Šta je novo?

Google Pixel 8 / 8 Pro

• Začetnik teme Deleted member 200002
  • Datum pokretanja
Uvek se nađe neko :)
Neko kome se sviđa ženski Google sat :)

Puno brale za Pixela... sa ovim cenama nije više flagship killer. Ali očekivano, verovatno su doterali G3 da bude pristojan konkurent.

Previše za takav sat. Plus ovi ogromni bezeli. A za par meseci će cena da ide na fazon 200.

Slažem se sa politikom povećanja cena, ispalo bi da su glupi da nisu podigli. Apple diktira trend, ostali prate. A tek kad opale razliku u ceni izmedju 128GB i 256GB a sam čip košta desetak evra.

Poslednja izmena:
Zapravo mi se čini da su u Americi odustali od podizanja cena Pro modela, upravo zbog toga što je i Apple ove godine povukao ručnu i nije dizao cene nigde.

Ne znam sto se se toliko opteretili cenama, ko je imao 900e za prethodni pro, imace i 1000+ za novi pro, nikakva razlika, bitno je da ne bude 300e skuplji kao sto je u prvi mah najavljivano... uvek moze da saceka 8a ko zeli, on ce klasika da bude odlican mid range znatno jeftiniji model sa premium karakteristikama.

Ludilo cene, a jos ludje (iako znam da jeste proizvod za entuzijaste) da tolike pare na telefon koji nema ni servisni centar, ni rezervne delove, zvanicnu LTE podrsku, asistent koji nema pojma srpski.. niti bilo ko popravlja ovako sa strane osim jos vecih entuzijasta, a desavale su se greske u proizvodnom procesu, nije da nisu, u prethodnim serijama.
Kontam da nisam nista novo rekao i da se sve ovo vec prezvakalo, ali ljudi, za tu lovu..

Jedino 'a' verzije imaju smisla.

Puno brale za Pixela... sa ovim cenama nije više flagship killer. Ali očekivano, verovatno su doterali G3 da bude pristojan konkurent.

Procesor je najmanji problem ovog telefona bez obzira na i na grejanje i na sve...

Ludilo cene, a jos ludje (iako znam da jeste proizvod za entuzijaste) da tolike pare na telefon koji nema ni servisni centar, ni rezervne delove, zvanicnu LTE podrsku, asistent koji nema pojma srpski.. niti bilo ko popravlja ovako sa strane osim jos vecih entuzijasta, a desavale su se greske u proizvodnom procesu, nije da nisu, u prethodnim serijama.
Kontam da nisam nista novo rekao i da se sve ovo vec prezvakalo, ali ljudi, za tu lovu..

Ček ček, je l bilo koji od asistenata (Siri, Alexa.. ?) ima pojma srpski?

A koji su najveći problemi telefona koji još nije izašao ?
Pa znamo specifikacije, jel?

A problem je što su skoro iste sa pro 6, dva modela unazad. Gde su tačno vredna poboljšanja tolikog poskupljenja?

Kao što rekoh, sam lud čovek će to da plati za takav telefon a neće uzeti npr honor magic5 pro za 800e u oglasima nov sa dve godine garancije.

Pa znamo specifikacije, jel?

A problem je što su skoro iste sa pro 6, dva modela unazad. Gde su tačno vredna poboljšanja tolikog poskupljenja?

Kao što rekoh, sam lud čovek će to da plati za takav telefon a neće uzeti npr honor magic5 pro za 800e u oglasima nov sa dve godine garancije.
Pa znamo spec ali ne znamo ništa preko toga.. šta ako je g3 efikasniji od g2 za npr 50% ?

I da li stvarno veruješ da ljudi koji gledaju pixel telefon i u jednoj sekundi pomisle da umesto njega uzmi nekog Kineza sa decijim UI ?

Pa prvo ne verujem da postoje ljudi koji na Huawei pa samim tim i Honor gledaju kao na nekog Kineza, to je van pameti. Davno su prošla ta vremena....

Ni ovaj pixelov "fabrički" fenomenalni UI nije bez mana, naprotiv, imao sam bagova više nego što bih želeo. A svakako mislim da su razlike minorne, a i na pixelu mi je falilo nekoliko stvari koje sam imao na xiaomi mi 10 a nisam imao na pixelu, mislim na softverske stvari.

Ček, ti si osvojio vreme da dođeš na ovu temu, čitaš je, odgovoriš sve ovo i zaključiš da ćeš ipak na xiaomi ili gde već. Bravo.

Kao što je neko napisao u komentarima, bezeli kao na pixel 5 :) mnogo dobro izgleda sa ravnim ekranom.

Prilozi

• Screenshot_20230927-092252.png
    Screenshot_20230927-092252.png
    1.3 MB · Pregleda: 92
3D renderi su izgledali kao Minionsi, ali na ovim leak-ovima bas dobro izgledaju.

Pa znamo spec ali ne znamo ništa preko toga.. šta ako je g3 efikasniji od g2 za npr 50% ?

I da li stvarno veruješ da ljudi koji gledaju pixel telefon i u jednoj sekundi pomisle da umesto njega uzmi nekog Kineza sa decijim UI ?
I ja sam zaludjen za Pixel, ali pixelov launcher mnogo odaje apple "because fck you in the face" vajb. Ne mozes da sklonis glance, ne mozes da sklonis google bar, imas ukupno 4 settinga, vise ne moze nego sto moze. Nije to bas android duh a narocito ne pixel koji je ipak, barem bio, okrenut entuzijastima. Ne bi trebalo da cim uzmem nov pixel, dva dana pokusavam da korsitim stcok launcher i onda prsnem i stavim Novu pro. Na Samsungu recimo nema potrebe za drugim launcherom a on je mnogo vise okrenut sirokim masama.

To je odavno tako. Pixel gađa prvenstveno korisnike iz USA (da ne kažem apple korisnike), a tamo su malo drugačije preferencije što se tiče korisničkog interfejsa.

Ne znam sto se se toliko opteretili cenama, ko je imao 900e za prethodni pro, imace i 1000+ za novi pro, nikakva razlika, bitno je da ne bude 300e skuplji kao sto je u prvi mah najavljivano... uvek moze da saceka 8a ko zeli, on ce klasika da bude odlican mid range znatno jeftiniji model sa premium karakteristikama.
Ne znam šta je s ovim ko je imao pare za ovo ima i za ovo. Kao da se ne pravi računica da li ti to vredi te pare. Ljudi koji se ponašaju bez tih kalkulacija, obično završe bez para.

Onda pravac Xiaomi telefon i ne boli glava :)

Ček, ti si osvojio vreme da dođeš na ovu temu, čitaš je, odgovoriš sve ovo i zaključiš da ćeš ipak na xiaomi ili gde već. Bravo.

Ne znam da li se meni obraćate, telefon svakako ne biram po jednoj stvari već po više njih. Ako sam rekao da xiaomi ima neka dobra rešenja u softveru to sigurno ne znači da ću samo zbog toga da ga kupim, kao ni da je softver bolji od pixel androida, budimo manje bukvalisti :rolleyes:

Idealan telefon po svim parametrima nećeš naći, jer takav ne postoji. Meni svakako Xiaomi i Pixel ne mogu u istu rečenicu, nisu za poredjenje.

Nisu ni blizu.
Prvo šta god da piše na xiaomi telefonu to u praksi nije ni blizu isto.
Drugo od svih tih UI-ja (xiaomi huawei i slično) mi muka iskreno.

Nazad
Vrh Dno