Imao ja prošle godine žešću raspravu sa "majstorom" u vulk. radnji gde mi menjali gume (uzeo sam Mishelin CC2).
Rasprava takva da se i gazda pojavio da vidi šta se dešava.
Naime, "majstor" stavlja točak, uzima onaj pištolj te zavrće šrafove, jedan po jedan. Pištoljem, na max. Pri kraju, pištolj drnda i dovrće još 2-3 sekunde. Pištolj, isto podešenje kojim je odvrtao. Nije ni unakrsno zatezao, al' ajd' sad...
Posle toga, uzima moment ključ, i kao zateže do klik. Moment ključ podešen na 120Nm. To što je pištolj pre toga zateg'o na 300, ne konta on...
Kažem mu ajde molim te odvrni točak, pa ponovo zategni samo moment ključem. Ne razume. Bla.bla.bla... Pita mene znam li ja uopšte šta je moment ključ. Tera me napolje. Da ne smetam. Bla.bla.bla, radi on to već 10 godina. Bla.bla.bla...
Sreća da se gazda jeste zatekao tu, pitao šta je problem, razumeo u sekundi, objasnio majstoru od 10 godina iskustva šta ne valja, i tako, zategnutli na 120.
Pre dosta godina sam imao problem da nisam mogao da skinem točak sa bušnom gumom.
Na službenom Hyndaiju su do kraja navrnuli šraf koji nije dobro legao na početku, morali da menjamo celu tu neku glavčinu točka.
Bla.bla.bla... Stvarno nema više valjanih majstora.