Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Svuda, ima da ide k'o alva. MIsliš da prosečan (većinski) kupac zna koji je čipset unutra i razliku između istih?

Pa u tome i jeste problem sto 90% i vise korisnika su prosecni blage veze nemaju ni sta je chipset ni nesto drugo a kupuju nesto sto je nadprosecno (visa klasa) i ne koriste ni deseti deo onoga sto uredjaj moze vec ga kupuju samo da bi se videlo da oni imaju taj telefon i ta bolest "samo da se vidi da se ima" je odavno uhvatila maha i njoj nikad nece doci kraj bar ovde kod nas. Konkreno ja sam uvek koristio S seriju i sad je koristim ali posle ovoga cu za neke 3-4 godine definitivno uzeti A seriju jer zadovoljava apsolutno sve potrebe i sto je najvaznije kompaktna je, bacanje para nema svrhu pogotovu ne svake godine.

Pa u tome i jeste problem sto 90% i vise korisnika su prosecni blage veze nemaju ni sta je chipset ni nesto drugo a kupuju nesto sto je nadprosecno (visa klasa) i ne koriste ni deseti deo onoga sto uredjaj moze vec ga kupuju samo da bi se videlo da oni imaju taj telefon i ta bolest "samo da se vidi da se ima" je odavno uhvatila maha i njoj nikad nece doci kraj bar ovde kod nas. Konkreno ja sam uvek koristio S seriju i sad je koristim ali posle ovoga cu za neke 3-4 godine definitivno uzeti A seriju jer zadovoljava apsolutno sve potrebe i sto je najvaznije kompaktna je, bacanje para nema svrhu pogotovu ne svake godine.
У праву си, али некако мами 😁

Meni na yettelov uzasno radi taj 2.4ghz, sa 5 je druga prica...ali niie samo na 23, na svaki telefon u kuci je 2.4ghz maks 10mbps...pa sam stavio tp link-ov neki da pokrijem celu kucu, tv mi nema 5ghz...a na poso stari mts samo 2.4ghz ima i radi poprilicno dobro...probaj na nekom drugom ruteru-kafic ili kod nekog, ako i tamo ne radi onda reklamacija
Isto tako MTS modem h168n VDSl brzina 50/8 paket. Na tom modemu preko wifi 2.4 GHz nema sanse preko 35 Mb/.
Kupim Mi home 4A ruter prikacim na njihov modem. I 2.4Ghz i 5Ghz izvlace sad 50 Mb/s na home ruteru.
Jednostavno za ove vece brzine, pogotovu ko je na optici treba bolja oprema.
To je u Loznici u stanu
U RS kod kuce imam mtel Optiku i njihov nokia modem , i izvlaci svih 150 Mb/s na 5GHz., a na 2.4 GHz neki 90-100.

Ako ovaj "lepotan" S23 FE bude koštao oko 450 eura, može se uzeti u razmatranje.
U protivnom, ne vidim rezon da se uzima - cena običnom S23 pala je na KP na nivoe oko 600 eura, takođe, tu je S22 koji ima isti procesor, i koji je Samsung prilično upeglao poslednjih meseci, i koji će verovatno koštati isto kao S23 FE.

Slažem se, A54 je primer katastrofalog dizajna i ergonomije, a s23 fe nastavlja tim putem. Pretpostavljam da im je to način da i dizajnerski izdvoje S seriju od ostatka ponude.
Mada kada vidim one rendere s24u izgleda da su kompletno zastranili sa dizajnom.

Ako je sudeci po onim renderima cela S24 serija je bas katastrofa sto se tice izgleda (copy- paste Iphone style) mislim da im je to bas veliki minus. Ostre ivice su nesto najblesnije sto moze da se stavi na telefon premium klase, a ultru su kao ispravili ekran i napravili tablet ali eto da kazes "nesto su novo promenili". Po meni S23 serija kompaktna, perfetkno skockan izgled i sve ukupno lepo zaokruzen proizvod.

Na 2.4 hz ne mozes da postignes ni priblizno punu brzinu na supernova i mts ruterima.Meni lupam net mi je 200 mb optika supernove preko 2.4ghz brzina je oko 80-90 a sa 5ghz 180-190 i to je prosto tako kod mene,zvao sam cak i supernovu i pitao isto su mi rekli ovo sto sam gore napisaopo

Meni na yettelov uzasno radi taj 2.4ghz, sa 5 je druga prica...ali niie samo na 23, na svaki telefon u kuci je 2.4ghz maks 10mbps...pa sam stavio tp link-ov neki da pokrijem celu kucu, tv mi nema 5ghz...a na poso stari mts samo 2.4ghz ima i radi poprilicno dobro...probaj na nekom drugom ruteru-kafic ili kod nekog, ako i tamo ne radi onda reklamacija
Supernova (njihov ruter) na 2,4ghz

Screenshot_20231001_120117_Samsung Internet.jpgScreenshot_20231001_120221_Gallery.jpg

Jedno pitanje: gde se u podešavanjima nalazi opcija za promenu režima/brzine tada ovog telefona (full i light mod)?

Ubija me fingerprint scanner na S23U
Moram svakih para dana ponovo scan
Imam WSD staklo
Koža na prstima suva def je to problem
Mislim da bi mogli softverski da stave par modova za otisak i smanje osetljivost...pa kako ko voli

Biće zvanično za nedelju, dve, kaže lik.

Nikad brže nisu izbacili ažuriranje, manje od 10 dana nakon zvanične Guglove verzije.

Ista je stvar i sa automobilma. Sta misliš da onaj sto je dao 100 hiljada eura za auto, zna sta je kolenasto vratilo i princip rada motora sa unutrašnjim sagorevanjem.

I mene krenuo da zeza fingerprint pomalo. Da li je zbog suvljih ruku ili nečeg drugog ne znam, ali primetno slabije detektuje otisak. Moraću češće da ližem prst :D.

I mene krenuo da zeza fingerprint pomalo. Da li je zbog suvljih ruku ili nečeg drugog ne znam, ali primetno slabije detektuje otisak. Moraću češće da ližem prst :D.
Ja sam bio ubeđen da je to zbog lošeg zaštitnog stakla. Čekam da stignu folije, pa da vidim kako će onda raditi.

Meni je radilo ok pre par update-a. Ne sećam se tačno koji je "napravio" problem, ali kud ču skuplje od WSD stakla da stavim :D. Jedino Spigen da probam, ali mislim da će biti ista stvar, jer i na drugom S23 Ultra mi se dešava isto, sa potpuno novim, nema 2 nedelje stavljenim WSD.

Radio sam to par puta, ali uvek mi se desi, da prođu od 5 pokušaja 2, i onda popizdim pa otključam pattern-om. Face recimo radi bez problema.

Pitaka maska kida kako je kvalitetna i tanka. Hvala za predlog @Djilkosh_Ns

Biće zvanično za nedelju, dve, kaže lik.

Nikad brže nisu izbacili ažuriranje, manje od 10 dana nakon zvanične Guglove verzije.

6.1 OneUi sigurno ostaje za S24 seriju, zato tako brzo ce i da izbace 6.0 jer im je iza krivine S24 serija 🤔

Vrh Dno