Šta je novo?

Google Pixel 8 / 8 Pro

• Začetnik teme Deleted member 200002
  • Datum pokretanja
Naručio sam ga, pa ćemo videti da li će stići onim prevozom iz De ili sam bacio pare :)

P8pro 256gb crni :)

Na mailu piše da je dostava na adresu u De 12/13 okt.

Meni prijatelj kupio sedmicu glanc novu za 470$, stiže iz USA 14.10, isto crni, isto pro 128gb :)

Ne znam da li da ga zadržim jako želim honor magic 5 pro.

одличан и трејд ин за ајфонаше богами
једино се на ове фазоне и цаке може куповати пиксел изгледа а да то испадне кудикамо прихватљиво

Gde ćete bateriju menjati? To je mnogo veći problem, ne podrška. 7 godina, to je barem 3 zamene.
Ma 5 zamena. Uz neku razumnu brzinu punjenja (ili adaptivno punjenje, battery care), fabrička baterija može bez problema da traje 4-5 godina.

Dobro je ovo za podršku, mada više i nije toliko bitno, kao nekada u vreme slabijeg hardvera i krš verzija Androida. Bukvalno bih u svakom trenutku menjao tih 7 godina podrške za 3, ali da je u telefonu trenutno najbolji Snapdragon čipset.

Pitanje da li je neophodan najbolji SD chipset, jer su i midrange procesori sasvim dovoljno moćni za sve stvari osim možda da teraju igrace neke.
Meni važnije da je dobra baterija, da slike budu dobre kao što uglavnom jesu na Pixelima i koga briga za najjači SD u tom slučaju.

Same, koristim ovaj 4a 5G sa Snapdragon 765G i ni u jednom momentu nisam osetio nedostatak snage, radi kao što je radio i prvog dana, da ima još softverske podrške, mogao bih da ga furam još 5 godina.

Nego jel moguće da niko ne komentariše dimenzije manjeg, pixela 8...realno telefon je dimenzija kao samsumg s21 (čak milimetar kraći i pola uži), što je odlično. I dalje ne kompakt, ali lagodniji za korišćenje jednom rukom od predhodnika. Da naprave manji pixel 9 pro sledeće god sa još mm manjim dimenzijama od ovih, bio bi pun pogodak.

Meni su dimenzije top, nego već sam uzeo S23. Baš bi morao dobro da se pokaže da bi mi proradio crv da ga uzmem 😂

Ma 5 zamena. Uz neku razumnu brzinu punjenja (ili adaptivno punjenje, battery care), fabrička baterija može bez problema da traje 4-5 godina.

Dobro je ovo za podršku, mada više i nije toliko bitno, kao nekada u vreme slabijeg hardvera i krš verzija Androida. Bukvalno bih u svakom trenutku menjao tih 7 godina podrške za 3, ali da je u telefonu trenutno najbolji Snapdragon čipset.
Da, kako onda iPhone 14 battery health gotovo svima opao 10% za godinu dana? A ima i adaptivno i sporo punjenje i to je bas feature kod njih a ima i dobro trajanje baterije pa su retke situacije da se on puni 2x u toku jednog dana. I, u ostalom, to je Apple pa bateriju možete zameniti i u Srbiji i bile gde u svetu, za Pixel - sumnjam.

A ovaj Exynos u Pixel nema šanse da dozvoli neko trajanje baterije ni približno slično, što će značiti mnogo više ciklusa punjenja itd.

Ovi nisu normalni sa cenom ali prate bezobrazluk ostalih proizvođača.
1650$(cad) za 256GB verziju 🤣🤣🤣
SmartSelect_20231004_160522_Brave.jpg

Baš dobar intervju sa glavnom glavom u Google za proizvode.
Neke zanimljive stvari su izrečene i Fisher se baš dobro pokazao :)

Ove godine je još više produbljena razlika između običnog i Pro modela.

Daklem, oni žele da nosim ciglu okolo :D Čekam neke normalne celokupne testove da vidim šta mi je činiti.

Ne znam za vas, ali ja sam tip osobe kojoj odgovaraju veliki telefoni. Može još veći od ovoga.
Volim da uživam u sadržaju na velikom ekranu, hvala bogu ruke su mi dovoljne za velike telefone i udri.
Ali opet sa druge strane razumem ljude koji vole male telefone zbog džepova rukovanja itd.
Šteta što svaki proizvođač nema neki kompakt telefon bez nekih uskraćivanja u odnosu na velike modele (nešto tipa što je bio 13 mini ajfon, samo ne fizički manji ostalo sve isto kao na većem).

Cini se da su konacno sa G3 resili pregrevanje i perf per watt, sto bi reko narod, treca sreca.
Koliko vidim onlajn svi bruje o tih 7 godina apdejtova, meni se cini da je to pola gimmick, pola stvaran 'feature' - sa jedne strane konacno su gospodari sopstvenog hardvera, koliko toliko, i ne racunaju na podrsku (kao sto kaze u Mr Mobile klipu uostalom) silicon manufacturera, qualcomma, i vrlo je verovatno da ce im sve biti na ovoj platformi u narednom periodu (god dve, dakle G3, G3+, G3++, itd), pa im je dosta lakse da daju apdejtove.

Sa druge strane, kao i uvek, da bi te naterali da kupis nov, gatekeepovace najsocnije featureove preko novih modela, a mi sa 2 god starim fonovima mozemo eventualno neki super wallpaper ili google photos feature da dobijemo, eventualno bolji dialer, tako nesto trivijalno.

I dalje je telefon preskup i teska esoterija, posto ni za tih 7 godina najverovatnije nece imati servisni centar u Srbiji, mozda zvanicnu prodaju i dobije preko nekog kanala, ali za servisiranje baterije u 2. 3. godini, morace mecka da se rodi (ili rodbina u njemackoj da se ima..).

Hard pass, ali da je primetno bolji telefon ove godine nego prosle, realno jeste. Samo ne dovoljno dobra kupovina za nas.

Ne znam sta vam je problem da sami zamenite tu famoznu bateriju?
Xiaomi Mi 10, Samsung A70, Motorola One Action, sve sam sam zamenio sa baterijama sa aliexpressa, cak dobijete i onaj plasticni alat za rastavljanje. 10min posla max cak i za duduke.
Kod Pixela se i displej cak lakse menja nego na drugim telefonima.

Tesko da taj telefon posle 3-4 godine kad opadne kapacitet malo vredi 1000+eur... ni pola.

Koliko sam ispratio, ove godine su povećali distancu između 8 i 8 Pro?
8 mi se ne čini kao neki preveliki upgrade u odnosu na 7. Novi SoC, malo bolja glavna kamera, 120hz, novi softverski trikovi i to je u suštini to, ne vidim razlog za $100 veću cenu. Mada P7 jeste imao povoljnu cenu pa su imali donekle prostora za tih dodatnih $100.

Da li je ultrawide kamera ista kao na P7?
I da li je prednja kamera nova? I je li ista na P8 i P8 Pro (koliko sam razumeo P8 nema AF)?

Hteo da narucim 8 Pro za suprugu ali kad je videla cenu, nema sanse, niti da cuje. :ROFLMAO:

Nazad
Vrh Dno