Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Ti dobijas cak i okej rezultate kako ti je ukljucen ovaj auto lens :D

Sto se mene tice, sve to ide po principu "Na'rani prasice i ne pipaj dugmice". Da sam hteo da podesavam nesto svaki put i izmisljam toplu vodu uzeo bih saomi :D

Svaka cast zaista impresivne fotografije si napravio 🙌. Jel koristis Scene optimizer upalje ili ugasen?

Hvala, al nije do mene 😂
Upaljen je i on, nekad slike budu neprirodne al meni je to okej. Tipa od oblacnog neba napravi neku magiju i to

Ajde probacu :)

Kako se Samsung generalno pokazao na duge staze? Nisam ranije imao njihove telefone pa me zanima recimo mali S23 šta može da se očekuje za godinu-dve? Baš se dosta piše o tome da Samsung telefoni "ne stare" baš najbolje i da ih softver upropasti iz godine u godinu...

Moj kolega sa posla ima S21 ultra telefon sa mnogo lošiji procesorom od SD 8 Gen 2 for Galaxy. Čačkao sam ga više puta - savršeno radi! Možda Samsung nije najbolji u svim aspektima kad je o telefonima reč ali što se softvera tiče tu je najjači u Android svetu. Bez brige!

Kako se Samsung generalno pokazao na duge staze? Nisam ranije imao njihove telefone pa me zanima recimo mali S23 šta može da se očekuje za godinu-dve? Baš se dosta piše o tome da Samsung telefoni "ne stare" baš najbolje i da ih softver upropasti iz godine u godinu...
Ја поред тренутног S23 (малог) имам и претходни S10e који је сад већ пуних 5год стар, хтео сам да га продам (иако му је цена смешна неких 100-150е) али ми је тешко да се од њега одвојим. Осим батерије која је била слаба и кад је био нов, сад је тек деградирала па га пуним једном дневно иако се не користи осим пуштања музике деци.
Користим Nova launcher на њему и и даље ради одлично и глатко (наравно S23 са новијим чипом и 120hz је бржи у свему ) али се телефон одлично носи са годинама.
И пар поређења кија су на страни старијег телефона:
- Звучник и вибрација су бољи на S10e него на Ѕ23
Екран је тамнији у свим сценаријима али је пријатнији за коришћење ноћу са осветљењем на 1%
Задржи боје лепе и јарке док S23 делује испрано и буде напоран за гледање (напомињем само на minimum brightness се ово дешава) преко дана је све на страни Ѕ23 много светлији екран.

Iskreno ja sam presao sa S21u na S23u i, dok sam imao oba telefona, nisam video neku veliku razliku u performansama. Softver je naravno identican.

Kupio sam na Kp uređaj star 2 meseca. Cena bila dobra (menjao sam za Honor Magic5 Pro) pa nisam obraćao pažnju na boju. Iskreno, nisam znao koje boje postoje za ovaj uređaj. Na slici je više vukla na neku bronzanu boju. Naravno imam masku ali me malo nervira i pored toga. Sad šta je, tu je.
Kad smo kod maske molim za predlog neke kvalitetne .aske ispod koje se vide samo kamere. Guess masku imam, dobio sam je uz telefon, ali ona ne pokriva prostor između kamera. Inače je vrlo kvalitetna maska

Dobro, pošto ti je već lavanda boja , onda kapiram da je ta Guess maska ova 😁
Nije! Tamno'plava je maska. Deo oko kamera nije pokriven maskom.
Nije! Tamno'plava je maska. Deo oko kamera nije pokriven maskom.
Treba mi maska koja je kvalitetna, pokriva deo oko kamera ili ne pokriva deo oko kamera ali se slaže uz levander 😁 Ako me razumete i ako takva maska uopšte postoji. Da se razumemo - čak i da ne postoji nije smak sveta! To mi je predznanja rupa na svirali

Prilozi

• 1696846955597.jpg
    1696846955597.jpg
    70.7 KB · Pregleda: 120
Pa to su ti onda originalne Samsungove maske. U njihovim bojama i imaju samo rupe za kamere

Prilozi

• 1696848163711.png
    1696848163711.png
    77.2 KB · Pregleda: 150
Uvek je tu i aliexpress varijanta

Samo da nije silikonska, skuplja prašinu i ne može iz džepa lepo da se izvadi. 😅

Stigao mi je Spigen Thin Fit. Ako je ono thin, ja ne znam. :D

nillkin super frosted shield pro za najbolji grip po meni
Koristio sam je par meseci i sad se vratio na Nillkin Nature i mogo mi je bolji grip na njoj. Nekako mi se prsti lepe na glatka ledja nasuprot onoj teksturi koja bi trebalo da je grippy a zapravo mi kliza iz ruke.

Hvala svima na odgovorima. Još jedno pitanje: na trendyphone sajtu cena Spigen Liquid Air maske je 10.60e a na oglasima 30! U čemu je fora?

Evo jedna slika sa ukljucenim scene optimizerom, i ista takva bez. Sta mislite koja je koja, i koja je bolja?

@The Witcher ® :)

Edit: evo jos dve slike tobogana, sa 2x kamerom.

Prilozi

• 20231010_082930.jpg
    20231010_082930.jpg
    150.6 KB · Pregleda: 84
  • 20231010_082920.jpg
    20231010_082920.jpg
    187.8 KB · Pregleda: 92
  • 20231010_083344.jpg
    20231010_083344.jpg
    298.7 KB · Pregleda: 95
  • 20231010_083335.jpg
    20231010_083335.jpg
    319.6 KB · Pregleda: 91
Evo jedna slika sa ukljucenim scene optimizerom, i ista takva bez. Sta mislite koja je koja, i koja je bolja?

@The Witcher ® :)

Edit: evo jos dve slike tobogana, sa 2x kamerom.

Da vidi se razlika u toj "neprirodnosti boja" u ovom tvom prvom primeru prva slika je sa ukljucenim druga sa iskljucenim a i na drugom primeru trava ispod tobogana je na drugoj slici prirodnija. Definitivno slike prirodnije ispadaju kada je scene optimizer na OFF i auto lens OFF (moje misljenje)

Nazad
Vrh Dno