Šta je novo?

Xiaomi 13T/Pro

tako je.

ok, nadji mi samung u rangu ovog 13T za iste pare
Nemam ja sta da trazim tebi telefon, ja pricam o necem drugom ali dzabe pricati. :)
Tebi je ocigledno sve u napucanim specifikacijama, ja sam na primer odavno prestao da gledam sta sve ima telefon. Kad cujem da Redmi Note 12 Pro kupuju zbog 200mp kamere, nije mi dobro. Ali to im je adut i prodaju se... Naravno ljudi koji nisu nikad imali bolji telefon od Xiaomi-ja.

Nemam ja sta da trazim tebi telefon, ja pricam o necem drugom ali dzabe pricati. :)
Tebi je ocigledno sve u napucanim specifikacijama, ja sam na primer odavno prestao da gledam sta sve ima telefon. Kad cujem da Redmi Note 12 Pro kupuju zbog 200mp kamere, nije mi dobro. Ali to im je adut i prodaju se... Naravno ljudi koji nisu nikad imali bolji telefon od Xiaomi-ja.
Nema Redmi Note 12 pro 200MP kameru.

Tebi kao i meni Xiaomi ne leži i ne vredi ubeđivati ljude u suprotno jer 100 ludi, 100 ćudi, 100 žena, 200... ovaj 100 problema.

Samo kaži da ne voliš Xiaomi i to je to.

Imam prava na otvorenom forumu da iznesem svoje mišljenje. Ali ne volim što se ceo forum sveo na napucan hardware i malo ko ceni dobar sw.
Naravno nego kažeš ja nikog ne odvraćam od kupovine a baš upravo to radiš. I još u temi o 12t i 12 t pro, ne u nekoj generalnoj diskusiji.

Ma daleko od toga... bitan je i sistem/software i nije sve u marketinskim specifikacijama kao ni u samom hardveru... tu se slazemo... tj nema sta da se slazemo, to je jednostavno tako...ali ne mozes da tvrdis kako je sve sto pravi xiaomi (daleko sam od fana bilo kakvih korporacija) djubre... to je toliko povrsno da ne znam sta da ti kazem...

Ja neću, jer je exynos smeće ali i dalje stoji da je taj flagship bolji od ovog smeća.

Zaboravio sam +. Eto ti, kad neko neće suštinu da shvati onda se hvata za jedan +.
Suština je da recimo u Samsung ide godinama za nas jedan cpu (lošiji), a za usa drugi, ako ti je bitniji sw od hw onda jednostavno zaobiđes xiaomi.

Zanima me sta za vas znaci los softver? Izgled aandroida tj launchera?
Stabilnost samog androida? Ja se nisam skoro susreo sa nekim koji crashuje, koji ne radi kako teba... mada nisam ja mnogo telefona promenio...
Nesto treće?

Godinama, bukvalno godinama koristim Novu launcher. Jednostavna, prelepa.
Android=Nova Launcher
Loš softver meni prvenstvo znači da kasne notifikacije sa primarnih aplikacija.
To mi se sa MIUI ne dešava a u januaru će 4 god kako imam Mi Max 3.
Zapravo, mob tj Xiaomi me nikad nije izdao u bilo kom smislu.

Koristio mi8, posle njega mi 9t, pa mi 10.
Znaci dosta iskustva sa xiaomi.
Nikada ni najmanji problem, ovde se samo hejtuje.
Supruga koristi xiaomi.12t, softverski je odlican, fenomenalan, miui je od serije 12 totalno upeglan.
Od maja prosle godine koristim Samsung s21fe, kanta sa losom baterijom i brzinom punjenja iz 2020 godine.
Telefon koji na papiru sve ima kao flagship ali lepo osakaceno.
Glavna kamera na zeninom 12t bolja, a taj 3x zoom uvece pravi akvarel slike.
Pri tome je kostao dosta,previse za telefon sa 6gb rama...

Taj problem sa notifikacijama mi je vise problem same aplikacije nego androida (bar u mom slucaju huawei-a)... jer nemoguce da mi sve notifikacije rade ok osim teamsa i jos par njih npr...

Kako god, odosmo u off

Poslednja izmena:
Meni su ovi telefoni potpuno razocarenje. Isao sam u Usce u nadi da sam napokon odlucio i prelomio sta da uzmem posle Samsung S9+ i uz popust odlicno, ali kada sam uporedio ekran mog telefona od pre 4 godine i svih ovih Xiaomija, bas sam se razocarao. Pojacao sam ekran maksimalno jos prodavac prica o 1800 nita, 2900 nita u piku. Gledam, poredim sa starim, ono ispod onih neonki i sve bledunjavo. Samsung sa 800 nita se bolje vidi. Xiaomi 13 za nijansu lepse i jace boje.

Upalim kameru na 13T i klikne na zum on secne na sekund. Otisao sam razocaran u Samsung i testirao S22 i S23, nebo i zemlja su. Ne znam da li je do tih izlozbenih modela, ma da bi oni trebali da budu reprezentativni. Cekam da padne S23, pa dogodine cu valjda nesto uzeti. :)
Znaci gledao si i 13 i 13T i 13T Pro i na svima njima je ekran slabiji u smislu brightnessa u poredjenju sa S9+?(i ostrine prikaza, osim na 13ici)

Ja sam stvarno ocekivao da ce ova 13T serija imati brutalan ekran, al izgleda da dzabe i tehnologija i 2600nita na papiru.

P.S. licno sam poredio ekran S9+ vs Xiaomi 12T Pro koji sam kupio pre mesec ipo i isto tako se razocarao kada sam video koliko je ekran na modelu 4-5god starijim svetliji i izbalansiraniji u odnosu na 12T Pro. Zato sam ga i prodao.

Ko razume, shvatiće
Naravno, ja dok sam radio u Xiaomiju ovde u SVK... slali smo im sve žive telefone i one pakete za bundle prodaju ili pre order tipa gimbal i tako to... i još ti isti influenseri dobiju na potpis telefon na 12 meseci pa vrate ako baš se neko doseti da treba tražiti nazad. Ali onda su svi telefoni super, dobri, napucani, sve radi... ali privatno kad dođu u firmu nose sa sobom najnoviji Xiaomi a Samsung ili iPhone ostave u autu. Sve su to fore koje uz današnjicu idu.

Ko razume, shvatiće

Još jedan marketing stručnjak na delu.
Ovakav nastup uvoznika može samo da opravda sve ono negativno što se piše o ovom brendu.

Za razliku od Huaveija, Šaomi nikada nije bio trendsetter, već oduvek trabant koji se, da ne grešim dušu, uvek trudio da skocka najbolji hardver za određeni novac iako možda sam proizvod nije bio sveukupno na nivou tog hardvera. Takođe, doneli su širokim narodnim masama brojne gedžete po pristupačnim cenama.
To je ono "malo" što im fali.

A o sujeti lokalnih šerifa ne vredi govoriti.

Onda se nešto i ne bi nagledali recenzija, kako telefona tako i skupljih gedžeta

Jos jedna stvar koju sam primetio... vezano za wide kameru... javlja se kao distorzija/zakrivljenje slike pri krajevima...

Gledao sam danas u Yettelu izložen primerak 13T. Već duže sam u fazi traženja zamene za Poco F1 i naravno nije teško naći nešto što je bolje u svakom pogledu, osim po vrednosti naravno, ti dani flagship killera za 300eur kao što je bio neprevaziđen Poco F1 su davno prošli.

Nego jedna stvar mi bila čudna kod 13T u radnji, veoma brzo krene da se oseća toplota sa zadnje strane, bio je crni model i u tom trenutku se nije punio. Kad sam ga uzeo bio je hladan, za samo par minuta otvaranja sajtova, podešavanja, i generalnog razgledanja on je počeo osetno da bude vruć sa zadnje strane. Pošto na Poco F1 za to treba dobrih pola sata ozbiljnog i konstantnog drnadnja ili veoma vruć dan napolju na suncu, da li je ovo nešto normalno kod današnjih telefona? Da li se jednostavno tako hladi? Dok Poco F1 ima "tečni" heatpipe za hlađenje, ovde se kućište koristi kao veliki heatsink? Ako uopšte ima smisla šta pričam uglavnom mi je bilo neprijatno jer nisam uopšte navikao da se oseća toplota sa kućišta, naročito ne tako brzo od početka korišćenja.

Znaci gledao si i 13 i 13T i 13T Pro i na svima njima je ekran slabiji u smislu brightnessa u poredjenju sa S9+?(i ostrine prikaza, osim na 13ici)

Ja sam stvarno ocekivao da ce ova 13T serija imati brutalan ekran, al izgleda da dzabe i tehnologija i 2600nita na papiru.

P.S. licno sam poredio ekran S9+ vs Xiaomi 12T Pro koji sam kupio pre mesec ipo i isto tako se razocarao kada sam video koliko je ekran na modelu 4-5god starijim svetliji i izbalansiraniji u odnosu na 12T Pro. Zato sam ga i prodao.
Da, gledao sam sva 3 modela i svi imaju losiji ekran od S9+. 13 ima nesto jaci rekao bih kontrast i lepse boje, ali opet slabiji od S9+, pri tome 13 je bio oko 800e.

Ukoliko si u prilici mozes ih testirati u TC Usce, a posle toga na istom spratu svrati do Samsunga i probaj S22 koji na paket u kesu kosta 50 000rsd. Znam, krs baterija i procesor, ali ekran, kamera i osecaj u ruci, ne mogu da se porede. Cak i A54, po meni ima bolji ekran od S9+, ali ne zelim da ga uzmem jer mi treba telefon na duze staze, a i onaj ram oko okrana...

Bio sam spreman da porucim online odmah kada su izasli, ali srecom sam otisao da uporedim, jer bih ga garant prodao, kao i ti sto si uradio sa 12T.

Da, gledao sam sva 3 modela i svi imaju losiji ekran od S9+. 13 ima nesto jaci rekao bih kontrast i lepse boje, ali opet slabiji od S9+, pri tome 13 je bio oko 800e.

Ukoliko si u prilici mozes ih testirati u TC Usce, a posle toga na istom spratu svrati do Samsunga i probaj S22 koji na paket u kesu kosta 50 000rsd. Znam, krs baterija i procesor, ali ekran, kamera i osecaj u ruci, ne mogu da se porede. Cak i A54, po meni ima bolji ekran od S9+, ali ne zelim da ga uzmem jer mi treba telefon na duze staze, a i onaj ram oko okrana...

Bio sam spreman da porucim online odmah kada su izasli, ali srecom sam otisao da uporedim, jer bih ga garant prodao, kao i ti sto si uradio sa 12T.
Ne znam sta je fora sa ekranima na Xiaomi, na papiru su top, a u praksi prosek(pa i ispod).
Gledao sam i xiaomi 12 (2k ekran), bledunjav i ispran, nisam mogao da verujem.

Xiaomi 11 serija je imala mnogo lepe ekrane, ne znam sta se desilo posle...

"ja sam na primer odavno prestao da gledam sta sve ima telefon" A sta onda gledas kod telefona? Ispade kao oni sto kupe BMW F10 sa rednim 4 dizlo 2.0l i zveknu M stiker jer.. bitnija je znacka nego sta je ispod haube. Zar ne?

Malo se zezam, tacno kontam o cemu pricas kada je SW u pitanju i imao sam isto miljenje jer mi se MIUI gadio, ali bez uvrede, kasnis 2-3 godine za tim. MIUI koji je bio na 11T nije MIUI danas. A vec je tada bio dobro popeglan. Imao sam frustracije sa softwareom na Mi note 10 lite ali vec od 11T su dosli sebi. MIUI 14 na snapdragonu leti kao iOS. Samo je problem sto ljudi imaju, racunajuci i mene, traume od istog pa misle da su stvari iste.

Ja sam, kao i ti, bjezao ka samsungu i samsung goni bloatware djubre za koje trebaju biti tuženi. One UI go**o samo trpi jak hardware. Bilo sta mid range je lag fest. S23 zna da trza kako meni nije MIUI 12. Pokusavaju da poture bixby kao da su tocak izmislisli. A niko ga ne koristi. Pokusavaju da proguraju svoj bloatware kroz svoj store kao da hoce da se vrate ka tizenu. Tacno imam feeling da je jedan OS preko drugog dok to kod drugih nije slucaj.

Najbolji android na zalost ne postoji, cak ni na Pixelu, ali je Google telefon bio benchmark kada je postojao Nexus. Kad su ga pravili: samsung, HTC, motorola, LG itd.. Sada samo gledam ljude koji uzimaju Pixel i kukaju na gomile bugova da mi izgleda sve to zajedno misterija. Osnovne stvari poput dialera im buguju. Ti telefoni bi trebali biti bulletproof kao iPhone ali ono suprotno.

13T i T PRO jesu razocarenje ali ne zbog MIUI 14. Android je danas doveden do visoke kvalitete da je najveca razlika izmedju svih telefona na trzistu zapravo hardware.

Zato ljudi gledaju specifikacije.

Imam prava na otvorenom forumu da iznesem svoje mišljenje. Ali ne volim što se ceo forum sveo na napucan hardware i malo ko ceni dobar sw.
MIUI je trenutno fenomenalan, tako da grešiš i nisi u pravu 😊

O krš softveru se može pričati, ako pričamo o Samsung telefonima recimo.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno