Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Cudni su ljudi vidis da ima.Ja u principu ne vidim neku veliku frku zbog prelaska na MTS ako ostave freepaid.Od kad su ih preuzeli vidim da vise nisam fantomski nedostupan,da mi SMS poruke stizu normalno i da OTP kodovi stizu uredno.Sto se mene tice kad predju na MTS infrastrukturu nek ostane sve ovako i ja zadovoljan.
Kanda su ovi "nesposobnjakovici" iz MTS-a ipak sposobniji od Zeksovih strucnjaka koji to nisu mogli da nameste od kad postoji Globaltel.

jel vam prolaze sms-ovi? meni ne već sat vremena, vrti vrti i onda nudi resend, signal imam full, net radi isto...nije mi se do sada dešavalo
Dopuna ne rade ni pozivi u tom periodu. Juče proradilo posle 4,5h danas od 10h pa i dalje ne radi. Signal pun, net radi odlično.

Pa zar postoje takvi koji su se pored freepaid opcije potpisivali ugovore za postpejd u Globaltelu?
Iskreno da ti kažem, ja kad bi morao na pripejd ja bi odložio telefon u fioku. Da skuplja prašinu, a ne da se jebavam i da jurim dopune stalno. U prevodu ako do mog isteka ugovora budu trenutna pravila, broj se seli jer je lep broj.

@Muki.Beograd A kako to juriš dopune stalno, pojasni? Freepaid platiš jednom, uključiš automatsku obnovu i to je to, više ne razmišljaš. Ovako si se zarobio ugovorom, a nisi ništa dobio.

Ja verujem da je Glogaltel i nastao da bi se izvukle pare od MTSa. Trajao je koliko je trajao, raznim pogodnostima dobili neki broj korisnika, napravili postpaid da formalno može da se izvuče više para. Mislim da nije ni planirano da traje, nego da je u startu osmišljeno kao jedno veeeeeliko pranje novca. Videlo se po tome da su i ulaganja bila minimalna. Ništa nije uloženo u infrastrukturu, našto malo u marketing, podrška nikakva... A šta će Globaltel MTSu? Ni za šta. Nemaju ama baš ništa za šta bi MTS trebalo sa da pare.

Pa naravno da je izvlačenje para iz mts.
Kupili su od Žeksa prvo onaj Klik TV koji im takođe nije potreban. Sad kupili Globaltel, pa će onda sigurno i onaj Apolon..

Iskreno da ti kažem, ja kad bi morao na pripejd ja bi odložio telefon u fioku. Da skuplja prašinu, a ne da se jebavam i da jurim dopune stalno. U prevodu ako do mog isteka ugovora budu trenutna pravila, broj se seli jer je lep broj.
Ja da mi neko salje i preti nenormalnim računima za sta im se cefne. Odnosno da ni ne moraju da šalju i daju ti uslugu ali da nabijaju račune i dalje mogu pri tome da nemas mogućnost da otkazes ni kad ti istekne ugovor. I da moram svaki mesec da plaćam trebao mi ne trebao telefon. Ne da bi ga spakovao nego bi zapalio telefon i otisao da čuvam koze.

100 ljudi , 100 cudi....

Nema jednostavnije i jeftinije od Freepaida.

Jednom u 60 dana kupite dopunu peko oglasa za 1000 dinara
i imate 60 dana neogranicene minute i poruke i 8+8GB neta
plus 2+2GB roming neta za zonu 1.

Naručio sam SIM karticu, testiraću je 7 dana, pa se nadam da ću je prebaciti na Freepaid od 1.300din.
Da li dolaze kodovi za Viber/Vacap/Telegram, kao i poruke za priliv/odliv od Poštanske?
I koju trebam da instaliram aplikaciju?
Moj Globaltel ili običnu?

@Nemanja_013 Zavisi koga pitaš ovde. Nekima kao meni radi sve i nikad nikakava problem nisam imao. Drugi će ti reći da su imali problema sa stizanjem OTP ili sličnih poruka. Tako da ćeš to morati sam da testiraš.

Što se tiče aplikacije, zavisi šta ti treba. "Globaltel" aplikacija ako želiš da gledaš tv kanala koje nude, da ponekad ili stalno preko nje pozivaš i primaš pozive, poruke..., a "Moj Globaltel", je uprošćena verzija, nema ništa od navedenog, samo osnovne stvari.. da vidiš stanje, dopunjuješ kredit, kupuješ pakete.

@Nemanja_013 Zavisi koga pitaš ovde. Nekima kao meni radi sve i nikad nikakava problem nisam imao. Drugi će ti reći da su imali problema sa stizanjem OTP ili sličnih poruka. Tako da ćeš to morati sam da testiraš.

Što se tiče aplikacije, zavisi šta ti treba. "Globaltel" aplikacija ako želiš da gledaš tv kanala koje nude, da ponekad ili stalno preko nje pozivaš i primaš pozive, poruke..., a "Moj Globaltel", je uprošćena verzija, nema ništa od navedenog, samo osnovne stvari.. da vidiš stanje, dopunjuješ kredit, kupuješ pakete.
Hvala puno na opširnom odgovoru! 😀

Samo da ne ukinu operatera i prebace sve na mts ili da stave pakete još skuplje od mts ~a 😂

Samo da ne ukinu operatera i prebace sve na mts ili da stave pakete još skuplje od mts ~a 😂
Ja očekujem cene naviše, tako je bilo kad su kupili kablovske operatere, brend kule i gradovi, najpovoljnije, prvo što su uradili digli cenu. Pa kraći period pa opet cena gore.

Da li dolaze kodovi za Viber/Vacap/Telegram, kao i poruke za priliv/odliv od Poštanske?
I koju trebam da instaliram aplikaciju?
Moj Globaltel ili običnu?
Prenet broj iz Yettel-a: Da/vrv/Da/Da-Da ako se prijavi promena operatera (za tekući može, za internet karticu mora lično, mrzi me da se cimam, jer prelazim uskoro u A1). Moj Globaltel: stanje i kupovina dodataka; Obična: pozivi/poruke i TV (stanje je neažurno/nepotpuno).

Mozda glupo pitanje, da li je moguce produziti kredit ako sam u romingu?

Dopuna ne rade ni pozivi u tom periodu. Juče proradilo posle 4,5h danas od 10h pa i dalje ne radi. Signal pun, net radi odlično.
Ovaj put evo ni posle 20h ne radi ni dalje. Pisao mejl nema odgovora. Poziv call centru takođe ne prolazi. Kada se otvori aplikacija izbacuje network is unreachable ali net jedino radi bez problema. Ima li neko ideju šta da uradim, da idem do mts poslovnice, ima li nade da mi oni pomognu?

Ovaj put evo ni posle 20h ne radi ni dalje. Pisao mejl nema odgovora. Poziv call centru takođe ne prolazi. Kada se otvori aplikacija izbacuje network is unreachable ali net jedino radi bez problema. Ima li neko ideju šta da uradim, da idem do mts poslovnice, ima li nade da mi oni pomognu?
Mogu da ti pomognu da prebaciš broj u drugu mrežu. 😂

Nisu mnogo cekali... Ljudi da ste pametni svi lepo prenos u A1. Upravo danas trazio NeoNeo za 1199 dinara na 2 godine i dobio. Od mts olosa treba bezati sto pre. Samo gledajte svoju korist, od ovih leba nema niti ce ikada biti

Vrh Dno