega jednom ili dva puta mesečno i podignem celokupan iznos (ne mora odjednom) sa bankomata.
Znači, tekući račun i fizička kartica za podizanje na bankomatu, ništa više.
U kojoj banci je to najjeftinije, najbolje uraditi bez prevelikih zavrzlama?
Da li su kamate na oročenu štednju u eur ponovo pale?
Godinama su bile na pozitivnoj 0, pa negde krajem prošle, početkom ove godine čini mi se porasle na par % u zavisnosti o periodu oročenja. Ne sećam se tačno cifara (mislim da je išlo i do 4% za 36M), ali rekao bih da su ponovo oko 1-2%, druga stvar je što mnoge banke kriju visinu kamate, tj. ne može da se vidi na sajtu, već je potrebno poslati upit!
Dobio sam Visa karticu u Erste, ima beskontaktno. Da li se može promijeniti limit na kartici tako da ne traži pin za svako plaćanje u prodavnici (trenutno traži pin i za iznose od 200-300 din) i da li može ta kartica da se podesi tako da se samo nasloni.
Kartice izdate posle maja 2020. moraju prvi put da se aktiviraju čip transakcijom, a svaki naredni moći ćeš da prisloniš. Pošto si već to obavio, sada ti je aktivna i za plaćanja na internetu. Limiti koje je banka odredila po kartici se menjaju na poseban zahtev, a u određenim bankama proporcionalno nivelišu (ako na primer hoćeš da povećaš online kanal, moraš da smanjiš limit za podizanje na bankomatu i plaćanje u radnjama).
Dok ti za iRačun ne stigne fizička kartica, odmah te sleduje i digitalna koju povezuješ na RaiPay ili Apple Pay pa se beskontaktno očitaš telefonom na NFC tagu bankomata kako bi izvršio isplatu.
Dok ti za iRačun ne stigne fizička kartica, odmah te sleduje i digitalna koju povezuješ na RaiPay ili Apple Pay pa se beskontaktno očitaš telefonom na NFC tagu bankomata kako bi izvršio isplatu.
Ok, hvala vam na odgovorima, ali moja greška što nisam odmah napisao:
nije za mene, a osoba kojoj trebaju ove usluge nema uređaj sa kamerom i ne koristi smartfon.
Lite račun Mobi banke je takođe korektan, ugovara se u Yettel radnji ili sedištu u Airport City-ju. Uz njega ide samo Dina, takođe šalju poštom, ali je isto besplatan za prijem zarade. Jeste da se i oni baziraju na elektronskom/mobilnom bankarstvu, ali poruke o prilivu mogu na mejl ili bi joj se skidalo sa tekućeg po sms poruci (6 dinara ako se ne varam). Eventualno Platni račun sa osnovnim uslugama od 150 dinara mesečno u NLB Komercijalnoj, ako joj treba MasterCard Standard i/ili Visa PayWave kartica, dok su sms obaveštenja uključena.
Prvo da se izvinim, nemam vremena da prelistam temu, jer moram danas, najkasnije sutra, da otvorim tekući račun u nekoj banci.
Potreban mi je račun da samo primim dinarsku uplatu na njega jednom ili dva puta mesečno i podignem celokupan iznos (ne mora odjednom) sa bankomata.
Znači, tekući račun i fizička kartica za podizanje na bankomatu, ništa više.
U kojoj banci je to najjeftinije, najbolje uraditi bez prevelikih zavrzlama?
Nema na čemu. Odličan izbor! Dodatno olakšava situaciju mogućnost gašenja računa preko sajta (pod uslovom da nema naloga za prenos na čekanju, na primer besplatnom uslugom Račun na klik ili neproknjiženih rezervacija po kartici). Dok kartica ne stigne, mogu da se podignu (i/ili uplate, zbirno) do 30000 dnevno funkcijom mCash (dodirom zelene horizontalne linije na bankomatu i skeniranjem barkoda ili unosom 16 cifara ako skener ne radi).
Da li su kamate na oročenu štednju u eur ponovo pale?
Godinama su bile na pozitivnoj 0, pa negde krajem prošle, početkom ove godine čini mi se porasle na par % u zavisnosti o periodu oročenja. Ne sećam se tačno cifara (mislim da je išlo i do 4% za 36M), ali rekao bih da su ponovo oko 1-2%, druga stvar je što mnoge banke kriju visinu kamate, tj. ne može da se vidi na sajtu, već je potrebno poslati upit!
Ovo je prošlo nezapaženo, jer je u pitanju manje popularna banka ali Halkbank je prešišao sve po pitanju dostupnih digitalnih novčanika još samo Samsung Wallet i čini mi se da su zaokružili ponudu.
Dragi forumaši, odlučio sam da pokrenem novu temu na forumu koja je posvećena DinaCard nacionalnoj platnoj kartici. Ovde sam primetio da postoje članovi koji zaista imaju odlično znanje što se tiče funkcionisanja bankovnih i kartičnih sistema pa bih voleo da vidim šta oni misle o temi i o značaju DinaCard. Verujem da će tema biti zanimljiva i daćemo moći da podelimo najnovije vesti o DinaCard karticama. Izvninite ako sam malo izašao iz teme na ovom forumu mada teme su svakako povezane. Hvala svima koji će učestvovati u novoj temi! Evo i linka:
DinaCard kartica je nacionalna platna kartica Republike Srbije koja se koristi za plaćanje robe i usluga i za podizanje gotovog novca. U okviru dodatnih usluga za korisnike, kartica se može koristiti za plaćanje putem mobilnog telefona, plaćanje na internetu i plaćanje direktno na šalterima...
Dina će od polovine naredne godine biti i internacionalna posredstvom UnionPay kartičarske kuće, o čemu smo nedavno i diskutovali. Poštanska je uveliko izdaje za 200 račune, dok će se mts Discover nadalje verovatno izdavati do 1.6.2024. kada kreću i ostale banke da je uručuju kao obaveznu. Preostala je još implementacija prihvata beskontaktnih transakcija sa Dine do 31.3.2024. kod svih banaka. S obzirom na to da meni u Mobi ističe maja, probaću da ih pravovremeno zamolim za to da mi se prilikom reizdavanja izradi DK UPI, makar morao još da čekam, jer mi je čip na nacionalnoj već skoro pa dotrajao i učestalije bih je upotrebljavao kao beskontaktnu.
Ukinuše mi temu, ne razumem zašto. Elem @uji , upravo sam o tome i želeo da raspravljam. Da li misliš da će ta nova DinaCard Union Pay beskontaktna kartica da u velikoj meri zameni korišćenje Viza i MasterCard i time smanji bankarske transakcije koje se plaćaju tim kućama kada plaćamo na POS terminalima usluge? I da li možda znaš za još neke nacionalne kartice drugih država koje su uspešne u tome da prevaziđu korišćenje Vize i MasterCard?
Da li misliš da će ta nova DinaCard Union Pay beskontaktna kartica da u velikoj meri zameni korišćenje Viza i MasterCard i time smanji bankarske transakcije koje se plaćaju tim kućama kada plaćamo na POS terminalima usluge?
Zbog čega su onda Visa i Master bolja opcija? Zar nisu i one nametnute na neki način, ako su svetski duopol? Zar dina ne podstiče konkuretnost kartičnih sistema na domaćem tržištu?